Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08.09.2009. 10:30:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2008. 11:16:45
Godina: Dipl.
Smer: ME
Vidim da nema ove teme, pa reko' da je dodam :P... Ako je ima nisam je nasao, i unapred se izvinjavam...

Dakle po odluci fakulteta iz maja ove godine ovo su uslovi: http://www.fon.rs/vesti/2009/04/Odluka.pdf

E sad ono sto meni nije jasno, (jasan mi je onaj deo za stare studente, kojima i ja pripadam - cista prva i druga + 6 iz trece + eventualno kompenzacija), je ovaj sistem za novi nastavni plan, po kome je za upis 4. (samofinansiranje) dovoljno po 37. bodova iz prve, druge i trece, ako sam to dobro shvatio. E sad ako je to tako kako ja mislim, jel moguce prebacivanje na taj novi plan i upisivanje godine po tom rezimu (obzirom da ne znam kako ni da li cu dati verovatnocu i statistiku :P)

Ili da izdejstvujemo bezuslovan upis 4. :D (Ionako su ga imali na nekim fakultetima BU)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2009. 11:32:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.01.2006. 22:34:40
Godina: IV
Smer: IS
ja sam vise da izdejstvujemo kompenzaciju ako ima jos zainteresovanih studenata a siguran sam da ih ima.
ne preporucujem ti da se prebacujes na novi plan jer prebacivanjem na novi plan kad zavrsis fax ne stices zvanje DIPLOMIRANI nego tek posle mastera.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2009. 12:05:16 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Naravno da ima zainteresovanih za kompenzaciju! :) Pa skoro cela 05 generacija koja sad juri uslov za cetvrtu vuche po neki prokleti ispit iz druge... A pretpostavljam da tu ima i 04 pa i starijih kolega kojima svakako ne odgovara prebacivanje na sistem bodovanja ispita. Posebno sto se po tom nacinu placa preneseni ispit i za budzetlije, a sa druge strane verujem da i kad bi dozvolili taj prelazak da bi odredili neku cifru za placanje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2009. 14:16:40 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
evo šta ja znam.

pitao sam pre dve nedelje na šalteru da li može da se pređe na nov plan jer su mi falila dva ispita iz druge, a imao sam 9 iz treće tj. 48+ poena... i rekli su mi da zvanično ne, ali uz molbe da će možda i moći al to zavisi od prodekana.

što se tiče kompenzacije danas sam čuo da je st. prodekan rekao da će biti.

inače u vezi ovih 48+ poena, meni je recimo bilo malo nelogično, evo zašto.

po toj odluci, ako 05 generacija obnovi godinu, mora da pređe na nov plan. Po novom planu ti treba 48 poena. Ako imaš 48 poena, onda upisuješ sledeću godinu... Tako da ako padneš upisuješ po novom, ako prođeš upisuješ po starom, tako da ne znam šta će se tu gledati...

sva sreća pa sam danas dao uslov :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2009. 18:58:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2008. 11:16:45
Eh blago tebi :) ...a sad za nas sa jeftinijim ulaznicama :D

Posto ce biti kompenzacije, ako je kolega Mort u pravu, onda da predjemo na sledeci nivo dejstvovanja, a to je: bezuslovan upis (ja sam za to da probamo, pa sta bude ::D - mislim ono tipa, ako neko hoce bezuslovno onda ne moze na budzet ako nije bio i tako neka teska sakacenja statusa ali da probamo)

U sustini fakultet tu nista ne gubi...pare ce da uzmu... A bilo bi ok kada bi dozvolili tako nesto da ljudi ne gube godinu zbog jednog, dva ispita. Ne verujem da je problem napraviti grupe za slusanje i vezbe ako ce tu da prigovaraju, zbog kolicine studenata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2009. 10:57:09 

Pridružio se: 29.03.2009. 15:17:11
Генерација сам 05,по старом програму,трећа година на буџету.Мораћу да је обновим (ако не дам пет испита у октобру) :) .Већ сам једном обнављао другу.Наплашише ме са тим новим програмом и плаћањем неког силног новца,зна ли неко конкретно шта ме чека?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2009. 12:13:46 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Konkretno to niko ne zna, pa čak ni uprava fakulteta. Ali po planu i programu po kom se vodi 05 generacija student na budžetu ima pravo da obnovi dve različite godine studija, a da ne izgubi status budžetskog studenta. Sve ostalo bi bila (nametnuta) prevara od strane fakulteta. A ne bi me čudilo da uveliko smišljaju kako da protumače ovo pravilo pa da postane drugačije. U svakom slučaju ne gubi nadu dokle god imaš šansu da daš te ispite.
PS I ako saznaš neke nove informacije u vezi 05 generacije molim te podeli sa nama. (podrazumeva se da ne budu rekla-kazala već iz proverenih izvora)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2009. 17:35:24 

Хвала ти на одговору,покушаћу ових дана да сазнам више.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2009. 22:28:06 

Pridružio se: 29.08.2008. 21:58:37
Godina: III
a jel 48 poena treba sakupiti samo za ispite koji se odnose na trecu godinu? ispiti iz druge ulaze u taj zbir 48 ili ne???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 01:50:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Ulaze.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 03:24:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
ja bih da se ukljucim u diskusiju vezanu za nas "mladje" studente 3. godine tj generaciju 06.

naime, uslovi upisa 4. na budzet su jasni: ako si bio 3. na budz i ove godine dao ispite u vrednosti od 48 espb-a (nije vazno iz koje su kodine ispiti) + uslovne za 3. i 4. uz cistu 1. ti si na budzetu u 4. nadam se da se ne varam?

medjutim, onaj deo oko placanja mi nije bas najjasniji. tamo (u odluci) pise da se u 4. godini mogu polagati ispiti samo u vrednosti od 60 espb poena, a da ostalo treba da se plati (AKO HOCES).

nije mi jasno kako ce oni voditi tu evidenciju za svakog studenta ponaosob koje je ispite izabrao da polaze, hoce li da plati ili ne, kada ce to da se bira/placa, kako ce da nam zabrane da slusamo/polazemo neke ispite? ovo mi je skroz konfuzno.

kljucna stvar koju bih da pitam, hoce li se izbor ispita koje cemo polagati u tih 60 besplatnih espb vrsiti pre pocetka godine ili na kraju. ja ne verujem da mogu da dam vise od 60 poena za godinu dana pa bi bilo glupo da im nesto placam, ali opet ne znam kakvi su ispiti iz 4. sta ako se posle ispostavi da sam trebao da platim jer sam mogao da polozim?

mozda ja sve ovo pogresno kapiram, mozda ce svi koji nesto prenesu morati da plate?

hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 12:54:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Ja tumacim taj njihov pravilnik vec mesecima. Ono sto je zanimljivo to je da u cenovniku pise koliko i kako placaju studenti nizih godina pri upisu u narednu (tu razliku u bodovima), dok za nas ne pise nista. Tako da mislim da ni njima nije jasno. A kad dodje vreme samo ce da izmuljaju nesto kako bi dobili sto vise para i da nas obaveste vece pred upis.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 15:50:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
*Iris* je napisao:
Ja tumacim taj njihov pravilnik vec mesecima. Ono sto je zanimljivo to je da u cenovniku pise koliko i kako placaju studenti nizih godina pri upisu u narednu (tu razliku u bodovima), dok za nas ne pise nista. Tako da mislim da ni njima nije jasno. A kad dodje vreme samo ce da izmuljaju nesto kako bi dobili sto vise para i da nas obaveste vece pred upis.

ja necu da im dam pare ako skupim 48, pa makar me vratili kod kraguljke na predavanja ponovo! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 17:08:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Solidarisem se. Ja imam 48, ali mrka kapa da cu skupiti jos koji bod u medjuvremenu, mada sam planirala, al dusmani mi ne daju mira.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2009. 03:20:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Ja imam 32 poena trenutno (sve iz treće) i planiram da čistim drugu godinu. Međutim marketing me mnogo yebe. Kad dam sve osim njega imaću 50 poena. Sada meni nije jasno, zašto bi bilo loše da se pređe na novi program? Moj cimer je diplomirao u februaru (mi smo '04) i on je dobio diplomirani inženjer. Ali kolegnica koja je otprilike tada diplomirala je skor upisala master na fonu. Što bi upisivala, osim ako joj nije trebao (tj diploma nije važila). :zbun: Inače cimer radi u spinnakeru (comtrade) već godinu dana (java programer).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2009. 19:24:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2005. 18:51:48
Kako je moguce da izbor alternativnih predmeta bude 1 i 2 oktobar, a ja cu uhvatiti uslov tek u oktobru dva? Oce li biti ovog roka u opste?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 13:58:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.06.2006. 19:18:20
Imali nekih novosti oko upisa?Prvenstveno me interesuje za starije, tj 05???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 14:22:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2006. 20:36:27
@Boza Pub & Iris: Ne morate da placate nista, samo necete moci da polazete neke predmete u 4. godini nego tek kad ih odlusate u npr zimskom semestru sl godine. Kako je to moguce voditi evidenciju? pa lepo kako uvek vode evidenciju ispita koje mozes da polazes...

Meni je nejasan deo oko placanja tih ispita, ja npr mogu da upisem 4. sa 7 preostalih ispita sto je poprilicno i kad bi se sracunalo sve ukupno trebao bih da platim mozda i vise od 35k din :zbun:
mada kazu da moze najvise 30k din da se plati...

Drugo...ako neko zeli da upise godinu na samofinansiranje po ovoj odluci treba da plati 120k za godinu i jos plus sve zaostale ispite (sto je s obzirom da je dao 37espb moze biti i preko 40k din) sto vodi ka neverovatno velikoj sumi novca koju slozicete se malo ko ima da izdvoji...

Trece...ako obnovimo godinu, koji status imamo sledece godine kada upisemo? Ako je samofinasiranje 120k + obnova(oko 30k)...onda se svodi na isto sto i u prethodnom problemu...

Mislite o tome... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 17:56:13 
Korisnikov avatar

Nesha87 je napisao:
ja npr mogu da upisem 4. sa 7 preostalih ispita sto je poprilicno

Kako?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 15:08:59 

Фјут je napisao:
Генерација сам 05,по старом програму,трећа година на буџету.Мораћу да је обновим (ако не дам пет испита у октобру) :) .Већ сам једном обнављао другу.Наплашише ме са тим новим програмом и плаћањем неког силног новца,зна ли неко конкретно шта ме чека?

Ево да одговорим сам себи.Питао сам у студентској служби и рекоше ми да остајем на буџету,мада нису умели да ми кажу да ли ћу после обнове морати да се пребацујем на нови план.

И да,нећеш дати пет испита у октобру:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 15:22:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
reci mi da si 2 puta obnovio i ostao na budzetu?
upravo cu da se ubijem sto se nisam rodila samo dve god ranije :(
jbt, samo dve god razlike, a pogledajte kako nas deru sad :/
jbm ti "bolonju" i sve vezano za doticnu! :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 17:37:35 

Pridružio se: 14.09.2009. 19:02:09
Фјут je napisao:

Fjut, ja sam 04 generacija. mi vec studiramo po novom NASTAVNOM programu i to nije problem, kad sam upisivao drugu godinu 2005/06 oni su izmislili taj novi program. razlika izmedju novog i starog je u: Matematika I po starom=Mat1+Mat2po novom, UIS po starom=OIKT+UISpo novom, itd, itd.. ja kao gen 04 sam polagao i menadzment kao razliku ispita kad sam upisivao drugu da bi presao na novi plan, jer po starom menadzment nije postojao u prvoj godini...

e kod nas starijih gen. je problem u zakonu po kom studiramo. mi studiramo po zakonu iz 2002., a 2006. je donesen novi zakon. tako da za nas ne vazi sakupljanje bodova i uslov na osnovu njih, vec prve dve ciste i iz trece 6komada :) da si obnovio PRVU godinu onda bi i tebe kacio novi zakon i mog'o bi da das uslov preko poena...

i mozes da obnovis dva puta godinu ali ne istu, i da ostanes na budzetu. ja obnovio drugu, i sada trecu i dalje sam na budzetu, samo placao obnovu budzetski..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 22:08:21 
Korisnikov avatar

Kakve su sanse da nas starije bezuslovno puste u cetvrtu, kao sto se desavalo na nekim fakultetima...
Jer ne mogu oni bez tvoje saglasnosti da ti promene plan, i program, VALJDA?!?
A i nema nas nesto mnogo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 23:02:43 

Pridružio se: 14.09.2009. 19:02:09
ja se secam da sam potpisivao neku izjavu da zelim da predjem da na novi nastavni plan sto znaci da samo uz tvoju saglasnost mogu da promene, bar je tako bilo 2005/06...

slazem se sa tobom o bezuslovnom upisu cetvrte, moj drug tako upisao na saobracajnom preprosle godine... ali ko zna da li ce to dozvoliti.. verovatno i sam fakultet ceka da se zavrsi oktobarski rok, da dobiju podatke koliko je studenata dalo uslov, pa da znaju sta da rade sa nama "starijima"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.09.2009. 11:11:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.02.2008. 00:21:23
jel ovaj cenovnik vazi za nas 05 i starije konkretno mislim na stavku obnova godine budzetski koja kosta 19 000 http://fon.rs/osnovnestudije/cenovnik/

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća