Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09.05.2005. 19:35:02 

Pridružio se: 06.04.2002. 13:35:21
Molim sve dobronamerne za pomoc. Nedavno sam saznao da moram da polazem PP u Javi, shto nije frka , frka je shto sam chuo da treba da se odradi kolokvijum kao uslov za ispit, a kolokvijum je bio u januaru, pa me interesuje da li ce da se organizuje neki pre juna da izadjem tad?
A ako nece, da li je polaganje PP-a uslov da se upishe treca godina na smeru IS?

pp, SuperOperater

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.05.2005. 20:21:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nije uslov za IS!
E sad kako će biti organizovan ovaj ispit i kada sam Bog zna (i eventualno Devedžić) :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.05.2005. 11:49:45 

Dakle nije uslov, do jaja :). Ali shta sa tim kolokvijumom. Mislim, pitao sam asistenta, i ona mi kaze da se to polagalo u januaru, ali mi je malo weird da ako nisi izasao na neki kolokvijum u januaru ne mozes da polazes ispit u junu/sept/okt... malo debilno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.05.2005. 18:43:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
Pomolimo se bogu mi koji nismo ucili na vreme :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.05.2005. 23:38:14 

Pridružio se: 28.02.2005. 14:35:30
Godina: Apsolvent
E ja ne razumem tog devedzica skroz :zbun:
Nece kao da ponovi kolokvijum ..... A sta misli kako se osecaju ljudi koji u prvom semestru nisu nista shvatali zbog sjajno?!? organizovanih vezbi (asistentkinja pise a mi gledamo)..... I sada kada sam konacno nesto naucio kod Vlajica i ostalih pomocnika (kojima svaka cast na trudu) Devedzic kaze NEMA PONAVLJANJA KOLOKVIJUMA :udri:
..... hm mislim da to nece moci tako .....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2005. 01:58:14 
Korisnikov avatar

Smirite se ljudi, nemojte opet da kreće rasprava o Principima po 10ti put.. Videćemo šta će Profesori reći do junskog roka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2005. 17:32:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Daj bre samo da Devedzic nesto odgovori ....saljem mu bre mail 17 puta i neprestano me kulira - izgleda da ni on ne zna sta ce da radi :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2005. 10:10:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2004. 22:29:26
Kad bude definitivno odliceno kako ce se ovaj ispit polagati bicemo obavesteni (nadam se). Do tada, ljudi ucite :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2005. 17:25:17 

Upravo sam primio mail od asistenta. Sustina mail-a je : ko nije polagao kolokvijum u januaru, moze slobodno da sprema druge ispite, a javu da ostavi za januar 2006... Sumanuto...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2005. 17:54:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
jeste.. kako da ne.. pa to je nemoguce.... po statutu.... sta devedzic hoce da bude popularniji od klik klaka u novinama? ma dajte.. nije on ludak.. nema pametnija posla nego da nam zagorcava zivot...
pa jos smo svi to naucili u drugom semestru...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2005. 19:45:15 
Korisnikov avatar

Ja i imam nameru da spremam druge ispite, a Javu ću da ostavim za kasnije ali za septembarski i oktobarski rok U KOJIMA NIKO NA OVOM SVETU NEMA PRAVO DA NAM ZABRANI DA IZAĐEMO NA ISPIT MA KOJI BIO !!!
(doduše imaju pravo da nas obore ili namuče dok polažemo kako god hoće :( ) :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.05.2005. 01:01:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2005. 04:03:40
Mislim da je, u ovom slucaju, trenutni statut fakulteta na strani studenata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.05.2005. 14:46:32 

Pridružio se: 08.07.2002. 22:34:48
Ripper je napisao:
U KOJIMA NIKO NA OVOM SVETU NEMA PRAVO DA NAM ZABRANI DA IZAĐEMO NA ISPIT MA KOJI BIO !!!
(doduše imaju pravo da nas obore ili namuče dok polažemo kako god hoće :( ) :udri: :udri:

Niko nema pravo da zabrani izlazenje studentima koji su ispunili obaveze tokom semestra. Jedna od tih obaveza je i taj (nesrecni) kolokvijum. Da li ce Devedzic da ide toliko daleko da ne da potpise onima koji nisu polozili kolokvijum - ne verujem da hoce. Ali ne verujem ni da ce se gnjaviti sa onima koji nisu polozili kolokvijum. Tako da, ako uprava nadje nekog profesora da mu uvali posao sa onima koji nisu polozili, verovatno ce biti polaganja ispita za njih. Ako ne... Problem za one koji su pali je i to sto je gomila polozila pa niko ne moze da kaze da su uslovi kao na TS.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.05.2005. 16:30:29 
Korisnikov avatar

aaaaaa je napisao:
Problem za one koji su pali je i to sto je gomila polozila pa niko ne moze da kaze da su uslovi kao na TS.

To je tačno... :( :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.05.2005. 22:53:18 

Pridružio se: 11.03.2005. 00:50:34
Ja sam slusala pascal, a sada treba da polazem javu.Imam potpis iz PP.Sta mi to vredi kada mi je Devedzic odgovorio da na javu mogu izaci tek 2006-te kada polozim kolokvijum.Ja jos uvek ne mogu da poverujem u to.Obnovicu godinu samo zato sto mi je uskracena mogucnost da izadjem na ispit.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.05.2005. 15:38:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2003. 19:52:31
Smer: UK
Evo nas ponovo... Isti problem ista tema...
Ma ljudi ajmo mi svi da izadjemo na ispit pa nek nas obara jednog po jednog ako treba, ali tako mu se pise kad je hteo da nas se otarasi putem jednog bednog kolokvijuma:)))
Racunam na vas:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.05.2005. 17:26:26 

iwa je napisao:
Evo nas ponovo... Isti problem ista tema...
Ma ljudi ajmo mi svi da izadjemo na ispit pa nek nas obara jednog po jednog ako treba, ali tako mu se pise kad je hteo da nas se otarasi putem jednog bednog kolokvijuma:)))
Racunam na vas:)

Mislim da je ovo slucaj za Martica. Trebalo bi da se skupe ovi paskalci i da traze od Martica da im organizuje poseban rok. Po starom programu je moglo da se polaze do skoro i rekli su nema vise. Ne kosta vas nista da pokusate.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: OPUSTENOOO!
PostPoslato: 16.05.2005. 10:57:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2004. 19:26:34
Ako nam ukinu rokove za polaganje ispita, mozemo da se zalimo ministarstvu prosvete i da pravimo skandale! Ili da trazimo da nam za uslov bude samo pet ispita, posto ne mozemo da racunamo pp kao ispit, jer njega ne mozemo da polazemo celog ;)

Mislim da tako nesto uopste ne ide u korist fakulteta. Sta kaze student prodekan povodom toga? Da li ga je neko kontaktirao?

Ako polozis drugi deo pp, onda verovatno znas i prvi ! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: OPUSTENOOO!
PostPoslato: 16.05.2005. 12:19:48 

m@rtin@ je napisao:
Ako nam ukinu rokove za polaganje ispita, mozemo da se zalimo ministarstvu prosvete i da pravimo skandale!

Ne bih da kvarim zabavu, ali mislim da ovo nema velike sanse za prolaz, jer se ipak radi o zameni teza: Niko ne ukida nikakve rokove za polaganje ispita. Jednostavno, oni koji su ispunili obaveze u toku nastave mogu da izadju na ispit (a takvih ima dovoljno), oni koji nisu ispunili obaveze (tj. polozili kolokvijum, ne ulazim u raspravu koliko je kolokvijum bio fer ili nije) mogu da izadju na ispit kad ih ispune...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.05.2005. 12:23:31 

Mislim da je umesto protesta bolje zamoliti Martica da se sa ekipom iz PP (Devedzic, Vlajic) dogovori da neko drugi (tj. Vlajic) odrzi popravni kolokvijum jer Devedzic ocigledno to nece hteti da organizuje ali ne verujem da ce se buniti ako to Vlajic bude odradio.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.05.2005. 15:49:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
aaaaaa je napisao:
m@rtin@ je napisao:
Ako nam ukinu rokove za polaganje ispita, mozemo da se zalimo ministarstvu prosvete i da pravimo skandale!

Ne bih da kvarim zabavu, ali mislim da ovo nema velike sanse za prolaz, jer se ipak radi o zameni teza: Niko ne ukida nikakve rokove za polaganje ispita. Jednostavno, oni koji su ispunili obaveze u toku nastave mogu da izadju na ispit (a takvih ima dovoljno), oni koji nisu ispunili obaveze (tj. polozili kolokvijum, ne ulazim u raspravu koliko je kolokvijum bio fer ili nije) mogu da izadju na ispit kad ih ispune...

dobro onda cemo da se zalimo zasto se ne organizuje ponvo kol pa da mozemo da izadjemo na ispit kad ispunimo te obaveze

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.05.2005. 22:54:41 

VITA je napisao:
dobro onda cemo da se zalimo zasto se ne organizuje ponvo kol pa da mozemo da izadjemo na ispit kad ispunimo te obaveze

Hej, ne bih da se ovo pretvori u raspravu ili nadmudrivanje sa mnom. Ja sam prebrinuo problem pp i samo pokusavam da dam koji korisni savet koji u obzir uzima realnost... Cini mi se da najvise sanse ima varijanta da Vlajic odradi popravni (ako covek pristane na to a devedzic se slozi). Naravno, treba skupiti ljude i traziti to na kulturan nacin...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.05.2005. 11:58:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
Situacija je sledeca: pre pet min. sam bio kod Devedzica i on kaze da nikako, ni u kom slucaju nece biti nista do januara, a da to sto smo polozili drugi deo znaci da smo polozili ispit (?), ali da nam ne moze biti upisana ocena dok ne polozimo kolokvijum!!! Znaci polozili smo, ali nismo... Nego, sutra su konsultacije kod Devedzica od 10-12 u 305, i u petak 16h-18h, tako da hajde da se skupimo u sto vecem broju i da mu iznesemo nase zahteve i predloge, a ako ne bude hteo da nas primi, ili nas elegantno odbije, idemo kod Vasiljevica pa ce mo da se teramo... Ako treba idemo i kod Martica... Necu da mi jedini ispit druge godine koji mi je zadovoljstvo da radim prenesem u trecu, (pod uslovom da je upisem, jer su mi sanse bez PP-a male...) zbog toga sto profesor nema vremena ili nece da se iscima zbog studenata, zbog kojih je na kraju krajeve na fakultetu (bar formalno). Ili je fakultet, i zvanicno, postao mesto nadmudrivanja profesora i studenata u vecitoj borbi za ocenu... Ala sam srocio :cool:

Sada ozbiljno. Sutra od 10-12, petak 16-18 ispred 305, moramo da se borimo za svoja prava!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.05.2005. 12:36:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Ja se slažem u potpunosti ali mislim da bi najbolje bilo da ko je položio ispit kod Vlajića ima položen i kod Devedzića i da on samo upiše ocenu a da se kolokvijum i ne radi već da ko zna on zna a znanje je bitno al bitna je i ocena i ja sam za to da se ocene svima upišu i ko zna i ko ne zna al rezultati su na kraju krajeva najbitniji, i da svi imamo iz ovog programiranja lepe ocene jer smo svi mi dobra deca i cenimo i znanje i rezultate al ispit će doći sam posle znanja i rezultata tako da bih ovom prilikom apelovo na svu decu da linčuju Devedžića jer na kraju krajeva on je dobar profesor. Al sam ovo sročio :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.05.2005. 00:41:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2003. 13:53:27
Godina: IV
Slazem se sa svima vama, imamo oznova da se zalimo. Ja sam nor u sitaciji da iz drugog dela imam za sada 108 poena, a prvi deo nemam polozen. Pricao sam sa Vlajicem, asistentima i laborantima, pokusavao da steknem neki uvid u celu sitaciju, nasa prava i mogucnosti.

Vlajic se totalno gradi od prvog semestra, prema tome mislim da sigurno nece da preuzima Devedzicev deo ispita. Cak je i realnije da se upise ocena bez Devedzicevog dela. Ako on moze da zabranni izlazak na ispit bez njegovog dela, ista prava imamo i mi da trazimo da se taj kolokvijum vazi samo za npr. visu ocenu i slicno. Taj nas potenicjalni zahtev je ekvivalentan ovom Devedzicevom, naravno gledano u korist postavljaca zahteva.

Asistent, necu da ga imenujem, mi je rekao par stvari koje su mozda i najrealnije. Kaze: "Ima vas dosta, slobodno idite kod Devedzica, ali nemojte da se svadjate, popricajte sa njim, a ako to ne bude proslo ima puno mogucnosti ako hocete da se zalite".

Laborant mi je rekao da on nas moze da uslovi za jun, ali NIKAKO za ostale rokove.

Devedzic ima jednu izrazitu prednost, a to je Vlajicev deo, on mu "popunjava " termin u sakom roku, i prema tome u svakom roku ti mozes da prijavis ispit. Zackoljica je u tome, sto i ako polozis taj ispit, upisuje ti se ocena u index, ali ne i na prijavu, slicno kao kad se kod MAte1 prenosi usmeni na 2 dela.

I na kraju, kao i na pocetku, nije mi jasno kako Devedzic procenjuje, imas polozeni drugi deo,koji je prakticno CEO ispit,a nemas polozeni ispit...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća