Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2005. 21:42:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.05.2002. 22:07:02
Godina: Dipl.
Smer: IS
Evo i ja da se pridruzim cestitkama svim kolegama koji su ucestvovali...stvarno svaka cast na idejama i realizaciji....steta sto postoji samo jedan pobednik, al iako sam ja malo vise tipovao na bRe, pobednicka ekipa je stvarno zasluzila da ide dalje..
Pretpostavljam da nisu svi culi na kraju da su Insomniacs-i dobili i prvo mesto i u glasanju publike i naravno zelim im puno srece u Solunu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2005. 21:49:32 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
nik je napisao:
Пих... издао си Линукс род, за један сендвич и два колачића... страааашно... :) :P :D

не, не, за неколико тура сендвича и колача.. јој, кад се сетим да сам случајно једном лику избио колач из руке (нисам намерно!)
је ли неко био блесав да пита за рецепт оног сендвича са кивијем?

него, нису ми јасни они филмови које су пуштали наши... која им је сврха била? да су генијални (мислим на ове што су освојили прва 2. места), то стоји

п.с. Ко је био смелије обучен, Жаре или ја? ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2005. 22:04:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.05.2002. 22:07:02
Moma je napisao:

него, нису ми јасни они филмови које су пуштали наши... која им је сврха била? да су генијални (мислим на ове што су освојили прва 2. места), то стоји

e da to jeste bilo zanimljivo..borko je napravio film pod uticajem eTVa:)...
pedja je bio malo sugestivniji nego sto je trebalo u intervjuu, mada ona primedba od zirija (boris cini mi se) da su mogli da iskoriste program u njemu je stvarno odlicna.
a film o transfuziji krvi je mozda stvarno delovao malo pateticno, al mislim da ipak ima mesto u onome sto je prezentovano, kao i ostali filmovi u prezentacijama, tj. govore o tome kako projekti ispunjavaju ciljeve zadate u takmicanju i koje realne probleme treba da rese.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2005. 22:17:54 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
nik je napisao:
Пих... издао си Линукс род, за један сендвич и два колачића... страааашно... :) :P :D

Nisam druze, sve vreme sam nosio bedz "Linux Rules"
koji sam napravio od njihovig koji su mi dali :)

Vujke daj bre slike da me branis..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2005. 22:33:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.11.2001. 12:26:13
Prvo da cestitam The Insomniacs timu, na fantasticnoj ideji, besprekornoj tehnickoj realizaciji i prezentaciji koja izuva!!!! Jednostavno pokazali su kako se to radi, profi do kraja... Mislim da ce sigurno ici i dalje od Grcke jer imaju sve sto je potrebno za pobedu... onaj demo sa kamerom ce sigurno popraviti tako da je pobeda sigurna!

Sto se tice podrske publike ubedljivo najjaca publika bila je sa FON-a, tako da sledece godine ocekujem da bude jos vise prijavljenih ekipa... i naravno hvala svima na podrsci verujte mi puno je znacilo!!!

U svakom slucaju mislim da je Imagine Cup sjajna manifestacija, kakvih bi trebalo da bude jos vise. Bez obzira na sitnije organizacione probleme, sve je proteklo u najboljem redu....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2005. 13:56:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Čestitam svim našim ekipama. Imali smo stvarno kreativnje projekte. Meni je bilo čudno kako je samo jedan profesor i jedan asistent prisustvovao takmičenju. Svaka čast onima koji su tu bili, ali me je to razočaralo.

I još nešto. Naš faks pomaže i Kurti i Murti, a kad treba da pomogne one koji bi podigli ugled fakulteta u oblsti za koju je fax i stvoren tu ga nigde nema (pa nije ni čudo kako sa nama ispiraju usta na raznim stranama HINT: http://www.elitesecurity.org/tema/14312/3 ). Ne samo za ovo takmičenje. I oni koji su išli u Bukurešt na ACM su se žalili kako im faks nije ništa dao i kako su se potucali po Bukureštu, a ETF-ovci su bili u Interkontu. Kolega koji mi je to pričao je 2 puta išao tamo a ove godine kaže kako nije blesav da baca pare.

Zar faks nije mogao da nabavi GPS uređaj za neku laboratoriju pa da kolege takmičari ne moraju da ga simuliraju. Zar loaboratorija za multimedijalne komunikacije ne može da ima neku kameru koju bi mogli da pozajme takmičarima, zar laboratorija za DIS ne može da nabavi PDA uređaje pa da se na njima rade distribuirane aplikacije...

Iznenadilo me koliko kolega nije ni znalo za takmičenje! Mora se poraditi na reklami...

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2005. 14:57:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.08.2004. 22:48:39
Godina: Apsolvent
Bez sumnje da su Insomniacs bili skroz profi (dovoljno je reci da su koristili peer2peer model komunikacije) i da su zasluzeno pobedili, ali bez sumnje projekat bRE je po temi za najveca dostignuca u Japanu, mislim kada sam cuo prepoznavanje oblika, rekao sam u j....e, jos malo pa vestacka inteligencija

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2005. 12:12:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Najlaksi put do zaposlenja u Microsoftu - srednja ugostiteljska - smer sendvicar/poslasticar :P

U svakom slucaju, sve cestitke ekipama koje su osvojile prva tri mesta, ali i cetvrtoplasiranoj ekipi sa FON-a :)

Gde mogu da se downloaduje prezentacija bRe-a i ostalih ekipa? Nasao sam samo prezentaciju Infomaniacs-a na ms.fon.bg.ac.yu .

Poslednji put menjao freeman dana 03.04.2005. 12:35:06, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2005. 12:26:01 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Bilo bi dobro da se organizuje prezentacija ekipa sa FON-a na nasem faksu , da ovi koji nisu bili prisutni u ateljeu vide kakvim tehnologijama se bakcu fonovci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: BIce!!!
PostPoslato: 03.04.2005. 12:36:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.12.2001. 02:38:56
Godina: I
DJole je napisao:
Bilo bi dobro da se organizuje prezentacija ekipa sa FON-a na nasem faksu , da ovi koji nisu bili prisutni u ateljeu vide kakvim tehnologijama se bakcu fonovci.

Ako se sloze ostali timovi bice krajem aprila u okviru ciklusa predavanja IT akademije...

Naravno forumasi ce sve to verno ispratiti kako obavestavanjem tako i podrskom!!!

pozdrav svima, FON je najbolji!!

Sad nek neko pokrene temu na elite-u!! ETF? Matematika? Ma vazi!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2005. 13:39:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Temu sam odavno pokrenuo na ESu pod IT dogadjajima, i trenutno je medju sticky-ima.

Sto se tice prezentacije programa na FONu - obavezno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.04.2005. 09:54:34 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
А ево најзад и слика... :)

http://www.imagine2005.pochta.ru

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2005. 01:20:47 
Korisnikov avatar

Aj da se ne ponavljamo sad svi, ali moram da dodam da prvo mesto nije moglo da ode boljoj ekipi, sve cestitke nesanicharima :) i poznavajuci pricu iz Kembridza od prosle godine, ako se iscimaju malo vise do 15.05. imaju veelike sanse da dobiju kartu do Japana i tamo pokusaju da zasluze da im se imena nadju na homepage-u FON-vog sajta posto ovako izgleda nisu dovoljan uspeh postigli da bi se tamo nasli!!

Ono sto je Zlatko gore napisao je tuzna prica naseg fakulteta, od pocetka pa do kraja tacna. Nadajmo se da ce ovakve licne inicijative, pa i uspesi pojedinih timova entuzijasta sa naseg faxa poslati neku poruku onima kojih se to tice, ako uopste zele to da prime k znanju.

Jos jednom hvala puno svima koju su u petak bili u ateljeu i podrzali fonovce, pokazali ste se u najboljem svetlu, a za ostale cemo pokusati da organizujemo neku reprizu ako se svi takmicari sloze...

pozdrav.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2005. 14:17:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Hajde da podržimo naše koji idu u Solun.

Mogli bi da im damo ideje za unapređenje programa.
Meni je palo na pamet da bi pozivi za davanje krvi trebali biti stepenovani. Svaki poziv bi imao neki stepen, prioritet, značajnost. Tako bi se u slučaju velikih nesreća gde je jako važno da se odazove veliki broje ljudi slali pozivi najvišeg prioriteta. Kada dobrovoljni davalac vidi takav poziv možda bi mogao da ode sa svog posla ili zatraži od poslodavca odsustvo zbog viših ciljeva... Mogli bi davaoci ujutro (ili bilo kada) da jave pozive kog stepena su spremni da prihvate, da ih PDA ne bi cimao u sred važnog posla, osim ako se nešto strašno nije desilo. Moglo bi se za te pozive visokog prioriteta produžiti rok za odgovor npr. na 5 minuta.

A za mapu i pronalaženje puteva ima ideja na pretek. Svaka ulica bi trebala da ima ponder za svaki način prolaska i za svaki smer. Jer je neka ulica pogodnija za automobile, druga za pešačenje a zabranjena automobilima... I neke ulice su jednosmerne ili strme pa smer prolaska igra bitnu ulogu za pešake ili bicikliste. Povrh svega i vreme igra ulogu jer se u špicevima vreme dolaska povećava bar za 10%.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2005. 20:18:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2004. 04:21:37
Ali meni se cini da ima "malecni" problem tu. Cak ni u najbogatijim gradovima nema vecina stanovnista PDA. Druga stvar je mogucnost da u vecim gradovima gde se dogadja vise nesreca dnevno ljudi koji su prijavljeni na Just a drop away sistem mogu dobiti po 10-tak poziva dnevno a kad daju krv moraju da cekaju po 3 meseca. Naravno ovaj drugi problem je dosta lako otklonjiv (mislim da su Insomniacsi tu stvar i uradili) da davalac moze da bira da li je sposoban da daje krv (mada ako ga pita svaki dan ovo isto pitanje, to je malo dosadno), itd...
Takodje ovaj program treba prilagoditi za Smart mobilne telefone, mada ne znam bas koliko je to moguce sa .NET tehnologijom.

Ti se nikad nisi pitala zasto prestaje svet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 01:14:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Mislim da je poenta da svako ko se prijavi na Just A Drop Away(JADA) dobije PDA, jer iako ni u najrazvijenijim drzavama nemaju svi PDA, takodje nisu svi dobrovoljni davaoci krvi.
Sto se tice ovog drugog, korisnik jednostavno moze biti iskljucen sa sistema obavestavanja tj. 3 meseca nece primati poruke, a naknadno ce sistem da ga obavesi da je taj period istekao i da slede njegove redovne dnevne obaveze

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Ogranicenja
PostPoslato: 06.04.2005. 01:22:28 
Korisnikov avatar

Ne obracajte paznju na tehnicka ogranicenja. Jedna od dobrih stvari na imagine cup takmicenju je sto takmicari imaju slobodu da svoja resenja prave za "idealne uslove". Dakle jasno se kaze da svi treba da razmisljaju kao da najgladniji ljudi sveta imaju full ppc opremu, 24/7 wireless mrezu i sve ostalo sto ce im pomoci da koriste sistem koji ce im nabaviti hranu (isto vazi i za krv i ostale teme).
Dakle poenta je da prepostavis da svi imaju sve, i da razvijas resenje.

Sto se smartphone-ova tice, u pitanju je ista podrska .net CE framework kao za ppc aplikacije, tako da je pitanje samo implementacije zbog rezolucije i velicine ekrana. Ne postoji potreba da se to implementira naknadno, mada bi, radi fore bilo jako dobro!

Samo oko ideje treba da se potrude jos malo i imaju velike sanse da se nadju u Japanu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 13:00:54 
Imagine Cup Master
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.12.2003. 00:10:26
Godina: Asistent
:hvala:

Hvala svima koji nas podrzavaju!

Nisam siguran da smo uspesno prezentovali sve sto je trebalo objasniti, pa evo malih dopuna. Sto se tice obavestavanja, sistem je sledeci: poziv da daju krv dobijaju samo oni koji nisu dali krv u protekla 3 (kod zena 4) meseca i oni koji su se tog dana prijavili. Korisnik moze u toku dana da se odjavi pa nese dobiti poruku. Ona Zlatkova ideja da se uvede stepenovanje za pozive nije losa, pa cemo je razmotriti.
Sto se tice mapa, koristimo MapPoint tako da on odradjuje pronalazenje najkrace i najbrze putanje. Svaki donor koji dolazi ima ponder u zavisnosti od prevoznog sredstva, te se na osnovu njegove udaljenosti i tog pondera odredjuje da li ce stvarno biti pozvan. A proveravanje da li donor ide uzbrdo ili nizbrdo je moguce tek kada korisnik stvarno krene ka centru, jer te podatke daje GPS Receiver. Kontrolisanje ovoga bi zakomplikovalo sistem, ali ga priblizilo realnoj situaciji, tako da mozemo i da kazemo da je to plan za buducnost (ideja je odlicna :) ). Kada bismo imali mape sa visinskim razlikama i mogli da sami preracunavamo putanje, onda tu ne bi bilo nikakvih problema, ali, slozicete se, ti je dosta komplikovano.

A za stamotu sto FON nemoze kako dolikuje ni da pomene svoje studente kada postignu nesto (osim ako nisu sportisti :ljutko: ), nemam reci. Danas ceo dan ide na plazmi u hodniku poziv da podrzimo neke sportske ekipe i polepljeni su pozivi na oglasnim tablama, a za takmicenje na kome je ucestvovalo cak 6 od 9 ekipa niko ni rec da kaze.

:hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 15:59:28 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2003. 23:09:57
Definitivno se treba zaliti upravi,stud.prodekanu i ostalima da se to izmeni (vredi pokusati).Imali bi podrsku svih nas!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 18:39:01 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
овај... ово је тема у вези Imagine Cup 2005 а не о односу управе факултета према програмерима, на шта се прво помисли када се чује ФОН :)

отворите одговарајућу тему у ФОН инфо

захваљујем на разумевању

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 21:52:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Kostandin je napisao:
A za stamotu sto FON nemoze kako dolikuje ni da pomene svoje studente kada postignu nesto (osim ako nisu sportisti :ljutko: ), nemam reci. Danas ceo dan ide na plazmi u hodniku poziv da podrzimo neke sportske ekipe i polepljeni su pozivi na oglasnim tablama, a za takmicenje na kome je ucestvovalo cak 6 od 9 ekipa niko ni rec da kaze.

HA, HA, HA isto smo i m,i prolazeći hodnikom, pomislili! Bolje da su mesto onog ekrana kupili opremu o kojoj sam u ranijim postovima pričao.

Nego što se tiče mape ako svaki deo puta nema ponder za svako prevozno sredstvo može se desiti da predloži donoru da krene peške ili bajsom preko Gazele, te bismo tako ostali bez donora :) Ili bi program proračunao da donor stiže mnogo ranije nego što je to realno jer niko nije blesav da ide putem.

Evo danas čuh na vestima kako se za službu transfuzije izdvaja pozamašna lova. Nadam se da će nešto od te sume izdvojiti i za Insomniacs. A na dnevniku 2 RTS-a su prikazali prilog o našoj drugoplasiranoj ekipi. Projekat je odličan i treba ga nastaviti bez obzira što je MS takmišenje za njih završeno. Fax bi prvi trebao da ih podrži, makar onoliko koliko podržava sportiste.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2005. 22:33:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
ma, kakav fax... ovo je mnogo vishe iznad fax-a...
sponzorishu ekipe koje donose raznorazne limene pehare neke studentske lige, a ne sponzorishu ekipe koje se trude da razviju softver koji bi pomogli milionima ljudi i u cilju poboljshanja, kao i u cilju spashavanja zivota!! :ljutko:

Ljudi, ja sam bio impresioniran radovima predstavljenim na I. kupu, i drzim vam palcheve... Nadam se da ce vashi radovi uspeti da se proguraju shto dalje... ja bih najvishe voleo da doguraju do primene u stvarnom zivotu! 'besh medalje, to samo skuplja prashinu i zauzima mesto u vitrini... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2005. 06:40:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Pogledajte ovo: http://www.mikro.co.yu/mkvesti/prikaz.php?broj=6919

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2005. 08:37:57 

Pridružio se: 18.01.2005. 10:34:41
Možete li vi iz ekipa da podelite sa nama koji vas ne poznajemo, način na koji ste odradili sve. Dakle da li vas je neko od prof/asistenata pomagao, koliko dugo ste razvijali projekte, odakle vam ideja, i sl.

Hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2005. 10:10:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
aHM... Moram da priznam da prvi pout cujem za ovaj kup... Ali predpostavljam o cemu se radi...
Elem, zanima me kakve su projekte pravile ekipe sa FON-a, akve programe?
Kao i kakve su propozicije, pravila....
(ne brinite, necu da ucestvujem, samo me zanima...)

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća