Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2005. 19:23:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Smer: IS
c# jeste bolji kao jezik ali kao platforma za razvoj je mnogo iza jave... nije samo u novcu.. (a tu tek je losiji jer kosta ko lud)

problem je sto za enterprise porska je jako losija...\

npr problemi sa transaction managementom ,securityjem i perzistencijom... to su jako bitne stvari koje mi se cini da .net nema tako dobre kao java platforma... \

jos jedna strasna stvar je jmx... omogucava da radis komponentan razvoj i da imas monitoring servisa jako jednostavno....

jms (koji je meni nesto najjace) je super kad imas problema sa konekcijama i pozivom udaljenih objekata..

takodje sve knjige za paterne su napisane koriscenjem jave....(osim gofove koja je napisana 1994 kad nije bilo jave)

ako neko pita mislim da je c# bolji jezik a da je python jos bolji od oba..smalltalk je nekad bio jako bolji od cpp pa je ipak slabije koriscen...

sta je sa aspektno orjentisanim programiranjem?

sve u svemu moje misljenje je da je java perspektivnija (a i nije vezana za jedno okruzenje i ne gleda programera ko idiota . mada je ovo samo moje subjektivno misljenje :) )

But thats not the shape of my heart

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2005. 09:59:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
Godina: IV
kamen je napisao:
U rukama Mandusica Vuka svaka je puska ubojita...

Njegoše, Njegoše, svaka ti je zlatna...

Brat kamen je definitivno u pravu, važno je da se nauče principi toga šta se radi, pa je poslije lako za alat.

Moj šef je više godina radio sa Cold Fusion-om, Javom, Oracle-om...
C# čovjek nikad nije ni vidio, sve dok nije sjeo i počeo da programira u njemu...
Zato kažem samo treba znati principe tehnologije, na primjer:
ColdFusion, ASP.NET, PHP, JSP, svi oni imaju objekat HttpRequest i HttpResponse (možda se u svakom jeziku se možda ne zove baš isto, ali sigurno vrši istu funkciju...). Svi imaju "if", "for", "while" i na kraju svi generišu HTML...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2005. 21:27:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ok..ali ipak ne mozes samo da ides principom "ja cu da naucim na apstraktnom nivou,bitno je da znam koncepte a konkretno nesto ... to nije bitno"... naravno da je vazno da razumes...ali moras i da se udubis u nesto i da nesto znas konkretno da primenis i da zavrsis...a ne kad ti neko da da napravis klasu u npr c# ti kazes "cek sad cu da vidim da li klasa ima Class ili class ili nesto tako..."

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2005. 09:51:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
Godina: IV
Razumijem ja šta ti pričaš vito, ali opet i tu se radi o principima. Znači čitanje, praksa, čitanje,praksa...
Kad sam tek dobio posao, (radim sa C#, ASP.NET, MSSQL), pravio sam konekciju sa bazom preko sqlConnection, sqlDataAdaptera, sqlCommanda, i DataSeta. Fino startujem vizard i next:next:next:next.
I onda mi dodje kolega i pochne da mi se smije:

Kod:

SqlDataAdapter xy = new SqlDataAdapter(kveri, konekshnstring);
         DataSet ds = new DataSet();
         xy.Fill(ds);

E onda ja kažem "e nećeš kolega..." i pročitam ADO.NET Profesionalno programiranje

E sad sve što sam tu pročitao mogu da iskoristim u delfiju, javi, ajfelu, c++... Samo zato što je to dio .NET frejmvorka i zato što on podržava sve ove jezike...
A kad uzmeš ColdFusion, nemaš više DataSet nego cfoutput, nemaš SqlCommand nego cfquery, velika razlika...

Ja sam naprimjer, za 4-5 dana počeo da programiram u PHP-u, mada ga prije nikad nisam vidio...(to je zato što već radio ASP.NET).
Samo ti treba dobra dokumentacija, da vidiš kako šta ide i poslijesamo otvoriš par primjera, pustiš ih kroz debug... i to je to...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2