Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Oktobar2
PostPoslato: 14.10.2006. 13:22:04 

Pridružio se: 21.02.2006. 13:38:00
Danas se na fakultetu mogla videti(i osetiti)prava diskriminacija studenata.Dok je Profesorka upisivala ocene studentima koji nisu polozili ispit u oktobru nas je ispitivala usmeno.Mi smo dosta dobro prosli,niko nije polozio.Od danas se ovaj ispit polaze iskljucivo usmeno.Za svaku pohvalu. :bljak:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2006. 13:30:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
Godina: Dipl.
Smer: IS
prolaznost u jednom roku 100% a u drugom 0%
to bas i nije normalno. i o kakvom onda "ugledu" fakulteta pricamo. ma mi smo dno dna :ua:

da ne bih otvarao temu u foninfo ili gde vec, ovde bih se nadovezao na nikov post
nik je napisao:
Pročitao sam ovaj članak jutros u novinama... ne bih ni znao da mi drugarica nije rekla.
Ovo već nije bilo potrebno. Kranje glup potez onoga ko je kontaktirao novinare. Taj kreten uopšte ne shvata šta time može da napravi. Poznato je da nas kolege sa drugih tehničkih fakulteta stalno omalovažavaju u smislu da je FON fakultet koji je laganica, koji se završava preko noći, gde ne moraš NIŠTA da učiš, sve se samo polaže. Mislim da nam ovakva ishitrenost i pojavljivanje u novinama nije uopšte bilo potrebno. Pogotovo što se ceo problem završio i bolje nego što je većina očekivala.

problem se uopste nije zavrsio, tek je poceo.
ovo je veoma podmukao potez od strane profesorke.
juce je sve pustila, pa i one koji nisu polozili (:zbun:), kao ona je faca, smeker, a vidi danas? jako jako podmuklo.
nik je napisao:
Ljudi, pa i mi studenti smo deo FON-a, u krajnjem slučaju fakultet i postoji zbog nas. Ovakvim srozavanjem ugleda našeg fakulteta, srozavamo i sopstvenih ugled... ugled nas kao sudenata, ugled kada sutra budemo tražili posao kao inženjeri FON-a. Nigde sutra neće pisati... da, da... tamo neki profesor je nešto uradio, nego će biti... eh taj FON, to smešan fakultet, to završavaju i najveći debili.

nije tacno da srozavamo sopstveni ugled. lepo pise u tekstu da su se studenti pobunili protiv nepravde. i to moze da bude samo za svaku pohvalu. vidi se ko je kakav.
nik je napisao:
Eto... poznato je da postoji stalno neko "rivalstvo" ETF-FON i danas me zove jedan drug koji studira ETF i kaže mi: "Čitao samo u novinama kako polažete ispite, ja bih tako faks završio za mesec dana"Iako se šalio, ovakvih "novinarskim" gestovima svim tim ljudima koji tako mislie o nama dajemo pravo da svoje mišljenje još više smatraju ispravnim.
Mislim... stvarno ne mogu shvatim šta je taj debil imao u glavi kada je pozvao redakciju dnevnih novina? Ovo je bio internni problem nastao na relaciji profesor - studenti i tako je trebalo da ostane.

ja stvarno nigde u tekstu ne vidim kako se to kod nas lakse zavrsava fakultet. naprotiv. profesorka je htela da ponisti svoju ocenu, svoj potpis i da dodatno ispituje, sto svakako produzava a ne skracuje studije. takodje, lepo pise u tekstu da ona ispituje svakog studenta vise od sat vremena i da se ispit zavrsava u ranim jutarnjim casovima. tako da ja stvarno ne znam gde je on tu video olaksice i zavrsetak studija u expresnom roku...

a sto se tice etf vs fon, kao sto je neko rekao, stvarno nema smisla da se uporedjujemo...

i nema smisla da vredjas nekoga ko je kontaktirao novine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2006. 15:04:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2001. 23:33:13
Ma ona je pokazala svoje pravo lice danas. Pravila se luda i na nasa pitanja o tome koje olaksice mozemo imati, rekla kako smo ih sve potrosili itd. Vidi se da zena ima problem sa samom sobom no dobro... Polozicemo na klasican nacin i sta je, tu je.

Hvala profesorki sto ima dvostruke arsine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2006. 15:13:35 

Pridružio se: 12.10.2006. 12:24:18
Godina: Apsolvent
Kada budesh trazio posao nece te niko pitati sta si zavrsio fon ili etf nego sta znash da radish. Gomila ljudi zavrshava ETF bez napisane ijedne linije koda. Covek koji je zavrsio drugi u generaciji od onih sto su upisali 2001. godine ETF sve je ispite dao prepisivajuci. Tamo do skora nije postojala disciplinska komisija.
Prodjesh pored ETF-a ono lik u kolima sa laptopom... sta mislish sta radi... imaju trkache koji iznose rokove sa ispita... posto ne moze da se izadje prvih 30 minuta, udje klinac dobije papir i pocne da trci napolje... Naravno ETF je sigurno mnogo tezi fakultet od FON-a, ali poturanja i prepisivanja ima svuda. Sada kada trazish posao, lepo ti daju test... pa ako to zadovoljavash idesh na probni rad...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2006. 16:26:43 

Pridružio se: 21.02.2006. 13:38:00
Postavlja se pitanje koliko nam vremena treba da polozimo na klasican nacin.Koliko to treba dobro da znamo da bi se ona smilovala da nas pusti?Takvi profesori(a ima ih nekoliko)prave vrlo losu sliku o fakultetu.Niko im nista ne moze,a svi znaju za njihovo ponasanje i njihove kriterijume za prolaznost.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2006. 18:41:22 

Pridružio se: 26.11.2005. 21:35:05
Godina: IV
A sto lazete deco? Polozio JEDAN! Moj prvi komsija Draganche :)))

ZHIVEO DRAGANCHE, EKSPERT ZA KOMPJUTERSKI KRIMINAL! :yo: :yo: :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Oktobar2
PostPoslato: 15.10.2006. 02:38:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2003. 00:30:23
Godina: IV
mrsa je napisao:
Danas se na fakultetu mogla videti(i osetiti)prava diskriminacija studenata.Dok je Profesorka upisivala ocene studentima koji nisu polozili ispit u oktobru nas je ispitivala usmeno.Mi smo dosta dobro prosli,niko nije polozio.Od danas se ovaj ispit polaze iskljucivo usmeno.Za svaku pohvalu. :bljak:

Cheerz! :udri: :zapanjen: :((

"And from the ashes a phoenix rose, with wings made of gold it gently touched me, a touch of relief. I was ready to start a new circle, hoping it would never come to an end. "Never too late for hope" - The grey ice melted - slowly..."
T.S.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2006. 09:16:15 

Pridružio se: 09.10.2006. 10:11:05
Godina: I
Pa to je ono o cemu sam vec govorio. Ne postoji tu nikakav pristup, niti plan. Radi se samo o tome da profesori kad im poslovi idu otaljavaju ispite kad uspeju da nadju vreme da se pojave na faksu, a kad nesto krene naopaku onda dolazi njihova sujeta do izrazaja.
Najpostenije je bilo od strane prof. Drakulic da u bazu doda jos isto onoliko pitanja i da je obezbedi od "hakovanja" i nastavi po istom principu. Ovako racune njene povredjene sujete ce placati "oni sto dolaze za nama". Ali neko je ovde dobio, neko izgubio...neko je opet dobio na drugom mestu. Sve dodje na isto ali mislim da FON gubi na ugledu. Mozda ce jednog dana i propasti ali do tada ce svi ti porfesori uvaliti svoje cenjene g... u sopstevene ili tudje privatne skole i nikom nista. Ovo je ko sa drustevnim kapitalom, svacije i nicije. Da vidim da li bi na nekom privatnom univerzitetu mogla da bude osvetoljubiva prema nekom ko skolarinu placa...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2006. 00:58:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2005. 22:14:07
paradisco je napisao:
Naravno ETF je sigurno mnogo tezi fakultet od FON-a, ali poturanja i prepisivanja ima svuda. Sada kada trazish posao, lepo ti daju test... pa ako to zadovoljavash idesh na probni rad...

Ovo je skroz tacno!!! I to sve u postu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ]