Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 15:38:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi, u ponedeljak svi da se natrpamo tamo ispred saltera,
NEMA UPISA!!! Ko vam je rekao da ima upisa? Martic, Milija? Neeeema upisa... :)
Ono je mali prostor i zato ga mozemo zauzeti. Da vidite kakva ce im frka biti kad im propadne ponedeljak za upisivanje ;) i najaviti da cemo tako i sutra i prekosutra i da vremena nemaju jer sve se pomera. Policija ne sme da udje na fakultet tako da smo sami, plus u koju god ucionicu da premeste upis mi mozemo da blokiramo jer, faks nam je mali, pa nek se j*** sto su ga tako budzili

Poslednji put menjao ::manjak dana 10.10.2009. 16:01:26, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 15:45:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
Boza_zvani_Pub je napisao:
D`ebeli je napisao:
I ovo je vrlo zanimljivo... Skupljam tih 54 boda za sta? Za petu godinu? :) ili ce jos neko samo da mi kaze da se cetvrta gotina obnavlja u tom slucaju... :D i sta ako ne skupim ta 54 boda? Ne mogu da upisem apsolventski staz, a? Muahaha...

i mene je ovo zaintrigiralo pa sam se malo raspitao. prica se da je uveden uslov za apsolventdki staz, tj u toku 09/10 moras da sakupis minimum 54 espb da bi upisao apsolventski (za koji se, uzgred, ni ne zna hoce li postajati vise), a ukoliko ne uspes to da uradis: Moras da obnovis 4. godinu :udri:

ja cu sada verovatno upisati 4. godinu na samofinansirajucem statusu. i onda oni kao kazu da mozemo da izaberemo predmete u minimalnoj vrednosti od 37 poena. MALO SUTRA. fakticki MORAM da izaberem i PLATIM ispite u vrednosti od minimum 54 poena da ne bih opet placao 4. godinu. kad uzmem u obzir da u tih 54 poena MORA da mi budu ukljuceni Teorija sistema, Statistika i tako neki predmeti koje sam preneo, sto apsolutno ne mogu da polozim u toku jedne godine zato sto sam glup, ispada mi da ja svejedno moram da placam 4. godinu jos jednom...

pa ovo je smesno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 16:12:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2008. 19:10:12
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Ono sto je zanimljivo jeste da je sednica u utorak ili sredu i na sednici ce se razmatrati pitanje zbirnog bodovanja :aaa:

Taman da upravi damo jednu neprospavanu noc pred odlucivanje, malo glavobolje nista ne fali... i da vise prestanu da nas :sexinbed: kako im se cefne!!! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 16:43:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Nista meni sad ovde nije jasno sta oni hoce da nam naplate a sta da nam zabrane.
Usmeni iz matematike 3 je u ponedeljak u 8 ujutru, nadam se da cu zavrsiti na vreme da se prikljucim protestu ispocetka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 17:57:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Da kažemo izveštaj sa današnjeg sastanka je ovakav:

1. Zahtevi
Odlučeno je da će njih tačno definisati i predati studentski parlament najkasnije u utorak. S tim da će se Martiću ukazati na probleme ranije, usmenim putem.

2. Što se tiče protesta
Odlučeno da ostaje ponedeljak 10h, s tim da to bude varijanta gde ćemo se okupiti ispred fakulteta sa parolama, i ko želi može da ponese neki "muzički instrument" (tipa pištaljke, trupe, bubnjevi, itd.). I da mirnm putem izrazimo svoje nezadovoljstvo i podršku zahtevima. Kako bi fakultet video koliko nas je nezadovoljnih. A da prava blokada bude odložena za najverovatnije četvrtak, ako ne bude nikakvih indikacija za boljitak u skorije vreme. Tj. u ponedeljak, najkasnije utorak.

3. Što se tiče medija
Za sad bi obavestili samo puškice. Za ostalo sve zavisi od našeg brojčanog stanja u ponedeljak. Ako u ponedeljak bude 10-50 ljudi, onda ništa od cele ove stvari. A ako nas bude 300-1500. Onda možemo da razmišljamo i o blokadi, i o medijima, i o svemu ostalom.

4. Parole
Ovde se traži kreativnost nas FON-ovaca, svako ko ima ideju nek' je obrazloži ovde na forumu. Bez uvreda na ličnoj osnovi, gledajte da to budu parole koje nisu do sad korišćenje. Parole mogu biti tipa:
Fakultet za
Otimanje
Novca

Smilujte se na, fonOVCE!

Evropski
Sistem
Prevare
Bolonjaca

i slično...

Ako neko ima HAMER i markere, nek se javi, ili ako znate gde bi mogli u nedelju da ih nabavimo.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isto tako dobrodošli su i ljudi sa strane, svako ko je voljan da dođe da nas podrži ili da podrži vas lično, je dobrodošao. NAJVAŽNIJE je u stvari da se obavesti ŠTO VEĆI BROJ LjUDI!!! I to ne FaceBook ili FonForum, već direktno SMS ili nazoveš, ili kad nekog vidiš.

NAPOMENA: Na protestu, nemojte uzvikivati takođe uvrede na ličnoj osnovi (npr. prema dekanu, ili nekom profesoru).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:20:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2008. 12:53:50
Godina: III
Dolazim i nosim parolu...doduse mini parolu ali svaki doprinos je bitan.. :D DO POBEDE!!!!! :clap:
MNOGO SMO JAKI :teg:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:37:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Sale je malopre dao ideju koja mi se svidza (al ne znam sto je obrisao). Da ako nas bude vise, mozemo simbolicno da prekinemo saobracaj na bulevaru oslobodjenja, cime cemo sigurno skrenuti paznju! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:38:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
Povedite sto vise ljudi, kljucna stvar je da nas bude sto vise, samo tako mozemo da skrenemo paznju! SVAKA OSOBA JE BITNA!!! I ovo se tice i budzetlija takodje ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:50:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Veoma je bitno da ovo budu mirni protesti. Bez blokiranja saobracaja, zaustavljanja upisa, vredjanje dekanata, ili bilo sta slicno (kao sto je Patkica vec i naglasio)

A za to blokiranje saobracaja mozemo cak i krivicno da odgovaramo. Protest je ionako na nivo fakulteta, i nemamo pravo da ometamo nikog drugog. Nasi uslovi ce biti prosledjeni legalnim putem, i za sada je na nama samo da pokazemo da nas ima, i da smo nezadovoljni. A ako nas odbiju, videce i do koje mere smo nezadovoljni :P
I kao sto rece Vukasin, svaka, ali svaka osoba je bitna. I ako ste u mogucnosti, dovedite sto vise ljudi van fax-a, da nas podrze :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:54:22 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
Stvarno se ne slažem za blokiranje saobraćaja, šta su vam ti ljudi skrivili? Zamislite da se vi nalazite u jednom od tih automobila i žurite negde i neki debili vam stanu na put i ne možete da ih zaobiđete ni izađete iz kolone.

Ali za blokiranje upisa definitivno jesam, u tome nema apsolutno ništa loše. Kako oni prema nama, tako i mi prema njima. E neće dobiti pare tako lako! :P A što se tiče ljudi koji treba da upisuju u ponedeljak, ne znam da li je ok prema njima da se tad blokira ili je samo za ponedeljak dovoljno okupljanje, a blokada u četvrtak. Uostalom, ukoliko nas dovoljno bude bilo u ponedeljak i ozbiljno nas shvate, do te blokade u četvrtak neće ni doći ako izmene uslove u našu korist (nadajmo se!).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 18:58:27 
Korisnikov avatar

Pa zato i kazem, u ponedeljak ce biti mirni protesti... Vazno je da dostavimo nase zahteve dekanatu, i da im pokazemo da nas ima. A ti ljudi sto se sutra upisuju nisu nista krivi...
A ako nas, kojim slucajem fax bude ignorisao, onda organizujemo novi portest u cetvrtak, i nema upisa do danjeg.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:03:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Vukasin88 je napisao:
Povedite sto vise ljudi, kljucna stvar je da nas bude sto vise, samo tako mozemo da skrenemo paznju! SVAKA OSOBA JE BITNA!!! I ovo se tice i budzetlija takodje ;)

ne lozite se da ce doci neki iole solidan broj budzetlija da podrzi protest...
cujem neke cifre da ce biti oko 1000 ljudi, ja mislim da o tome mozemo samo da sanjamo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:04:01 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
^^ Ali možda će da organizuju tajni upis kada bude bio pun mesec i sat otkuca ponoć, domar otključa fax i pusti unutra sve mlađane noćobdije sa punim džepovima, osmehom i sjajem u očima... A unutra ih čeka vampirska uprava spremna da im isisa krrrrrv (hoću reći keš) :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:06:56 
Korisnikov avatar

Da se upisu mogu bilo kad....pa ja sam se prosle godine upisala u novembru. Hocu reci niko nece biti ostecen ako se ne upise sutra....mada NIKO IM I NE BRANI da se upisu. Ne znam sta se raspravlja o tome. DIFovci su blokirali i saobracaj pa im to nije mnogo pomoglo....ali ako zatreba i to cemo. :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:14:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
^ Da, al zato su Hrvati blokirali AUTOPUT pa im je drzava odobrila zahtev za besplatno skolovanje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:15:58 
Korisnikov avatar

Haha, vampirski fon :lol: :lol:

@Natural: ja mislim da ce ovoga puta izaci i budzetlije...ipak se ovo i njih tice :)
Tacnije, ovo je najvise i udarilo njih po dzepu, jer su navikli da nista ne placaju :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:22:04 
Korisnikov avatar

I ovo je cudo sto smo se organizovali, tj. tek cemo videti....tako da o sobracaju je rano pricati.
Mada kada su DIFovci blokirali put nije nastao kolaps, niti je iko pricao o tome sto su napravili zastoj, vec su privukli zeljenu a neophodnu paznju. Tako da i to je dobro sredstvo.....A ljude u kolima nesto bas i ne zalim, mislim, sta da se radi ni meni se ne protestvuje ali moram!
Nisam ni ja nista skrivila upravi pa me ona ipak blokira! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:33:32 
Korisnikov avatar

Na dif-u ne protestvuje svega 50ak ljudi. I oni to cine vec duze vreme...naravno da je doslo do toga da blokiraju saobracaj :)
Ja se nadam da ce nas biti mnogo mnogo vise... I ipak nam je ovo prvo izlazenje, gde cemo obavestiti fon o nasim zahtevima, i dati im dan-dva da nam odgovore...
a ako ne popuste, onda... :srba:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:40:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2008. 19:48:08
A zasto vise niko ne pominje zahtev za prelazak na budzet sa 48 i vise poena? Sta se sa tim desava?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:44:50 
Korisnikov avatar

pa to je palo u senku zahteva za opstom egzistencijom na FONu, ali nije zaboravljeno :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 19:54:47 

Pridružio se: 28.06.2007. 20:37:34
Prvo, sve pohvale za inicijativu, i stvarno se nadam da cemo se okupiti u stom vecem broju kako bismo skrenuli paznju da ovakve stvari ne mogu da se rade.
Patak, ono sta smartram vaznim je da razjasnimo neke dileme pre nego sto kontaktiras bilo koga iz fakulteta. Mislim da ni mi nismo bas potpuno svesni o cemu se radi.

Citiraj:
Студент може узети предмете за слушање са максимално 60 ЕСПБ а минималан број је 37 ЕСПБ

Ovaj napomena ima prizvuk na nesto mnogo gore, a to je da mi u opste ne mozemo da polazemo vise od 60 bodova, cak ni uz doplatu, jer tako nesto nigde nije spomenuto. To bi naravno znacilo da bi bilo ko, ko je preneo bilo kakav ispit morao da ga vuce sve do 5-te godine sto je naravno prilicno van svakog razuma. Sa ovim obrascem mi potpisujemo da necemo slusati pojedine ispite naredne godine, pa ja stvarno ne znam na koji nacin bi se ta "kupovina" ostalih ispita uradila.

Ovo me pricno zabrinjava, jer ako mi popunimo i predamo ovakve liste mi smo dali svoju saglasnost sto ce potpuno pravno zastititi fon, pa tesko da bilo sta naknadno mozemo da uradimo.

Druga stvar je da nigde nije naznaceno da li se ovo odnosi na samofinansirajuce, budzetske ili obe grupe studenata. Bilo je dosta glasina da samo budzetlije placaju bodove itd. Naravno to jesu bile samo glasine, ali mi u stvari i ne znamo sta je prava situacija.

Ovo bi trebalo dobro proveriti i razjasniti, jer si kao problem u svom dopisu naveo "Placanje bodova" , dok je problem mozda mnogo drugaciji i dublji od toga.

Ono sto je potpuno sigurno je da su samo oni sa maksimalnim ostvarenim brojem ESPB sigurni, dok svi drugi, cak i oni na budzetu imaju ozbiljan problem. Iz tog razloga se nadam da ce ovaj protest uzeti siroke i ozbiljne razmere.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 20:08:10 

Pridružio se: 24.09.2008. 17:08:38
Godina: I
To je za poene je na republickom nivou, kako za sve tako i za nas.

@ Patkica:

I koje su glavne tachke oko kojih se bunimo? Daj napisi to, a ne ovako, ti si izneo neshto malopre, al kao shto si rekao predvideo si neke stvari. Inache ovako svi bi smo da se bunimo, a svako u svojoj glavi ima zahteva koji njemu odgovaraju. Napisi lepo kratko i jasno. Npr.
1.HOCEMO ZBIRNO RACUNANJE POENA
2.....
3.....

A ne ovako, ja mislim da treba da dodjemo sutra i da se lepo organizujemo, nije samo da dodjemo i da pljujemo po bolonji kao shto ti kazesh, za to se pljuje ispred vlade, a ne ovde. Ne trebamo da dodjemo sutra i da oni kazu, ajmo svi u 015, tj da naprave sastanke za godinama oko upisa kome shta nije jasno, jer cini mi se da je tako bilo prosle godine, i ni jedan zahtev nije bio ispunjen. Sem za 42 poena ali to je bilo na republichkom nivou.

p.s. Kako mi zao shto nisam zanla nishta o sastanku da dodjem.... :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 20:08:52 
Korisnikov avatar

^^ Odnosi se na sve. A moze da se prijavi vise od 60p, naravno, uz doplatu.

Miiliica je napisao:
A zasto vise niko ne pominje zahtev za prelazak na budzet sa 48 i vise poena? Sta se sa tim desava?

Zato sto o tome ne odlucuje fakultet, vec ministarstvo. I prosle nedelje su svi fakulteti izasli na ulice zbog toga, i podneli zahtev ministarstvu (i na koji cekamo odgovor do kraja nedelje, cini mi se).
A ovo za sta se mi zalimo je iskljucivo na nivou naseg fakulteta, i na odluke koje su oni doneli na svoju ruku.

Poslednji put menjao *ivy* dana 10.10.2009. 20:10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 20:09:20 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Godina: IV
Dolazim u pon.... :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 20:11:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Dj_Patkica je napisao:

4. Parole
Ovde se traži kreativnost nas FON-ovaca, svako ko ima ideju nek' je obrazloži ovde na forumu.

Nemam bas konkretne predloge, ali mogla bi neka parola u vezi toga sto nam dozvoljavaju da polazemo samo 10-11 ispita, a mozda neko zeli da polaze 15... Nesto u vezi toga... Kako nam brane da polazemo sve sto hocemo, kako nam brane da ucimo, kako nas ogranicavaju na odredjen broj ispita...

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća