Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17.02.2005. 20:23:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2004. 11:37:05
Godina: III
Smer: ME
Digitalni fotoaparat do 200 eura? Saveti, predlozi, iskustva puno bi mi znacila..... ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.02.2005. 20:40:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.01.2005. 02:59:43
Smer: IS
pre godinu i po sam u D kupila digitalac marke jen optik, 2.1, zum 4x, 8mb interna, uz to dobila 64mb eksternu i citac za kartice.. sve 130 eura..
ja sam prezadovoljna.. a gde to sad naci? ne znam :)
al' mozes pokusati negde.. ovo je tad bilo super jeftino, a dobro.. ni sad nije lose..
kvalitet slike je odlican, video snimci tu i tamo.. al' dobro, tu je malo slabija rezolucija.
zvuk je takodje dobar :)
webcam funkcionise kako treba i.. to je to...

ovo je laicki objasnjeno, jer ja i ne umem mnogo bolje (sto rek'o balasevic), al' nadam se da ti barem malo pomaze..

dakle, ovde hvalim ime JEN OPTIK :)
ako naletis, ne omisljaj se :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: uuu
PostPoslato: 17.02.2005. 22:28:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2005. 23:48:35
Smer: UK
U pa to je dobar aparatic,ja sam dobio fuji Q1,2megapiksela,4x zoom,njegova memorija 8 mega,dok kartica od 16,nije los ok su slike i sasvim je dovoljan za mene,kao veb kamera ok,ali ovako moze minut da snima samo bez zvuka sto je shit!!!!Cuo sam da ovde kosta oko 130eura.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.02.2005. 23:12:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Godina: Apsolvent
šta ti tačno očekuješ od aparata..to je dosta bitno.. ja npr. imam Nikon coolpix 3200 i preadovoljan sam njime.. ali je on totalni idiot.. sa druge strane imao sam Cannon a75 koji mi više nikako ne odgovara jer je pretežak (ipak je coolpix mnooogo lakši) ali ima mnogo više podešavanja, tako da ako se razumeš u fotografiju on je bolji izbor.. imao sam u ruci i HP i on me je mogo razočarao jer ima očajan ekran.. tj. taj model je imao. .čuo sam da tek ovi noviji imaju to ispravljeno.. ukratko.. možda bi a65 bio izbor za tebe.. jeste 2 megapixela ali je aprat mnogo dobar...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.02.2005. 23:20:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
Godina: Dipl.
olympus c-120 !!! ne znam koliko koshta novi,al ja imam taj model vec dve godine i sasvim me dobro sluzi,mada polako odustajem od njega jer sam dobio novi foto aparat...shto se tiche ovog olympusa 2 megapixela,nema snimanja zvuka,mnogo dobar ekran,mana-koristi 4 baterije !!! slike su veoma kvalitetne...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.02.2005. 23:26:36 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
a da probash da nabavish kodak easyshare cx 7330 ??? ne znam kolika mu je cena ovde kod nas,al znam da sam ga ja platio 200 dolara...mnogo dobar digitalni fotoaparat 3.1 megapixela,prelepe slike,snimanje zavisi od kartice,ekran...sasvim normalan...preporuchujem ti ovaj fotoaparat,ali pogledaj cene..:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.02.2005. 23:51:40 

Pridružio se: 18.05.2003. 12:48:48
Ja imam Konica Minolta dimage X31...
3.2 megapixela, opticki zum 3x, digitalni 4x (u principu i nebitan), nema internu memoriju, a dolazi sa karticom od 16 mb. Snima klipove, ali nazalost bez zvuka. Ima dosta nekih sitnih podesavanja. Radi na dve baterije AA i mogu dosta da izdrze, ja sam kupio baterije na punjenje (dva para) i dobro se do sada pokazale... Prednost je sto ima drugaciji sistem pokretanja optike... Drugim recima aparat je velicine kutje za cigarete, nesto tanji, ali i malo siri... Optika se pomera unutra tako da kada zumiras nema nikakvih spoljnih kretanja... Rezolucije mu ide do 1536 x 2048. U tom modu slika zauzima oko 1 mb. Najmanja moguca rezolucija je 640 x 480. Pomenuh sitna podesavanja, a ona se odnose na boje, na izgled konacne slike (to su neki efekti), ali ja nista od toga i ne koristim... Mana? Po meni to sto nema trazilo vec mora da se koristi mali displej cija je velicina 1,5 inca... Sto se tice nocnog slikanja potrebno je fokusirati prvo neki objekat pod svetlom, a zatim slikati. Naprimer ako se slikas u kaficu dovoljno je uperiti aparat prvo u neku sijalicu (lampu, mobilni telefon koji svetli, ma bilo kakav svetleci objekat) i onda slikas ono sto hoces...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 02:31:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Ne kapiram kako to pomaže pri noćnom slikanju... :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 09:50:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Cannon a75 je definitivno najbolji fotoaparat u toj cenovnoj klasi. Mislim da ga ima Average Bear pa njega mozes da pitas za iskustva.

I svi ostali aparati imaju svoje kvalitete, ali i ozbiljnije mane, koje A75 nema (tezina mu je plus, a ne mana). Optika je, pa... canon, tople boje (verodostojne), jedan od najboljih ekrana koje sam ikad video, i sto je najvaznije kompletan set manuelnih podesavanja (podesavanja boje, ISO osetljivosti, balans belog, kontrast, fokusna ziza, otvor blende...) koje ni jedan drugi aparat u toj cenovnoj klasi nema.

Ako bas oces da aparat bude mali (da nekazem fensi) onda biraj izmedju Nikon coolpix 3200 i Canon IXUS (jedna starija verzija kosta oko 200e, ali sam zaboravio tacnu oznaku).

Ja ipak smatram da su manuelne kontrole potrebne, jer ces posle pola godine "idiotskog" skljocanja hteti nesto vise, a to ces moci da postignes samo sa manuelnim kontrolama.
Ovo ti kazem iz licnog iskustva jer sam ja prvo imao stari HP318, a sada sam ponosan vlasnik HP 945, i mogu da ti kazem da neznam sta bi bez svih tih podesavanja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 13:38:15 

Citiraj:
Ne kapiram kako to pomaže pri noćnom slikanju...

Ima auto fokus. Drzis dugme do pola dok on ne fokusira... U slucaju kada je noc zbog rasipanja svetla aparat nema dovoljno jak izvor svetlosti da bi fokusirao... Zato ti prvo uperis u neko svetlo (bukvalno moze i upaljac) i onda slikas... Slike ispadaju odlicne u svim uslovima... Desava se da ipak bude po neka mutna (nije dobro fokusirao), ali to je retkost...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 15:13:00 
Moderator
Korisnikov avatar

Po meni ixus i coolpix 3200 nisu ni približni aparati.. ixus je mnogo lep jer možeš da ga držiš u džepu... mislim.. dizajn je extra.. slike su dobre... e sad.. onaj koji sam ja imao u rukama nije imao brdo podešavanja... a čini mi se da ga ni optički zum nije krasio... coolpix 3200 posedujem i uzuzetn osam zadovoljan... ali ko što već rekoh.. sve zavisi šta ti treba...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 15:54:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2004. 11:37:05
Svima puno hvala..... puno ce mi pomoci pri izboru... samo me malo za**** ovi sa kreditom, ja mislio bice vise nego prosle godine kad ono :udri: Al' sha sad!?- (ovo zvuci kao neka teroristicka organizacija "Al' sha sad") :P
pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 16:03:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Ako slucajno naletis na neki digitalac marke "Jaga" zaobidji ga, uzasan je.
Ustvari hoces da kupis polovan aparat firme "Jaga"?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 16:55:06 
Moderator
Korisnikov avatar

mishaa je napisao:
Ako slucajno naletis na neki digitalac marke "Jaga" zaobidji ga, uzasan je.
Ustvari hoces da kupis polovan aparat firme "Jaga"?

Kad smo vec kod marki slobodno zaobidji sve za sta prvi put cujes (npr. Jaga). Zadrzi se kod tri glavne marke: Canon, Nikon i Olimpus. U odredjenim sitacija u razmatranje treba uzeti i HP, Fuji, Konika-Minoltu i eventualno Kodak (u svetu trenutno tezi losijem glasu od HPa koje je ovaj zasluzio ranijim modelima).

@prokka
Pa i sam si rekao da Nikon 3200 (sa kojim nemam iskustva) idiot i lagan pa sam ga zato uporedio sa IXUSom.

Vidim da je izasao Canon A510. Trebalo bi da je naslednik A75 (iako sam mislio da je to A85) i kosta 215e za razliku od 195 za A75.

@VuleXXX
Nemoj da zaboravis da treba da kupis i dodatne baterije, punjac, memorijsku karticu..., i za to treba para, pa planiraj.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 17:03:02 
Moderator
Korisnikov avatar

Ma jeste on idiot.. tj. idiotčina :) ali nije oblika ko ixus.. na to sam mislio... :) mada i jedan i drugi su jako dobri aparati.. ixus pogodniji za nošenje.. coolpix 3200 za slikanje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 20:11:48 

Nikon, Olimpus, Konica Minolta, Canon to su aparati koje treba gledati... Konica Minolta ima samo jedan jeftin model, a ostali su 300 i vise evra...
Odmah ispod ova cetiri je Fuji...
HP bih izbegao u svakoj mogucoj varijanti... Sa njima sam imao niz losih iskustva...
Sem Konica Minolta aparata (koristio a1, z2, dimage Xg, a2, dimage x20, a200) koristio sam i neke modele Olimpusa, Canon (a60, a70 jel tako bese?)... Od Nikona sam bas davno koristio neke modele, ali to su danas smesni aparati...
Konica Minolta ima odlicnu optiku koja se trpa i u brdo drugih aparata... Canon ima veoma dobre funkcije, nekako je bas prilagodjen mladjima, takav sam utisak stekao... O ovim novim Nikon ne znam nista, ali pricao sam sa drugarom koji poseduje jedan od ovih novijih modela i on je prezadovoljan... O Olimpusu ne treba trositi reci... Fuji sam koristio samo jedan od jeftinijih modela i kao takav je bio odlican (za njih sam cuo da idu sa cenama u nebo)... Kada pogledas ovaj krug od pet firmi u pitanju su samo nijanse i sve se svodi na ukus samog kupca... Tesko da tu moze da se napravi neka greska...
Ja sam mozda najvise privrazen Konica Minolta aparatima jer sam ih najvise koristio, ali svako ima svog nekog favorita... :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 20:18:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2001. 17:23:58
A75 uzmi i uživaj! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 21:15:19 
Korisnikov avatar

Ja se malo dvoumim... I to između Nikona 3200 i 3700 (koji ima metalno kućište) i cena je tu negde... I karakteristike su slične...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 21:21:05 

Pridružio se: 10.02.2005. 01:23:00
Uzmi 3700 svakako ako nije velika razlika u ceni...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 21:41:43 
Korisnikov avatar

E sad nisam siguran da li 3700 ima Litijum-jonsku bateriju što mi nikako ne odgovara jer šta da radim u situaciji ako sam na moru ili u putu a dotična se istroši... 3200 koristi standardne baterije...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.02.2005. 23:16:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.02.2004. 00:59:23
Ja imam Nikon Coolpix 4300 i moram da kazem da je fenomenalan...ne znam da li se Coolpix 3200 nesto znacajno razikuje u odnosu na moj (osim u megapikselima)...aparat je skroz profi...i cudo je sta sve moze da se uradi sa tim aparatom ako se bar malo razume covek u fotografiju i podesavanja...na zalost, dobio sam ga na poklon iz inostranstva i ne znam uopste da li ga ima kod nas (ja licno nisam video) i koja mu je cena...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2005. 06:00:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2005. 20:21:40
Godina: IV
hm , a da li neko zna kakvi su (koliko dobri)Sony-evi ?
Vidim da ih niko do sada nije uvrstio u izbor iako sam do sada cula dosta pozitivnih svtari o njihovim aparatima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2005. 09:26:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2004. 22:29:26
OK su Sony-jevi digitallci, ali imaju taj cuveni Memory stick koji nije kompatibilan sa drugim fotoaparatima, a i cini mi se da je nesto skuplji...correct me if I'm wrong...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2005. 12:21:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Jeste, Sony je previse skup za ono sto nudi (uvek je i bio takav u svemu), a jos taj Memory stick..., ko da nemogu ni malo da prate standarde.

Delija je napisao:
Ja imam Nikon Coolpix 4300 i moram da kazem da je fenomenalan... aparat je skroz profi...i cudo je sta sve moze da se uradi sa tim aparatom ...na zalost, dobio sam ga na poklon iz inostranstva i ne znam uopste da li ga ima kod nas (ja licno nisam video) i koja mu je cena...

Ne cine manuelne opcije aparat profi modelom (a 4300 to definitivno nije)! Inace imas i njega i sve ostale Nikone kod nas da kupis. Probaj na www.bm.dzaba.com

Ripper je napisao:
E sad nisam siguran da li 3700 ima Litijum-jonsku bateriju

3700 ima Litijum-jonsku bateriju, i kosta 220e (neznam da li je ukljucen PDV)

samo zvezda je napisao:
HP bih izbegao u svakoj mogucoj varijanti...

Nemoj da mi diras HP!
Oni su ranije bili stvarno ocajni (ukljucujuci i moj stari 318 sa CMOS cipom), ali sada su se stvarno popravili. Noviji modeli kao sto su 735, 935, 945, R707... zaista su zasluzili svoje mesto na trzistu. Naime svaki od njih je u trenutku izlaska bio mnogo jeftiniji (a slican po kvalitetu) od konkurentskih modela i dugo drzao odlicnu poziciju na trzistu.
Cini mi se da sam procitao na jednom mestu da je 735 u odredjenom intervalu prodat u vise primeraka od svih ostalih dig. aparata na nasem trzistu.
Inace HP je upravo izbacio novu seriju digitalaca od kojih jedan nosi "HP Photosmart R607 BMW Williams F1" ime (nije samo ferari brend).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.02.2005. 22:10:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2005. 23:48:35
Sony je Sony,uvek bio najskuplji ali i najbolji

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća