Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 903 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prijemni 2012
PostPoslato: 29.06.2012. 00:21:50 

Pridružio se: 28.06.2012. 01:12:44
Godina: I
Smer: IS
sasam je napisao:
Moze li mi neko reci da li da dolazim na upis (71 bod)? Iz Crne Gore sam, pa ako se ne mogu upisati, da se ne motam bzvz xD

Dodji na upis obavezno jer su ti velike sanse da upadnes... uvek otpadne makar 100 ljudi, ako ne i vise, bar je tako bilo prethodnih godina... ili nemaju pare za samofin, ili su konkurisali na druge faxeve pa tamo extra prosli, a fon im je bio alternativa... :)

Fizz je napisao:
Kako mislis 95 posto, kako otpadnu, ko jos ode sa FON a, a da ne pominjem da bi ja uso da treba da otpadne fora vise od 200...

Mnogo ljudi ode sa FON-a, kao sto rekoh u prethodnom post-u, delim tvoju sudbinu, ja imam blizu 70 poena... i ne znam da li cu upasti, ali doci cu na prozivke, i jbg, cekacu, i molicu se prosirenju liste i odlasku ovih sa ogromnim brojem poencica :D nista ne gubis, a mnogo mozes da dobijes ;)

tozica je napisao:
ja imam 80 poena,i 454 sam na rang listi.kolike su sanse da upadnem na sf,a kolike na budzet?bbtw,ja sam se prijavio samo sa mio.hvala unapred... :cupavi:

Mozda si trebao da se prijavis za sve programe, radi vece sigurnosti, ali opet, ti imas dovoljan br bodova, na samofin. si sigurno, i msm da su ti dobre sanse da upadnes na budzet, al opet, to sve zavisi od pomeranja liste :) svi se nadamo najboljem! Jbt koja generacija, svi poleteli na FON co'ece

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 00:56:46 

Pridružio se: 15.09.2009. 21:08:47
Godina: IV
Smer: UK
Ove godine nece biti prosirenja liste....proverena informacija sa faksa....ukoliko ste vec primljeni negde sigurno, nemojte se zezati, velika je mogucnost da necete upasti jer je ovo izgleda neka vrlo luda generacija i prosecno treba mnogo vise poena nego za prethodne generacije...ovo vam je iskren savet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 01:07:51 

Jesi siguran? Jer ja imam inf da ce se prosiriti za najvise 150 mesta... ovde se ne zna ko sta prica i ko sta zna, samo nagadjanja... -.- nije fer da nas za**** sada, ako su prosle god ulazili sa mnogo manje poena, bas zato sto nas je vise prijavljeno, treba da se prosiri...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 10:24:15 

Imam jako pouzdane informacije zato ovo i pisem, moguce je da se lista pomeri jer ce neki ljudi odustati ali dodatnih mesta nece sigurno biti. Sem toga to nema veze sa fakultetom nego sa ministarstvom koje nece da odobri prosirenje. Oni odlicno znaju da je svake godine navala na FON ali i pored toga nista ne menjaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 10:44:54 

Pridružio se: 11.12.2011. 23:57:10
Godina: Padobranac
Recimo da kazemo da je to tacno, kako se isplati fakultetu da ne primi 100-200 studenata voljnih da placaju skolarinu ako za to imaju uslove ? Oni koji placaju skolarinu izdrzavaju budzetlije i pune kasu fakultetu i drzavi nema nikakve logike ne prosiriti listu kad za to ima uslova...
Mada ovo je Srbija zemlja kontradiktornosti i apsurda nista ne cudi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 10:48:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2009. 19:47:27
Godina: Dipl.
^ Shvati da se fakultet tu ništa ne pita, nema dozvolu da proširi listu ako ministarstvo ne odobri, a uslova za proširenje baš i nema, videćeš već ako uspeš da se upišeš.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 10:57:26 

Anoxity je napisao:
Recimo da kazemo da je to tacno, kako se isplati fakultetu da ne primi 100-200 studenata voljnih da placaju skolarinu ako za to imaju uslove ? Oni koji placaju skolarinu izdrzavaju budzetlije i pune kasu fakultetu i drzavi nema nikakve logike ne prosiriti listu kad za to ima uslova...

Realno, slazem se u potpunosti, ako svake god moze da prosiri listu, sto bas ove god ne... ok, odustane najvise 150-200 ljudi, al to opet nista ne vredi, ako se lista ne prosiri... sta sad ministarstvo koji djavo izigrava... sto bas ove god -.- i posle neka pricaju da je malo obrazovanih, pa bice jos manje ako nastave ovako, nije ni cudo sto studenti odlaze u inostranstvo... zemlja Srbija! Ja msm da bi bilo dovoljno da primi do 100 ljudi za samofin, kao sto neko rece, ulazi svako ko je spreman da plati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 10:59:36 

Pridružio se: 11.12.2011. 23:57:10
Imas pravo ali ako su prosle prosirili a kazu da jesu ne znam nije provereno ali pricaju ljudi da jeste a prosle je bilo prijavljeno 1100 studenata, a ove 1400 valjda ce i ove...
A za upis ne znam, SF ce odluciti limaju li ljudi para da plate skolarinu ili ne sto opet niko ne moze da zna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 11:05:19 

Al sada jedino mozemo da nagadjamo i da se nadamo, bice kako odluci ovaj cika gore i ministarstvo... 1400 kandidata, ja msm da bi bilo i vise nego fer da se najmanje ali NAJMANJE prosiri za 100-150... Za upis je klasika, neko ce imati para, neko ne, neki su se nadali budzetu pa nisu upali i nemaju pare da plate, neki su daleko i ne isplati im se da bleje na prozivkama kad ne znaju hoce li sigurno upasti... razne su tu kombinacije... sta bude bice :(( :zbun: :)

Htela bih da pitam ljude koji znaju i ako znaju da mi kazu, jel moguce da ako ne daj Boze ne upisem ove god, odem na masinski na ISIT i da se u drugoj god prebacim na FON, naravno da dam razliku ispita, al iz pouzdanih inf znam da je razlika mozda 2-3 predmeta... al nznm jel mogu da se prebacim na drugu, da ne idem od prve god ponovo :/ kako to ide na fakultetima...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 11:19:54 

Svaki fakultet je prica za sebe, najpouzdaniju informaciju ces dobiti ako sad odmah pozoves studentsku sluzbu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 15:58:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.01.2010. 19:26:03
AleAle je napisao:
Anoxity je napisao:

Realno, slazem se u potpunosti, ako svake god moze da prosiri listu, sto bas ove god ne... ok, odustane najvise 150-200 ljudi, al to opet nista ne vredi, ako se lista ne prosiri... sta sad ministarstvo koji djavo izigrava... sto bas ove god -.- i posle neka pricaju da je malo obrazovanih, pa bice jos manje ako nastave ovako, nije ni cudo sto studenti odlaze u inostranstvo... zemlja Srbija! Ja msm da bi bilo dovoljno da primi do 100 ljudi za samofin, kao sto neko rece, ulazi svako ko je spreman da plati.

А да ли се неко запитао има ли простора на факултету да се прими велики број студената? Да ли се ико запитао о презасићености тржишта разноразним менаџерима, економистима и слично? Нпр економски факултет прима ваљда 1500 људи па сте могли и тамо да конкуришете и сигурно би упали (ови које интересује економија), а ове што интересује информатика ту је математички факултет на који би сте исто упали сигурно (на етф тешко).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 16:07:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.06.2012. 21:52:21
Two more questions, kako da im na prozivku (kada je ujedno i upis) donesem uplatnicu o skolarini,kad ne znam jesam li upao uopste? I sta je ovaj SB obrazac?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 16:10:12 
Korisnikov avatar

[S]tevica je napisao:
AleAle je napisao:
Anoxity je napisao:

А да ли се неко запитао има ли простора на факултету да се прими велики број студената? Да ли се ико запитао о презасићености тржишта разноразним менаџерима, економистима и слично? Нпр економски факултет прима ваљда 1500 људи па сте могли и тамо да конкуришете и сигурно би упали (ови које интересује економија), а ове што интересује информатика ту је математички факултет на који би сте исто упали сигурно (на етф тешко).

Joj apostole,pa sta ti mislis? Da ce svi koji upisu ove godine zavrsiti u roku? I da se u narednom periodu,pored svih silnih "evropskih integracija" nece prosiriti trziste rada?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 17:33:51 

Pridružio se: 29.06.2012. 17:09:27
Zdravo svima :)
Prosle godine, i prethodnih, za upis na budžet na IsIT trebalo je oko 82-3 poena.
Imam oko 85 poena, a nalazim se oko 400-tog mesta na listi za IsIT........ :udri: :( (konkurisao sam samo za IsIT).
Znam da na toj listi ima mnogo onih koji će na Menadžment, a i da ima onih koji će otići na ETF, matematički, saobraćajni...
Mislite li da imam neke šanse da upadnem na budžet, kao što su ljudi ranije upadali na budžet sa manje od 85 poena?
Takođe, hteo bih da pitam da li se prvog dana upisa na IsIT ljudi sa liste upisuju bez prozivke, pa onda prozivka počinje drugog dana, ili će da prozivaju od početka, po spisku, od prvog dana?
Unapred hvala na odgovorima :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 17:38:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
@Morpheus

Naravno da se nece prosiriti - te shalalala price slusam odkad sam bio prva godina.

P.S. Ostali, nemojte mi slati privatne poruke sa pitanjem "Da li cu upasti sa xy bodova". Ne znam :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 17:42:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2011. 20:58:30
Godina: Apsolvent
Ironman je napisao:
Zdravo svima :)
Prosle godine, i prethodnih, za upis na budžet na IsIT trebalo je oko 82-3 poena.
Imam oko 85 poena, a nalazim se oko 400-tog mesta na listi za IsIT........ :udri: :( (konkurisao sam samo za IsIT).
Znam da na toj listi ima mnogo onih koji će na Menadžment, a i da ima onih koji će otići na ETF, matematički, saobraćajni...
Mislite li da imam neke šanse da upadnem na budžet, kao što su ljudi ranije upadali na budžet sa manje od 85 poena?
Takođe, hteo bih da pitam da li se prvog dana upisa na IsIT ljudi sa liste upisuju bez prozivke, pa onda prozivka počinje drugog dana, ili će da prozivaju od početka, po spisku, od prvog dana?
Unapred hvala na odgovorima :hvala:

Realno nemoj se nadati prosle god poslednji je za budzet je bio oko 270 na jedinstvenoj rang listi, zao mi je ali imas veoma male sanse.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 17:46:20 

Pridružio se: 26.06.2012. 19:10:46
a koji je bio na jedinstvenoja rang listi prosle godine poslednji koji je upao na SF

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 18:11:05 
Korisnikov avatar

@ kungfu
Druze,provjereno znam za dvoje ljudi iz svoje okoline koji su sa ISiT smjerom,bez ikakve veze,dobili posao u roku od pola godine nakon zavrsetka fax-a.Toliko o toj silnoj "prezasicenosti" datim kadrom :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 18:16:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Izvini, znas dvoje? Ajd, necu da ulazim dalje.

Naravno, ne kazem da ne moze da se nadje posao, ali ti si ga preterao bas :)
Ali, ajd da ne pravimo dubiozu ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 18:30:30 
Korisnikov avatar

Hahaha,s obzirom da dolazim iz grada sa 5k stanovnika,ta cinjenica je za mene "Bog i batina" :D Mada sam dijelom idiot,pricam o studentima koji su imali vrhunski prosjek :P Nego samo jos ovo pitanje, dal' je zagarantovan upis na SF nama koji se vrtimo oko 72 boda,posto su na sajtu izbacili da se obavezno pojavimo na prozivci?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 19:16:14 

Pridružio se: 17.02.2012. 00:20:48
kungfu je napisao:
@Morpheus

Naravno da se nece prosiriti - te shalalala price slusam odkad sam bio prva godina.

P.S. Ostali, nemojte mi slati privatne poruke sa pitanjem "Da li cu upasti sa xy bodova". Ne znam :D

A moze li pp oko studiranja na daljinu ? :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 19:49:42 

kungfu je napisao:
@Morpheus

Pa sta smo na kraju zakljucili, jel bi trebalo da se prosiri ili ne? Kad ce se znati dal ce biti prosirivanja ili ne, jer na sajtu pise samo dozvoljena kvota, bez dodatnog sirenja. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 20:30:28 

Pridružio se: 27.06.2012. 15:52:14
Pozdrav!
Da li student na "daljinu" moze da prisustvuje vezbama i predavanjima?
Da li ispite moze da polaze preko kolokvijuma ili samo jedanput usmeno/pismeno (zavisi od ispita)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2012. 21:52:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2011. 20:18:37
milance22 je napisao:
Pozdrav!
Da li student na "daljinu" moze da prisustvuje vezbama i predavanjima?
Da li ispite moze da polaze preko kolokvijuma ili samo jedanput usmeno/pismeno (zavisi od ispita)?

1. ko ti brani...
2. polazes kao i svi otali (preko kolokvijuma)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2012. 01:06:55 

Pridružio se: 14.01.2012. 13:30:11
malo offtopic :P
da li neko može da mi kaže da li na skriptarnici može da se kupi ovaj "ŠV 20" obrazac ili gde? :) da li je potrebna neka overa?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 903 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Sledeća