Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 08:31:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Smer: IS
Mislim da je trebalo da se uradi upravo onako kao sto je Macro napisao. Ja sam ukupan broj zabelezaka podelio sa 30 (dana), pa sam dobio broj zabelezaka po danu, a zatim podelio sa brojem masina, da bih dobio broj obilazaka.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 08:56:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.07.2004. 20:16:10
Godina: Dipl.
Da al ja mislim da sam se zeznuo na ispitu dobio ja ukupan broj zabelezaka u tabeli 2885 a posle u racunanju koristio 2855! Koje s.r.a.nj.e!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 10:05:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.02.2005. 21:09:15
Ako je neko bio 3. grupa jel ukupan broj zabelezaka bio 2925?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 10:51:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.07.2002. 10:18:35
Neo85 je napisao:
Ako je neko bio 3. grupa jel ukupan broj zabelezaka bio 2925?

Ja sam bio isto treca grupa, ali ja sam taj broj podelio samo sa 30 dana, nisam delio sa 6 masina, da li je to uopste bilo potrebno ako je pisalo UKUPAN broj zabelezaka po danu???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 12:45:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.02.2005. 21:09:15
Pa i ja sam ga podelio samo sa 30 dana, nije mi jasno zasto da ga delim sa brojem masina ako mi nije trazio broj zabelezaka za svaku masinu.
E sad neko kaze da se trazio broj obilazaka po danu a nko broj zabelezaka po danu. Ako su to iste stvari onda se valjda deli samo sa 30 a ako nisu onda vec ne znam.

Sto se tice usmenog jesu nam oni rekli da je laksi od pismenog i nije valjda da se sprema cela ona knjiga?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 12:54:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Smer: UK
Meni je pod a znaci samo pola tacno. Ja sam izracunao broj obilazaka za 30 dana, nisam podelio sa 30.
A isto vezano za to sto me je mucilo mnogo.
Pod f valjda isti zadatak. Trazi se broj obilazaka da bi tacnost bila 98%.
E primenim onu formulu i dobijem N a to je broj zabelezaka za OC2.
E ja sam za broj obilazaka stavio taj dobijeni broj / 3. Posto u OC2 ima 3 masine.
I tu sam izgleda pogresio, posto se trazi broj obilazaka celog sistema. Ili nisam?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 13:27:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Citiraj:
Da sad se setio ja sam imao ukupan broj zabelezaka Nz=2855, pa sam onda podelio sa brojem masina odnosno sa 6 da bi dobio broj OBILAZAKA => Nouk=2855:6=475,83 ovo je ukupan broj obilazaka, pa je trebalo ovaj broj podeliti sa 30 kako bi se dobio broj obilazaka po danu => i konacno No=475,83:30=15.86 pa se usvaja prvi veci broj a to je 16 OBILAZAKA!

A, ne, MACRO, ako zaokruzis broj obilazaka, pa taj zaokruzeni broj pomnozis sa trideset, neces dobiti tacan borj ukupnih obilazaka...

Inace BROJ OBILAZAKA = BROJ ZABELEZAKA, ne tripujte se...
Bitno je da li je ukupno ili dnevno...
I pitao sam Karapandzu, rekao da taj broj obilazaka zaokruzimo na DVE DECIMALE, cujes, Macro???

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 14:07:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
kliford je napisao:

Gresis sinko, silno gresis ;) OBILAZAK NIJE ISTO STO I ZABELESKA. Ovo je Barbara potencirala na, meni se cini, prvim vezbama kada smo obradjivali tehniku trenutnih zapazanja. To si mogao da "osetis" i ako si radio projektni posto je ponekog pitala sta je zabeleska a sta obilazak. Macro je u pravu sto se tice procedure za dobijanje broja obilaska.
Prof je na predavanjima eksplicitno rekao: "Broj zabeleski=Broj obilazaka*Broj objekata koji se posmatraju"!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 14:09:47 

Pridružio se: 30.01.2005. 18:19:13
ja sam samo podelila sa 30. Ima li ko da je bio druga grupa da mi kaze otprilike sta je radio za koj zadatak. Ja i nisam nesto zadovoljne kako sam uradila.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.06.2005. 14:37:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.07.2002. 10:18:35
medena je napisao:
ja sam samo podelila sa 30. .

i ja sam podelio samo sa trideset, mada sam bio treca gupa...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.06.2005. 01:32:05 
Korisnikov avatar

kliford je napisao:
Citiraj:
Da sad se setio ja sam imao ukupan broj zabelezaka Nz=2855, pa sam onda podelio sa brojem masina odnosno sa 6 da bi dobio broj OBILAZAKA => Nouk=2855:6=475,83 ovo je ukupan broj obilazaka, pa je trebalo ovaj broj podeliti sa 30 kako bi se dobio broj obilazaka po danu => i konacno No=475,83:30=15.86 pa se usvaja prvi veci broj a to je 16 OBILAZAKA!

A, ne, MACRO, ako zaokruzis broj obilazaka, pa taj zaokruzeni broj pomnozis sa trideset, neces dobiti tacan borj ukupnih obilazaka...

Bitno je da li je ukupno ili dnevno...
I pitao sam Karapandzu, rekao da taj broj obilazaka zaokruzimo na DVE DECIMALE, cujes, Macro???

Broj zabelezaka i broj obilazaka veruj mi da nikako ne moze da bude isto, a Karapandzic ti nije sigurno to rekao ili je mislio na nesto drugo!
Zatim obilazci se sigurno zaokruzuju na ceo broj, jer ti ne mozes da napravis 15,5 obilzaka, to bi znacilo da obidjes sve masine 15 puta i onda jos pola :lol: pa evo cistog primera sta da imas ukupno 7 masina ( odnosno neparan broj) prema tvojoj logici obici ces 3,5 masine, a jel to moguce???? :) Ne verujem!
Uostalom siguran sam da je ovako kako sam ja uradio jer sam isao na te vezbe i znam da je Sasa stalno naglasavao da na ispitu masovno ljudi grese oko broja obilazaka i broja zabelezaka odnosno da to, opet ponavljam nikako ne moze da bude isto! Stvarno mi je zao sto su ljudi opet gresili na ovom! :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.06.2005. 01:34:24 
Korisnikov avatar

kliford je napisao:
Citiraj:

E zao mi je sto sad nemam skener pa da okacim zadatak koji smo radili na vezbama!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5