Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Da li treba povuci opomenu u vezi kasnjenja ispita katedri za matu?
da 71%  71%  [ 56 ]
ne 29%  29%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 79
Autoru Poruka
PostPoslato: 01.09.2006. 18:15:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.08.2004. 19:44:01
Godina: Apsolvent
Smer: OM
Otvaram ovu temu na osnovu mog posta iz teme "АКЦИЈА>>Поштујте наше време!!"

Zelim da vidim ima li osnova za pokretanje peticije radi povlacenja opomene katedri matematike u vezi kasnjenja ispita!

Kolege molim vas glasajte!

Hvala!

Like a cold river...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 18:41:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
Godina: Dipl.
Smer: ME
:zbun:

pa tačno da povuku "pismo" više nikada ništa nebismo dobili jer ni sami ne znamo šta hoćemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 19:13:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2006. 12:11:05
Smer: IS
Slazem se sa .:Mort::-om, povlaciti opomenu sada - ne bi valjalo. Steta sto je opomena poslata matematicarima, koji se zaista trude da budu korektni i izadju svima u susret. Ali, u tom izlazenju u susret cuci dosta nepravde i nepostovanja vremena upravo zbog nepravilnosti - ,,teorija nije jednako praksa,,. Moze se reci da proizvoljno biraju studente kojima ce izaci u susret, a kojima ne (nije svima bilo dozvoljeno da izlaze na usmeni iz dva dela npr.), zatim da studente koji cekaju toliko sati za SVOJ termin odgovaranja niko ne pita da li oni ZELE da ustupe svoj termin kolegama... Ne izlaze mnogo profesori u susret, vec one kolege koje cekaju i ustupaju svoj termin da bi neko polagao dva puta, ili parcijalno i slicno. Tako da, ljudi odlucite se: hocete pravila, svi ih moraju postovati. A cak i da se sada povuce opomena, tesko da ce nam ,,izlaziti u susret,, kao ranije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 19:23:20 
Moderator
Korisnikov avatar

slažem se maksimalno sa prethodnim postom i uzeto mi je "iz usta" sve ono što sam hteo da kažem...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 19:33:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
samo da kazem...ja sam stavio ne ali sam tek onda procitao da je cica maca pokrenula drugi temu u kojoj je objasnila zasto..
tako da jedan manje za ne i jedan vishe za da....

isto mislim da je glupo...ali ako je vera tako rekla onda i nije ...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 19:46:44 
Moderator
Korisnikov avatar

da ali kako će to izgledati drugim profesorima i drugim katedrama?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:00:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
U principu sad ne raspravljamo o drugim katedrama već o katedri za Matu. Slažem se sa predlogom da se peticija za Matu povuče (pogotovo posle razgovora cica-cice s Prof Verom).

Takođe predlažem da pre upućivanja opomene bilo kome SUFON konsultuje studente preko neke ankete, glasanja pa čak i FonForum-a - što da ne! Ja lično ne znam ni jednog člana SUFONa, ne znam ni ko ih bira, ni kako... tako da mi ne izgleda skroz OK što donose tako važne odluke (kao što je opomena nekoj katedri) bez konsultovanja sa većinom studenata ili bar sa drugim studentskim organizacijama!
toliko od mene :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:28:59 
Korisnikov avatar

Koliko mogu da primetim, profesorka Vera nije nista rekla o povlacenju opomene. Komentarisala je sam akt i ukazala na nasu glupost- da radimo protiv sebe u slucaju te katedre. Povukli je ili ne, vec smo se pokazali, a sada posle toga sto se nismo na vreme setili da ce se nekima, mozda vecini studenata, to obiti o glavu... ,,he, he, ovaj samo smo se salili,,. Svi sad nesto glume postovanje, a istina je da brinu o svojim (ukinutim) povlasticama (da ne budem bezobrazna, da misle samo na svoje..*e.) Znaci, bolje da mi ipak zaobidjemo ta pravila, pa nek se ceka i po nekoliko sati, samo nek se ne zna ko i kako dobija ocenu?! A to cemo sve da uvijemo ,,ogresismo se o jadne matematicare,,!
Da skratim, zao mi je sto smo uprli prst u najmanje krive. Ali ako smo vec krenuli sa tom pricom ,,Postujte nase vreme,,- Znaci postujte (sto povlaci i postujmo) neka pravila, apsurdno je sada okretati glavu. Mislim da opomene sada treba uputiti i drugima, koji su to mnogo vise zasluzili, i iskoristiti priliku da organizujemo svoje vreme i ispite. Ako se ovo povuce, bice to samo odraz nezrelosti. Da, i afirmacija neorganizovanosti i parole ,,pravila su tu da bi se krsila,,.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 22:36:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Uvek treba biti svestan sopstvenih gluposti. Ono pismo SUFONa je doista glupost, neko ti izlazi u susret i pomaže kapom i šakom, a ti njega lepo kamenom.

Pa najmanje što neko može da uradi je da povuče to saopštenje i da se izvini katedri za matematiku.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:13:47 
Korisnikov avatar

Slozila bih se da nije u redu sto je reprezentativna opomena upucena matematicarima, ali ne mislim da je glupost. Evo zasto: neke ruzne navike na FON-u moramo da odbacimo ako nam je cilj organizovan fakultet. Mozda je za pojedince (verujem veliki broj) "izlazenje u susret" bilo dobro, ali generalno gledano i na duze staze upravo takav pristup dovodi do dezorganizacije. Istina je da matematicari JESU krsili pravila. To su radili zbog studenata, i razvoj obrazovnog sistema upravo donosi parcijalna polaganja, ali dok se ne dobije propisana forma nije u redu da na svoju ruku menjaju sistem kako se kome svidi i za onog studenta koji im se svidi, praveci budalama one koji ipak nesto postuju (vreme ispita, obim gradiva po roku itd).
Izvinjenje - mozda, jer su obelezeni kao najgori, a daleko su od toga, ali povlacenje opomene - nikako. Opomena je na mestu, jer zaista su krsili pravila. A valjda svi zajedno imamo cilj da uspostavimo DOBRA pravila i SVI ih se pridrzavamo kako bismo mogli da funkcionisemo kao jedna kompleksna zajednica.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:32:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2005. 22:14:07
Ljudi... cisto da znate!!
NISTA se nece promeniti!
Profesori iz matematike ce za mesec dana i dalje da izlaze studentima u susret, jer su u pitanju fer ljudi!
Profesori koji kasne na ispit ce i dalje da kasne na ispit.
Oni koji ne umeju da organizuju upis ocena pa se gura nas 300 po hodnicima na 40 stepeni, nece ni sada to da nauce pa cemo se gurati i dalje i cekati po par sati.
Oni koji ne mogu da upisu ocene u roku od 3 dana (ekonomika npr) i dalje to nece moci.

To sto se profesor Dajovic naljutio je normalno jer je stvarno izlazio u susret studentima i bukvalno je bilo da od 4 pitanja moze na svakih 15 dana da se odgovara po jedno. Odljutice se za nekoliko rokova i to je to! Vi ste se samo uplasili za ustupke koje ste dobijali. Naravno da ima studenata koji su cekali i oni su ljuti i oni su se zalili.
Al nista posebno nece da se promeni. I jos jedna stvar, ja ne znam jel vi razgovarate sa ljudima sa drugih fakulteta, ali tamo se desavaju 10 puta gore stvari, tamo stvarno ali stvarno kasne ispiti jer se na neki npr zakazan u 10 ujtro profesor pojavi u 3 popodne! To je npr osnov za zalbu!

Generalno na ovom faxu ispiti ne kasne nego se ceka jer ima previse ljudi da polaze pa to mora da traje, i da je problem samo UPIS OCENA.

P.S. Pola sata kasnjenja... pa covece gde to ima da se iko zali na jbn-ih pola sata!! Saberite kolikom je broju studenata ispit poceo na vreme (kasnjenje 0) a kolikom broju je i kolkiko kasnio pa podelite sa 750 studenata pa cete dobiti prosek kasnjenja!!

A sto se tice ovih PRAVILA i termina KRSENJA PRAVILA to bas zvuci nekako ko da je citat iz filma sa Staljinom!!! Cista birokratija! Ucila sam negde o humanizaciji rada...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:52:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Smer: UK
Prvo, matematicari nisu jedini koji su dobili dopis ovakve sadrzine. Oni su jedini koji su javno priznali da su opomenuti. Sto govori da su skroz okrenuti studentima i njihovim zeljama za razliku od nekih drugih kolega.
Drugo, ni jedan profesor na usmenom iz mate ne odlaze nekome samo na osnovu toga da li mu se svidi ili ne. Odlaze se onima koji su nesto radili, koji su se trudili. Odlaze se da bi se tim studentima koji su se trudili da sansa da poloze taj ispit. Pa i oni sami znaju da je mata najtezi ispit na I god. Maximalno se trude da olaksaju studentima. Na jedan nacin kome svima odgovara. Studenti dobijaju nekoliko dana vise za ucenje a oni dobijaju vecu prolaznost na svom ispitu. Dobijaju i satitsfakciju time sto cine studente srecnim i daju im nadu da taj ispit poloze.
Sto se tice mate, ja, kao i vecina studenta je ne bi nikad polozili da smo morali ceo usmeni da damo nedelju dana posle pismenog dela ispita.
April ONeil, tebi svaka cast sto si bila vredna tokom cele godine i radila matu. Zao mi je sto si cekala, "toliko dugo" da bi odgovarala. Ali shvati, studenti kao ti su manjina na nasem faxu. Vecini odgovaraju ovakve povlastice.
Ovo je objasnjenje zasto matematicari "na svoju ruku menjaju sistem..."
Posto je rec o mati, pricacu samo o njoj, necu davati primere drugih ispita.
Sto se tice SUFONa, podrzavam njihovu akciju, imaju skroz legitimno pravo da salju takve dopise ako imaju osnovu za to. Ali, isto tako imaju pravo i da priznaju da su pogresili u ovom slucaju.
Ako je prof. Vera rekla u razgovoru sa cicom:
Citiraj:
Ja sam pitala da li je ikako moguce da se ta ipak po meni nepravda ispravi i u razgovoru snjom dosle smo do zakljucka da ako odredjeni broj studenata potpise peticiju i preda SUFON-u zahtev da se prethodna opomena povuce, oni (katedra mate) bice spremni da ponovo studentima izadju u susret na sve moguce nacine

Onda treba iskoristiti to. Ipak je SUFON studentska organizacija koja se bori za bolje studiranje. U ovom slucaju imamo sukobljenje dve vrednosti: "Tacnost ispita" i "Vecu prolaznost"
Logicno je da je druga vrednost primarnija tako da se treba skoncentrisati na nju, makar to znacilo da priznaju da su pogresili.
Ne bi nikako voleo da ovo sto je napisala exult u onoj drugoj temi bude tacno:
Citiraj:
ja sam cula da je Dajovic rekao da vise nema deljenja usmenog na dva dela, tj. nema deljenja ispitnih pitanja (jedno sad, drugo u drugom roku) nego mora odjedared, oba pitanja, pa sad u kom roku (prvom ili drugom)

Za kraj, glasao sam za prvu opciju, ovo sve cu ponoviti uzivo ako bude trebalo. I, zamolio bi nekoga iz SUFONa da napise nesto u ovoj temi, ipak se prica o njima, bilo bi lepo da cujemo sta imaju da kazu.
Ako je potrebna peticija, rado cu pomoci koliko mogu.

Poslednji put menjao mishaa dana 01.09.2006. 23:55:31, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:53:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2003. 19:22:12
Ja bih rekla DA, ali mi je glupa sama formulacija 'povlacenje', vise mi je zao sto je taj dopis poslat bas matematici, kad su ljudi bili skroz fer, ali sad kao da mi tu nesto povlacimo.... sta znam, i to mi je bzveze. I zanima me samo na osnovu koliko broja prituzbi je SUFON tako reagovao?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:58:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Glasao sam za NE, a zašto sam tako glasao, objasnio sam u onoj drugoj temi (gde je tu logika da tamo objašnjavam, a ovde glasam... pojma nemam, ali tako je :D ).
Možda je maki u pravu i možda se sve kroz par rokova vrati na staro, ali većini ljudi ovako nešto nije bilo potrebno, pogotovo ne sada u septembarskom i oktobarskom roku.
Nekoliko puta sam već pominjao, ali i opet ću. Svako je imao neko različito iskustvo sa profesorima katedre za matematiku. Ranije sam slušao stvarno razne (negativne) priče o profesoru Dajoviću. Međutim, kada mi je bilo najpotrebnije, bio je više nego korektan. Kada sam polagao matematiku I (sada mat 1 i 2), ostalo mi je samo četvrto pitanje, na kome me je Vera oborila. Da sam kod nje položio dao bih uslov. Profesoru Dajoviću sam objasnio situaciju i rekao da bi bilo glupo da zbog jednog pitanja padnem godinu. Nije pravio ama baš nikakvo pitanje... omogućio mi je da za 7 dana izvlačim i odgovoram na to četvrto pitanje. Položio sam i tada dao uslov za treću godinu.
Neko će da kaže da je protiv svih pravila, ali meni je to spasilo čitavih godinu dana života. Ovakvih primera je mnogo što se tiče svih profesora sa katedre. I stvarno nije bilo u redu njima slati bilo kakav dopis, pogotovo ako se zna da kašnjenja na ispitu iz matematike uglavnom potiču krivicom studenata.
Ali, sada šta je tu je. Kada smo počeli da jedemo g... jedimo ih do kraja.

@ April Oneil: Prva godina, a tako iskusna i informisana. Svaka čast :care:
Dobri su ti avatar i nick... vraćaju me u detinjstvo ;) :D

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 00:43:47 
Korisnikov avatar

@maki: svaka cast na optimizmu, i ja verujem u bolje sutra :sarkazam: , a sto se tice PRAVILA i KRSENJA PRAVILA, i birokratije, ako si ucila jos nesto, osim humanizacije rada, onda sigurno znas da grupa od, koliko nas je, 3000 i vise (sa profesorima) ne moze da funkcionise bez toga.

@mishaa: A po kom kriterijumu se procenjuje ko se trudio i ko je radio? Je li to neki objektivan kriterijum za koji ja ne znam?

mishaa je napisao:
April ONeil, tebi svaka cast sto si bila vredna tokom cele godine i radila matu. Zao mi je sto si cekala, "toliko dugo" da bi odgovarala. Ali shvati, studenti kao ti su manjina na nasem faxu.

Ja nigde nisam navela ove podatke o sebi, ali imas jedan dobar zakljucak. Hvala na komplimentima. Sto se tice ovog drugog, sve ispite iz matematike polagala sam u svom terminu, i nisam cekala ni 15 minuta.

Za bolje studiranje!? Sta je sa motivacijom studenata koji zavrse svoje obaveze na vreme?

mishaa je napisao:
U ovom slucaju imamo sukobljenje dve vrednosti: "Tacnost ispita" i "Vecu prolaznost"
Logicno je da je druga vrednost primarnija tako da se treba skoncentrisati na nju, makar to znacilo da priznaju da su pogresili.

NE! Logicno je da je primarnija tacnost ispita koju cini znanje, sa odgovarajucom procenom i ocenom tog znanja, od puke prolaznosti koja ti sutra na poslu nista nece znaciti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 01:00:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2005. 22:14:07
April ONeil je napisao:
NE! Logicno je da je primarnija tacnost ispita koju cini znanje, sa odgovarajucom procenom i ocenom tog znanja, od puke prolaznosti koja ti sutra na poslu nista nece znaciti.

:cool: sve je to lepo... gde si to procitala?

P.S. i dalje zvuci kao staljinizam

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 03:06:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
A da ne izlgeda malo debilno da se kaze: "E, znate onu nasu inicijativu? E, bas tu.. malo smo se zeznuli... sad smo pokrenuli inicijativu za ukidanje te inicijative... jeeeste, bas te..."

Sve mi to lici na borbu izmedju "Judejskog narodnog fronta", "Narodnog fronta Judeje" i "Fronta naroda Judeje" :roll: (ko je gledao Life of Brian, okej.. ko nije... pfff)

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 10:16:45 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Тако је!

Докле, бре, више то џабалебарење!? Стално неки уступци! Правила су ПРАВИЛА и нећемо више одступати ни милиметра! Да се заведе ред у ову државу!

Да се укине компензација!
Какво, бре, преношење испита из претходне године!? И то да се укине!
А чим обновиш годину – о'ма на самофинансирање, и нема после враћања!

Докле, бре, више са том негативном селекцијом!? Боримо се за права прегалаца! Па, нек' три студента годишње постану дипл. инж, ал' има да се зна РЕД и да се поштују ПРАВИЛА!

А од негде мора да се почне: од прелазака ван пешачког и пола сата кашњења математике!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 10:18:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Smer: UK
April je napisao:
: A po kom kriterijumu se procenjuje ko se trudio i ko je radio? Je li to neki objektivan kriterijum za koji ja ne znam?

Odes da odgovaras, znas jedno od dva pitanja, prof vidi da si nesto radio, ucio...i da te ne bi oborila ona ti da sansu da odgovaras za nedelju dana samo taj drugi deo.
E to je taj kriterijum, mislio sam da znas na sta mislim, al dobro, nije na odmet da objasnim :)
April je napisao:

Skoro pa da se slazem sa tobom, ko sto sam rekao, podrzavam akciju SUFONa takva akcija nam je trebala. Ali, ne mozes da gledas samo pravo, i da sve ispite stavis u jedan isti kalup.
Meni a verujem da je tako i sa vecinom studenata, mata nema neku prakticnu primenu. Meni je bitno da taj ispit polozim. Bitno mi je i da se obrijem(rekao sam nema brijanja dok ne polozim matu) :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 10:23:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
Godina: III
April ONeil je napisao:

znanje? tachnost? ocena znanja? na fonu? pogreshila si fakultet... (bez uvrede) mada ocena znanja ne postoji ni na drugim fakultetima...

ok treba mi da se borimo da bude bolje, ali da bude toliko bolje potrebne su decenije u ovakvoj zemlji... a nisam za povlachenje jer kao shto je vec recheno to je odraz nezrelosti i neorganizovanosti (ok mozhda im se ovo drugo svidi, ipak je ceo fon neorganizovan :P ). ako je vec poslato, napravljena OGROMNA greshka, ali ta greshka se nece ispraviti povlachenjem dopisa sada kad je vec kasno...

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 10:31:34 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Vujaklija jel se ti ovo šališ ili ne?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 10:48:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
:fokus: sali se..

nema povlacenja sad - sta je ucinjeno, ucinjeno je. sada kad vidite posledice, sad bi ono - e nismo mi tako mislili, vratite nam benificije, nisu svi informisani (trebali su da nas vuku za rukav da nas pitaju za misljenje) bla ovo, bla ono. sto se mene tice, ja trenutno polazem matu, tako da ovo direktno utice i na mene. mozda je pismo bilo greska, al ne mozete sad potpisivati peticiju i maltretirati ljude (mada iskreno mislim, da je ovo vise kao 'opomena' nego sto ce nesto biti stvarno sprovedeno u delo)

u ostalom, kako ce izgledati sama akcija neozbiljno ako krenete potpisivanje peticije za "povlacenje pisma" (ma sta to znacilo)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 11:02:11 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Ја сам мислио да није потребно да ставим :sarkazam: или :PP на крај текста, ал' изгледа да мора. :) Ма, мрзи ме да мењам поруку... подразумевајте да су тамо. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 13:44:03 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
ne mora povlacenje, moze izvinjenje
mada, a za koji datum ce da odlazu recimo matuII/3? postoji samo 1 termin

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 13:56:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Gle sad njega... pa nema više odlaganja :pp

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća