Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19.05.2005. 09:21:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
Godina: Dipl.
Smer: IS
Stvar br. 2:
danas sam pokrenuo peticiju koju je u prvih pola sata potpisalo 50 ljudi, i koju cu ostaviti u savezu studenata (005), moci ce da se potpise svakog dana od 11h... Bice dole do sledeceg cetvrtka (26.05), jer nam je to krajnji rok, mala vajda da cemo nesto posle toga uraditi...
Danas se NIKO nije pojavio ispred 305, mozda stvarno ljudi nisu videli poziv, ali ipak cemo morati mnogo vise da se iscimamo ako hocemo da isteramo svoje...
Zato neka prvo bar 300-400 ljudi potpise peticiju, da bi imali neki kredibilitet. Pokusacu da dodjem do Vlajica i da ga zamolim da i on potpise, ko zna, mozda pomogne...
Jos jedno, Devedzic je odlican prof. zato ga ne psujte, ali ovo sto je uradio nije u redu...

Molim moderatore da ovu temu stave kao TOP i VEOMA VAZNU, jer nemamo mnogo vremena, moramo da molbu predamo do sledeceg cetvrtka.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.05.2005. 16:51:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
Imam nekoliko predloga:
Ne smatram preterano promisljenim da se do te mere omalovazava Devedzicev kolokvijum. Kada bi Vlajic prihvatio da on odrzi kolokvijum umesto Devedzica, to bi bio znak da ga nepostuje, odnosno da misli da je Devedzicev doprinos predmetu manji od njegovog. Vlajic nece staviti potpis na peticiju ukoliko vidi da tako nesto peticija podrazumeva.
Prica da je nepotrebno da se sada polaze kolokvijum je krajnje nerealna. Jeste najverovatnije da je onaj ko ima polozen drugi deo vec naveliko savladao prvi, ali razmislite svi: da li znate nekoga ko je izasao na matematiku, na usmeni i rekao da hoce da polaze usmeni, jer on zna teoriju, pa prema tome sigurno zna i praksu. Nerealno je postavljati takav zahtev. Ja sam polozio drugi deo. Jako mi je stalo da polazem u junu ili u bilo kome roku principe programiranja. Bez tog ispita jako su mi male sanse da ne obnovim drugu godinu. ALI, kolikvijum cu odraditi, ukoliko bude organizovan u nekim normalnim uslovima. Peticija je osudjena na propast ako sadrzi neke od gorenavedenih klauzula. Najvise sto mozemo i imamo pravo da trazimo je da nam se odobri da polazemo taj kolokvijum na najnormalniji nacin, bez uslovljavanja i bez specijalnih zadataka. To je jedini nacin da peticija uspe. Rado cu je potpisati, kao i mnogi drugi studenti, ali sada i nije vreme kada covek moze da vidi masovnije studente na fakultetu... danas je bilo idealno, ljudi su masovno dosli na engleski, a potpisivanje je moglo da se odradi u dvoristu... avaj. I jos nesto:
NE BUDITE LENJI! DOVUCITE SE DO FON-a I POTPISITE SE! :-))

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2005. 08:25:59 
Korisnikov avatar

Molba (ne peticija!), ne sadrzi nikakve ultimatume ili slicno, vec samo "Mlim vas da nam odobrite da radimo kolokvijum..." i to je sve. Ako ne bude bar 100 ljudi, tropa, nista od toga... Mislim da ce nam Devedzic usvojiti ovo, svi stariji kazu da je razuman covek...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2005. 10:44:39 
Korisnikov avatar

BFG je napisao:
Molba (ne peticija!)

Ja mislim da se radi samo o eufemizmu... njemu je svejedno kako je naslovljen dokument... za ovekivati je da ga vidi kao ultimatum. Tesko je za ocekivati da covek pogazi ono sto govori od pocetka prvog semestra. Svi se uzdamo u njegovu dobrodusnost :-)

Koliko potpisa je prikupljeno do sada?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2005. 15:11:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2003. 15:58:04
Gde i kad može da se potpiše peticija/molba?

They’re laboratory mice
Their genes have been spliced
They’re dinky They’re Pinky and The Brain,

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2005. 15:16:55 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2004. 22:29:26
Godina: Apsolvent
BFG je napisao:
danas sam pokrenuo peticiju koju je u prvih pola sata potpisalo 50 ljudi, i koju cu ostaviti u savezu studenata (005), moci ce da se potpise svakog dana od 11h... Bice dole do sledeceg cetvrtka (26.05)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2005. 16:10:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2004. 03:30:59
hm...i da li ce do jutra biti postavljeno obavestenje koje su obecali asistenti--ono o eventualnom pomeranju ili nekoj rokadi termina za plusice, zbog poklapanja sa finansijama????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.05.2005. 14:19:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2005. 19:49:50
Godina: IV
Zna li neko koliko je potpisa prikupljeno i da li jos traje prikupljanje?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.05.2005. 18:04:16 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
EE i mene zanima isto sta je sa tim potpisima!! Ja nisam bio u BG i nisam stigao da potpisem ovo, trazim Vladana nekoliko dana na faxu ali nista!! Jel ima nekih informacija???? Sta se dogadja???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.06.2005. 21:31:08 
Korisnikov avatar

ma nista... niko nista i ne pominje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 09:39:08 
Korisnikov avatar

Moracu da vas razocaram, ali nista od peticije... Izgleda da je Devedzic covek od reci, kad jednom nesto kaze, nema druge... To se mora ceniti, iako je na nasu stetu. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 12:56:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Idealno.... nema šta...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 13:39:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Čekajte, jeli tačno to sto je neko rekao na faksu da on kao ne moze sada da odrzi kolokvijum jer ide na more a da je obećao za septembar da će odrzati

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 14:01:25 

EEEEEEEE ljudi danas sam bio na faxu i iskreno "popizdeo" na sve kolege i koleginice koji se nesto cimaju na faxu(a i ovde), a niko nista ne radi po tom pitanju!!
Prvo nisam stigao da odmah potpisem peticiju jer nisam bio u BG ali kada sam dans otisao i video da se potpisalo 70-ak ljudi stvarno sam se razocarao!!
Drugo nasao sam juce studenta prodekana i pitao ga jel zna za ovaj problem a njemu niko nista nije pominjao, on zna samo za ovo cimanje da se menadzerima ukine PP.
Onda odem kod Martica koji nije bio tu, pa kod Dragana Vasiljevica i on mi covek kaze samo da je nesto nacuo, i da on ne moze da naredi Devedzicu da nam omoguci izlazak na ispit, ali da moze da porazgovara sa njim, a da je samo nacuo za ovaj problem!!!!
I sada se ja pitam ko se ovde boruio da stvarno nesto izborimo? Jel vi mislite da imamo mi nesto od ovih rasprava ovde i da cekamo da neko sesti ode i iscima se da ostvarimo ono sto svi zelimo???
Tako jew bilo i u nekim drugim situacijama kada su se vodile polemike a niko nista nije predizuimao!!!!!
I DA JA NE SAMRAM VISE!!
JA POSTO SAM SE VEC UHVATIO U KOSTAC SA OVIM PROBLEMOM PREUZIMAM NA SEBE ODGOVORNOST DA POKUSAM DA SE ISCIMAM DA URADIMO NESTO ALI MI NE PADA NA PAMET DA BORAVIM NA FAKULTETU JURECI LJUDE DA SE POTPISUJU TAMO I STA TI JA ZNAM, NEGO VAS MOLIM DA SVI RASIRITE SVOJIM KOLEGAMA I ONIMA KOJI SU POLOZILU 1.DEO I ONAMA KOJI NISU DA IDU DA SE POTPISUJUI DA SAKUPIMO BAREM 100-150 POTPISA A JA ZNAM DA NAS IMA 200-300 KOJI NISMO POLOZILI 1. DEO A IMAMO AMBICIJU DA POLOZIMO PP DA DODJU DA SE POTPISUJU JER NAM TO U SVAKOM SLUCAJU MOZE POMOCI!!
I na kraju poslednja stvar!!
Takodje molim svakog kolegu da ne ide da se svadja sa Devedzicem i sta ti ja znam kao sto su neki radili jer to nam nista nemoze pomoci.
Svako ko je rad da mi pomogne oko ovoga i ko ima nesto da mi kaze i sugerise neka mi se javi na 0641570067(NEmanja) jer ce mi sve ovo znaciti ali samo u narednoj nedelji!!!
IMAJTE U VIDU DA NEMA TU PRINCIPA DEVEDZICA I NE ZNAM TI JA KOGA JER JE PO SVIM STATUTIMA I ZAKONIMA I MORALNIM ZAKONIMA JASNO DECIDIRANO DA SE STUDENTU MORA OMOGUCITI IZLAZAK NA ODSLUSAN PREDMET U SVAKOM NAREDNOM ISPITNOM ROKU(OSIM AKO MU NIJE ZABRANJEN IZLAZAK IZ NEKIH RAZLOGA), A APSOLVENTIMA I SVAKOG MESECA TAKO DA ANGAZUJMO SE SVI MALO I NECE BITI PROBLEMA!!
Vasiljevic mi je takodje predlozio da napravimo jednu delgaciju sa studentnom prodekanom i da u ime svih nas odemo da porazgovaramo sa Devedzicem o tome, tako da ako je neko rad da ide samnom i Dusanom neka mi se javi! Ali potpisi su nam jako bitni!!!!!!!
POZDRAV SVIMA I NADAM SE DA CE MALO OZBILJNIJE SVI KRENUTI U REALIZACIJU OVE STVARI!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 18:40:36 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2004. 22:29:26
pa ne bih rekla da u statutu nema tako neceg kao sto je "uslov za izlazak na ispit", pogledaj na drugim fakultetima imas uslovne kolokvijume za izlazak na ispit...cisto da se zna da ni ja nemam polozen taj kolokvijum (nisam ni izlazila), ali ipak mislim da ne treba da idemo tako agresivno. Na kraju sve ce zavisiti od dobre volje profesora Devedzica, sigurno da je i on citao taj statut i ne bi se tako drzao svoje reci da nije pravno (da se tako izrazim) pokkrivena.

Poslednji put menjao zbunjena dana 02.06.2005. 18:50:04, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 18:40:59 
Korisnikov avatar

nexbg je napisao:
Drugo nasao sam juce studenta prodekana i pitao ga jel zna za ovaj problem a njemu niko nista nije pominjao, on zna samo za ovo cimanje da se menadzerima ukine PP.

Ja sam mu poslao mail pre 5 dana. Sta bi cenjeni student prodekan mogao da kaze na to?
Ko kaze da nema vise od 70-80 ljudi kojima je ostalo programiranje, a da im je pri tom stalo da polazu u junu?
Kad god bude trebala neka akcija da se preuzima, slobodno me startujte na ICQ.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.06.2005. 23:18:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 09:25:50
nexbg je napisao:
nasao sam juce studenta prodekana i pitao ga jel zna za ovaj problem a njemu niko nista nije pominjao, on zna samo za ovo cimanje da se menadzerima ukine PP.
Onda odem kod Martica koji nije bio tu, pa kod Dragana Vasiljevica i on mi covek kaze samo da je nesto nacuo, i da on ne moze da naredi Devedzicu da nam omoguci izlazak na ispit, ali da moze da porazgovara sa njim, a da je samo nacuo za ovaj problem!!!!

http://www.puskice.net/in/vest.php?id=358

Студента продекана си могао да нађеш и овде:
http://www.puskice.net/index.php?pitajte=dule

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.06.2005. 13:07:22 

DON!!
Ne da ima samo 70-80 ljudi koji nisu polozili nego koji su se potpisali!!
Hvala PUSKICAMA na javnom Pozivu svim studentima da se potpisu!!!!!!
DUsan mi je obecao da ce videti narednih dana u cemu je problem i ja cu ga kontaktirati do Ponedeljka i videcu kakva je trenutna situacija i sta dalje!!!!
ZBUnjena!!
Mozda si u pravu sada citam statut i zakon, ali i sama znas da je to samo uslov za izlazak u prvi naredni rok, a i svi znam kakavo je stanje bilo u prvom semestru sa VEZBAMA i Predavanjima i koliko se naucilo tada a koliko sada!!
I gde je tu osnov za ovo zatezanje!!!!????
Mozda zato sto nas je upisalo mnogo drugu godinu pa PROF. ili cak mozda i fakultet zele malo da skresu sastav!!!????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.06.2005. 20:31:08 
Korisnikov avatar

Ma nije problem u prvoj godini, Devedzic mi je jos u prvom semestru potvrdio da zele da malo rasterete informacione sisteme, jer ih previse ljudi upisuje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.06.2005. 22:09:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2004. 20:28:22
I ja mislim da se mali broj studenata stvarno bori da nam se omoguci polaganje pp u ispitnim rokovima! Ali zato na hodniku svi imaju da kazu nesto! Ja i dalje verujem da cemo moci da izadjemo na ispit u nekom od sledecih rokova.(Mozda zato sto sam u dusi optimista :) )
Btw. Da li je tacno da je nas profesor u inostranstvu,pa ne moze da se pojavi na ispitima?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.06.2005. 22:42:21 

Ja sam dobio informaciju da je Devedzic na putu, a kada se vraca ne znam ali znacu to od ponedeljka!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.06.2005. 23:57:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2004. 04:21:37
A kolika je pravna snaga peticije i da li bi ona stvarno mogla nesto da pomogne ili je tu cisto da se nadje? Moje je misljenje da prof. Devedzic nema apsolutno nikakvo pravo da zabrani izlazak na ispit barem ne po statutu FONa. Ja sam jos uvek optimista barem za septembar, ali trenutno stvarno nemam ni vremena ni zivaca da se cimam sa ovim. Potpuno mi je jasan stepen tvrdoglavstine profesora i u neku ruku ga razumem, ali postoje i neki principi kojih se mozemo ponekad odreci.

Ti se nikad nisi pitala zasto prestaje svet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.06.2005. 10:37:22 
Korisnikov avatar

Ma kul su ti principi, samo ovaj put idu preko mojih ledja (nasih ledja), a to se kosi sa mojim principom da me niko ne gazi kako mu padne na pamet :-)

PS: sto je nas problem sto prof. nije u zemlji...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.06.2005. 11:12:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ma ljudi bice sve ok.. videcete...Devedzic je kul lik... bio je do sad sto ni bi i sad...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.06.2005. 18:17:16 

Peticija moze da nam samo znaci pa stoga treba treba da sto se sto vise ljudi potpise!! Znaci prakticno moze da znaci puno i ne znaci nista!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća