Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18.02.2008. 23:52:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Godina: Dipl.
Smer: IS
Postovane kolege!

Nacuo sam da ima neka stipendija u iznosu od 15000 dinara. Konkurs je do negde u martu, daje neko ministarstvo, uglavnom drzava odresaa kesu, treba da prosek bude preko 9.2...

Da li zna neko nesto o tome?

p.s. U OD sam metno da bi sto vise ljudi videlo pre nego sto moderatori maknu to u neke manje popularne threadove...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2008. 23:59:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Evo informacija:

http://www.mingl.org/info/index.php/200 ... marta.html

Evo i izdvojenog dela koji se tiče studenata (ako slučajno obrišu vest, mada ne verujem):

Studentima će biti izdvojeno 200 stipendija (110 prirodno-matematičkih, 60 društvenih i 30 stipendija umetničkih visokoškolskih ustanova). Prijave će se u Tiršovoj 1 primati do 10. marta.
Stipendije za studente iznose 15.000 dinara mesečno – rekla je Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.
Na konkursu mogu učestvovati studenti koji se školuju na budžetu, koji su upisali najmanje treću godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina i drugo pravno i fizičko lice, koji imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kojima je prosečna ocena najmanje 9,2, koji nisu gubili nijednu godinu (osim iz opravdanih razloga, o čemu se prilaže dokaz konzilijuma lekara), kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.
Za sva pitanja obratite se Sekretarijatu za socijalnu i dečju zaštitu na : 2688-655 ili 3620-241.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2008. 00:29:54 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
BGD te dobre stipendije deli od 2004. godine :)
doduse, ove godine dele i studentima na privatnim faxevima i onima koji su u domu u Beogradu

Конкурс за доделу 300 стипендија талентованим средњошколцима и студентима

Конкурс за доделу стипендијама студентима са инвалидитетом - uglavnom svi koji se prijave a ispunjavaju uslove dobiju stipendiju (da,da,prosiruju listu)

spremtie racun u banci
ono sto mi se dopada kod ove stipendije je tacnost u vremenu uplate - pocetkom meseca za tekuci mesec :)

Poslednji put menjao Moma dana 19.02.2008. 14:40:22, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2008. 10:27:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Za ovu stipendiju ti je potrebno da budes gradjanin Beograda, minimum 3 godine, i prosek preko 9.2. Nazalost, ne dobijaju svi koji ispune ove uslove vec se rangiraraju svi koji konkurisu, i prvih 110 dobija (za tehnicke fakultete). Prosle godine, cini mi se, da je samo njih 4-5 otpalo, i da je za tehnicke granica bila 9.23. Ove godine ucestvuju i privatni fakulteti tako da ce konkurencija sigurno biti dosta ostrija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2008. 12:39:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Ma mislim da nije za Beograd.. E a bas sam bio u fazonu: "Zapamti idiote, zaboravices", i pogledao sam dal novine ili net i rekoh ma zapamtio ja to... i evo..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2008. 16:59:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Ja jedino znam za grad da je 15 000 i traze bas taj prosek.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.02.2008. 10:28:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.06.2005. 21:02:53
Smer: ME
@mnovakovic

mozda mislis na stipendiju koju daje "Republicka Fondacija za razvoj umetnickog i naucnog podmlatka" :)
Ali tu je konkurs odavno prosao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.08.2008. 13:08:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Mozda je pomalo rano za razmisljanje o stipendijama, jer koliko ja znam, konkursi pocinju oko oktobra, mada mozda i gresim... Elem, planiram da konkurisem za bilo kakvu stipendiju kako bih naplatio svoje ucenje :) , pa bih voleo da mi neko ko ima iskustva sa tim stvarima da malo vise informacija, jer nigde nisam uspeo da pronadjem nista konkretno.
Prvo, zanima me koje su uopste moje mogucnosti, s obzirom da sam tek zavrsio prvu godinu? Godinu sam ocistio u junu, i imam prilicno dobar prosek (preko 9.5), primanja roditelja izuzetno skromna, tako da mislim da uglavnom zadovoljavam uslove. Znam da postoji ta (valjda) gradska stipendija, koja iznosi nekih 5000 dinara mesecno, i to mi je skroz ok, ali sam cuo od nekih ljudi da su prilicno neredovni sa isplatama. Jel to istina?
Drugo, da li je to ujedno i jedina neobavezujuca stipendija za koju ja trenutno mogu da konkurisem ili ne? Mozda postoji neka bolja varijanta?
Ajde pliz ako neko moze da mi pomogne, stvarno bi mi znacilo da na vreme mogu da znam na cemu sam. Hvala na svakom savetu! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.08.2008. 14:06:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Ma da, ja uzimam stud.kredit taj obicni i stize jednom u 2-3 meseca po 1-2 rate. Mislim isplate oni sve na kraju, al se otelis dok dobijes.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 20:24:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Ok, kapiram da su ljudi (osim Iris) moj prethodni post iskulirali jer u to vreme kad sam ga ja napisao, svi su uglavno bili po letovanjima... Al sad cenim da je vecina tu zbog rokova i skorasnjeg upisa. Stvarno bi bilo lepo kad bi mi neko dao malo vise informacija, ajde ljudi, pomozite koleZi...please...:D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 10:30:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2006. 19:28:39
Godina: Asistent
Koliko znam, postoji stipendija Ministarstva prosvete, za one koji su očistili godinu i imaju prosek preko 8,50. Za stipendiju nisu bitni prihodi, svi je dobijaju, i ako ne ispuniš uslove(prosek i položeni svi ispiti)sledeće šk. god. nastavljaš da primaš studentski kredit. Obrasci za podnošenje su se kupovali u Dečanskoj, a iznos stipendije je bio 5.100.
Sem toga postoji i stipendija grada Beograda koja je bila 15.000, a možda i više, ali je ograničen broj stipendista i obično je dobijaju studenti III i IV godine. Uslov je da si iz Beograda, donosi se potvrda o prebivalištu iz Ljermontove.
Mislim da postoji i univerzitetska stipendija, koja je najviša, znam da su je neki primali, ali ne znam koji su uslovi.
U svakom slučaju, ispitaj sve mogućnosti, jer za neke stipendije je uslov da ne koristiš nijednu drugu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 12:57:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Ok, hvala ti puno. Za tu univerzitetsku nisam cuo, ali prepostavljam da su uslovi nenormalni... Tako da cu se najverovatnije opredeliti za tu gradsku. E sad, da ne znas mozda u kom periodu otprilike je prijavljivanje za nju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 16:33:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
Godina: IV
Gagi, ne znam da li ti pomaze ova vest->

http://www.studentskisvet.com/info/20080724/studentske-stipendije-ministarstvo-prosvete-raspisalo-konkurs-za-stipendije

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 16:50:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pomaze itekako! Hvala ti puno! Sad jos samo da vidim dal je izvodljivo da konkurisem za ovu gradsku i za ovu od Zaduzbine BG univerziteta, ako moze to je extra! 5100+6000=11100!!!:D Malo li je...

EDIT: Sad videh na nekom sajtu sledece: "Oni koji već primaju neku stipendiju nemaju pravo na stipendiju zadužbinara. Nešto drugačiji kriterijumi su za bolesne studente, ali svi detalji se mogu naći u Konkursu koji se obično raspisuje u oktobru, novembru, a „kači” se i na sajtove svih fakulteta i BU." Bedak...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 12:51:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2005. 11:39:18
A za ovu stipendiju za koju se konkurise ako si ocistio godinu i sa prosekom preko 8.5 kad je konkurs? Ja nikako da dodjem do Bg-a da se raspitam na faxu, pa bi mi znacilo ako neko ima informaciju... Videla sam na linku sto je postavljen iznad da je 1. do 31. oktobra, ali ako neko zan nesto vise, bilo lepo kad bi rekao! :)

Pushing her fears further along.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 12:58:02 
Moderator
Korisnikov avatar

Konkurs postoji od 1. septembra, tacnije, izasli su detalji oko konkurisanja, i ima da se kupi u prosvetnom pregledu "sveska" u kojoj se nalazi sva dokumentacija potrebna za stipendiju. "Sveska" kosta 90 dinara, i u njoj izmedju ostalog pise da predaja dokumenata za konkurisanje za stipendiju traje od 1. do 31. oktobra, tako da je u principu svejedno kad ces ih predati, sve dok je to u pomenutom roku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 13:02:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2005. 11:39:18
hvala gagi punoo!! :)

Pushing her fears further along.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 13:04:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Za stipendiju od 15000 nemojte ni da se trudite da konkurisete bez 9.2 proseka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 13:09:41 
Moderator
Korisnikov avatar

Koliko ja znam, za tu stipendiju od 15 somova ne mozemo ni da konkurisemo mi koji smo tek zavrsili prvu godinu, vec samo ljudi koji su upisali bar trecu godinu, tako pise na svim mestima na kojima sam citao o pomenutoj stipendiji... Ako neko ima drugaciju informaciju, nek napise ovde pliz.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 13:38:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
^tako je, konkurs je, cini mi se u februaru/martu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2008. 15:14:00 

Pridružio se: 22.09.2008. 14:50:19
Godina: III
Sad sam citala u onom konkursu i tamo stvarno pise da stipendija postoji samo od IIgod pa na dalje... Ne znam da li se to promenilo, ili sta je u pitanju... Ali ja sam cula da ako je neko primao stipendiju u srednjoj skoli, na fax-u nastavlja sa primanjem, odmah u prvoj.. Zapravo da ne treba ni da konkurise, nego se jednostavno to nastavlja... To mi onda malo i ima logike da se prva godina ne spominje u konkursu, jer recimo u 4.godini nisam konkurisala za stipendiju zato sto sam primala u 3. i 2.god.. Samo se nastavilo.. Ako neko ima nesto da mi kaze u vezi toga, bilo bi dobro...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2008. 15:26:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 22:50:11
meni se cini da sam negde procitala(mozda infostud, ali nisam sigurna) da postoji ta opcija ako si primala u srednjoj skoli da podneses neku molbu za nastavak primanja stipendije i na fakultetu. Nisam probala, jer sam kasno cula, ali ako vec postoji opcija zasto da ne pokusas. Inace u prvoj ne postoji konkurs za stipendiju. Proveri u Univerzal banci, jer oni isplacuju stipendije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 13:50:15 

Pridružio se: 22.09.2008. 14:50:19
hvala!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 14:20:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2008. 11:13:37
Da li neko zna da li ako imate cistu godinu i prosek iznad 8.5 automatski dobijate stipendiju ili i tad postoji rang lista..,itd?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 15:42:38 

Pridružio se: 04.01.2008. 20:17:56
Pa postoji rang lista, ali broj stipendija je neogranicen, tj. ako dostavis potpunu dokumentaciju na vreme sigurno ces je dobiti... Ako mislis na ovu od ministarstva prosvete :) A za kredit je ogranicen broj, mislim da je 18000.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća