Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04.09.2008. 00:29:06 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Posto ce uskoro krenuti "groznica " za mesto u domu,zelim da znam koliko vas kupuje mesto u domu i sta mislite da li je to u redu? Koliko vas,koji ste puni para i zivite u stanu, prodajete mesto u domu? Da li mislite da je to u redu?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 09:58:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
Ne, nije u redu, a ne verujem da iko to radi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 10:02:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2007. 19:55:15
Godina: Dipl.
Smer: ME
Ma moze to.... Samo sto ima neka fora, da pored mesecne kirije placas jos nekih 120din za prenociste... Tako na primer, ako je mesecna kirija u karaburmi 800 din, ti placas jos 120 din po prenocistu, 30*120+800... Mislim da je ovako, ali nisam siguran... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 10:03:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
Pa s moralne strane, nije u redu.
Ali opet, ljudima je isplativije da kupe mesto u domu nego da placaju stan cele godine.

A opet, ljudi koji su dobili mesto u domu traze samo josh jedan nachin da zarade malo. Jbg, tako je...
Ja kad bih znao da mogu da dobijem mesto u domu, definitivno bih ga prodao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 10:23:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2007. 12:05:47
Kolika je cena doma na mesecnom nivou kad ga kupujete od onog kome "pripada" trenutno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 13:44:56 

Citiraj:
Ne, nije u redu, a ne verujem da iko to radi...

To radi sigurno 50% stanara svih studentskih domova. Znam je zivim 4 godine po studentskim domovima LEGALNO. Recimo uzmite 4. april,tamo se moze reci da skoro u svakoj sobi postoji jedan
ilegalac. O Karaburmi ne mora da se prica nista,to je tamo legalno da kupis mesto.
Citiraj:
Ali opet, ljudima je isplativije da kupe mesto u domu nego da placaju stan cele godine.

Koliko je isplativo da polozis sve potrebne ispite za uslov i dobijes dom? Koliko takvih ljudi koji daju uslov su ispod crte zato sto mesta uzimaju,oni koji zive u stanu, pa prodaju ovima koji nisu imali pravo da konkurisu?
Citiraj:
Kolika je cena doma na mesecnom nivou kad ga kupujete od onog kome "pripada" trenutno?

Kada se kupuje mesto ti dajes pare za celu godinu to te kosta od 150 do 300 evra zavisi od doma i od lika koji ti prodaje mesto. Dom se placa mesecno i on kosta od 800 do 1300 dinara(zavisi od doma). Onaj koji kupi mesto placa posle svakog meseca ovu cenu preko kartice lika koji mu je prodao.
Citiraj:
Samo sto ima neka fora, da pored mesecne kirije placas jos nekih 120din za prenociste

U karaburmi postoji jos fora,kao sto su sttudenti portiri koji zive u zenskoj kuli,prazne sobe za privodjenje zenske nejachi
:D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 14:15:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 01:27:40
Godina: III
Ovo je prava tema za mene. Situacija je sledeca - necu moci da uzmem mesto u domu legalno jer sam svake god ispod crte pa i ove cu biti, radicu na gradjevini da skupim taj novac za ilegalno mesto jer je to jedini nacin da sebi omogucim skolovanje, u krajnjem slucaju spavao bi na klupi ispred fona :((
Ako neko ima da prodaje mesto neka mi se javi na pp ili na 0653035000, po mogucstvu apsolvent.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 14:38:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2007. 12:05:47
A sta na primer, ako ja prodam nekom mesto u domu, za 200 eura, i otkriju da je 'ilegalac' i izbace ga iz istog?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 14:54:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
U suštini ništa. Jedino će ti zabraniti da sledeće godine konkurišeš za dom. Tako je bar bilo jednom kolegi.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 15:39:06 
Korisnikov avatar

Ako ti meni prodas mesto i provale nas, kao sto kaze milex ti dobijas zabranu konkurisanja za dom naredne godine, a ja gubim 200 ojra i sobu na moju odgovornost. Ali ako te neko ne otkuca ili ti namerno smesti tesko da ce te provale jer te i portir vremenom upozna...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 15:41:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.01.2006. 17:36:31
LJudi treba mi odgovor na ptanje i to hitno.
Kako se poduje ako se ima obnovljena godina.

npr. ja sam dao uslov za trecu u junu, preneo 4 ispita a pritome sam obnavljao drugu pa kao to utice na moje bodove????
moim vas hitno mi treba odgovor.

izgleda da nigde ne mogu da nadjem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 15:47:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.11.2004. 12:45:23
Ne dobijas bodove na osnovu upisane godine. Standardno se dobija 8x(upisana godina studija). Tu prakticno ostajes bez 3x8 bodova.

Oduzimaju ti poene za prenete ispite (-1 bod po ispitu).

Bodove dobijas na osnovu proseka plata, na osnovu roka u kome si stekao uslov. Itd...

Moguce je da gresim, neka me neko ispravi, pozaboravljao sam kako te stvari idu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 13:06:05 

Posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji zele da trguju mestima u domu. Ja vas pitam da li je to u redu?
Citiraj:
Ovo je prava tema za mene. Situacija je sledeca - necu moci da uzmem mesto u domu legalno jer sam svake god ispod crte pa i ove cu biti, radicu na gradjevini da skupim taj novac za ilegalno mesto jer je to jedini nacin da sebi omogucim skolovanje, u krajnjem slucaju spavao bi na klupi ispred fona Smrc
Ako neko ima da prodaje mesto neka mi se javi na pp ili na 0653035000, po mogucstvu apsolvent.

Ovi slucajevi su prosto receno zrtve trgovine mestima u studentskom domu. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2008. 20:24:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.06.2005. 21:02:53
Meni je isto malo bzvz kad ljudi prodaju mesto u domu..
Nije mi fer.
Sto kaze ovaj Pundravac, ne ostane mesta u domu za one kojima stvarno treba, zbog ovih koji prodaju :/ Al j***, tako je..
Secam se da mi je cale pricao da je on spavao na podu u necijoj sobi u 4tom aprilu jer nije imao para za stan..

Ja sam do sada bila u domu, i pritom uvek budem negde treca na listi pa mogu da uzmem koji god hocu. Ove godine necu uzimati dom, niti nameravam da prodajem mesto jer mi je to uzasno jadno..
Radije bih pomogla nekome kome to stvarno treba..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2008. 22:31:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
pa koleginice mozete da sobu koju dobijete ustupite nekom poznaniku za koga mislite da zasluzuje. ja bih pre tako uradio nego da ne konkurisem. imao sam sanse da dobijem dom u prvoj godini, ali nisam konkurisao. znam da ne bih izdrzao da delim sobu s vise ljudi, a svi ljudi koje znam u beogradu su ili bili sigurni za dom ili takodje nisu zeleli da tamo zive. prodavanje mesta u domu ne osudjujem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 00:27:06 
Korisnikov avatar

Bas Steta sto necete da konkurisete i prodajete mesto i ne vidim sta tu ima toliko lose, onaj kome mesto treba neka se snalazi... Ilegala postoji od kako postoje studentski domovi i mi tu nemozemo nista da promenimo a i zasto bi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 01:48:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2003. 15:58:04
Ja evo 5 godina živim u domu, tako da sam sve video :D
Ali, pazi... Da se ne lažemo, ja sam 2 godine bio loš na listi i mesto u studenjaku mi je uzimao extra ortak, ali sa drugog faxa. Ove godine sam bio ispod crte, pa sam živeo "kod njega" na prenoćištu do juna, pa sam se uselio.. Jbg, morao sam tako... I ja ću mu biti doživotno zahvalan. Inače dečko mi nikad ni dinar nije ni tražio niti je hteo da uzme kada sam mu nudio.

To je ovo što Lija kaže. To bi puno značilo toj nekoj devojci, kojoj bi ona pomogla. Ali gledajući iz pozicije nekoga ko je konkurent za to isto mesto, njemu je potpuno svejedno dal je Lija mesto prodala ili dala nekome. Ali pošto ima praviše ljudi koji planski ulaze u to samo zbog zarade, puno ljudi mora da bude spremno da plati nekome da mu uzme mesto...
Tako da je to nešto što je nužno zlo. Da nema tih koji prodaju, verovatno bi se raspodele drugačije odvijale...

They’re laboratory mice
Their genes have been spliced
They’re dinky They’re Pinky and The Brain,

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 13:27:04 

Citiraj:
prodavanje mesta u domu ne osudjujem

Citiraj:
Bas Steta sto necete da konkurisete i prodajete mesto i ne vidim sta tu ima toliko lose, onaj kome mesto treba neka se snalazi... Ilegala postoji od kako postoje studentski domovi i mi tu nemozemo nista da promenimo a i zasto bi.

NIKADA MI NECE BITI JASNI OVI STAVOVI! Vi kolege,sigurno smatrate onoga ko vredno uci kao strebera,a one mufljuze i neradnike koji se "snalaze" snalazljivim i uzornim likovima. Znate li vi da mesto u domu NIJE VASE,vec ste dobili pravo da na godinu dana tu zivite. Znate li vi sta je korupcija?????

Citiraj:
To je ovo što Lija kaže. To bi puno značilo toj nekoj devojci, kojoj bi ona pomogla. Ali gledajući iz pozicije nekoga ko je konkurent za to isto mesto, njemu je potpuno svejedno dal je Lija mesto prodala ili dala nekome. Ali pošto ima praviše ljudi koji planski ulaze u to samo zbog zarade, puno ljudi mora da bude spremno da plati nekome da mu uzme mesto...

Sve to moze da se resi ako bi se zabranila prodaja mesta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 17:34:02 
Korisnikov avatar

Ajde ti daj neki primer kako bi to moglo da se resi ? Nepostoji resenje. Ako ne nadjem nekog druga kao kolega Kai da mi ustupi mesto, ja cu morati da platim, razumes, moracu jer nemam GDE DA STANUJEM...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.09.2008. 21:06:56 

Resenje postoji. Onemoguciti zamenu mesta i ostale muljaze. Uvesti kontrolu u domovima i tako ako se uvhvati ilegalac kazniti ga ne samo na nivou studentskog doma vec i na fakultetu. Na raspodelama pola ljudi prodaje mesto i menja se uz doplatu.
Gde da stanujes??? Zasto se nekad nisi zapitao da sednes i da imas neki pristojan prosek i dobijes dom,nego da kukas kako nema resenja i kako moras da kupis mesto i kako je to ok.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.09.2008. 07:47:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Jel zna neko pošto je mesto u Studentskom gradu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.09.2008. 09:25:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Godina: IV
Od 150 do 300 e...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.09.2008. 12:47:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
a u aprilu A blok?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2008. 05:55:20 

Pridružio se: 26.09.2008. 05:19:11
Godina: Padobranac
a Penezic :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2008. 18:25:39 
Korisnikov avatar

Pundravac nisam ja Ajnstajn, prosek mi je odlican mogao bih glat dA dobijem dom al nije u mom slucaju taj problem vec nesto drugo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća