Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 19:55:15 

Pridružio se: 18.11.2009. 12:36:59
Godina: III
Smer: IS
Nema poente raspravljati se.Mi se drzimo svoje price asistenti svoje i to je to.Nego meni nije jasno za ovo dodavanje poena.Ja sad imam isto koliko sam imala i jutros,a znam neke ljude kojima je broj poena uvecan za dosta.Samo mi nije jasno o cemu se radi?Jel ste dodali poene ili to ne menja konacan ucinak koji smo vec ostvarili?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 19:57:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Godina: Dipl.
Meni je dodato 0,nešto... tj. zaokruženo mi je na 40.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 20:01:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Boris_ZR je napisao:
Ono što mene malo uznemirava je stav koji asistenti gaje prema nama, a to je da smo lenji, da očekujemo 10-ke ni za šta i sl. To vređa ljude koji dolaze redovno petkom ujutru da slušaju šta će reći asistent Miroslav Minović ili dolaze po kiši utorkom i slušaju prof. Starčevića iako im je to jedino predavanje u toku dana. Shvatam da ste imali neprijatnih iskustava (glupa pitanja ili šta već), ali nemojte generalizovati stvari na celu generaciju.

Upravo tako. Drago mi je sto je ovo ispit gde nece moci svi koji nauce gradivo kao na OIKTu ili nedajboze AROSu upisati desetku u indeks. Veoma mi je drago. Desetka mora da zna znanje! Ali opet postoje neka pitanja za koja verujem da 99% generacije ne zna cemu sluze, vec su ih videli u skripti naucili i dobili poene na tim pitanjima. Mislim na pitanja poput onog za IP adresu, gde treba da se odabere da li je 2^16 ili 2^64 itd... To nije nimalo fer prema ljudima koji su slusali gradivo na vezbama, i koji su ucili iz knjige.

Ne hejtujem nikoga, uzeo sam ~36 poena i zadovoljan sam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 20:03:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Ja nemam novu knjigu, pa sam za to proverio dok sam bio u labu. Ako smo napravili gresku, ispravicemo, no jedna lasta ne cini prolece...

Naravno da ne generalizujem, cak naprotiv, uvek naglasavam da ima ljudi koji ovo sve uspevaju da postignu, i na vezbama i sada na kolokvijumu, i da su oni upravo primer kako treba raditi.

Poeni su promenjeni onima kod kojih je moodle lose sracunao prilikom restarta servera. U kartonu na sajtu vam pise koliko je ko osvojio poena, to vam je konacan rezultat. Cini mi se da imate 34 poena, ako sam dobro zapazio...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 20:45:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Ja bio u IBM-u! Asistent je bio totalno ql, bila opustena ne hejt atmosfera! Skoro svi prosli, 2 imalo 40 poena. Na kraju svi srecni i zadovoljni. Jedino pitanje za asistenta je bilo, da li sme da se koristi notepad za pisanje beleski... Skroz ok

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 20:45:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
Godina: IV
Vercundus,

Ja sam radio test u prvom terminu i pri prvom prolasku kroz pitanja gde sam 'zaokruzivao' samo ono sto sam znao sigurno,na prvi pogled, znam/ne znam i idem na sledece pitanje - proslo je oko 25 minuta !! Ono je bilo katastrofa na koji nacin je radila aplikacija, takodje i izbacivala je(mene jednom, a i ostale). U ostalih 20 minuta mi je ostalo maximum 15 neodgovorenih pitanja. Posto nisam znao kojim ce tempom aplikacija da radi i to sam zaokruzivao na brzinu, da bih stigao da zavrsim tik pre kraja i da imam vremena da procitam sa razumevanjem i razmislim o odrejdenim pitanjima. Licno, ja nisam imao vremena da racunam zadatke(tj. neke sam uradio iz glave,koji su mogli jer nisam hteo da trosim vreme) i generalno aplikacija mi je 'pojela' minimum 20 sekundi po pitanju(da ucita pitanje, da sacuvam odgovor i da predjem na drugo pitanje). Server je napravio problem, niko to nije mogao da predvidi, ali ako se ovakva situacija ponovi na drugom kolokvijumu bilo bi dobro da se prvo proba da se to popravi ili da radimo u manjim grupama ako je zbog broja korisnika koji pristupaju istovremno.

Ono sto bi po meni trebalo da uradi vasa katedra(ili sto bih ja uradio na vasem mestu) je da procenite da li je moguce utvrditi realno znanje studenata u radu sa ovakvom aplikacijom? Ja bih takodje dao odredjen broj poena svim studentima zbog ovakvog rada aplikacije, dobro to sam samo ja.

Na izbor pitanja nemam zamerki.

Da li ce postojati neki oblik uvida? Da vidimo gde smo pogresili i kako je koji deo bodovan.

I kakva je skala i da li uopste postoji odnos bodovi/ocene?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 23:08:41 
Korisnikov avatar

Nazalost, ne postoji nacin da se daju poeni onima koji su radili u prvom terminu, samo zbog loseg rada servera.

Nije poenta da mi realno utvrdjujemo znanje studenata i na osnovu toga pravimo testove. Gradivo je planom propisano i treba da se predje.

Bodovi koje ste osvojili su na skali do 50. Plus drugi kolokvijum je 50. Projekat se ocenjuje na skali do 100. To se sve posle sabere i skalira na 100 poena. Sto ce reci, danasnji kolokvijum vam je cetvrtina ocene (ako prihvatite i ne izadjete na ispit).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 23:28:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.05.2008. 13:54:32
Godina: Padobranac
Kobass je napisao:
Ja bio u IBM-u! Asistent je bio totalno ql, bila opustena ne hejt atmosfera! Skoro svi prosli, 2 imalo 40 poena. Na kraju svi srecni i zadovoljni. Jedino pitanje za asistenta je bilo, da li sme da se koristi notepad za pisanje beleski... Skroz ok

Ja sam bio taj asistent. Hvala.

Ja bih samo da napomenem jos nesto: svi poeni su skalirani i u obzir je UZETO to sto je bilo problema sa radom servera. Tako da postoje izvesne prepravke.

Poslednji put menjao Baphometh dana 24.11.2009. 23:33:39, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 00:26:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2008. 13:55:59
Da li na ispitu moze da se radi samo prvi ili drugi kolokvijum, ili mora sve ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 00:38:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2007. 14:33:24
Al najsmešnije od svega je bilo kada je jednom kolegi
nakon mukotrpnih 45 minuta izbacio poruku

Vaš rezultat 0.89 / 50 :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 00:44:15 
Korisnikov avatar

To su bile neke cudne greske koje je moodle pravio ali smo ih popravili :) Svima su sada zasluzeni rezultati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 01:51:21 
Korisnikov avatar

Ne znam kod koga je koleginica slusala vezbe, ali ako pitam da li je sve jasno, to je zato sto necu da prelazim dalje ako ima nejasnoca.

Ja nisam nikoga omalovazavao, samo sam rekao da pitanja tog tipa nisu na mestu i da bi vi trebalo malo vise da se angazujete oko IT-ja generalno.

Ovaj forum uopste nije zvanican sto se fakulteta tice. To o cemu mi ovde, nazovi, raspravljamo nema neku tezinu. Sto se spoljnog posmatraca tice, ja mozda uopste nisam onaj za koga se predstavljam. Mozda mi ortak sedi za kompom i pise kojekakve gluposti, a 'vamo lici da ja pisem.

Tu su uvek konsultacije, mail, i drugi vidovi komuniciranja. Do sada nikoga nisam odbio niti ostetio, tako da ako ima nejasnoca, pitajte.

Ali ako vec nesto hocete da pitate, prvo proucite malo tu oblast, pretrazite internet, zasucite rukave :) Pa sad ako ne ide, tu smo da razjasnimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 02:14:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Niste odgovorili na pitanje kada ce biti UVID?? Takodje niste odgovorili da li su se priznavali parcijalni odgovori na pitanja i koliko je negativnih nosilo pogresno odgovoreno pitanje?
Molio bih nekog od asistenata da odgovori na ovo pitanje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 02:28:42 
Korisnikov avatar

U ovom trenutku ne znam odgovore na ta pitanja. Za oba moram da proverim u Laboratoriji, tako da cete morati malo da se strpite.

Poslednji put menjao Vercundus dana 26.11.2009. 12:29:50, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2009. 17:26:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Godina: IV
Baphometh je napisao:
Kobass je napisao:

Ja sam bio taj asistent. Hvala.

Ja bih samo da napomenem jos nesto: svi poeni su skalirani i u obzir je UZETO to sto je bilo problema sa radom servera. Tako da postoje izvesne prepravke.

slazem se da si ispao krajnje fer i korektan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.11.2009. 01:40:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.05.2008. 13:54:32
Godina: Padobranac
Zeleo bih samo da zamolim kolege i koleginice da ne salju privatne poruke meni ili bilo kojem drugom saradniku. Ukoliko imate pitanja, obratite nam se na sluzbene e-mail adrese, ili licno, u toku konsultacija i vezbi. Sa zadovoljstvom cemo odgovoriti na sva pitanja i pomoci da se rese problemi, ako ih ima.
Ovaj forum je namenjen neformalnoj diskusiji, ne za zvanicne informacije - one se nalaze na nasem sajtu ili ih mozete dobiti od nas na fakultetu.

Hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.11.2009. 16:01:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.07.2007. 21:01:16
Godina: Apsolvent
Ima li nekih novih informacija o bodovanju ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 02:30:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Mene zanima da li od sledece nedelje krecu konsultacije u vezi projekata? Da li ce se odrzavati u terminu vezbi, ili u regularnim konsultacijama po rasporedu koji stoji na sajtu? Ili ce mozda izaci neki novi raspored? Hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 11:17:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.02.2008. 22:47:46
Vercundus je napisao:
Nazalost, ne postoji nacin da se daju poeni onima koji su radili u prvom terminu, samo zbog loseg rada servera.

Nije poenta da mi realno utvrdjujemo znanje studenata i na osnovu toga pravimo testove. Gradivo je planom propisano i treba da se predje.

Bodovi koje ste osvojili su na skali do 50. Plus drugi kolokvijum je 50. Projekat se ocenjuje na skali do 100. To se sve posle sabere i skalira na 100 poena. Sto ce reci, danasnji kolokvijum vam je cetvrtina ocene (ako prihvatite i ne izadjete na ispit).

nije ti to bas ok ocenjivanje, evo npr ja imam 24 od 50, a U STVARI imam 24 od 49!!! da sam imao to jos jedno pitanje sigurno bih polozio!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 16:11:13 

Pridružio se: 17.11.2006. 17:38:39
karabaja je napisao:
Vercundus je napisao:

nije ti to bas ok ocenjivanje, evo npr ja imam 24 od 50, a U STVARI imam 24 od 49!!! da sam imao to jos jedno pitanje sigurno bih polozio!!

Nije bilo 50 pitanja, vec 49. Tih 49 pitanja je nosilo 56 poena, koji su aplikacijom(moodle) automatski skalirani na 50 poena.
Dakle, imao si 24 od 50 poena odnosno 26.88 od 56 poena, odnosno 48% .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2009. 15:38:51 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Izvinjavam se sto citiram sebe, ali me ovo zaista zanima, valjda ce neko sad da odgovori...

gagi88 je napisao:
Mene zanima da li od ove nedelje krecu konsultacije u vezi projekata? Da li ce se odrzavati u terminu vezbi, ili u regularnim konsultacijama po rasporedu koji stoji na sajtu? Ili ce mozda izaci neki novi raspored? Hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2009. 15:45:14 

Pridružio se: 17.11.2006. 17:38:39
Konsultacije u vezi projekata krecu od danas, ponedeljak 30.11.2009..

Tacan termin konsultacija dogovara se direktno sa mentorom putem mail-a.
Mailove mozete pronaci na sajtu predmeta http://mmk.fon.rs .

Pozdrav!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2009. 17:11:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Da li to znaci da kontaktiramo mentora mejlom, pa onda dogovorimo termin konsultacija?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2009. 19:19:19 
Korisnikov avatar

Postoji i redovni termin za konsultacije za projekte, to je svaki petak od 08 do 14, dakle termin za vezbe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.12.2009. 19:56:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.05.2008. 15:22:29
Godina: II
Kad je drugi kolokvijum i da li moze da se izadje na drugi ako nisam polozila prvi pa da se nadoknade poeni ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Sledeća