Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 20:46:42 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pored sve moje dobre volje da shvatim prijateljske odnose izmedju M$-a i FON-a, danas sam sve definitivno odbacio sve svoje argumente odbrane.

Naime, prilikom posete glavne nam strane fakultetskog sajta (fon.bg.ac.yu) sam, izmedju ostalog, vide i link ka ms.fon.bg.ac.yu na kojih resih da odem, cisto iz znatizelje. Prvi pokusaj, kao i nekoliko narednih je bio bezuspesan, dok nisam otvorio source stranice i video "smrtonosnu) if pretlju
Kod:
 if (!((window.navigator.userAgent.indexOf("MSIE") > 0) && (window.navigator.appVersion.charAt(0) == "2")))

Pokusao sam da promenim identifikaciju Opere na MSIE6, ali ni to ih nije prevarilo...Upalio sam win samo da bih se uverio kolike su granice njihovog idiotizma, i bilo je kao sto se da i predpostaviti. Naime iz IE se stranica ucitava sasvim normalno. Cak se stranica "ne da" ucitati ni iz Opere u win (jedino ako se stavi msie identifikacija) ...

Mislim da ovo stvarno nema smisla, ovo je cista degradacija NEwindows i NEiexplorer korisnika...
Nije im malo sto nas planski i sistematski "teraju" da koristimo njihove proizvode i time prosiruju sebi trziste (buduce), stvarajuci degenerisane programere "navucene" na M$ alatljike.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 21:16:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
[color=#000000]Neverovatni su zaista!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 21:27:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Meni recimo iz Opere otvara 100 godina uis.fon.bg.ac.yu... Dok iz IE-6 sve normalno. Globalizacija i monopolizam su čudo! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 21:28:22 
Site Admin
Korisnikov avatar

Rekoh, bio sam na glavnoj stranici fakulteta, video link za kurseve i rek'o ajd bas da vidim sta i kako su uradili i koliko deru ljude ... da ne bude zabune, cisto informativno ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 22:21:00 

Pridružio se: 17.11.2002. 00:21:47
Meni je bogami otvorio stranicu sa operom 7.20, doduse stavljeno je da se identif. kao IE 6.0 (bez toga ne otvara).:cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 22:24:55 
Site Admin
Korisnikov avatar

zAkiLi je napisao:
.... Cak se stranica "ne da" ucitati ni iz Opere u win (jedino ako se stavi msie identifikacija) ...
....

rekoh da se sa ukljucenom MSIE6 identifikacijom otvara, sto samo dokazuje da razllog postavljanja nije "tehnicke" prirode, jer opera sasvim lepo ucita stranicu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 22:45:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.12.2001. 02:38:56
Godina: I
[color=#000000]
Ripper je napisao:
Meni recimo iz Opere otvara 100 godina uis.fon.bg.ac.yu... Dok iz IE-6 sve normalno. Globalizacija i monopolizam su čudo! :)

ZAks to nema ama apsolutno nikakve veze sa Microsoftom, raspitaj se ko je admin sajta ms.fon.bg.ac.yu, KAO i pomenutog uis.fon.bg.ac.yu pa ce ti sve biti jasno (osim onog ms u domenu nista drugo nema ni priblizno veze sa Microsoftom). Ljudi moji zar stvarno mislite da nekoga (pa cak i MS) boli ....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.05.2004. 23:47:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
kako nema veze sa microsoftom? uopste ne mozes da se kreces kroz menije ako nemas IE. dzabe ti i sto se opera identifikuje kao IE...
al ko ih shisha, oni su na gubitku, manje ljudi ce videti njihove sajtove

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2004. 01:08:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Godina: Apsolvent
Smer: ME
hmm... itekako iam veze sa MS-om jer zahvaljujući pokrivenošću tržišta za izradu web prezentacija i browsera (u ovom slučaju je to najbitinije) on dominira tržištem...
zamislite samo kada bi opera napravila veliku nagradnu igru privukla brdo korisnika, potom se uklopila u Macromediu i potom naprave da se prezentacije rađene u Dreamweaveru otvaraju lepo samo u operi... UŽAS!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2004. 08:00:10 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pored navedenog sajta, na windowsupdate.com dobijam sledece "You must be running a Microsoft Windows operating system in order to use Windows Update." ali ajde dobro, to i ima nekog smisla, cak su i u naslovu stavili "Thank you for your interest in Windows Update" :)

Ne zaboravimo da je pre nekoliko meseci (pokusacu da nadjem neki link) Opera optuzila M$ kako su namerno stavili u index Hotmail-a slicnu stvar. (Prva stravica se nije prikazivala kako treba, nego su je malo "izdebilisali")

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2004. 11:57:54 
Korisnikov avatar

Ogi je napisao:
kako nema veze sa microsoftom? uopste ne mozes da se kreces kroz menije ako nemas IE. dzabe ti i sto se opera identifikuje kao IE...
al ko ih shisha, oni su na gubitku, manje ljudi ce videti njihove sajtove

Eh... zar moram da se ponavljam. MS niti je radio taj sajt niti ima ikakve veze sa time. Da preformuslisem: ti mozes da napravis www.pera.com i da stavis onu if petlju u svoj sajt, zar je za to kriv MS ili bilo ko drugi sem tebe? Da se razumemo naravno da je u masi drugih slucajeva (u svetu naravno) koristio svoj monopolski polozaj, i druge "taktike", ali ovo je smesno, posebno sto imam gadan osecaj da su pomenuti sajtovi kopija MS-ovog sa promenjenom bojom (LoL :)), a on na svom sajtu ima pravo da stavlja kakve hoce petlje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2004. 12:19:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
A ako je nekome stavljen uslov da ubaci takvu petlju??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.05.2004. 14:49:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
zAkiLi je napisao:
Ne zaboravimo da je pre nekoliko meseci (pokusacu da nadjem neki link) Opera optuzila M$ kako su namerno stavili u index Hotmail-a slicnu stvar. (Prva stravica se nije prikazivala kako treba, nego su je malo "izdebilisali")

http://my.opera.com/community/dev/discussion/openweb/20030206/

Microsoft and MSN has a history of trying to stop people from using the Opera browser. When trying to access MSN.com using the Opera 7 browser, there are two visible problems. First, for the user it looks like Opera 7 has a serious flaw so that many lines are partially hidden. Second, the page shows less content than users of Microsoft's Internet Explorer (MSIE) see.

The purpose of this page is to document, in technical terms, what is going on. Did the Opera programmers make grave mistakes? Or is it something wrong on the MSN site? If so, is the Opera browser targeted specifically? (Executive summary: no, yes, yes.)

http://www.opera.com/pressreleases/en/2003/02/14/

Opera releases "Bork" edition
The Swedish Chef Goes After Microsoft
Oslo, Norway - Feb 14, 2003

Two weeks ago it was revealed that Microsoft's MSN portal targeted Opera users, by purposely providing them with a broken page. As a reply to MSN's treatment of its users, Opera Software today released a very special Bork edition of its Opera 7 for Windows browser. The Bork edition behaves differently on one Web site: MSN. Users accessing the MSN site will see the page transformed into the language of the famous Swedish Chef from the Muppet Show: Bork, Bork, Bork!

In October 2001, Opera users were blocked from the MSN site. The event caused an uproar among Web users and MSN was forced to change their policy. However, MSN continues a policy of singling out its Opera competitor by specifically instructing Opera to hide content from users.

"Hergee berger snooger bork," says Mary Lambert, product line manager desktop, Opera Software. "This is a joke. However, we are trying to make an important point. The MSN site is sending Opera users what appear to be intentionally distorted pages. The Bork edition illustrates how browsers could also distort content, as the Bork edition does. The real point here is that the success of the Web depends on software and Web site developers behaving well and rising above corporate rivalry."

MSN now allows access to users of Opera 7, but is still targeting and sending users of earlier versions a broken page. This treatment is completely unnecessary, as the page would look the same in Opera as in Microsoft's own Internet Explorer if it had been fed the same information.

"We are working hard to make sure the Opera browser works well on all Web pages, even those that do not follow the Web's standards to the letter," says Hakon Wium Lie, CTO, Opera Software. "But it becomes impossible when we are targeted and fed distorted pages that don't work in any browser. It's like putting a moose in the blender -- a recipe for disaster! Microsoft should clean up their act on MSN and their other Web sites."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.05.2004. 01:57:56 
Korisnikov avatar

Strategylover je napisao:
A ako je nekome stavljen uslov da ubaci takvu petlju??

Neoprostivo naravno, ali verujte da to u ovom slucaju nije po sredi. Dovoljno je da pogledate izgled sajtova i sve ce vam biti jasno. Definitivno se slazem sa tvrdnjom da microsoft.com ima takvu petlju i da je namerno postavljena, a to znaci da svako ko odradi c/p dobija ima identicnu petlju, sto nije bila namera.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.05.2004. 02:20:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.11.2001. 01:30:19
Ej ljudi ovo je off topic:
To oko čega diskutujete nije if petlja kako je svi zovete, već if klauzula ili if struktura za kontrolu toka programa ili... :grin:
p.s. bilo je jače od mene :)

Inače kao što kolega reče dovoljno je pogledati microsoft.co.yu i zaključiti da je admin ovog "našeg" proveo ukupno 15 minuta u kopiranju sadržaja pomenutog sajta, menjanju boje u narandžastu i izbacivanju par stavki menija. Sve ostalo, pa i ta šugava if klauzula je isto.

Stvarno ne znam ko je admin ms.fon.bg.ac.yu , ali ako čita ovo apelujem na njega/nju da izbaci tu glupost. Tako šteti samo Fonu, jer Fon dobija lovu od tih kurseva (koliko sam ja upućen u situaciju).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2004. 14:45:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
e tomdam i ja mislio da odgovoreim kad ti preduhitrio....

i ja mislim da nema veze sa ms...vec sa debilnoscu faksa...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ]