Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 15:07:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Godina: Dipl.
Smer: IS
Heh, zanimljivo... u ovim NOVIM uslovima upisa cetvrte godine se ne precizira sa koje je godine ViS generacijama <=2002... samo da se ne vodi kao ispit sa druge... mislim, ovo zvuci glupo 300%, ali FON je, videli smo svi - FON, ne bih se zacudio da je prebacen i u prvu... Otud mozda i ovo sa molbom u sledecoj recenici... ne znam vise, ja sam skroz sludjen...

EDIT: greska :stid:

Poslednji put menjao RazbojNick dana 11.09.2006. 16:03:54, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 15:23:08 
Korisnikov avatar

Saopstenje studenta prodekana povodom trenutne situacija. Preneto sa www.puskice.net

Citiraj:
Ексклузивно: саопштење студента продекана у вези услова уписа...

Што се тиче нејасноћа насталих избацивањем саопштења за услове уписа студената у 4 годину и уписивања апсолвентског стажа данас сам на деканском колегијуму са деканом договорио следеће.

- Вероватноћа и статистика- Исправљено је обавештење на сајту факултета. Ово нема везе са компезацијом, дакле ако студент уз молбу продекану за наставу упише 4 годину са неположеном ВиС он и даље има право на компезациони услов.

-Обнова 4 године- Сви студенти који уписују 4 годину и апсолвенти имаће састанак са Деканом и Студентом продеканом у Четвртак у 11:30 у амфитеатру 015. Студентима ће бити понуђене 2 варијанте:
1 варијанта- Да обнове 4 годину и редовно дају испите(из свих година) у роковима. Овим се не ограничава датум њиховог дипломирања, тј. могу да дипломирају ако положе све испите и ако не упишу апсолвентски стаж.
2 варијанта- Да упишу апсолвентски стаж, али тада они неће моћи да полажу испите 4 године све док не очисте 2 и 3 годину.

Молим све студенте који имају постојећи проблем да се појаве на састанку у Четвртак и питају све што им није јасно и што их занима и евентуално реагују ако сматрају да је дошло до неправде. Тада ће се и детаљно знати какви су услови и правила за упис апсолвентског односно обнову године.

СТУДЕНТИ КОЈИ САДА УПИШУ 4 ГОДИНУ УЗ КОМПЕЗАЦИОНИ УСЛОВ НЕЋЕ МОЋИ ДА АПСОЛВИРАЈУ АКО НЕ ПОЛОЖЕ ИСПИТ И 2 ГОДИНЕ КОЈИ СУ КОМПЕЗОВАЛИ, И НИСУ УСЛОВЉЕНИ ДА ТАЈ ИСПИТ ПОЛОЖЕ ДО ОДРЕЂЕНОГ ТЕРМИНА У ТОКУ 4 ГОДИНЕ!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 15:27:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.09.2006. 19:27:26
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Priznajem da njihova izjava nije bas precizna ali najlogicnije je to sto sam ja rekao...mislim da je to bila namera od pocetka, jos sa onom prvom izjavom ali su definitivno bili pogresili "slucajno" sto nikako nije smelo da se desi!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 15:31:24 
Korisnikov avatar

Jesam li vam rekao??!!!!! :D :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 16:51:47 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
Cao svima,
nadam se da ste procitali na puskicama a tek sam sada stigao da prelistam malo ovu temu.

Vidim ovde neka pozivanja na medije, rektorat, ministarstvo itd.. Sto se mene tice ja cu podrzati svaku masovnu inicajitivu studenata.
Ne zaboravite da je KOMPEZACIJA nezakonit cin, da po zakonu ne mozete da polazete ispite iz tekuce godine ako niste polozili sve iz prethodne, da postoji jos barem 100 stavki zakona koje se ne postuju zbog interesa studenata..., a vi hocete da se pozivate na zakon i i slicno. Takvim ponasanjem mozete izazvati situaciju da se stvarno radi po zakonu pa cete videti onda kome ce biti bolje i lakse.
Iskreno smatram da je nekorektno ako je studentima receno jedno a sada se radi drugo, ali iz danasnjeg razgovora sa dekanom(koji me za vas info nikada nije lagao ili pogazio svoju rec) sam zakljucio da je prosle godine samo receno studentima da im nece biti uslov(kao prethodne godine) da taj kompezovani ispit moraju da daju u Januaru i nista drugo, e sada kako je ko to tumacio to je druga stvar.
Ono sto sam ja uspeo da dogovorim mislim da ste procitali.
Pozivam vas sve da dodjete na satsanak i da tu dekanu izneste stavove i kazete mu sta imate eventualno i predlozite i da na taj nacin postignemo neki rezultat.

Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:12:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.11.2002. 15:02:09
Smer: UK
Milex je napisao:
Da, ali opet ne znamo da li je to ispit III za nas koji smo '02.

i dalje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:25:50 

Pridružio se: 07.02.2004. 15:39:41
Smer: OM
slazem se sa ande stim sto ja obnavljam III i sledece godine me cheka sve ovo iz pocheta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:34:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2005. 15:53:35
Ja sam generacija 2002.Nisam obnavljala niti jednu godinu niti sam ikad koristola kompnezaciju.Ako bilo ko zna iz prve ruke da mi kaze(a nadam se da ce student prodekan) da li mene kaci ova obnova cetvrte ili ne!

Ako da to je toliko besmisleno,ssmijesno i necuveno da ja ne mogu ni da povjerujem u to!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:38:42 

Pridružio se: 17.01.2006. 18:20:30
nexbg je napisao:
Iskreno smatram da je nekorektno ako je studentima receno jedno a sada se radi drugo, ali iz danasnjeg razgovora sa dekanom (koji me za vas info nikada nije lagao ili pogazio svoju rec) sam zakljucio da je prosle godine samo receno studentima da im nece biti uslov (kao prethodne godine) da taj kompezovani ispit moraju da daju u Januaru i nista drugo, e sada kako je ko to tumacio to je druga stvar.

Tacno tako. Ali isto tako nismo dobili nikakvo obavestenje tipa ovog danasnjeg:

СТУДЕНТИ КОЈИ САДА УПИШУ 4 ГОДИНУ УЗ КОМПЕHЗАЦИОНИ УСЛОВ НЕЋЕ МОЋИ ДА АПСОЛВИРАЈУ АКО НЕ ПОЛОЖЕ ИСПИТ ИЗ 2 ГОДИНЕ КОЈИ СУ КОМПЕЗОВАЛИ, И НИСУ УСЛОВЉЕНИ ДА ТАЈ ИСПИТ ПОЛОЖЕ ДО ОДРЕЂЕНОГ ТЕРМИНА У ТОКУ 4 ГОДИНЕ!!!

U tome i lezi cela stvar! Ljudi nisu znali a morali su biti informisani.
Nadam se, ipak, da cemo naci neko kompromisno reshenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:45:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
nexbg je napisao:
da je prosle godine samo receno studentima da im nece biti uslov(kao prethodne godine) da taj kompezovani ispit moraju da daju u Januaru i nista drugo, e sada kako je ko to tumacio to je druga stvar.

Nelix sve rece.
Zar im nije cilj da im generacije po starom programu sto pre izadju sa fakulteta?
Uvodjenje ove druge varijante su prakticno rekli "par nisu bitne", ali se stvar svodi na manje vise isto, za vecinu studenata.
Sto se mog slucaja tice, ova druga varijanta deluje korektno, ali sve sto se desavalo ostavlja bljutav ukus.
Jednog dana polozim diplomski, a oni kazu, e pazi, da bi dobio diplomu moraces da uradis jos jedan rad, odluceno prosle nedelje :roll:

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 17:55:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2002. 02:12:41
Znaci kompenzacija ne postoji za one koji hoce da im ostane verovatnoca na trecoj.. Znao sam da ce da nas zeznu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 18:00:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.08.2005. 18:33:09
Kako ne postoji!Jel ti vidis da pise da student IMA PRAVO NA KOMPENZACIJU iako upise IV sa ViS uz molbu prodekanu za nastavu,koja je verovatno cista formalnost!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 18:16:04 

Pridružio se: 11.09.2006. 18:10:11
Ljudi, ja sam obnovio 3. godinu. Jel' moze neko sa sigurnoscu da mi kaze da li mi se RIO vazi kao ispit 3. ili 4. godine? :pitamse:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 18:31:55 

Pridružio se: 27.11.2005. 04:07:28
Godina: IV
meni opet nije sve najjasnije! stvarno i taj RIO jel to onda za generaciju 02 ispit iz 3. ili 4.? i zasto ne bi bio ispit 3?i kada se pise ta molba za VIS to znaci da ga prenosis u 4. al ti ne treba jedan vise iz 3. znaci 16 iz prve i druge i 6 iz trece?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 18:56:12 
Korisnikov avatar

Ljudi, 16+6+molba za VIS ili 15+7+molba za VIS (tj. kompenzacija),sve jedno upisujete IV!Pa da li je potrebno jos koje obrazlozenje!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 19:13:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Ande je napisao:
Ljudi, 16+6+molba za VIS ili 15+7+molba za VIS (tj. kompenzacija),sve jedno upisujete IV!Pa da li je potrebno jos koje obrazlozenje!?
Samo još da neko razjasni situaciju sa RIO. Po nekoj mojoj logici, ako je dozvoljeno uopšte da ga ljudi koji su sada treća polažu, onda bi trebalo da im se računa kao ispit III iako je bio IV kada su upisali fax (pogotovo što postoji ova stvar sa molbom, tj. VIS se ne računa po default-u kao ispit III što je bio po starom programu).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 19:36:22 
Korisnikov avatar

Ande je napisao:

Naravno. Za sta molba, kad po tom sistemu ja imam regularan uslov? Moram da se zapitam za sta (ce) sluzi(ti) ta molba, kad toliko insistiraju na njoj. Ne vidim zasto bih je uopste podnosio, kad po planu i programu po kom sam upisao tekucu godinu ja sticem uslov sa jos jednim polozenim ispitom.

Poslednji put menjao RazbojNick dana 11.09.2006. 20:24:53, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 19:50:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Vala lepo je Nemanja rekao... Možda je problem u tome što su studenti na našem fakultetu naviknuti da je sve moguće. Sad sam skontao ovo sa obnovom četvrte.

Koliko znam ljudi iz moje generacije su i te kako obnavljali četvrtu (zato što nisu dali ispit u januaru), a neko je imao priliku celu godinu... Zar ne razmislite da smo ponekad prezahtevni?

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 19:57:27 
Korisnikov avatar

Stvarno sam zahtevan, trazim da se ispostuje NP&P koji mi je vazio prilikom upisa godine :sarkazam:

A nesudjeni apsolventi su se koliko mi je poznato vodili onim sto im je receno prilikom upisa.

P.S. Ja sam mislio da sam se navikao na sve, ali, neces mi verovati, iznenade me ovakve akcije...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 20:33:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
Godina: IV
Vidim svi ovdje prichate samo o upisu i obnovi IV...
A shta je sa nama koji upisujemo III(ja se stvarno izvinjavam ali ima nas i takvih)?

Ne razumijem!

Ako si generacija 2002. i upisujesh IV sve je u redu.

Ako si generacija 2002. i upisujesh III nishta nije u redu.
ViS ti je u II i nemash kompenzaciju.

ZAAAASHTOOOOOO???

Ljudi, zar sam kriv shto sam morao da radim da bih imao da jedem, pa sam obnavljao godine???
Pa stvarno ne znam shta ce nekome pomoci ako mi ubaci josh jedan ispit 7 dana pred oktobarski rok, i time me, shto je vrlo lako moguce, zauvijek otjera na Vishu PTT?
WTF... :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 20:38:19 
Korisnikov avatar

MOLBA.....mozda zele da imaju tacan broj koliko ce ljudi preneti VIS u IV jer ce pretpostavljam od sledece godine VIS morati da se polaze kao ispit II godine i nemam pojma, neka administracija je valjda u pitanju,verujem da nece to praviti neki problem...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 20:43:11 
Korisnikov avatar

s3kan....ako si upisao 2003. god. II godinu onda ti je VIS u III, a ako si obnovio I tj. II upisao posle 2003. onda si drugu slusao po novom n.p.p. i tada ti je VIS u II...cemu nerviranje,sve je regularno,samo je od tebe zavisilo?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 20:57:00 
Korisnikov avatar

Ande je napisao:
MOLBA.....mozda zele da imaju tacan broj koliko ce ljudi preneti VIS u IV jer ce pretpostavljam od sledece godine VIS morati da se polaze kao ispit II godine i nemam pojma, neka administracija je valjda u pitanju,verujem da nece to praviti neki problem...

Evidenciju imaju i bez molbe (a mozda im studentska sluzba ne da podatke, ko zna), a to da ce ViS od sledece godine morati da se polaze kao ispit II godine - malo teze. Odslusao sam ga onda kad sam ga odslusao i kraj. Ja sam imao mogucnost da ga polazem iskljucivo kao ispit trece godine i tako ce mi se i voditi do kraja studija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 21:30:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2002. 02:12:41
Molba za VIS je samo zbog salterske sluzbe. Odobrava se 2 dana nakon podnosenja, kako su rekli na fakultetu danas.
Znaci molis ih da nastavis da studiras po planu i programu koji je bio kad si upisao fax.. :boc:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2006. 21:54:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.08.2004. 23:12:35
Kakva je to tek nebuloza! :bljak:
Pa valjda oni imaju evidenciju po kojem NPP studiram?!

Koliko se ja secam, govorim za 02, nama je bilo ponudjeno prilikom upisa trece godine (dakle upisa skolske 04/05) da li zelimo da predjemo na novi NPP, onaj po kojem je generacja 03 pocela studije bese...

Dakle, zasto pisati molbu da nastavis po programu za koji si se vec izglasio????????
Nije li logicno da treba da pisem molbu kada zelim da predjem na novi, najnoviji NPP prilikom upisa u cetvrtu ?!?

Dajte ljudi recite koliko treba da uplatim, dajte mi poziv na broj i lepo recite koliko za kompezaciju i koliko za statutarni, pravno zagarantovani i nicim izazvani uslov, da prelomimo to vec jednom bre!

Kakvo Crna Molba usred Bjela Dana!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća