Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Nova runda protesta!
PostPoslato: 25.04.2009. 01:28:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 22:41:14
Godina: Apsolvent
Smer: IS
...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:15:57, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 15:26:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 20:43:10
Godina: Dipl.
Bolje bi ti bilo da uzmes knjigu u ruke...
Daleko ces dogurati ako se ugledas na Hrvate, uostalom ako ti se svidja to sto rade idi tamo pa im se pridruzi...
Svaka budala danas protestvuje.. pogresan nacin za tako nesto...

Ako vec hocete nesto da postignete, radite to preko legitimnih grupa...
Uostalom to vam je ono za sta su se 'studenti' borili... hteli su demokratiju (kapitalizam)
Besplatno skolovanje postoji samo u Socijalizmu ;)

Vise skolovanje nije obaveza, nego stvar izbora...zasto bi drzava izdvajala novac za vase skolovanje, kad su vam usta puna evrope i amerike, kad ce 50% njih otici da radi u inostranstvo, kad ce 90% njih raditi u privatnim firmama, koju korist od toga ima drzava? :D

Pa odakle ste mislili da ce se finansirati Univerzijada?

i da znanje jeste roba, jer da nije tako ne bi ga ljudi prodavali za novac...

student wankers! :cool:

Poslednji put menjao uzas dana 25.04.2009. 16:15:44, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 18:39:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
To nije tačno da je to odlika socijalizma.

Kanada, Australija, Irska... Samo od nekih primera, gde besplatno školovanje pokazuje odlične rezultate.

A druga stvar je što ne možeš uvek sve preko legitimnih načina da uradiš. Ali dobro izgleda da se u Srbiji što šta promenilo, pa eto i to da su ljudi navikli da ćute i trpe. Poprimili ono najgore iz kapitalizma i odbacili ono najbolje iz socijalizma. Tj. počelo su da gledaju samo svoje dupe, i zaboravili su šta znači "bratstvo i jedinstvo". Nastala se nove izreke tipa "Nek komšiji crkne krava", umesto da takve izreke odu u zaborav.

Nema veze, bolje je da svi ćutimo i trpimo dok nas biju po ušima.

"Never doubt that a small group of committed people CAN CHANGE THE WORLD. Indeed, it is the only thing that ever has." - Margaret Mead

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 18:52:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
@ uzas : Sve je tačno do socijalizma. Očito, to je toliko ružna stvarnost da većina ne želi da veruje u nju već pribegava metodama "štrajka". Ali, slažem se sa tobom.
Inače, ako možemo da izvučemo išta dobro za nas štrajkujući, onda sam za. Mislim da treba sačekati "PROMENE, ODMAH" pa da se dogovorimo sa njima. :)

@ Patkica : Ako si u ovoj poslednjoj rečenici video ili prepoznao deo neke ljutnje, mržnje ili za****, kažem ti da nisi. Imaš moju podršku. 100%. (malo sam razmislio o svemu) :) :care:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 19:17:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2008. 01:18:40
Godina: Padobranac
uzas je napisao:
zasto bi drzava izdvajala novac za vase skolovanje, kad su vam usta puna evrope i amerike, kad ce 50% njih otici da radi u inostranstvo, kad ce 90% njih raditi u privatnim firmama, koju korist od toga ima drzava?

Ne mozes da poredis nasu drzavu. Druge drzave su mnogo pre nas pocele, izabrale jednu strategiju i krenule. Nasa zemlja je vise od 30 godina zakasnila u odnosu na njih. Ili ce na neki nacin da uskladi situaciju ili ce da tone.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 20:43:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
"i ne sanja se vise, stari san, chekaju pasosh, da pobjegnu van"..eto stavice nas za jedno godinu dana na tu belu shengen listu..zashto? zato sto vise u narodu ne vlada misao joj samo da odem preko, sve ce biti lepo

i jeeeste, sigurno ce sa fon-om, prodavachOm drushtvene nauke koja je na zapadu vec odavno preshishala vrhunac, ici u ejropu..
..a i te privatne firme placaju poreze..
a protestovacu ukoliko osvojim 60poena (i vise) i ne upadnem na budzhet, a neko sa 48 i prosekom 6.0 upadne jer je bio na budzhetu jer (ocigledno, jel) zna matematiku bolje od mene, za ostalo me zabole

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 20:45:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Dj_Patkica je napisao:
A druga stvar je što ne možeš uvek sve preko legitimnih načina da uradiš.

pitanje je da li ste probali ;) i da li je neko pokusao da sazna razlog povecanja cena skolarina

i
Citiraj:
a protestovacu ukoliko osvojim 60poena (i vise) i ne upadnem na budzhet, a neko sa 48 i prosekom 6.0 upadne jer je bio na budzhetu jer (ocigledno, jel) zna matematiku bolje od mene, za ostalo me zabole

ja se izvinjavam sto uzimam bas ovaj primer, al sam se nekako namestio - cudno je kako ljudi svoje neuspehe pokusavaju kasnije da opravdaju boreci se za nesto sto misle da im "odjednom pripada" - nema tu studentske bratkse podrske, samo interes. koliko sam ja nesto razumela, protest je krajnja mera - ocajnicki pokusaj da se promeni nepravda (npr arhitektonski fakultet), a ne nacin manipulisanja da se stvore bolji uslovi. kad bi zatvarali ulice svaki dan zbog neceg, dokle bi stigli, i na kraju, kad bi stvar zaista bila ozbiljna, ko bi >nas< ozbiljno shvatio?
ne isticem da je povecanje cena banalna stvar, ali niko se nije setio da protestuje sto su neki fakulteti cak smanjili cenu..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 21:24:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
Citiraj:
cudno je kako ljudi svoje neuspehe pokusavaju kasnije da opravdaju boreci se za nesto sto misle da im "odjednom pripada"

u nekim drugim primerima da. ali: X je bistar bio i uradio bolje prijemni. JA tokom skolovanja postizem bolje i vise od X. gde je tu moj neuspeh?? pa sad ko je bolji.. uzmimo sredinu, i neka budemo isti..
poenta je da mi po zakonu nesto pripada, ali zbog situacije gde se ova zemlja nalazi, ja sam znak pitanja..i ja pizdim samo zbog toga shto je to "diskriminacija"

zbog jednog njegovog boljeg koraka na pochetku, a ja ga prestignem u celoj igri, on je i dalje bolji?
to ti je ono, samo oni koji imaju vec auto dobiju WV POLO na bingu :D :D xexe

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 21:59:36 
Korisnikov avatar

nije tacno. ti imas svoje uslove - to je da u odredjenom roku das neki broj ispita - to je tvoj nacin da prestignes nekog ko je bolje uradio prijemni. ja tu ne vidim diskriminaciju. pravila su u startu poznata. i maratonac kad pobedi, nije bitno da li je za sekund ili minut, prvi je stigao, niko ne trazi procenat ili prosek u odnosu na sve. vec ako nisi na budzetu, imas jos 3 ili 4 pokusaja da to budes, nezavisno od toga sta drugi rade

i ja kad sam upisivala bila mi je ogromna cena, i koliko mi je poznato, cena se svake godine korigovala u odnosu na evro.. tako da mi, s obzirom na situaciju, ovo povecanje od 8 hiljada nije strasno (bolje da ga nema, ali neko je verovatno to malo bolje kalkulisao od mene). i meni smetaju mnoge stvari, ali necu pozivati ljude na masovna okupljanja pa da ko divljaci to resavamo (razumem da je to nekad >jedino< resenje, ali ne smatram da je u ovom slucaju)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 23:06:55 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:16:29, izmenjena 7 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 23:31:43 
Korisnikov avatar

e politiko moja.. zamena teza, isticanje nebitnog, agresija i odbrana onih koji su vec zasticeni..

pametnice, nauci pojam metafore, onda nauci tumacenje iste, i zatim se potrudi da kad vec upadas u tudju diskusiju pogledas o cemu se radi, a ne nasumicno da se hvatas za bilo koju rec

"student je studentu vuk" - j***! skupstina all over again :((

Poslednji put menjao exult dana 25.04.2009. 23:34:27, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2009. 23:46:38 

Pridružio se: 26.09.2008. 13:34:53
Godina: I
situacija kakva je sada, dovodi samo do toga da pocnemo da jedni drugima postavljamo nogu, samo kako bismo usli u kvotu za budzet. Ja sam budzetlija, i smatram da ovo sto se radi nije fer prema svim studentima. Fer je prema budzetliji, jer je njemu receno - "broj poena koji treba ostvaris da bi ostao na budzetu je XX" i ne vidim zasto bi se nekome ko je ispunio dati uslov oduzimalo mesto.

ALI, isto tako smatram da treba da se postavi uslov samofinansirajucim studentima, YY, koji mozda treba da bude i veci od XX, takav da svaki samofinansirajuci student koji to postigne predje na budzet. Vrlo jasno i fer prema svima.

Hajde da se ne borimo jedni protiv drugih, i da se trkamo medjusobno, nego da se borimo da nas bude na budzetu upravo onoliko koliko zasluzimo. Ako je to svaki student sa faxa, then, SO BE IT! :)

TO JE JEDINO FER RESENJE, kojim ce svi biti zadovoljni, a odnosi medju nama studentima ce biti na nivou saradnje, a ne rata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.04.2009. 00:01:13 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:16:40, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 16:46:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Citiraj:

Ovo je nasa stvarnost...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 18:33:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Ljudi, samo vi ocistite, i necete biti uskraceni za budzet, to je nesto sto nikako ne mogu da urade... Ali prvo ocistite, pa onda ako za****, na protest!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 19:42:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
Nesto ne smem da se oslonim na takva tvrdjenja dok fakultet izbacuje zvanicne izjave i dokumenta koji kazuju suprotno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 19:54:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Pa ja ne znam koji to dokumenti kazuju suprotno... Lepo pise da ce se ljudi sa samofinansirajuceg statusa rangirati, a ti ako ocistis godinu, svakako ces proci u tom rangiranju... Al opet kazem, nema smisla sad vec protestvovati, vec se treba prvo baciti na posao, pa ako na kraju ne ispadne dobro, e onda drvlje i kamenje... A to se pogotovo odnosi na vas prvake, vidite da je situacija sve teza, i selekcija sve ostrija, zato zagrejte stolicu, sve se moze kad se hoce...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 20:31:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2008. 12:39:22
Godina: III
Kad se spominje to chishcenje, jel' se misli na jun, septembar ili oktobar? I koliko je uopshte bitno koji je od ova tri? (U prevodu, kada se formira lista?)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 20:36:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Formira se u svakom roku, pocevsi od junskog, pa onda koja mesta se ne popune u junu, popunjavaju se u septembru itd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 20:37:51 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
Lista se formira nakon oktobra (I).

Prosto ne mogu da verujem da ce od 520 ljudi godinu ocistiti samo njih 60. Ali da ne zalazim u off, postoji tema za to.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2009. 20:42:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
sto se prvaka tice, bice siguno ljudi koji ce ocistiti, a nece biti unutar kvote jer je prosle godine bilo dvoje takvih, koliko se secam, i njih je fax isfinansirao, a iz godine u godinu je sve veca konkurencija...
sto se druge tice, alo, zar stvarno mislite da ce vise od 72oje ljudi koji nisu na budzetu ocistiti godinu?? pa bas ste pesimisticni u tom slucaju...ali ko ocisti, a pogotovo oni koji ocite i daju 1 ili vise ispita iz prve, pa ne da nemaju razlog za brigu nego ne znam...ne znam ustvari kako je na kavalitetu i menadzmentu, ali na isitu je ova druga god bar 5 puta teza od prve...jos dodatno i univarzijada...svima je tesko, i ko ocisti, kapiram ce preci...a ako takvih bude vise od 72., skidam kapu i pridruzujem se protestima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 09:22:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
jako je simpatično što se ovaj protest organizuje ISTI DAN, U ISTO VREME kad se dižu i radnički sindikati... pametni ljudi, mislite o tome i o dirigovanoj socijalnoj neposlušnosti ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2009. 20:57:56 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:17:06, izmenjena samo jedanput