Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sociologija 2007/08
PostPoslato: 26.09.2007. 13:52:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Godina: Dipl.
Smer: IS
Posto se nijedan moderator nije trudio da ide na predavanja i vezbe iz ovog predmeta, preporucio bih vam da pre nego sto ovde postavljate pitanje pogledate proslogodisnju temu. Koliko sam ja upoznat imate 2 kolokvijuma, koji vas zajedno sa seminarskim oslobadjaju jednog (od 3) pitanja na usmenom. Predmet nije strasan, gradivo iz skripte je razumljivo, na mahove cak i zanimljivo (bar meni bilo), sto se ne moze reci za vecinu predmeta.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2007. 14:01:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.01.2007. 15:08:36
Ako se setim sociologije i psihologije iz gimnazije, mnogo mi je lepse, a i lakse, gradivo iz sociologije.
Tako da sam bio odlucio da biram sociologiju, a onda su mi neke starije kolege rekle da je psihologija laksa.
Vase misljenje?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2007. 14:59:02 
Moderator
Korisnikov avatar

Ako polozite oba kolokvijuma i uradite seminarski, onda se oslobadjate jednog pitanja (30 od ukupno 85 pitanja), i to po mom misljenju najtezeg. Kolkvijumi su shala, realno...
Ne mogu nista da kazem o tezini gradiva u odnosu na sociologiju, ali mogu da potpisem da je profesor sociologije blazi, bas zato sto ode malo studenata kod njega. Ja kad sam polagao devojka pored mene skoro da nista nije rekla, znaci evo kolega Manjak moze da potvrdi da je u jednom trenutku minimum 5 minuta cutala i profa je bio u fazonu ma evo ti 6...

Samo zato sto 90% ljudi ode na psihologiju jer su im tako svi rekli (a kako i ne bi, kad uvek ima vise onih sa psihologije), ne znaci da je laksa.

Cisto statiskticki - u septembru i oktobru, sociologiju je palo 0 ljudi od onih koji nisu vratili pitanja u startu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2007. 16:45:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Gorbash je napisao:
Ako polozite oba kolokvijuma i uradite seminarski, onda se oslobadjate jednog pitanja (30 od ukupno 85 pitanja), i to po mom misljenju najtezeg. Kolkvijumi su shala, realno...
Ne mogu nista da kazem o tezini gradiva u odnosu na sociologiju, ali mogu da potpisem da je profesor sociologije blazi, bas zato sto ode malo studenata kod njega. Ja kad sam polagao devojka pored mene skoro da nista nije rekla, znaci evo kolega Manjak moze da potvrdi da je u jednom trenutku minimum 5 minuta cutala i profa je bio u fazonu ma evo ti 6...

Samo zato sto 90% ljudi ode na psihologiju jer su im tako svi rekli (a kako i ne bi, kad uvek ima vise onih sa psihologije), ne znaci da je laksa.

Cisto statiskticki - u septembru i oktobru, sociologiju je palo 0 ljudi od onih koji nisu vratili pitanja u startu.

true :) . Значи профа је људина! Нипошто психологију немојте да узимате...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2007. 20:00:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2007. 12:05:47
Smer: ME
Jedno pitanjce, jel prof. boduje dolaske na predavanja? Nisam bio na prvom predavanju. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2007. 22:28:51 
Moderator
Korisnikov avatar

Ne. Ja se nisam pojavio ni na jednim predavanjima, ni na jednim vezbama, niti polagao kolokvijume ni uzimao seminarski i najopustenije polozio sa osmicom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2007. 22:44:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.09.2007. 23:43:27
Godina: III
pa lazarevicu nisi mnogo propustio sto nisi doso na prvo predavanje....nije mogao da nam drzi paznju, ljudi su krenuli da izlaze sa pola predavanja...jedino sto sam od svega cula jesu brodolomnici koji se suse na obali :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2007. 19:29:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 15:51:54
Dadica je napisao:
pa lazarevicu nisi mnogo propustio sto nisi doso na prvo predavanje....nije mogao da nam drzi paznju, ljudi su krenuli da izlaze sa pola predavanja...jedino sto sam od svega cula jesu brodolomnici koji se suse na obali :zbun:

Xexe... To je bio neki primer o tome da li su ili ne, brodolomci na pustom ostrvu drushtvena grupa:) ... Al' gde nadje taj detalj da se sushe na obali?:)
U sv.sl. mislim da cu i ja uzeti sociologiju, jer nisu one klasichne teme sa milion i jednom definicijom i podelom kao u srednjoj, nego ima dosta opushtenijih stvari, tipa savremeno drushtvo i internet i sl. ... A i kako su objasnili, na psihologiji se gradivo mora izlagati "precizno" sa definicijama, dok je na socioogiji to opushtenije... Ne znam kakav je profa, ali je asistent na prvoj vezbi bio veliki cooler...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2007. 14:36:39 

Pridružio se: 07.10.2007. 11:17:47
Godina: I
Gorbash je napisao:
Takodje, iz sociologije ima skripta od 40 strana, koju ako naucis to ti je zagarantovana sedmica-osmica... Znaci bas nije cimanje poloziti...

ja se izvinjvam al gde se nabavljaju te skripte? :stid:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2007. 14:52:09 
Moderator
Korisnikov avatar

To je ova skripta.

Raspored pitanja cini mi se da nije isti kao sto profesor predaje (tipa 2 oblasti su zamenile mesta), ali to je u sustini sve sto treba da se zna. Iz mog iskustva, za prolaz treba znati makar nesto da kazes o svakom pitanju, a gradiva stvarno nema mnogo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: za Gorbash-a :)
PostPoslato: 26.10.2007. 07:52:05 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:45:16
Godina: II
Znaci mi naucimo ovih 85 pitanja (iz ove skripte koju si postavio) i prolazimo?

E sad, ja sam uzela seminarski i pokusala bih kolokvijume, ali kojih pitanja bi me to oslobodilo? Od kog do kog (opet iz ove tvoje skripte)?

Kiss

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2007. 09:35:59 
Moderator
Korisnikov avatar

^Ako su pitanja meni bila upucena - stvarno ne znam. Ja nisam ni isao na predavanja/vezbe, ni polagao kolokvijume ni uzeo seminarski, nego sam samo u septembru dosao na ispit i to je to... Tako da to pitajte profesora, ili ako se nadje ovde neko ko je upucen u to, ali ko sto vidite - u manjini smo, mi sociolozi :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2007. 21:49:11 

Pridružio se: 14.10.2007. 13:10:02
Smer: OM
1.A jel mi za kolokvijum spremamo samo gradivo sa predavanja ili je potrebno i ono sa vezbi? Mislim, jel treba da znamo ono gradivo koje su ljudi radili kao seminarski?
2.i gde mogu da nadjem te skripte pomocu kojih se sprema kolokvijum?
3.ako polozim prvi kol. jel na se na ispitu oslobadjam tog dela koji je bio na kol. ili mi to samo skida jedno pitanje sa usmenog dela?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2007. 22:15:41 
Moderator
Korisnikov avatar

3. Ako polozis oba kolokvijuma i uradis seminarski, na ispitu ne odgovaras jedno pitanje (od tri).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 11:26:46 

Pridružio se: 14.10.2007. 13:10:02
cekaj, nisam razumeo bas najbolje, ako sve to polozim, onda na ispitu mogu da obacim jedno od tri pitanja koje mi se ne svidja ili umesto tri dobijem dva pitanja?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 15:09:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Time sto si polozio oba kolokvijuma i odbranio seminarski odgovaras 2 pitanja umesto 3.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 16:05:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2007. 15:00:06
meni nije najjasnije koji je sistem shto se tiche tog kolikvijuma iz sociologije.
chula sam da ne postoje ocene, vec samo neka kao opisna - sudent proshao/nije proshao... a tek na usmenom je konkretno... shta znam...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 13:15:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2007. 21:46:48
Smer: UK
bas tako... ukoliko prodjes ta dva kolokvijuma i odradis seminarski oslobadjas se nekih 30ak pitanja za ispit, za koje svi kazu da su najteza

"Najveca tragedija ljubavi je svakako u tome sto ona nikad nije uzajamna. Kad volimo - nismo voljeni, a kad smo voljeni - ne volimo. nikad se ne desava da su osecaji i ceznja podjednako snazni." - MORAVIA

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 14:10:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2007. 15:00:06
Nancy88 je napisao:
bas tako... ukoliko prodjes ta dva kolokvijuma i odradis seminarski oslobadjas se nekih 30ak pitanja za ispit, za koje svi kazu da su najteza

od ukupno 85.
hm.
pa nadam se da je tako.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 14:37:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pa bas i nije... Ta pitanja koja ne odgovaras uopste nisu najteza... Standardna pitanja, ima i medju njima i teskih i lakih. Ali definitivno je lakse uciti 55, a ne 85 pitanja odjednom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 11:04:34 

Pridružio se: 28.10.2007. 20:07:16
Molim vas nek neko kaze do koje strane iz knjige treba da se uci soc odnosno do kog pitanja u skript

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 11:07:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2007. 02:44:55
Zakljucno sa globalizacijom za prvi ja mislim :ovaj:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 11:41:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2007. 12:05:47
cimeri032 je napisao:
Zakljucno sa globalizacijom za prvi ja mislim :ovaj:

Bez.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 11:52:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Za I kolokvijum zakljucno sa 191. stranom

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2007. 11:34:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2007. 13:00:02
moze li neko da mi kaze odakle dokle treba da se uci iz skripte (one sa puskica) za prvi kolokvijum????
:zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća