Započni novu temu Odgovori na temu  [ 547 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2009. 00:40:53 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
Godina: Padobranac
Smer: IS
Evo moje iskustvo:

- Poslednjih 6 godina koristim Logitech cordless tastature i baterije menjam otprilike na svakih godinu dana. :aaa: Da ne govorim o tome da sam relativno intenzivni chatter. Obavezno uzimaj duracell.

- Domet tastature mnogo zavisi od kvaliteta (a samim tim i cene, jelte). Sada imam 2 tastature, jedna je iz kompleta MX 3100, a druga je iz kompleta sa jednom nulom manje :D (that is, LX 310). Što se tiče LX 310, domet je do 3 metra i to ako je uperena u prijemnik (otprilike)! Ako ciljaš negde drugde, domet je bukvalno do 1 metar. Što se tiče MX 3100, domet je ceo moj stan od 99m2 sa svim debelim betonskim zidovima :yo: (dobro ajde, iskreno, u najudaljenijem delu stana iza 3 zida onako jedva radi, zavisi kako ubodeš koji taster :D). Što se tiče visine, ima značaja, ali ne presudnog. Recimo ja bih rekao da horizontalna usmerenost utiče 70%, a vertikalna 20% (10% su neidentifikovani spoljni faktori :D).

- Kako misliš zbog drajvera? Mislim da drajveri nemaju veze s tim. A i drajveri ti stvarno, ali stvarno ne trebaju ukoliko koristiš Vistu ili 7 (osim ako ne planiraš da intenzivno koristiš one bonus dugmiće na tastaturi). Do tih pojava dolazi najčešće ako imaš neke uređaje koji rade na istoj ili približnoj frekvenciji i nalaze se neposredno blizu puta između tastature i prijemnika. Ja sam imao veliki problem sa komšinicom iz stana ispod mene koja je na istom mestu u stanu, dakle samo 2 metra ispod mene, imala bežični set miša i tastature. I tačno znam kada se vrati iz škole oko 20h, kreću smetnje :D I onda sam se ja upgrade-ovao na 2.4 GHz, a ona je ostala na 27 MHz :P I bežični telefoni mi rade na 2.4 GHz, ali oni nikad nisu pravili problem (?!).

Na kraju, moraš da znaš da će ti u većini slučajeva bilo koja tastatura odlično raditi u tom smislu da neće biti laga, gutanja slova itd, dok god je u normalnom dometu - drugim rečima, osećaj je isti (bar za ljudsko oko) koristiti bežičnu ili žičanu tastaturu. Jedino što sam čuo za ove nove bluetooth tastature da se ljudi žale na lag... Što je najgore, čuo sam i da će proizvođači polako da se preorijentišu na bluetooth tastature, jer su po nečemu bolje, samo ne znam po čemu...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2009. 01:16:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Drug ima ex110. Dobra stvar je, što je otporan na prosipanje tečnosti. Loša je što često menja baterije, a ne igra igre, nego samo surf i filmovi/muzika. Domet nikada nisam mogao da isprobam, jer živi u garsonjeri, koja nije toliko velika, ali pretpostavljam da je oko 4 metra.
Moje lično iskustvo je da zaobiđeš bežične genius-e. :bljak:
Da ja sada kupujem bežičnu tast i miš, prvo bih pogledao šta nude microsoft (oko 60e su njihove bežične ergonomske tast sa mišem u kompletu) i logi. Tek onda nešto drugo, ako uopšte ima kod nas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2009. 01:31:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Hvala ljudi, ovakvi saveti mi puno znache.

Sad sam pogledao i MS ponudu, i zanimljivo, cene se kao logitechove, ali tastature im lepshe izgledaju...

Bice ovo teshka odluka :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2009. 07:33:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Godina: Dipl.
Strategylover je napisao:
- Kakva je situacija sa menjanjem baterija, koliko chesto ih menjash?

Odprilike, na 10 meseci-godinu dana. Uvek imam rezervne pri ruci, iako ne crknu iznenada nikad.
- koji je domet kako reaguje tastatura (da li je bitno kako je usmerena, ili da je na istoj visini sa risiverom)

Kod mene na preko 2,5 metra sa novim baterijama, sa malo fizičkih opstrukcija izmedju tatature i prijemnika, kao da je na kablu. Zid mi brani da testiram koji je limit. Sa baterijama na izdisaju je oko 2 metra. Ista priča je i za miša.
- ima li laga, gutanja slova, preskanja ili bagovanja zbog drajvera?

Kod mene samo ako su baterije pri kraju. Tada obično imam još 2-3 dana upotrebe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2009. 11:06:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Godinama sam koristio Logitech Cordless desktop optical (2003. godine nije bilo potrebe za nekim alfanumeričkim oznakama, jer su imalu samo jedan bežični komplet sa optičkim mišem :))
Ovog kompleta nema u prodaji bar 4-5 godina u nazad, ali reko' da podelim info:

Baterije
Tastatura:
2xAA, punjive 6-9 meseci, Duracell preko godinu dana
Miš
2xAA, punjive 2+ meseca, Duracell duže, ali ne sećam se... (ima miševa koji rade i na AAA)

Domet, miš nemam pojma :), a tastaturu sam nosio po celoj kući i radi OK kada su nove baterije. Poslednji put kada sam je koristio, i sa novim baterijama je štucala u prizemlju (4-5m udaljenosti, ali sprat razlike, kroz ploču). Možda je problem startost kompleta, a možda i sve ove wireless mreže i zračenja kojih nije bilo oko mene, pre nekoliko godina...

Lag nikada nisam imao. Nisam gamer da bih osetio na mišu, a na kb nisam primetio.

Preporuka, idi na laser varijantu, ako se uklapaš. Ja sam pre nekih 7 meseci dobio V450 Nano, da ga nosam uz notebook i počeo sam da ga koristim i na stolu.
Mali jeste, ergonomija mu nije jača strana zbog toga, ali laser je keve :)

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2009. 20:08:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2005. 11:14:49
Brat kupuje komp, pa sam mu sastavio sledece:

AMD Phenom II X3 720, 2.8GHz Box Black Edition
Cena: 10.190 din.
MicroStar 770-C45
Cena: 5.480 din.
MicroStar ATI 4870-MD1G
Cena: 13.810 din.
DVD+-RW Samsung SH-S223B/BEBE
Cena: 2.190 din.
Chieftec CHP-500A, 500W
Cena: 4.820 din.
500GB WD AAKS, SATA2, 7200rpm, 16MB
Cena: 4.060 din.
2GB DDR3 Kingston PC1333
Cena: 3.950 din.
Logitech S-220, 2.1
Cena: 2.750 din.

47.250 din.

Kako vam se cini ovo? Neki predlozi za smanjenje cene, a da razlika u performansama nije drastina ? Koliko je napajanje zaista bitno i da li je ovo dovoljno za ovu konf? Uvek sam kupovao krsh napajanja (10-20e) i nikad nisam imao problema, ali s obzirom da ne zelim da rizikujem s tudjim novcem...

Inace, komp ce sluziti za igranje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2009. 20:31:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Možda je bolje da uzme 5770, jer troši manje struje, pa onda može da ostane to napajanje.
Prvoeri u ovoj radnji da li je zaista ova cena rama
Kod:
http://www.itsvet.com/proizvod/geil-4gb-(2x2gb)-1600mhz-ddr3-gv34gb1600c8dc/comp_comp_ram/81/887

Zvučnici su vrlo verovatno krš. Koliko sluša muziku na kompu? Ja sigunro ne bih išao manje od ovih
Kod:
http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-x-240/comp_tehn_speakers/31/519

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2009. 20:44:11 
Korisnikov avatar

^Ok, tnx

Inace i ja sam spazio tu cenu za ram, ignorisao sam jer sam ubedjen da je greska :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2009. 20:47:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Pa to je cena za 2GB 1333 DDR3.
Ovo napajanje će biti dovoljno, ali nemoj stavljati slabije. 4870 ume da povuče dosta struje.
Takođe mislim da je bolje da ideš na 5770, zbog novije arhitekture i manje potrošnje.

Poslednji put menjao Dandy dana 05.12.2009. 20:50:43, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2009. 20:50:06 
Korisnikov avatar

^Ok, tnx

5770 it is :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.12.2009. 12:21:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Napajanje je potpuno OK, vidim gde si gledao cene, pa možeš da uzmeš u obzir i NZXT 500W AXP Simple Power 12cm za 3.600, pošto su tu negde. A zatim bih tačno tu razliku uložio u Phenom II X4 925. Ploča nije neki šampion koji obara rekorde (daleko od toga da je loša), pa mislim da je bolje izvući maksimum iz cele kombinacije na default setovanjima. PII X3 i X4 su isti procesori, samo je jedno jezgro kod X3 defektno i zbog toga isključeno.

Ne pomenu nikakvo kućište, znači da ostaje od neke prethodne konfe?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.12.2009. 13:25:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Konachno uzeh wireless komplet. Nije bilo lako pronaci neki pristupachan na lageru, a narochito ne po nekoj ustaljenoj ceni. Posle dosta zivkanja i proveravanja cena, presekao sam i uzeo M$ 3000 mastaturu i misha.

Tastaturom sam zadovoljan. Prilichno je lepo skopljena, tasteri su plici i zaobljeni (deluju mi kao kockice chokolade :D ) Domet joj je oko 4m.

Ali, mish! Izgleda kao da su ubacili prvo shto im je palo pod ruku. Sem shto je velik i ugodan za ruku, sve ostalo je osrednje ili loshe. Plastika na ivicama je loshe uklopljena, tasteri buchni, a tochkic je posebna pricha. Recimo samo da njegov klik (midle button) nije bash najlakshe ubosti. Nekako imam utisak da mora da se pod odredjenim uglom ubada, i dok se ne naviknem, moram chesto da ponavljam klik kad god otvaram nov prozor.

Sve u svemu, zadovoljan sam. Koshtalo je 2.700din ali, vishe se ne nerviram zbog cimanja, zapinjanja i zaplitanja kablova :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.12.2009. 15:10:39 
Korisnikov avatar

RazbojNick je napisao:
Napajanje je potpuno OK, vidim gde si gledao cene, pa možeš da uzmeš u obzir i NZXT 500W AXP Simple Power 12cm za 3.600, pošto su tu negde. A zatim bih tačno tu razliku uložio u Phenom II X4 925. Ploča nije neki šampion koji obara rekorde (daleko od toga da je loša), pa mislim da je bolje izvući maksimum iz cele kombinacije na default setovanjima. PII X3 i X4 su isti procesori, samo je jedno jezgro kod X3 defektno i zbog toga isključeno.

Ne pomenu nikakvo kućište, znači da ostaje od neke prethodne konfe?

Hvala na savetu. Za kuciste cu mu reci da uzme najjeftinije, posto mu je i ovo previse para.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.01.2010. 14:36:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2003. 13:33:49
Ako bog da, sutra ili prekosutra donosim kuci novo kuciste (sa svim lepim sto ide u njega :D ), ostaje mi jos problem monitora. Naprimao sam se ko majmun na novi Samsungov LED monitor XL 2370, medjutim problem je sto ne mogu da ga nadjem! Na ITsvetu pise da je jedini prodavac Gigatron, a oni su mi juche rekli da trenutno nemaju na lageru i da ih zovnem u ponedeljak, da vide kada ce moci ponovo da poruce. Gledao sam po sajtovima drugih respektabilnih domacih prodavaca i shipak, a danas niko ne radi, tako da ne mogu da zovnem da proverim. Tako da, ako neko od vas dobrih dusha ima neki info o ovom konkretnom monitoru bio bih zahvalan do neba.

A da, o svom novom rachunaru cu da se pohvalim kad stigne - da ne izbaksuziram :P

edit: e da, ko je planirao da kupuje ovih dana nesto od komponenti, neka saceka, ako mu nije hitno, katastrofa je kako nicega nema na lageru nigde, a i zbog kursa je sve skocilo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 08:50:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
stara graficka mi riknula (sirota, istopila se) tako da sam primoran da uzmem novu. medjutim, toliko dugo nisam pratio sta se desava na tom polju da vise ni ne znam sta znace one oznake.

budzet mi je oko 12-13k. sta mi preporucujete da uzmem i gde mogu to najpovljnije da nabavim?

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 09:16:21 
Korisnikov avatar

Iskreno se nadam da nisi toliko dugo van tokova da nemaš bar PCI-Express slot :P
U tom cenovnom rengu recimo ATI 5750 ili ako dodaš još malo 5770.
Koju si uopšte grafiku imao do sada?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 09:30:21 
Korisnikov avatar

imao sam nvidijinu 8600gts. nego gledam cene i nista mi nije jasno. je l su ove kartice sa oznakom 5xxx bolje od ovih sa 4xxx ili u cemu je fora?

kog mi proizvodjaca preporucujete? cuo sam da je saphirre sasvim solidan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 09:38:30 
Korisnikov avatar

5xxx je novija serija, ali to ne znači automatski da su bolje.
Svaka generacija ima nižu, srednju i višu klasu, pa je onda srednja klasa nove generacije uglavnom tu negde po brzini sa višom klasom prethodne.

5750 i 5770 su ti srednja klasa nove generacije. 5770 je po brzini negde u rangu sa 4870, ali manje troši i manje se greje, a ima i podršku za DirectX 11.

Sapphire je ok, mada su sada svi oni manje više dobri. Nisam odavno naleteo na neki krš, samo je pitanje kako je ko realizovao hlađenje i eventualno malo veći radni takt od nominalnog za ekskluzivnije modele.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 12:42:39 
Site Admin
Korisnikov avatar

CS5 Premiere i After Effects ne rade na 32bitnim procesorima! :udri:

Sad moram da kupujem novi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 12:51:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Pa to je bilo i ocekivano jer oni pripadaju vrstama programa kojima najvise znaci prelazak na 64 bita.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 12:58:53 
Site Admin
Korisnikov avatar

Ma slažem se skroz, nego žalim se što moram da trošim novce :D (a kao da mi nije dovoljno što nisam platio Adobe licencu). :P

Meni je CS4 jedva uopšte radio sa HD materijalom... Playback je strašno seckao, uopšte nije bilo moguće precizno montirati. A imam jak komp, samo što je 32 bita.

Morao sam da konvertujem HD materijal u neku rezoluciju tipa 160x120, da na njoj radim i onda na kraju pred export prevarim Premiere tako što mu podmetnem HD izvor fajlova :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 13:35:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Ta tehnika montaze je opste poznata i masovno se koristila sa HDV materijalom zbog njegove visoke kompresije, a simim tim i visoke procesorske zahtevnosti. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 15:08:29 
Site Admin
Korisnikov avatar

Aha, ta tehnika se zove "Bait-n-switch" ili "Proxy editing" :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 18:22:08 
Korisnikov avatar

4dandy hvala na savetima! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 18:48:11 
Korisnikov avatar

Mr. Anderson je napisao:
A imam jak komp, samo što je 32 bita.
Jak? :zbun:
Koji procesor je uopšte bio 32-bitni, a da je izašao u poslednjih par godina?

Meni je u mašini već treći po redu 64-bitni procesor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 547 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sledeća