Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03.02.2005. 02:09:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Nesto mi umrlo u XP-u, pa me uvek loguje u onog temporary user-a...
Nema mojih favorites, postavljen je onaj desktop sa onim brdima, nema gomile programa koje sam instalirao, tipa openoffice, trillian, mozilla, winamp.... sacuvana je samo default konekcija za net.... na desktopu samo kanta, media player i IE...
i, sto je perverzija, nece da cuva promene... pormenim ja desktop, instaliram mozillu, ubacim favorites, i kad restartujem komp, opet se to izgubi...

postoji se to sacuvano, i favorites, i dokumenta koja se vode na mog user-a, i kukis, sve to stoji na hardu zapisano, ali nece da otovri mog user-a...

Da li moram da formatiram disk, ili moze to nekako da se sredi? Da li ni formatiranje nece da mu pomogne?

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 02:15:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ne formatiraj..
pa ostaces bez svih podataka ako ti je to jedini hard... :((
probaj da sredis a ako ne obrisi win ,program files ,my documents foldere (ali iz njih sacuvaj on stoti treba... npr desktop..ja jednom obrisao i zaboravio i ode sve u ... :grin:) i instaliraj ...
ili formatiraj samo c prticiju(ako mozes da sa nje bitne podatke prebacis na neku drugu..)..
a o cemu je trip.. nje znaju... :(( verovatno neki rusvi :)

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 02:21:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
ma, kakav virus... kao da je MS-u iko sa strane potreban da se *j*** windows!! to za user-a probaj da reshish tako shto cesh da iskljuchish opcije logovanja i postavish da si jedan jedini, i to admin ("I AM ROOT! OBEY ME! fora ;) )
meni takodje ne pamti pojedine opcije (redial pxone xyz puta nikako da radi)... dakle, ne verujem da je virus, vec ljudska glupost (odnosno MS kako shto smo navikli)...

i da, po prvi put u zivotu, nakon shto mi je scandisk prijavio greshke, primetio sam da su neke stvari istumbane (npr. nestala podeshavanja u Operi :zbun: )... dakle, ako te ne mrzi, podesi sve ponovo, ako i dovoljno isfrustriran, format c: i inst. linux...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 02:37:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Smer: UK
ako ne uspes ovako nekako da popravis problem. Reinstaliraj XP. On ima tu opciju za repair. Samo idi na drugi repair kad te pita na kojoj particiji zelis da ga instaliras. Ti mu stavi tu particiju gde ti se inace nalazi XP i onda ce da ti prijavi da je nasao vec sistem na toj particiji i ponudice ti novu clean instalciju ili repair. o bi trebalo skoro sigurno da ti sredi problem.
Aj pricaj kako je bilo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 07:13:48 

Pridružio se: 11.07.2004. 15:56:24
Ili koristi repair konzolu, ako znaš da radiš sa njom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 13:14:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Citiraj:
ne formatiraj..
pa ostaces bez svih podataka ako ti je to jedini hard...

ma, sacuvao sam ja sve sto mi treba sa strane...

Citiraj:
iskljuchish opcije logovanja i postavish da si jedan jedini, i to admin

Vec jesam jedan jedini, i to bas admin ;)

Citiraj:
podesi sve ponovo

Ma podesim ja, ali se izgubi kad restartujem

Inace, to sa reinstaliranjem mi deluje kao da ce da radi... Mada, kad razmislinm, i ovako treba da ga formatiram, tako da nema problema... ....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 13:42:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Godina: IV
Probaj sa onim system restore... mada opet najbolje resenje format c: pa sveza verzija :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 13:49:05 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
Godina: Dipl.
slazem se sa mishom.

samo reinstaliraj win i bice sve ok.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.02.2005. 15:23:47 

Pridružio se: 18.05.2003. 12:48:48
Smer: UK
Repair opcija radi samo jednom, bar je kod mene bio takav slucaj.
Reinstalacija sve resava, ali ja bi pre formatirao... Tako si jedino siguran da nece ostati nekih repova koji ce te stalno za****...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.02.2005. 11:46:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Ja nikad nisam uspela da popravim windows uz pomoc Repair opcije i zbog toga ne verujem u nju... eventualno konzola, ali sa njom ne znam ni da radim...

A to sto se logujes samo kao admin... nije ti ni malo pametno... kreiraj usera sa administratorskim mogucnostima a administratora preimenuj u admin ili nesto trece, cisto bezbednosti radi... ali to tek kad sredis sistem ;) Good luck!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.02.2005. 12:18:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2003. 21:35:10
Repair je dobra opcija, služi da povrati ključne sistemske fajlove u slučaju da je do njih greška, što ovo očigledno nije slučaj. Greške u konfigurisanju ili prčkanja po registry-ju i slični problemi će ostati i nakon reparacije. Meni je mnogo puta pomogao, ali treba imati u vidu koja je njegova svrha.

System restore obavezno prvo probati kada padne sve u vodu. Čudi me da to nisi pokušao. Zabodi samo neki datum kod kog je XP radio kako treba. Ukoliko si koristio neki tool za čačkanje po Windowsu, koji je možda oprisao System Restore bazu, ne gine ti full reinstalacija. Popravka sigurno jeste moguća, ali najčešće sasvim neisplativa s obzirom na vreme koje ćeš da potrošiš, tako da predlažem da pregaziš XP sasvim novom verzijom, tim bolje ako je čista instalacija, pa sledeći put pazi... :D

edit: da nisi slučajno nazvao računar isto kao i usera? obično XP upozori da to ne radiš, ali postoji mogućnost da se ipak to odradi, a zatim se sistem raspada u paramparčad. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.02.2005. 18:05:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Za pocetak pokusaj ovo:

1. Desni klik na My Computer > Manage
2. Local Users and Groups > Users > %UserName% > Properties
3. Proveri da li ti stoji kvacica pored opcije "Account is Disabled
4. Pregledaj kratice "Member Of" i putanju u "Profile" (po defaultu putanje nisu upisane, ali ih mozes definisati naknadno).

Ako josh uvek nisi reinstalirao Windows, probaj da kreirash novog korisnika sa administratorskim privilegijama (pazi da ime naloga bude razlicito od vec postojcih). Zatim, podesi nalog onako kako tebi odgovara i na kraju namesti da taj nalog bude obican korisnicki. Tako ces delimicno zastititi masinu od nezeljenih posetilaca kada si nakacen na net, jer obican user nalog nema mogucnosti da upisuje bilo sta u Windows i Program Files foldere. Mana ovoga je sto ne mozes da instaliras ni jedan novi program u Program Files folder, pa je u tom slucaju neophodno da svom nalogu ponovo pridruzis administratorske privilegije.

Konekcije za net dostupne svim korisnicima sistema cuvaju se u fajlu:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Connections\Pbk\rasphone.pbk

dok su konekcije za individualne korisnike savucane u fajlu istog imena cija se putanja razlikuje od gore navedene u tome sto "All Users" treba zameniti sa vrednoscu %UserName% promenljive. Verovatno si zato video default konekciju.

Josh jedna bitna stvar, ako naknadno u "User Accounts" sekciji Control Panela promenis ime korisnickog naloga, ime user foldera u Documents and Settings folderu nece biti promenjeno, pa proveri jesi li kreirao vise naloga i koji je njihov "Home" folder (pogledaj pocetak moje poruke).

Sto rece nidza, nikako nemoj davati isto ime recunaru i useru. Poslusaj i Jasnin savet, promeni ime Administrator i Guest nalozima i za ovaj drugi obavezno uradi disable. Proveri aktivne servise i ugasi one koji nisu neophodni sa funkcionisanje sistema (imas jednu temu o tome u ovom delu foruma).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.02.2005. 02:04:40 
Moderator
Korisnikov avatar

eheej, rasplinuste se....
mada eno komp stoji u drugij sobi i win se uravo instalira... Rekoh gore da sam ionako planirao da formatiram hard....
U svakom slucaju hvala na pomoci, ali mislim da znam sta se zeznulo...

Prvih nekoliko puta kad sam hteo da se logujem dobija sam jedno obavestenjce, a kad sam napravio jos ejdnog user-a, isto admina, i video da on funkiconise okej, zakljucio sam (pre svega onog obavestenjca okje prvo nisam okje kapirao) da se odredjena datoteka, u kojoj se nalaze podaci o onom mom prvom useru, izgubila, nestala, izbrisala.... Valjda se za svakog usera pri samom kreiranju stvara i ta datoteka... Znaci, mogao sam i jednostavno da sva dokumenta iz prvog usera prebacim u drugi, mada mi ni reinstalacija wp-a ne bi skodila...

prijateljski savet: ne dajte mladjem bratu da vam sa jos cetri druga prcka po kompu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.02.2005. 11:31:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Ili kreirajte mladjem bratu user nalog sa ogranicenim privilegijama, a u slucaju pada sistema koristite ghost.

Kliforde, verovatno mislis na ntuser.dat fajl koji se nalazi u home direktorijumu. Nije mi jasno kako je uspeo da ga obrise?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.02.2005. 17:52:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Ma jednostavno prekopraju sadržaj dira Documents and Settings/%Željeni user%/ u Documents and Settings/%User u kojem se stalno loguje%/ et voilá - problem rešen.

Čoveku jednostavno treba desktop, favorites i sitne džidža-bidže...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.02.2005. 19:51:34 
Moderator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ili kreirajte mladjem bratu user nalog sa ogranicenim privilegijama, a u slucaju pada sistema koristite ghost.

Ma, znam sve to, ali maldji brat retko ima pristupa kompu, jer retko idem kuci iz BG-a ;)

Citiraj:
Kliforde, verovatno mislis na ntuser.dat fajl koji se nalazi u home direktorijumu. Nije mi jasno kako je uspeo da ga obrise?

Ma, otkud znam... Jednostavno, svi novi useri su radili okej...

Citiraj:
Ma jednostavno prekopraju sadržaj dira Documents and Settings/%Željeni user%/ u Documents and Settings/%User u kojem se stalno loguje%/ et voilá - problem rešen.

Da, mislim da bi to radilo, ali, VOILA!, vec sam podigao komp iz mrtvih :) Sad je sve okej.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ]