Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2007. 14:20:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Godina: Dipl.
Smer: IS
puskice je napisao:
29.08.2007.

ПУЈ ПИКЕ НЕ ВАЖИ- по ИКСти пут на ФОН-у!
Како нам јавља Студент продекан услови за упис друге године које нам је саопштила СТУДЕНТСКА СЛУЖБА ФОН-а не важе. После афере са уписa треће године школске 2005/2006, преласка на нови наставни план и програм, промена правила на предметима на крају семестра, на ФОН-у су наставили да се играју нервима студената под слоганом ПУЈ ПИКЕ НЕ ВАЖИ...

Хаха који краљеви :yo: :lol: :lol: :D :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2007. 14:50:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
I naravno, sad ce da mi fali jedan poen za uslov, i dacu ga u oktobru jer oni nisu nasli za shodno da nas obaveste ne-daj-boze na vreme...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2007. 23:29:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 14:47:32
Godina: II
Smer: OM
Taman sam mislio da mogu u oktobru da se totalno posvetim matematici 1 za uslov, kako bih mogao da upišem ISIT.
Sada su me skroz dotukli time da moram još jedan ispit da polažem pored matematike.
Da nisu napravili ovu glupost ne bih sebe stavio u ovu situaciju, da polažem u zadnji čas meni tešku matematiku + još jedan ispit.
:udri:
Nego ima da pošaljem mejl prodekanu kao što kažu na pu...cama, pa će da me puste i sa 36 bodova.!!! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2007. 07:05:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.05.2007. 20:42:06
Godina: III
Ja licno mislim da ce vratiti na staro jer se sad bas digla prasina oko toga.

"When I see them, these boys from Manchester, when they touch me, when they speak to me in hushed voices, I want them to go away happy and convinced that they have met a player who is more like them than they know." Eric Cantona

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2007. 10:57:03 
Korisnikov avatar

Nažalosti šanse su male za to.
Upravo sam pročitao mejl od studenta prodekana koji javlja da su od početka bili bodovi u pitanju.
Nije mi rečeno iz kog razloga je služba davala pogrešnu informaciju, ali mi je rečeno da će biti zatraženo njihovo izvinjenje, (valjda javno).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2007. 14:26:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.05.2007. 03:45:19
a vi imate toliko koristi od njihovog javnog izvinjenja.................smešno.........

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2007. 08:06:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.05.2007. 20:42:06
Godina: III
I dobro sta ce sada biti 37 ili 40 bodova za upis?

"When I see them, these boys from Manchester, when they touch me, when they speak to me in hushed voices, I want them to go away happy and convinced that they have met a player who is more like them than they know." Eric Cantona

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2007. 17:28:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Smer: UK
http://www.studentskisvet.com/pages/ves ... 40-bodova/

Омогућити прелазак на буџет са 40 бодова

Предлог Универзитета у Београду да се Закон о високом образовању измени тако да се свим самофинансирајућим студентима омогући прелазак на буџет уколико освоје 40 ЕСПБ бодова, подржали су сви ректори приватних и државних универзитета у Србији, односно чланови Конференције универзитета Србије (КОНУС) - рекао је за Данас Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду.

Према његовим речима, изменама и прелазним одредбама Закона би се на неко време избацила квота од 20 одсто за коју се број буџетских студената поваћава из редова самофинансирајућих студената, а сви који освоје 40 бодова могли би наредну годину да упишу као редовни студенти.
- Подсетио бих да је раније одлучено да се упис наредне године омогући студентима који освоје 40 бодова, како би им се дало више времена да се навикну на нови режим студија, који подразумева Болоњска декларација - казао је Ковачевић.
Он је навео да је о предлогу за измену Закона обавештен и министар просвете и председник Националног савета за високо образовање.

Срђан Станковић, председник Националног савета за високо образовање за наш лист каже да је упознат са овом иницијативом КОНУС, али да формална процедура око реализације још није почела.
- Чланови Савета ће вероватно стати иза овог предлога, али Савет не може о томе да разговара док не добијемо сав релевантан материјал. Након усвајања предлога на Савету, он ће Влади предложити измене закона. Бојим се да је то врло дугачка процедура, која се може убрзати уколико се сви договоре - рекао је Станковић.

Миодраг Поповић, декан Електротехничког факултета за Данас каже да је најтеже од свега у остваривању идеје КОНУС измена Закона.
- Треба мењати закон, а то је најтеже јер се зна како парламент ради. Закон се мора променити, јер није добро подзаконским актима решавати такве ствари - рекао је Поповић.
Према његовом мишљењу, ово решење неће имати екстремно велике последице на рад, организацију и финансије факултета.

- Већини студената који су испали са буџета, то се догодило јер нису испуњавали своје обавезе. Тешко је очекивати да ће се они толико поправити и поново стећи услов за буџет. Друга прича је са онима који су факултет уписали као самофинансирајући. Од њих се може очекивати да се потруде и остваре могућност за прелазак на буџет - рекао је декан Електротехничког факултета.

Владимир Димитрић, председник Извршног одбора Студентске уније Србије за Данас каже да би за студенте било боље да нема квота. На питање да ли ће овај уступак мотивисати студенте да испуњавају своје обавезе, он каже да студенти имају проблема у савладавању програма, јер реформа наставног плана и програма није добро урађена.

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2007. 13:14:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.02.2006. 11:14:07
http://www.studentskisvet.com/pages/ves ... kleraciji/

08. сеп 2007.
Помиловање за генерацију по Болоњској деклерацији

Министарство просвете усвојило је став Конференције универзитета Србије да се студентима текуће прве године студије на државним универзитетима омогући такозвани условни упис наредне, друге године студија.

„Наредну годину моћи ће да упишу сви студенти који су стекли најмање 37 ЕСПБ бодова“, изјавио је јуче за „Дневник“ председник КОНУС-а проф. др Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду.
На прекјучерашњем састанку с министром просвете у Влади Србије проф. др Зораном Лончаром, каже Ковачевић, било је речи о условима под којима ће се реализовати овај прелазни режим уписа, неопходним променама Закона о високом образовању и још неким актуелним питањима из универзитетског живота.

Професор Ковачевић подсећа на то да су државни универзитети, пратећи резултате прве генерације студената (уписане 2006/7) која студира у потпуности у складу с новим Законом о високом образовању, још после јануарског испитног рока указали на слабу пролазност на испитима и на опасност да огроман број академаца неће испунити законске услове за упис наредне године.
Нарочито би лоше прошли студенти који се школују на терет буџета и који би морали да положе све испите, односно стекну минимум 60 бодова да би задржали буџетски статус и у наредној години.

Наиме, показало се да би то успело тек двадесетак одсто буџетских студената, док би чак 80 одсто њихових колега изгубило право на бесплатно школовање.
С обзиром на то да се нови, Болоњски систем студирања, још уходава и да за студенте, али и за професоре, има још много непознаница, да програми треба још да се „брусе“, не би било добро да цех ове реформе, односно транзиције у високом образовању плате само студенти, сматра проф. Ковачевић.

Закон о високом образовању направио је прилично оштар рез и прописао врло строга правила студирања. Резултати прве генерације показали су да је неопходно ова правила мало ублажити, односно поступно пооштравати режим.
Одобравање условног уписа није у супротности са Законом, истиче Бранко Ковачевић, и каже да је у разговору с министром Лончаром констатовано да је то практично утемељено и у члану Закона који регулише правила о финансирању студија.

Тај члан предвиђа да студенти који се уписују на високошколску установу после ступања на снагу овог закона (после 10. септембра 2005) имају право до истека две школске године да студирају по условима и правилима студирања која се односе на статус студента у погледу финансирања, а која су важила до доношења новог закона. Ово се, дакле, односи и на генерацију студената уписану 2006/7.
Проф. др Бранко Ковачевић истиче да факултети, односно универзитети, сходно својим ставовима, могу минимални праг бодова (37) и да подигну.

С министром Лончаром такође је договорено да треба омогућити свим самофинансирајућим студентима који остваре 37 ЕСПБ бодова да наредну година студија упишу на терет буџета.
Што значи да се ове године неће примењивати слово закона по којем је број студената који прелазе са самофинансирања на буџет лимитиран (20 одсто буџетске квоте).

Министарство просвете, каже проф. Ковачевић, прихватило је и иницијативу КОНУС-а да се свим студентима и апсолвентима који студирају по старим програмима такав начин студирања омогући све до 2011. године, али је констатовано да одлуку о томе треба да донесе Скупштина Србије.
Такође, став је Министарства да је Скупштина Србије надлежна да да тумачење о еквиваленцији старих и нових академских и стручних назива.

Подсетимо да су недоумице око усклађивања раније стеченог академског назива „дипломирани“ и назива мастер изазвале много спорења у јавности након доношења Закона о високом образовању.

Обезбеђене стипендије за Нотингем

На састанку министра просвете проф. др Зорана Лончара и председника КОНУС-а проф. др Бранка Ковачевића било је речи и о обезбеђивању стипендија за 22 најбоља студента из Србије који су уписани на Универзитет у Нотингему.

Како за „Дневник“ каже Бранко Ковачевић, министар Лончар рекао је да је новац за стипендије обезбеђен, а званичну одлуку о томе донеће Републички фонд за младе таленте, који ће се састати следеће недеље.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2007. 13:19:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
da li nam sada ovo važi samo za ovu godinu ili ćemo do kraja studiranja imati uslov?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2007. 15:35:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2006. 13:29:31
Smer: ME
Како се мени чини, само за ову годину... Јака услуга, онда ме догодине чека 13-14 испита. :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2007. 15:36:58 
Korisnikov avatar

^Ja se sećam da su nam pričali asistenti da ako nam dozvole sada uslovno da tako neće biti i naredne godine. Ali šta oni znaju. Ako se i naredne godine ispostavi da će po zakonu samo 20 odsto onih sa budžeta moći u tom statusu da nastavi studiranje, eto nama uslova ponovo. U tekstu ipak piše da se ide ka postepenom pooštravanju kriterijuma.

E sad šta ako imam 37 bodova ali ne udjem u kvotu za smer. Pogotovo što se upisujem u trećem krugu sa uslovom u oktobru.
U tekstu piše da se ide na budžet. A kod nas koliko sam čuo ako ne uđeš u kvotu još uvek možeš da upišeš ali da pljuneš pare.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2007. 10:14:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Ako neko zna....

posto ste vi sad dobili taj uslov i ne morate da cistite godinu./..................sta ce biti sa nama generacijom 07? jel ima neke sanse da i mi nesto ovako dobijemo.......

mene buni onaj limit za budzet koji su postavili(za samofinansirajuce)........
pise 20% od ukupnog broja budzetskih studenata
po kom kriterijumu se rangira tih 20% nas koji placamo skolarinu........
samo mi recite da se ne gleda kako smo prosli na prijemnom.. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2007. 11:15:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.02.2006. 11:14:07
Citiraj:
Ове олакшице ће важити за ову годину, а за следећу морамо на време тражити измене закона. Скупштина Србије треба да расправља и о изједначавању звања раније дипломираних и мастера.

http://www.studentskisvet.com/pages/vest/branko-kovacevic-bolonja-s-popustom-jos-samo-ove-godine/

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5