Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2010. 20:49:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Godina: Dipl.
Smer: IS
A da li su 2 crkla piksela dovoljna osnova za reklamaciju lapotopa kod Gigatrona?

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2010. 22:49:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Zavisi. Ja ne znam da li neki proizviđač daje nula mrtvih piksela kao za monitore. Možda neki skuplji modeli, ali se treba raspitati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 08:14:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Imam od 2007. 22" tft monitor i pre ovog sam imao laptop a samo u teoriji sam znao šta je mrtav pixel. A sad ih imam 2 komada, užas.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 09:10:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Uvoznik je najverovatnije EWE computers iz Zemuna (postoji još 2 ili 3 uvoznika, ali EWE drži najveći share). Sa njima nećeš imati ama baš nikavih problema sa reklamacijama. Sve rade by the book. Može da se desi da zaborave da te pozovu, ali onda ih ti povremeno cimneš :)

Update: Zlatko, Gigatron može da ima dobru volju da ti zameni uređaj, ali ako nije iz njihovog uvoznog programa, onda ne zavisi od njih. Svaki proizvođač monitora/notebook-a ima određeni standard koliko mrtvih (sub)pixela priznaju za reklamaciju. Bitno je i kako su grupisani pikseli.
Pošto su samo dva, šanse da ga zameniš su minimalne, jer je najpopularniji standard za 3 mrtva pixela ili up to 7 mrtvih subpixela (zavisi od rasporeda na ekranu i grupisanosti). Mislim da kod nas niko nema standard za 1 pixel, već posle ovog gore ide 0-bad pixel warranty.

Možeš da pokušaš i da ih smaraš. Drugar je kupio monitor u Metrou (LG, uvoznik Comtrade), imao je 1 mrtav pixel, LG za tu seriju prihvata 3+, ali to nigde nije pisalo u uputstvu, na propratnim diskovima, na računu i sl. On je odlazio nekoliko puta u Comtrade servis, smarao ih, dosađivao i na kraju su mu dali nov monitor, ali ne zato što je ispunio uslov da mu zamene monitor, već zato što je bio dovoljno dosadan i neprijatan. Sve je trajalo 10ak dana. Ja to ne bih mogao da uradim.

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 10:23:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Pročitaj detaljno garantni list i vidi ima li deo o toleranciji mrtvih piksela. Ukratko, ako nisi dobio ništa napismeno što precizno definiše koliko mrtvaka se toleriše/ne priznaje, možeš slobodno da se zaputiš u radnju/servis i da reklamiraš. Ako krenu da vrdaju, pritisnuo bih ih tržišnom inspekcijom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 11:18:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Ako nije problem što ja pitam, zašto su ti 2 mrtva priksela toliko strašna?
Ja na svom 730bf, imam 3 mrtva, ali nisu grupisani. Uopšte mi ne smetaju, i kad trenem da ih tražim treba mi po 5, 6 sekundi. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 16:59:43 
Moderator
Korisnikov avatar

ma meni su pikseli na lapu tj. na 15,6 " ekranu

a nerviraju me što ih nemam na mnogo većem i 4 godne starijem ekranu, što ih nije bilo na prošlom lapu (HP-ovom) a na ovom šitu od lenova imam 2 komada. Pa majku mu da li je proizvodnja napredovala u poslednje vreme. Mislio sam da je priča o mrtvim pikeslima prevaziđena još kad sam kupovao prvi TFT monitor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2010. 17:21:40 
Moderator
Korisnikov avatar

Zavisi gde se mrtvaci nalaze, koje aplikacije često koristi, da li su subpixeli i koji i sl.
Imao sam prilike da vidim veći broj monitora sa mrtvim pixelima i uglavnom mi je bolo oči. Najviše na beloj pozadini, a ja u realnim uslovima najviše vremena provodim sa belom pozadinom na ekranu (aplikacije).

Zlatko, koje boje su mrtvaci? Probaj na crnoj i na beloj pozadini.
Možda nisu mrtvi, možda su zaglavljeni. Probaj da preko googla nađeš onaj MP4 video za odglavljivanje pixela. Kucaj recimo: dead pixel fixer video ili dead pixel unstuck video. Meni je taj video pomogao da oglavim neke "mrtvake". Pusti ga bar sat-dva da vrti. Neki kažu 24h, ali online iskustva su da ako ne odglavi za sat vremena, neće ni posle....zapravo, što si dalje od početka odglavljivanja, šanse da proces uspe su sve manje.

Na jednom monitoru sam čak uspeo da rešim mrtvaka masažom* :mrgreen: ali se kasnije taj isti opet pojavio. Srećom (?!) taj monitor je posle nekoliko meseci crkao, pa ga nisu popravili, već dali drugi :)

* što mekšom krpicom trljaš mesto gde je problematični pixel. Kada kažem trljaš, mislim na pritiskanje stakla sa ciljem da se pokrene matrica ispod. Ovo važi za LCD monitore. Mislim da kod LED-a ne pale ova alternativna rešenja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2010. 08:46:45 
Moderator
Korisnikov avatar

Hvala Peđa, probaću sve to pa javljam rezultate

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 13:49:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
jel ima neko iskustva sa kimtec-om? rezac mi riknuo, pa sam im odneo da iskoristim jos mesec dana garancije, imaju kao online pregled naloga, da pratim sta rade na uredjaju, za sad nista

kad sam odneo, smarao me je sto mi je u citacu adapter za kartice (sa obicne na mini mmc) kao moze da izgori ploca, i da mogu da mi ne priznaju garanciju zbog toga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 14:02:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
Koji je djavo tim likovima shto rade da smaraju sa svim i svachim? :zbun:
Ako je umeo da napishe garancije, neka zameni uredjaj, a ne da izigrava inspektora ili proroka shta sve moze da se desi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 14:53:17 
Moderator
Korisnikov avatar

mada malo i razumem, raditi sa nama koji donose ko zna sta i ko zna kako korisceno, jbg jeste se iskenjao za taj adapter jer je tuzno ucutao kad sam mu predocio da to ne pise ni u garanciji ni na upustvu oba uredjaja. Napisao mi je u napomnu da mi je lcd ceovr izgreban, a jedino sto je moglo da ga izgrebe je rafeslus na torbi, valjda ce biti ok da ne moram da budem stoka da mi poprave lap.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 16:09:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2005. 17:18:52
^
upravu si za to da ljudi svasta donose, jednom dok sam radio u jednoj firmi covek je doneo 42'' LCD sa prostrelnom rupom po sred ekrana i trazio garanciju, kao desilo se samo od sebe iako je ocigledno pucano u ekran.

Inace to sto su ti stavili izgreban ekran u napomenu je standardna procedura da kad ti budu vratili laptop ne mozes da se pravs lud i da kazes da su ti oni izgrebali, opisuje se zateceno stanje uredjaja.

http://www.facebook.com/home.php?#!/pro ... 147&ref=ts

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 16:42:32 
Moderator
Korisnikov avatar

^ pretpostavljao sam da je zato, ono sto je dobro kod garancije je sto svako zadržavanje lapa u servisu preko 10 dana produžuje garanciju za taj br, e kad imas iskustva jel imam naknadnu garanciju na ugradjen uređaj? (Ako mi ugrade novi rezac)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 17:02:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Meni kada su menjali tako uredjaje nije bilo naknadne garancije. Iako to nije bilo kod njih, mislim da svi rade na tom principu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2010. 17:04:10 
Korisnikov avatar

Da li mi verujes da za 2 godine koliko sam radio tu nije ni jedan laptop dosao zbog neispravnog optickog uredjaja, za ostala sranja se nije dobijala nova garancija, ploca, lcd...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 14:02:32 
Moderator
Korisnikov avatar

kad sam dao lap rekao mi je prve inf za 7 dana kad vajstinu, i na sajtu su izbacili da je deo u cekanju.
Zvao sam ih jutros, narucen deo iz holandije posto odatle dobavljaju delove, ono sto je lose je da tek sledece nedelje stize.

Sa druge strane dobro je sto dobijam garanciju na ODD

za sad sam zadovoljan postovanjem rokova ali ne i rokovima

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 14:14:24 
Moderator
Korisnikov avatar

E, da, tips & tricks, ako ti menjaju neki deo koji nije od elementarnog zanačaja za rad računara (kao optički drajv), možeš da se dogovoriš sa njima da ti vrate notebook, pa ga ponovo odneseš kada stigne deo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 14:32:41 
Moderator
Korisnikov avatar

hmm... ne mislim da ce to da ide tako glatko, a i ortak prodao kola tako da mi dodatno cimanje prevozom do vilinih voda u sred roka nije na listi prioriteta :P prezivecu jos 7 dana.. max

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 16:11:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2006. 20:11:13
Hitno mi treba savet. Ortak mi nudi SONY VAIO VGN-CS115D(Intel Core 2 Duo T5800 2.0Ghz, 4GB RAM, 250GB HDD, VGA Intel GMA 4500MHD, 14.1 inch, Windows Vista Home Premium 64 bit) za 300e. Masina je stara godinu dana i nije radila nista zahtevno. Problem je sto je kuler od skoro postao bucan. Da li mislite da je dobra ponuda? Koliko moze da kosta zamena kulera kod nas i da li imate preporuku za neki servis?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 17:07:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Nemam iskustva sa konkretnim modelom, ali Sony tradicionalno pravi vrlo kvalitetne notebook računare sa idiotskim propustima (od 2k do 2k7 sam koristio više Sony modela kao primarni računar ili jedini notebook koji tog trenutka posedujem). Kod tog modela bi pomenuti fan mogao da bude propust.
Ako je mašina očuvana, to je sasvim korektna cena za tu konfiguraciju, a povoljna, ako gledaš da je u pitanju Sony. S druge strane, da ga pusti u slobodnu prodaju, verovatno bi morao da načeka nekoga ko želi baš Sony, jer takve konfiguracije u Acer, MSI i sl izvedbi se polovne mogu naći i za manje para. OK, ekran bi bio 15.4 ili 15.6, ali manje-više to je to.
Obrati pažnju da posle godinu dana baterija može da bude na izdisaju, a kod kupovine polovnog noteboka, to je praktično još pola računara.
Obrati pažnju i na tastaturu, da li je sve na svom emstu i dovoljno čvrsto. Sony ima veći broj tastatura koje se drastično međusobno razlikuju, pa vidi da li ti leži taj primerak (neke su suviše plitke, neke imaju ogroman hod tastera i sl.)

Da li problem buke može da se reši? Može sigurno. Koliko će to da košta? Zavisi zašto je fan toliko bučan. Možda je samo stalno pojačan, jer je neko isključio FAN contrlo u BIOS-u, možda je telo hladnjaka puno prašine, pa ne može da ohladi komponente, a možda je jednostavno provrteo.

Za servis, pokušaj sa http://www.pcklinika.rs/kontakt.html
Da se ogradim, nemam ličnog iskustva sa njima, ali sam do sada čuo toliko preporuka, da prosto ne mogu, a da ti ne dam njihov kontakt :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 17:09:50 
Korisnikov avatar

Sony za te pare vrh, kupio bi ga bez razmisljanja, a za kuler zovi servis da pitas koliko kosta ciscenje, za moj HP je 1600din, nosio sam ga 4 puta do sad.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 17:16:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2006. 20:11:13
Hvala kolege!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 19:37:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Marconi je napisao:
Sony za te pare vrh, kupio bi ga bez razmisljanja, a za kuler zovi servis da pitas koliko kosta ciscenje, za moj HP je 1600din, nosio sam ga 4 puta do sad.

Koliko dugo imaš taj notebook, kad si ga 4x do sada čistio? :D
BTW ovlašćeni servis će ti uvek očistiti notebook za dž, dok si pod garancijom. Bar bi trebalo da to urade :)
Ja sam samo jedan notebook nosio u Comtrade na čišćenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2010. 00:20:52 
Korisnikov avatar

^
Verovao ili ne nosio sam ga u prvih 7 meseci 4 puta u ovlasceni servis, sad je star oko godinu. Nisu mi uvazili garanciju i stvarno pise da to ne spada u uslove garancije. PS:Nikada nemojte da kupujete laptopove sa AMD procesorom

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Sledeća