Započni novu temu Odgovori na temu  [ 666 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16.04.2009. 17:49:45 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi, drzite se teme. Ko ce imati da ti plati, zasto nece, zasto je pao godinu i da li ce u vojsku nije poenta ove teme niti bilo koga interesuje. Offtopic obrisan.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.04.2009. 23:08:42 

Pridružio se: 27.06.2008. 22:59:35
Godina: I
Jel moze neko od starijih studenata bar okvirno da kaze koliko odprilike ljudi sa sf ocisti godinu u oktobru, i koji bi prosek bio dovoljan po njihovoj proceni da se udje u tih famoznih 60?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.04.2009. 00:16:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
Smer: ME
Koleginica je poslala mejl fakultetu i rekli su da jos uvek nije sve potvrdjeno... sto mi je krajnje cudno jer su udarili pecat na onaj dokument. Ali kakvi su, moze da se desi da ce to da vazi za sledecu generaciju. :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.04.2009. 14:55:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Ljudi koji budu imali 60 ESPB a bili su samofinansirajući. Najverovatnije (znači NE 100%), ne bi trebalo da brinu, jer će najverovatnije njih fax pustiti da pređu na budžet. Prošle godine su tako pustili dvoje ili troje ljudi, jer ih je toliko bilo u takvoj situaciji.

Problem će biti ako takvih bude 30 i više.

Generacije 06 i 07 ne možete da poredite po prolaznosti, tako se ja ne bih usudio ni da prognoziram ni prolaznost za ovu generaciju 08.

Iako očigledno ljudi ne vide povezanost između uslova upisa u sledeću godinu i izbora za studentski parlament, gadno se varaju. Jako je bitno.

Ako lista koju predvodimo Vanja i ja, pobedi, svakako da ćemo pokrenuti inicijativu na nivou SP BU-a, da se ovi uslovi promene. Jer ovo je na nivou ministarstva prosvete.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 15:57:34 

Pridružio se: 30.05.2008. 12:53:27
Dj_Patkica je napisao:
Ljudi koji budu imali 60 ESPB a bili su samofinansirajući. Najverovatnije (znači NE 100%), ne bi trebalo da brinu, jer će najverovatnije njih fax pustiti da pređu na budžet. Prošle godine su tako pustili dvoje ili troje ljudi, jer ih je toliko bilo u takvoj situaciji.

jel ovo znaci da ako uhvatimo uslov mozemo da predjmo u drugu godinu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 18:37:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Tako je bilo do sada. Po sadasnjim pravilima, da bi presao na budzet treba da das sve ispite (to prosto mora, ne moze da se ocekuje da se predje na budzet sa 54 ESPB) i imas sto bolji prosek jer ce po tome da se rangira.

E sada, da li ce fakultet promeniti misljenje do tada, ne znam. Imace 362 mesta za budzet, ogroman deo je vec popunjen budzetlijama koji su taj status stekli dobro polozenim prijemnim ispitom (302 studenta), ali cenim da ce mozda i jedan dao otpasti sa budzeta. Kako god se okrene, najboljih 60 sa sf-a prelazi na budzet. Tako je zvanicno i ja se prema tome vodim.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 21:49:07 

da ali ja sam obnovio

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 22:11:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Ako si obnovio po zakonu ne mozes da upises sledecu godinu na budzet, nego tek onu tamo.

To izgleda ovako, ako si obnovio prvu onda ne mozes drugu na budzet, nego tek trecu. Ako si obnovio drugu, ne mozes trecu, nego tek cetvrtu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 00:23:41 

Pridružio se: 09.11.2008. 18:54:04
Smer: UK
Ovo je nevidjena nepravda. Ok je da jedan broj ide na budzet, a jedan broj na samofinansiranje, ali da budzetlijama treba 48 a meni 60 je nevidjena nepravda a evo i zasto:
DA bi upisao prvu na budzet trebas da imas odredjen broj poena iz skole + prijemni.
1. Kriterijumi ocenjivanja nisu isti u dve susedne ucionice, a kamoli u 2 razlicite skole. Znam gomilu primera, ali to sada nije vazno.
2.Prijemni je vec mnogo realniji, ali i tu je u nekim ucionicama bilo prepisivanja, u drugim nije, moguce je da imas stomacnih problema bas TOG DANA, da imas najveci stres u zivotu itd.

Bez obzira na ove mane slazem se da ne postoji bolji nacin da se napravi rang lista, ko ce na budzet a ko na samofinansiranje, ali ako je neko bio bolji od mene pre godinu dana, a ja sam sada bolji od njega (npr ja sam dao 10 on 9 ispita), kako on moze biti u prednosti zbog toga sto je bio bolji pre godinu dana. Ja sam bolji sada, kako da to nije vaznije? Posto sada vise ne vazi ono pod 1, jer kriterijum je isti za sve, zatim imas vise rokova, pa neces bas uvek biti bolestan ili uplasen, tako da ne vazi ni ovo pod 2.

Druga stvar: Kakvo je to menjaje pravila u toku igre? Ja sam upisao fakultet kada se sa 8 ispita prelazilo na budzet. Sada sa 8 ispita (42 poena) ne da ne upisujes na budzet, nego ne upisujes ni na samofinansiranje, vec obnavljas godinu.

tuga :durisha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 00:35:41 

uf izvinjavam se sto spamujem. Malo sam pogresio. sa 37 se ipak ostaje na samofinansiranju. Ako tako bude pise: Student moze da bira da li ce slusati sve predmete iz 2. godine ili samo one nepolozene iz prve.
Recimo ja imam tih 37. I hocu smer kvalitet. Da li to znaci da ja redovno idem na predavanja kvaliteta, a da ono nepolozeno ne mogu da slusam, ali mogu da polazem kad god hocu?

Malo mi je konfuzno, ako moze neko da mi objasni ovo :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 00:47:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pa jbg, nepravda je. Mislim, da sam ja na budzetu, mozda bih pevao malo manje ostru pesmu, ali posto sebe smatram jako pravednom osobom, zalagao bih se za to da se svi takice. Takmicili smo se za prvu godinu i tako je ispalo. Nije bilo drugog nacina, sem da se radi prijemni. Molim lepo. Fair play.

Ali sada bi svi trebalo da se takmicimo za drugu godinu. Status studenta je na budzetu/samofinansirajuci. A ne potrebno manje/potrebno vise ucenja (bodova, proseka).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 01:43:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 22:41:14
Godina: Apsolvent
izmenio
rasprava se odvila na drugoj temi

Poslednji put menjao grk dana 24.05.2009. 12:13:21, izmenjena 3 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 01:48:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Naravno da me nije blam da nesto tako kazem. Ako vec nameravaju da sve naprave na kompeticiju, treba da bude za sve. Naravno da sam protiv rangiranja, ali ako samo kazem, ako vec mora tako, zna se sta je fer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 09:44:38 

Dj_Patkica je napisao:
Ako si obnovio po zakonu ne mozes da upises sledecu godinu na budzet, nego tek onu tamo.

To izgleda ovako, ako si obnovio prvu onda ne mozes drugu na budzet, nego tek trecu. Ako si obnovio drugu, ne mozes trecu, nego tek cetvrtu.

U redu je sve to nego na sajtu fona je izaslo da mora 60 boda da bi presao na samofinansiraje pa me zanima da li ce promeniti nesto tj. da li cu moci da upisem 2 godinu sa uslovom ???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.05.2009. 12:27:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 21:56:16
Za sad se nije promenilo, nazalost vreme za menjanje takvih stvari na fonu oktobar a to je kasno za resavanje ovoga a premalo je ljudi u toj situaciji da bi se to poguralo. Svestan sam da realno to nije nista novo ni specijalno ali sam svestan i toga da nema razloga da se mi razlikujemo od 08 barem ne sa tacke gledista fon-a kad vec svakako ne mozemo da se guramo za budzet.

Nepisano pravilo: ne pritiskaj "odgovori"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2009. 14:32:14 

Dakle ako imam 37 poena bez obzira da li sam na samofinansiranju ili budzetu mogu da upisem bilo koji smer? Na samofinansiranje naravno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2009. 15:24:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Ako imas polozene uslovne ispite, da.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2009. 18:29:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Mislim da ne mora ni to.Ko plati bira gde ce koliko znam:D cisto da uzmu vise kesa

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2009. 20:08:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
ima sluchajeva da su pushtali i sa 30 poena uz molbu i kesh, bez uslovnih predmeta
ali ajde gledajte da ochistite godinu a ne 37 poena da osvojite pa niste retardirani majku mu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2009. 22:11:42 

zAZA je napisao:
ima sluchajeva da su pushtali i sa 30 poena uz molbu i kesh, bez uslovnih predmeta
ali ajde gledajte da ochistite godinu a ne 37 poena da osvojite pa niste retardirani majku mu

Video bih tebe da u srednjoj nisi video m od matematike, ja sam bukvalno na nivou prvog srednje, kada dam matis, racunacu da sam zavrsio pola fakulteta . :D

U onom obavestenju pise da uslovni predmeti vaze samo za budzetlije. No, ko pita ne skita :oldfsh:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2009. 02:02:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
^^ Pa uzimaj casove iz mate... Ni ja nisam video m od matematike jer je nikad ni priblizno ozbiljno nisam radio u srednjoj, pa sam uz casove dao sve tri...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.05.2009. 12:10:10 

Pridružio se: 28.01.2009. 16:36:38
Godina: III
Ljudi, potrebna mi je jedna informacija.
Naime, kako stvari stoje, ocisticu godinu u junu, ako zagrejem stolicu.
E sad, ako ocistim u junu, onda sam ja automatski upisao II godinu na budzet, onda mi ne treba prosek realno?
A ako kojim slucajem ostavim npr. samo matu2 u septembru, i doloucim da ocistim sve, dakle da nista ne prenosim, da li cu onda morati da jurim prosek?
Razumete sta sam hteo da vas pitam?
I kolika je verovatnoca da cu ga ispusiti (ili mozda necu) ako mi ostane u septembru nesto?

P.S. Protesti otom potom, sada se uci :fokus:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.05.2009. 22:39:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Pazi, budzet popunjavaju prvo oni koji daju prvi uslov.Prvo se upisuju oni koji su dali u junu, pa u septembru itd. Prosek se gleda tek kad ostane ogranicen broj mesta. Dakle, ako u septembru ostane manje mesta nego kandidata koji su ocistili,onda ce se gledati prosek.
Kolika je verovatnoca, to niko ne moze tacno da ti kaze. Po prethodnim godinama mislim da ne bi ispusio.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.05.2009. 00:18:23 

Pridružio se: 27.06.2008. 22:59:35
Hm.. zar nije po ovom novom pravilu to promenjeno. Tj gleda se na kraju poslednjeg roka prosek a ne ko je prvi dao uslov?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.05.2009. 00:26:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Ja to pricam, ti to pitas, u obavestenju to pise, ali ocigledno svi misle da se grdno varamo. :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 666 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sledeća