Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2001. 19:23:13 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ako ima nekog starijeg i iskusnijeg,ili nekog boljeg obavestenog od mene, mogao bi da nam kaze koji su to ispiti druge godine koji vaze za lakse, a koji zadaju probleme :)

Verujem da ce ovo interesovati vecinu studenata druge
godine.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.11.2001. 16:02:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2001. 12:12:48
Ono sto sam ja uspeo da saznam je sledece:
1. Matematika II - dobitna kombinacija su kolokvijumi, poloziti ih i onda spremiti usmeni za januar - u principu bar duplo je laksa od keca
2. OOP - starije kolege kazu da je to najsmesniji ispit na drugoj godini ... "treba da znas osnovne racunske operacije (+, -, *, /) i lagano polazes ispit"
3. Marketing - predmet koji je po zahtevnosti (za ucenje) ekvivalent Ekonomiji (iz prve)
4. UIS - najtezi na drugoj godini

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2001. 01:27:37 
Hall of Fame

Pridružio se: 04.11.2001. 15:23:28
Godina: Padobranac
Evo ovako :

1) Mat II

Ovo josh nisam polozio ali mogu vam reci ono shto znam - mnogo je lakshe poloziti od Mat 1 - zashto - pa pismeni je mnoogo tezi ali je usmeni lak - ima 75 pitanja ( mata 1 ima 140 ) !
Ako se neko dvoumi da li da izlazi na kolokvijume ili da uchi neshto drugo - ja bih mu savetovao da je bolje da uchi neshto drugo - NPR - Marketing a za matu 2 ima vremena uvek (mada je bolje shto pre kao i sve uostalom )!

2) OOP

Neki kazu da je ovo najlakshi ispit i da je smeshan - pa ne bih bash rekao - jeste lak ali i zeznut. Ja sam ga iz treceg puta tek polozio - jeste da nosish knjigu na ispit i da su u knjizi sve formule ali prvo : jaaako su teshki zadaci i chesto su zadaci dvosmisleni a drugo : jaaako mnogo zakida na pregledanju (asistent) i skida ti poene za neke smeshne stvari !
Tako da mora da se malo radi - pismeni - bar dva dana da se provezbaju zadaci - kazem 'bar dva dana' !
A za usmeni uchite sheme koje postoje u knjizi i osnovne podele (na pochetku) kao i secam se da postoje neke 2 podele od po 14 i 16 stvari - to uvek pada - pa i to nauchite - i uvek imate na usmenom zadatak pa morate znati neke osnovne stvari sa pismenog !

3) COBOL (uvod u info. sisteme)

Ovo isto nisam polozio do sada ali neke osnovne stvari - hmm - pa evo - pismeni je cobol jezik (shablonski zadaci) ali nikad neznash da li cesh poloziti ili ne jer josh nije utvrdjen nachin pregledanja pismenog (a bogami i usmenog) od strane asistenata (neki kazu da pola odmah baci a da pola pregleda - neki kazu samo da pola baci a da ovo ostalo ni ne pregleda etc..) ?!?!?
Usmeni su pitanja iz knjige (400 str) - jeste zeznuto nema shta !

4) PROUCHAVANJE RADA

Josh jedan gadan ispit - za ovo se moze slobodno reci da je NAJDOSADNIJI ispit u drugoj godini !
Pismeni se sprema iz zbirke - a usmeni iz (izuzetno dosadne) knjige - sve u svemu SMOR !!!

5) EKONOMETRIJA

Kad sam ja ovo polagao polagalo se pismeno i prepisivalo se - pogadjate ja sam ovo polozio - dok sad chujem da se polaze 'malkice' drugachije - shta da vam kazem - prva knjiga mora da se zna cela - druga tu i tamo - sad vi sigurno bolje ovo znate - sve u svemu molite se bogu da padnete kod one zene - jer ako ste kod Bojana - morate bash da znate jako dobro !

6) MARKETING

Pogledajte temu 'Seminarski iz marketinga' !

7) TEHNOLOGIJA

Projektni odradite i odbranite shto pre - nije teshko - pismeni mora da se odradi ( inache to je isto kao i za projektni samo josh malo vishe) bar nedelju dana ali ni to nije teshko - i dolazimo do usmenog - pogadjete ni ovo nije teshko - radi se pismeno i postoje kombinacije pa mozete ici i na srecu - evo mog primera - uchio sam (prochitao sam dva puta knjigu) i izashao na ispit kad sam dobio tri pitanja mislio sam da znam medjutim nisam mogao da se setim nijedne podele - pa sam onda pisao sve shto sam se secao iz organizacije i psihologije i ostalih predmeta - posle se ispostavilo da sam sva pitanja promashio ( nisam napisao skoro nishta iz knjige ) ali sam napisao dve A4 strane i dobio 7 ! Ko razume - shvatice !

8) ENGLESKI

Na ovo netreba troshiti rechi i dragocene bytove prostora na serveru ovog foruma !

9) Finansije i Rachunovodstvo

VAZNO - ovaj ispit (finansije) cete najlakshe poloziti ako budete polagali kolokvijume - ako treba zapostavite sve ostalo i polozite kolokvijume iz marketinga i ovoga i bice vam mnogo lakshe - a rachunovodstvo je bilo provaljeno - uzimala je zadatke iz neke zbirke sa ekonomskog i ishl;a je redom - moja drugarica je u septembru polozila tako shto je tachno znala koji ce joj zadaci pasti (pretpostavila je) - e sada ima problema - doshla je do kraja te zbirke pa je sad na vama da provalite koje ce zbirka biti sledeca - a i neverujem bash da ce da ovako glupo deli zadatke jer nije samo moja drugarica provalila ovo - pa je masa ljudi isto uradila !

Eto - ovoliko - ako neko ima neko drugo mishljenje o bilo chemu odavde neka postuje da vidimo !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2001. 10:51:43 
Site Admin
Korisnikov avatar

Hvala na ovako detaljnom obavestenju, znaci sve u svemu treba dosta da se potrudis da bi dosao do trece !

Nego jel mozes jos da napises i na koja predavanja i vezbe bi trebalo ici, a na koja ne!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2001. 12:40:43 
Hall of Fame

Pa pazi ovako - shto se tiche predavanja - ja sam u drugoj godini u prvom semestru bio kuci - znachi nisam ishao ni na jedno predavanje niti na jedne jedine vezbe - i jedino mi je malchice krivo zbog mate 2 ali ovo ostalo nishta mi nije ni trebalo - samo je dovoljno da znash koja ti knjiga treba za ispit - koji kolokvijum bi trebalo da polozish i shta tachno treba da uchish - sve ovo ti moze reci bilo ko ko ode na ta predavanja - idealno je da znash nekog ko zivi u 4 Aprilu (u domu) i sve cesh znati i da nikad neodesh na fax !!
A za drugi semestar - pa mislim da je isto ovako bilo - u principu vezbe ti trebaju da bi skontao neke zadatke ( NIJEDNO PREDAVANJE TI NE TREBA - izuzev kad dolazi gostujuci profesor pa bude zanimljivo) - ali na ovom shugavom FON-u ti se sve svodi na to da uzmesh svesku sa vezbi neke savesne ribe (shtreberke) koja je ishla na sve - i da malo provezbash i eto - nema nekog razmishljanja , neke kreativnosti - vec samo uchenje glupih stvari over and over again - to je ono shto ubija u pojam (nije ovakav samo FON - naravno vec celokupno shkolstvo) !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2001. 14:23:15 
Site Admin
Korisnikov avatar

Znaci ja sam dobro krenuo :)
Skoro i da me nema na fax-u!
a sto se tice toga za skolstvo, moram se u potpunosti sloziti sa tobom, ali da ne duzim posto ako pocnem sa pljuvanjem nikada necu zavrsiti!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2001. 00:30:31 
Hall of Fame

Ako te zanimaju neka mishljenja o nashem (visokom) shkolstvu klikni ovde

http://www.elitesecurity.org/tema.php?TopicID=2301
(od sredine teme pochinje diskusija)

Inache ako neverujesh meni - mozda cesh poverovati drugom tipu koji je polemisao sa mnom tamo - Ivanu Dimkovicu - tip je napravio jako dobar algoritam za MPEG4 kompresiju i jure ga kompanije iz inostranstva - inache tip studira PMF - pa kazem samo 'mozda' bi trebao njemu da poverujesh ako vec necesh meni ;-) !

A evo pitanja za tebe : SHto si upisao FON ako si iz NS (pretpostavljam) - shto nisi FTN u NS ili neki drugi - nisi valjda mislio (kao i ja) da cesh raditi neshto za kompjuterom na FON-u (bolje recheno da cesh uopshte videti rachunare tamo) :( ?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2001. 15:34:21 

Pridružio se: 12.11.2001. 15:30:03
Inace da ynate da je druga godina najteza, ko se dokoa trece za njega vise nema zime

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2001. 00:56:53 
Site Admin
Korisnikov avatar

hehe, znaci sad bash valja zapeti :)

bdw koji si ti smer?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2001. 19:49:52 
Hall of Fame

James - nije samo druga godina strashna - shto kazu starije generacije - ochistish prvu i drugu i udjesh u trecu chist i onda nemash zime - pa da hajde ti to ochisti tako sve lepo !
Jeste druga malo zeznutija - jer je zeznuto ochistiti prvu i dati 6 glupih iz druge - ipak kasnije iz trece imash veci izbor ispita pa mozesh da izaberesh lake iz trece za uslov - ali ovo shto zakili kaze - da valja zapeti i to dobro ako hocesh da zavrshish !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2001. 08:15:25 

Pridružio se: 12.11.2001. 15:30:03
Citiraj:
Quote: from zAkiLi on 12:56 am on Nov. 13, 2001
hehe, znaci sad bash valja zapeti :)

bdw koji si ti smer?

Ja sam na IS-u, ince Nenadov kompanjn u pravljenju site-a.
Slazem se sa tobom CorpseEater-u ali 2 ima definitivno najvise smrackih predmeta tipa tehnologija, proucavanje, oop, markting, cobol. Ustvari kada bolje razmislim i svi su uzasno dosadni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2001. 10:36:33 
Site Admin
Korisnikov avatar

I ne samo sto su uzasno dosadni, nego su i nepotrebni!!
ne vidim razlog zbog kojeg ne bi odvojili smerove odmah u prvoj godini!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2001. 17:26:06 
Hall of Fame

Pa naravno da su prve dve godine chisto gubljenje vremena,novca i volje za studiranje!
Pogledaj samo kako je sad teshko poloziti pascal - i sad uzmi ljude koji nece da upishu IS - shta ce to njima - i ove matematike - zasho ?
A naravno nismo ni mi sa IS-a u boljoj situaciji - shta ce nama svi ti menadzerski ispiti ?
Od svih ispita u prvoj i drugoj jedino vredno je pascal i nishta vishe - ko josh radi COBOL ?
Pricha se skoro svake godine da ce odvojiti smerove - ali ne na nachin na koji mi ovde mislimo - verovatno ce sve ostati isto samo cesh znati da si IS od prve god. - mozda samo neke kozmetichke promene ali nishta vishe - jer iako se odvoje smerovi - na IS-u neverujem da ce se uvesti nishta mnogo bolje vec samo josh matematika i ostalih gluposti - chuo sam da ce mozda Ciric da predaje Javu - shta mislite kakva ce ta predavanja biti onda :)))) !!!!
A ovo za drugu - jeste - svi su dosadni - naravno - evo moje top 8 liste najdosadnijih iz druge :

1) Prouchavanje rada

pa pet mesta prazno - jer nishta nemoze da se poredi sa ovim sigurno

7) COBOL

8) Marketing

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2001. 22:04:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.11.2001. 23:53:42
Na fakultetu se vec prica o podeli na smerove od pocetka. Ideju su pokrenuli IS, i po tom predlogu IS bi trebalo da ima 32 predmeta, mnogi predmeti bi se ukinuli ili spojili, ali Menadzeri se bune. Videcu sta mogu da saznam ovih dana pa cu javiti.

----------------------------
+ In hoc signo vinces+
----------------------------

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 00:42:39 

Pridružio se: 18.02.2005. 00:35:00
Upravljanje tehnologijom
Cuo sam od kolega da je najbolje odbraniti projektni sto pre!Takodje sam cuo da je pozeljno ici na sva predavanja i vezbe!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 02:26:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Gde li samo iskopa ovu temu... 2001... :)
Ali korisna informacija u svakom slucaju! :P :P :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 03:34:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2003. 23:09:57
Ma to ti je jedan od laksih ispita...Pismeni se moze skapirati za par dana,a usmeni izadji na kol. i to ti je to.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 17 Posta ]