Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:47:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Godina: Dipl.
Smer: IS
^ ma nek se nose! Dozvolili su nam da upisemo 2. 3. i 4. godinu sa toliko prenetih ispita, a sad zahtevaju da u toku cetvrte godine ocistimo sve te zaostale ispite + novih 11 ispita iz cetvrte! Koja glupost - 5.-ta godina, a fakultet traje 4!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 20:17:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
kakav debilizam.
gomila ljudi upisuje cetvrtu i treba vec sada da se pomiri sa tim da ce tu istu godinu obnavljati

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 20:59:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2009. 18:41:39
Godina: IV
Smer: OM
1. Bolonja ne prepoznaje rech apsolvent, takodje ne prepoznaje ni apsolventski staz

Koja je bre ovo glupost ,ko je nama ovo rekao kad smo se upisali na FON ?!? Peta godina kakve su to nebuloze , za sta nas oni smatraju ?! I prenos ispita iz prve u drugu besplatno, iz druge u trecu besplatno i sad kao takav je zakon moramo da vam uzmemo pare ?! Pa sta su radili do sad krsili zakon ?! Ovo je bre sramota ,to sto se radi to je strasno :ljutko: !!! A tek sto sam cuo da nece moci da se polazu preneti ispiti iz drugog semestra u januaru i februaru(aprilu), znaci moracemo da cekamo jun ?! :ljutko: Ovog puta su stvarno preterali ,svake godine ja trpim njihove izmene uslova dva dana pred upis ali je ovo stvarno previse :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 00:06:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
znaci ako sada platim bodove za mrtvi mtr moci cu na kolokvijume iz istog?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 17:49:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
posto je izasao raspored upisa za nas koji smo bili na budzetu, imamo 48+ a prenosimo bodove, zna li neko:

koje ispite mogu/moram da prijavim, da li mogu da prijavim vise od 60 espb, da li to placam? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 18:20:40 

Pridružio se: 21.09.2009. 10:06:44
Godina: III
Smer: ME
Ljudi hitno mi je potreban odgovor ili neka potvrda!

Naime, covek mi rece da je na sastanku dogovoreno da generacija 06 moze upisati Cetvrtu godinu sada
Ako ima zbirno 111 bodova iz prve 3 godine!
Pri tome nebitno koji je raspored tih bodova po godinama! Bitno je da ih ima 111 !
Ali to naravno vazi samo za 06 generaciju tj ove skolske godine kada je uslov bio 37 po godini!
Jer valjda od naredne godine ce to podici na 42/43 boda.

Dakle ko je na kraju ove skolske godine imao zbirno iz prve 3 godine 111 bodova a generacija je 06, moze da upise Cetvrtu!
Jer to mu i dodje tih 111 (3 x 37 = 111)
Mada to ne mora biti 37 po godini vec je bitno da zbirno iz prve 3 godine se ima 111 bodova !

Naravno to (upis Cetrvte sada) mu nece mnogo sustinski znaciti, vec cisto papiroloski i na psiholoskom planu...
Jer svejedno mora prijaviti 60 bodova, pa tako ako ima 180 - 111 = 69 preostalih bodova iz prve tri godine, on svejedno nece bas stici tj moci prijaviti ispite iz Cetvrte, prakticno nijedan :)

Sem ako nema neke ispite koji nemaju predistitnih obaveza pa ih moze izostaviti od prijavljivanja, ali ih moze izaci polagati tako sto ce za prvi izlazak platiti 1000 din, za drugi 2000 i Treci 3000 din...

Inace sustina kod placanja je da sve ispite koje ste vec jednom slusali placate 1200, a iz naredne godine koje bi da slusate prvi put placaju se 2150 din !

NAPOMENA:
SVA OVA PRICA JE ZA SAMOFINANSIRAJUCE STUDENTE!
Dakle nema nikakve veze oko kvota buzeta i sl

Ako moze jos neko da mi potvrdi ovu informaciju?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 18:57:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Kolega posto si bio, mozes li napisati kako stoje stvari za studente za budzeta, ovo sto je Boza Pub pitao?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 19:19:32 

EVO POTVRDIL ISU I NA PUSKICAMA OVO OKO 111 BODOVA ZBIRNO ZA UPIS CETVRTE ZA GENERACIJU 06! :)

A STO SE TICE BUDZETA TU JE JOS NATEZANJE NE TOLIKO S UPRAVOM, KOLIKO S MINISTARSTVOM !
BICE U PONEDELJAK PROTEST SVIH STUDENATA AKO SAM DOBRO SHVATIO U VEZI BUZDETA.

NE ZNAM STVARNO KAKO SE VAMA RACUNA RECIMO AKO IMATE JEDAN PREOSTALI ISPIT IZ PREDHODNE GODINE

SUTRA BI TREBALO DA BUDE SASTANAK U 11H PA DODJITE U NOVI AMF2, VALJDA CE SVE BITI KONACNO RAZJASNJENO

INAC ZAMOLIO BIH AKO IME NEKO OD KOLEGA KOJI SU PROSLE GODINE UPISALI 4TU ILI NEKO OD APSOLVENATA DA MI PREDLOZI AKO IMA NEKI PREDMET ILI VISE NJIH KOJI NEMAJU NEKIH PREDISPITNIH OBAVEZA, I KOJI SE MOGU BEZ TOGA POLAGATI!
DA MI KAZE KOJI SU TO!
JER MOZDA BI ONDA POLAGAO I NEKE OD TIH ISPITA IZ CETVRTE.

SUSTINA I ONO KAKO SAM JA SHVATIO U VEZI TOGA PREKO 60 BODOVA JE TO DA VI NA ONOM OBRASCU MOZETE PRIJAVITI 60 BODOVA !
S TIM STO JE RECENO DA AKO NEKOME JEDAN ISPIT SE LOMI OKO 60 BODOVA NPR
AKO GA NE PRIJAVI IMA 57, A AKO GA PRIJAVI IMA 63!

E U TOM SLUCAJU TI PRIZNAJU TAJ JEDAN ISPIT I UKLJUCUJU GA KAO DA NIJE 63 VEC 60 BODOVA!
TAKO DA MOZETE SLOBODNO AKO IMATE TAJ JEDAN ISPIT KOJI VAM PREBACUJE ZA KOJI OBD PREKO 60 DA GA RACUNATE U OKVIRU 60 !
NARAVNO TO NE VAZI AKO JE TO CITAV ISPIT PREKO 60, DAKLE NE AKO IMATE 66 !
VEC SAMO AKO VAM SE LOMI TAJ JEDAN NA 57/63

E SAD ONO STO JE DRUGA MOGUCNOST, AKO SMA DOBRO SHVATIO JE DA VI U OVIH 60 PRIJAVLJUJETE ISPITE KOJI IMAJU PREDISPITNE OBAVEZE, I ONE NA KOJE ZELITE DA IZLAZITE NA KOLOKVIJUME I SL!

ALI DA MOZETE RECIMO DA NE PRIJAVITE NEKE ISPITE KOJI TE PREDISPITNE OBAVEZE NEMAJU I DA MOZETE IZLAZITI NA NJIH SA OVIM PLACANJEM 1000/2000/3000 ZA PRVI/DRUGI/TRECI IZLAZAK NA ISPIT (TAJ KOJI NISTE PRIJAVILI NA OBRASCU)

RECENO JE DA CE ZA BUDZET BITI RANGIRANJE, ALI TU JOS IMA NATEZANJA SA MINISTARSTVOM...

UOSTALOM AKO VAZI ONAJ RASPORED ZA DOGOVOR SA UPRAVOM, ONDA SE VIDIMO SUTRA U AMF2 U 11H !!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 20:45:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
hvala, ako neko zna jos nesto neka napise.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 22:43:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Hoce li raditi skriptarnica za vikend (zbog SV obrasca)? Ajde neka neko pita sutra, pa neka javi svima ovde...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 22:53:46 

Sad posto odobrise ovih 111 za upis 4te, interesujeme ako ima neko od kolega apsolvenata ko je upoznat sa svim predmetima 4te godine i ko mi moze reci koji ispiti sa 4te - smer Menadzment su onako ispiti tipa koji se mogu bez predispitnih obaveza poloziti ?
Znaci ono imas knjigu i ispitni rok i sibaj ! :)

Posto realno ja cu cisto formalno upisati Cetvrtu, ali mozda bi uzeo bar 1,2,3 ispita iz Cetvrte cisto da je nacnem ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 23:08:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2008. 01:05:20
Godina: II
Smer: UK
http://www.studentskisvet.com/info/2009 ... 19-oktobra

PONEDELJAK ajde ljudi sto veci broj to bolje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 23:26:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
Odobren upis u 4. god. sa 111 bodova? Srecan sam zbog tih ljudi zaista. Nemojte da me razumete pogresno ali ja upisujem 4. god. sa 145 bodova i isto cu biti samofinansirajuci student jer nisam dao 48 bodova u tekucoj godini. Malo kao nije fer. Ili se tripujem...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 23:41:21 

D`ebeli je napisao:
Odobren upis u 4. god. sa 111 bodova? Srecan sam zbog tih ljudi zaista. Nemojte da me razumete pogresno ali ja upisujem 4. god. sa 145 bodova i isto cu biti samofinansirajuci student jer nisam dao 48 bodova u tekucoj godini. Malo kao nije fer. Ili se tripujem...

Tvoj gnev je razumljiv i opravdan, ali usmeren na pogresnu stranu !

Dakle bezveze je da nas "111+ samofinansirajuce kolege" uzimas na zub, kad mi "ni luk jeli ni luk mirisali" !

Slazem se da ti koji si ostvario 48 bodova treba da budes na budzetu !
I o tome se i danas na sastanku i pricalo, a pricace se i sutra u 11h pa svrati u Amf2 !

Cak i uprava FON-a podrzava da svi vi budete na budzetu, ali na Ministarstvu je sve !
Student prodekan je spominjao i zajednicki protest studenata svih fakulteta u vezi s tim problemom u ponedeljak !

Dakle ako Ministarstvo odobri odredjene kvote onda ce biti vrseno rangiranje u okviru tih kvota za budzet, a ako budu bas velikodusni mozda i svima dozvole, mada je to malo verovatno...

U svakom slucaju zelim vam sve najbolje !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 23:47:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
Ma nisi me razumeo. Nisam ja ni dao 48 bodova. I nikoga ne uzimam na zub i ne postoji nikakav gnev. Samo konstatacija iz ocaja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Saopstenje novo
PostPoslato: 18.10.2009. 12:14:09 

Pridružio se: 04.06.2006. 21:22:58
Godina: II
Nije mi jasno u novom saopstenju fakulteta. Pise da je u utorak "Upis u IV godinu studija samofinansirajućih studenata koji su ostvarili >= 111 ESPB boda." Da li se ovo odnosi samo na ljude koji su u trecoj god bili na statusu samofin. ili i na nas koji smo u trecoj bili na teret buzdeta?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2009. 13:49:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
????

Ovako- posto imam cistu prvu i drugu godinu (120 bodova), inace drugu sam obnovila i sada treba da upisem trecu na samofinansiranje. Medjutim, u obavestenju stoji da je za upis cetvrte godine na samofinansiranje potrebno vise i jednako od 111 bodova!
Koju godinu sada treba da upisem, trecu li cetvrtu, tj. da li mogu da upisem cetvrtu, a da slusam sve ispite iz trece i da placam umesto 2150 po bodu 1200(posto su mi u tom slucaju ispiti iz trece po 1200, jer su iz prosle godine)? Totalno sam zbunjena, pa ako neko ovo moze da mi pojasni!!! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2009. 12:41:07 

Pridružio se: 21.01.2006. 19:00:13
Godina: Apsolvent
... i tako su bivši četvrtaci, sadašnji četvrtaci, naviknuti na trpanje od strane uprave, podvili repove, zavukli ruke u đžepove roditelja i krenuli ponovo u školicu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2009. 09:37:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2008. 11:16:45
:word2:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 16:15:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
Samo jedno pitanje, ovo rangiranje studenata za budzetski upis da li se obavlja posle Oktobra ili Oktobra2?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.09.2010. 17:52:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
posle okt 2

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7