Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1284 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22.10.2014. 17:53:47 

Pridružio se: 07.09.2014. 20:12:38
Godina: Padobranac
Smer: ME
Ova devojka ima isti broj prijave na MIO i na menadzmentu,samo sto na MIO nije na budzetu,a na Menadzmentu jeste...e sada da li je polagala prijemni stvarno nzm,al nije fer ako su joj priznali 60 bodova bez polaganja prijemnog.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:01:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.07.2014. 16:10:58
Smer: IS
ivanchica je napisao:
Ova devojka ima isti broj prijave na MIO i na menadzmentu,samo sto na MIO nije na budzetu,a na Menadzmentu jeste...e sada da li je polagala prijemni stvarno nzm,al nije fer ako su joj priznali 60 bodova bez polaganja prijemnog.

Ja sad zaista ne znam o čemu se radi. Svako ko je prijavljen sa FONa na Elektronsko poslovanje ima i na drugom studijskom programu 60 bodova sa prijemnog, to je dakle 42 ljudi. Dakle, pričam o ITISu, MIO i EPUS smerovima. Da li su oni svi polagali jedan od dva prijemna ili nisu, ne znam ali ispada da je svako uradio prijemni za maksimalni broj bodova. Za Menadžment znam da mora prijemni da se polaže u svakom slučaju i koliko vidim samo 3 osobe su imale maksimalan broj bodova.
Što više znam, sve mi je manje jasno i zato prestajem da se bavim, šta bude, bude, očigledno je da nemamo nikakav uticaj na ovo a kamoli saznanja vezana za stvari koje bi trebalo da budu definisane a izgleda da nisu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:09:09 

Pridružio se: 13.10.2014. 13:33:26
Godina: Dipl.
shomicar je napisao:
http://www.fon.bg.ac.rs/studije/master-i-specijalisticke-studije/master-studije/prijemni-ispit

imas sve liste ovde

Videla, al me rezultati nisu odusevili... podosta sam ispod crte...jel neko zna hoce biti pomeranja i kada ce biti kobacne liste

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:10:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.11.2013. 16:52:59
Ako o nečemu pričamo poslednja dva dana na forumu to je o proširenju liste. Prelistaj par poslednjih strana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:11:42 

Pridružio se: 13.10.2014. 13:33:26
milan015 je napisao:
Ako o nečemu pričamo poslednja dva dana na forumu to je o proširenju liste. Prelistaj par poslednjih strana.

izvinjavam se, nisam imala pristup forumu do danas...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:12:54 
Korisnikov avatar

Ma okej, samo ti kazem da smo pisali dosta o tome i da mozes naci odgovore na poslednjih nekoliko strana :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:14:44 
Korisnikov avatar

Evo jedne informacije pronađene na temi "Upis na master studije 2103/2014". Citat jednog usera:

"Proverite e-mailove. Meni je stiglo obaveštenje od master službe da će sutra biti prozivka za još
50 kandindata tj. da im je odobreno proširenje liste."

Mislim da se ovo odnosi na Menadžment tako da je info o prošlogodišnjem proširenju očigledno tačan. Dakle, za sve vas koji ste tu negde ispod crte i malo dalje ipak postoji nada da će i ove godine biti isto. Aj pa srećno vam želim :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:18:22 
Korisnikov avatar

Madagaskar je napisao:
Evo jedne informacije pronađene na temi "Upis na master studije 2103/2014". Citat jednog usera:

"Proverite e-mailove. Meni je stiglo obaveštenje od master službe da će sutra biti prozivka za još
50 kandindata tj. da im je odobreno proširenje liste."

Mislim da se ovo odnosi na Menadžment tako da je info o prošlogodišnjem proširenju očigledno tačan. Dakle, za sve vas koji ste tu negde ispod crte i malo dalje ipak postoji nada da će i ove godine biti isto. Aj pa srećno vam želim :)

Jedina mala prepreka tu moze biti sto su prosle godine primali 160 a prosirili su za jos oko 80 mesta. Hajd recimo da su upisali ukupno 250 ljudi. Nadam se da ce ove godine upisati malo vise nego prosle i da ovogodisnje prosirenje nece biti samo za 30 mesta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:19:30 

Pridružio se: 12.10.2014. 18:55:32
Sta podrazumevaju pod ovim da u izvodu treba da bude upisano drzavljanstvo? Da li misle samo u onoj kolonici gde pise drzavljanstvo da bude upisano "Srbsko" ili mozda treba da sadrzi neki dodatak. I sta je sa ovom radnom biografijom, sta tu treba da se pise?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:25:31 

Pridružio se: 09.08.2014. 15:36:36
Da li se zna kad ce biti upis i sta treba jos da se donese sem uplate pored indeksa i dva sv obrasca?

Poslednji put menjao jecccaaa dana 22.10.2014. 18:39:36, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:26:05 
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jedina mala prepreka tu moze biti sto su prosle godine primali 160 a prosirili su za jos oko 80 mesta. Hajd recimo da su upisali ukupno 250 ljudi. Nadam se da ce ove godine upisati malo vise nego prosle i da ovogodisnje prosirenje nece biti samo za 30 mesta.

Pazi,ako gledamo procentualno, to je bilo proširenje za 50%, to je ove godine nemoguće. Doduše, kod njih se nikad ne zna, ali cenim da je proširenje za 1/4 moguće.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:49:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.06.2014. 05:11:18
Smer: OM
Poslanik je napisao:
Sta podrazumevaju pod ovim da u izvodu treba da bude upisano drzavljanstvo? Da li misle samo u onoj kolonici gde pise drzavljanstvo da bude upisano "Srbsko" ili mozda treba da sadrzi neki dodatak. I sta je sa ovom radnom biografijom, sta tu treba da se pise?

Ово пишем последњи пут. Извод из матичне књиге је важећи ако је на обрасцу црвене боје на којем се налази холограм. Ако је рубрика држављанство празна, морате да вадите потврду о држављанству. Потврда се вади у општини и пошто се ради о упису на факултет не плаћа се републичка административна такса, већ само локална која варива од општине до општине. У мом случају платио сам 94 динара. Иста ствар је и са вађењем извода из матичне књиге рођених.

jecccaaa je napisao:
Da li se zna kad ce biti upis i sta treba jos da se sem uplate donese pored indeksa i dva sv obrasca?

Већ сам написао отприлике шта треба за упис. Изгледа да не треба 1600 динара за функционисање БУ, али мора да се плати 2400 за индекс и обрасце. Твоје је само да донесеш две фотографије за индекс одређених димензија (мислим да је у питању 3,5 пута 4,5 цм). Биографија писана у трећем лицу, потврда о предаји докумената која је потписана од стране дежурног на пријемном, уплатница прве рате (за оне који су испод црте, остали накнадно ако буде места), извод из матичне књиге и ако у њему није попуњена рубрика држављанство и потврда о држављанству. То је било ранијих година, плус оверене фотокопије диплома, али ове године се први пут предавале оверене фотокопије на пријави за конкурс (раније нису морале да буду оверене) па претпостављам да неће требати поново да се доносе.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 18:57:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.06.2014. 05:11:18
Smer: OM
Poslanik je napisao:

Неко ме је већ питао за ту радну биографију, потрудио сам се да се добро информишем о свим детаљима пре уписана на ФОН, и ево садржаја приватне поруке коју сам послао:

"Радну биографију су тражили прошле године приликом уписа. Неко ми је рекао да се она чита на самој одбрани мастер рада, чита је неко из комисије. Та биографија није CV већ више личи на састав, отприлике као оне биографије професора када окренеш задњу страну њихове књиге.
Ја сам моју завршио до пола. Писао сам на ону фору: као рођен сам ту и ту, завршио основну и средњу школу ту и ту, похађао тај и тај факс. Дипломски под насловом тим и тим одбрани са оценом 10 итд. А у другом пасусу радио ту и ту, на тим местима, одговоран за то и то. И у трећем пасусу ћу навести професионална интересовања."

Све што пишем узимајте са одређеном дозом резерве, јер ми извори информација нису баш најпоузадинији, али сам ипак одлучио да поделим са вама оно што знам. Свако добро.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 19:06:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.01.2010. 18:59:52
Meni je ovaj prijemni tolika glupost. Nekako, svuda se podrazumeva da možeš da upišeš automatski master na fakultetu gde si završio osnovne studije. Ako na ETF-u, PMF-u, Ekonomskom i drugim državnim fakultetima, koji su da se ne lažemo dosta zahtevniji i teži od FON-a, upisuješ na budžet/samofinansiranje odmah nakon što diplomiraš, šta ovi sa FON-a mrse ****? Nek organizuju smerove i prijemni za ljude van FON-a, ali ovo za nas odavde je baš besmisleno. Apsolutno nemaš nikakvu pogodnost prilikom upisa da li si sa FON-a ili ne. Jedino ako završiš u roku od 4godine, ali i tada je neizvesno.

Opšta glupost.
Ako neće moje pare da uzmu, ne moraju. Ispod crte sam, koliko sam videla na konkursu upisi su od 27. do 29. biće naknadno tačan raspored, otići ću pa ako hoće-hoće ako neće-neće i aj zdravo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 19:33:04 

Pridružio se: 21.10.2014. 14:16:29
Panic je napisao:
Poslanik je napisao:

Неко ме је већ питао за ту радну биографију, потрудио сам се да се добро информишем о свим детаљима пре уписана на ФОН, и ево садржаја приватне поруке коју сам послао:

"Радну биографију су тражили прошле године приликом уписа. Неко ми је рекао да се она чита на самој одбрани мастер рада, чита је неко из комисије. Та биографија није CV већ више личи на састав, отприлике као оне биографије професора када окренеш задњу страну њихове књиге.
Ја сам моју завршио до пола. Писао сам на ону фору: као рођен сам ту и ту, завршио основну и средњу школу ту и ту, похађао тај и тај факс. Дипломски под насловом тим и тим одбрани са оценом 10 итд. А у другом пасусу радио ту и ту, на тим местима, одговоран за то и то. И у трећем пасусу ћу навести професионална интересовања."

Све што пишем узимајте са одређеном дозом резерве, јер ми извори информација нису баш најпоузадинији, али сам ипак одлучио да поделим са вама оно што знам. Свако добро.

Da li Mi, sto nemamo nikakvog radnog iskustva treba da pisemo "RADNU BIOGRAFIJU" ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 19:39:36 
Korisnikov avatar

Leka20 je napisao:
Panic je napisao:
Poslanik je napisao:

Da li Mi, sto nemamo nikakvog radnog iskustva treba da pisemo "RADNU BIOGRAFIJU" ?

Ne mora biti radna biografija vec samo biografija. Sigurno si nekad pisao klasican CV. Ako jesi napisi ga u formi kratke biografije u trecem licu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.10.2014. 21:54:14 

Pridružio se: 08.10.2014. 20:21:05
Pozz, imam jedno pitanje: da li je upis, osim uplacene prve rate skolarine i overenih dokumenata sa prethodnog faksa, potrebno doneti overene kopije ili originale izvoda iz maticne knjige rodjenih i uverenja o drzavljanstvu. Ako neko zna, unapred hvala :cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 09:16:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2005. 21:42:30
Hoce li biti neka prozivka za upis? Posto kontam da nece svi hteti da upisu na samofinansiranje, ovi koji su hteli na budzet, tako da ce se verovatno osloboditi jos koje mesto. Kako znate da ste ispod crte, kad na nekim rang listama uopste nema redni broj. I nije mi jasno ako na smeru elektronsko poslovanje prvih 42. ima max poena bez polaganja prijemnog (mozda), cemu onda prijemni kad primaju 35?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 10:21:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.01.2010. 18:59:52
Night_Walker je napisao:
Hoce li biti neka prozivka za upis? Posto kontam da nece svi hteti da upisu na samofinansiranje, ovi koji su hteli na budzet, tako da ce se verovatno osloboditi jos koje mesto. Kako znate da ste ispod crte, kad na nekim rang listama uopste nema redni broj. I nije mi jasno ako na smeru elektronsko poslovanje prvih 42. ima max poena bez polaganja prijemnog (mozda), cemu onda prijemni kad primaju 35?

Možda imaš bolji prosek i isto uradiš max na prijemnom. A i polaganje prijemnog je 10 000

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 13:10:39 

Pridružio se: 09.09.2014. 10:21:01
ivanchica je napisao:

Jelena Zozi, mama joj radi na Fon-u i naravno nije polagala pijemni, zavrsila ga je u roku i konkurisala na 5 lista,ovde je upala na budžet

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 14:03:12 

Pridružio se: 12.10.2014. 18:55:32
Ja licno mislim da svi ljudi koji su imali manje od bar 2 pogresna odgovora imali neke veze ili sta vec, jer je prosto nemoguce da je neko onu knjigu iz menadzmenta za taj vremenski period naucio perfektno + trema dok se radi prijemni (licno ja pogresio 2 a znao sam).Jos kada vidim prosek 7.5 sa 58 poena, bas me navodi na razmisljanje..Toj je bar moje misljenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 14:27:46 
Korisnikov avatar

Poslanik je napisao:
Ja licno mislim da svi ljudi koji su imali manje od bar 2 pogresna odgovora imali neke veze ili sta vec, jer je prosto nemoguce da je neko onu knjigu iz menadzmenta za taj vremenski period naucio perfektno + trema dok se radi prijemni (licno ja pogresio 2 a znao sam).Jos kada vidim prosek 7.5 sa 58 poena, bas me navodi na razmisljanje..Toj je bar moje misljenje.

Da se ne lažemo, svaki test na kome se dobiju ponuđeni odgovori je lakši nego da treba dopisivati odgovore ili smišljati šta napisati. To je klasično preslikavanje znanja. Gledao sam test iz menadžmenta ove godine i prošlih godina. Bez učenja ja bih imao nekih 14 tačnih odgovora. Ja sigurno nisam reper, dugo se bavim time, ali verujte mi da su to neke skoro pa osnovne stvari. Meni taj menadžment ne predstavlja neki izazov i zato sam želeo da upišem Elektronsko poslovanje, da sa te strane unapredim znanja. Da sam polagao Menadžment, imao bih između 55 i 60 poena lagano. Zato mislim da je moguće da su ljudi uradili sve ili sa malim procentom pogrešnih odgovora. Ipak je to dvoje, troje od toliko onih koji su polagali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 14:32:24 

Pridružio se: 29.08.2014. 14:31:44
Jelena91 je napisao:
ivanchica je napisao:

Jelena Zozi, mama joj radi na Fon-u i naravno nije polagala pijemni, zavrsila ga je u roku i konkurisala na 5 lista,ovde je upala na budžet

vidim je na dve liste, sta radim pogresno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 14:36:32 
Korisnikov avatar

Jelena91 je napisao:
ivanchica je napisao:

Da devojka je konkurisala samo na jednoj listi na koju može da upadne bez prijemnog. Na Menadžmentu je morala da polaže prijemni i, koliko vidim, osvojila je 60 bodova. Mi sad možemo da polemišemo da li je prijemni uradila ili "uradila". Očigledno je da njima taj prijemni nikako nije lak jer bi inače svi oni koji misle da nemaju šanse na onom Menadžmentu gde automatski dobijaju 60 poena polagali prijemni na drugom i upadali u budžet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2014. 14:59:36 

Pridružio se: 22.07.2014. 15:22:50
Godina: I
Madagaskar je napisao:
Poslanik je napisao:

Da se ne lažemo, svaki test na kome se dobiju ponuđeni odgovori je lakši nego da treba dopisivati odgovore ili smišljati šta napisati. To je klasično preslikavanje znanja. Gledao sam test iz menadžmenta ove godine i prošlih godina. Bez učenja ja bih imao nekih 14 tačnih odgovora. Ja sigurno nisam reper, dugo se bavim time, ali verujte mi da su to neke skoro pa osnovne stvari. Meni taj menadžment ne predstavlja neki izazov i zato sam želeo da upišem Elektronsko poslovanje, da sa te strane unapredim znanja. Da sam polagao Menadžment, imao bih između 55 i 60 poena lagano. Zato mislim da je moguće da su ljudi uradili sve ili sa malim procentom pogrešnih odgovora. Ipak je to dvoje, troje od toliko onih koji su polagali.

Da se ne lazemo, mnogo je lakse kada citas resen prijemni nego kad sednes da ga radis, deluje vrlo lako, a zapravo ako za vecinu pitanja procitas pazljivo svaki odgovor (osim za ona gde je pitanje konkretno, ko je osnivac, koji uhovor...) shvatices koliko su slicni odgovori i koliko zamki ima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1284 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Sledeća