Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 15:29:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
Godina: Apsolvent
Smer: IS
da se nadovezem na kolegu Darth Vercundus-a
nastavno naucno vece najverovatnije nece zasedati pre 21og septembra, a samo ono moze doneti odluku o kompenzaciji. ako kompenzacije bude (koliko sam mogao da ispratim) ona ce vaziti samo za studente trece godine. ovo nije sigurno, ali veca je sansa da je dopuste III nego II godini. od sledece godine kompenzacije skoro sigurno nece vise biti uopste.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 15:39:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2007. 12:35:18
Godina: III
Pa onda da podnesemo tu inicijativu ili preko studenta prodekana, ili mi sami, nema treceg!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 15:41:16 

Pridružio se: 11.11.2007. 12:20:30
pa nije fer da dopuste III god a da ne dopuste IIoj... ili svi ili niko.. :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 15:49:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
^
bolje samo III nego niko.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 16:10:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Godina: Dipl.
bellucci je napisao:
A da li se pricalo o uslovima studiranja posle obnovljene godine?
Da li se ostaje na budzetu ako se ocisti ili ne?

Sto se III tice, to zavisi od ranijih obnova i trenutnog statusa, u skladu sa starim statutom.

Posto vidim da si II, najbolje da odes sutra i pitas sta te zanima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 18:26:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Godina: Padobranac
Darth Vercundus je napisao:
Jos bi da napomenem, da se tokom citavog razgovora, prodekan trudio da skrene paznju sa teme o kompenzaciji, pricajuci o prvoj godini, uslovima studiranja u narednoj godini, a i nekoliko puta je naglasio da to sve nije u njegovoj nadleznosti...

dovezao bih se na prichu kolege, koji je skroz u pravu shto se tiche prodekana za nastavu i njegovo izlaganje danas, jer je I godina i ovako "pojela" 20 minuta, pa je on prichao 20 minuta i gledao kako da shmugne, davajucji shto manje informacija studentima kojih je po spisku oko 400. Jedna stvar po meni u kojoj je bio u pravu jeste da treba lepo da se dostavi nauchno-nastavnom vecju od strane studentskog parlamenta i studenta prodekana.
Pitali smo ukoliko neko ne zheli da zastupa nashe interese kome da se obratimo, prodekan je rekao da mi treba da se potrudimo da pritisnemo parlament uostalom kome je i duzhnost da se bori za prava studenata i naglasio je da ne bi bilo dobro da se formiraju neke "nove" institucije koje bi vodile raspravu u okviru ovog nasheg pitanja. Pored toga osnovni problem studentskog parlamenta je u tome shto je veliki broj ljudi zavrshio studije i ne pojavljuju se vishe. Mishljenja sam da treba da se izdvoji odredjeno "telo" koje cje imati komunikaciju sa svima i odrediti prave ljude za prezentiranje nashe situacije pred nauchno-nastavnom vecju. Videcjemo sutra shta se deshava kako je nash kolega Darth vecj napomenuo prethodno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 19:15:45 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
Smer: UK
okrenuo sam par brojeva ljudi sa građevinskog fakulteta.Stvar je sledeća:u poslednju godinu studija se upisuju BEZUSLOVNO,a za generaciju 05,KOMPENZACIJA je odavno odobrena :aaa: ne znam šta ovi naši čekaju,al ovo što čujem mi je nešto neverovatno :aaa: na dosta fakulteta je slično...evo vam sajt NJIHOVOG PARLAMENTA (velikim slovima,zato što oni imaju svoj sajt :) )

http://parlament.grf.bg.ac.yu/

ništa nam ne predstoji sem da grizemo,SVI,a ne nas 25 (od toga 14 sa mog smera) koliko nas je danas bilo :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 20:13:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2008. 23:01:24
Ljudi predlazem sledece:

Sutra idem na sastanak sa novim studnetskim parlamentom da se dogovorimo oko kompenzacije i iznosenja slucaja pred nastavnicko vece na sednici koja bi trebala da se odrzi izmedju 21 i 25 septembra, u slucaju da na toj sednici ne bude usvojena kompenzacija trebali bi svi koji smo se potpisali da dodjemo na faks i trazimo istu pogotovo sto je na dosta fakulteta vec usvojena pa nece ni njima biti svejedno ako im se pojavi 400 studenata kojima treba kompenzacija + podrska ostalih kolega sa faksa.Napominjem da bi ovo trebalo da se organizuje samo u slucaju da nas uprava odbije na sednici nastavnickog veca.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 21:18:52 
Korisnikov avatar

Jos jedan predlog. Obnovite formu za prijavu za kompenzaciju, do te sednice sigurno moze da se sakupi jos ljudi.

Bilo bi dobro da se prikupi sto vise potvrdjenih informacija o stavovima drugih fakulteta o kompenzacijama i bezuslovnim upisima.

Do same sednice ima jos dosta vremena i svakako da dodatni argumenti nisu na odmet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 22:21:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.08.2004. 13:36:42
Drugim recima nista se danas na savetu nije pricalo o tome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 22:27:47 
Korisnikov avatar

Jeste se pricalo, nije se doslo do resenja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 23:13:33 

Pridružio se: 26.09.2007. 09:58:57
Godina: IV
na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju upis zavrsne godine je bezuslovan

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 00:33:00 

Pridružio se: 09.09.2008. 22:07:57
Smer: ME
koliko sam ja razumeo ono sto sam cuo danas:

kompenzacija za one koji upisuju 4. godinu je na neki nacin moguca (ranije su naveli kako - gore) jer su ti studenti sigurno po starom programu skolovanja upisali!!! I i II godina su skroz po bolonji pa je tu velika razlika...

sto se tice izlaganja prodekana za nastavu, nisam shvatio da je izbegavao da kaze kako i sta treba da se uradi, cak naprotiv...rekao je da se obratimo sutra u 13h tim ljudima iz parlamenta za pomoc i sa tim spiskom od 400 ljudi, jer su oni ipak kao priznati kao neko i nesto. u slucaju da od njih nema vajde onda treba da se pravi nova ekipa ljudi - to ce sutra Dent da provali ( srecno! :) ).
naglaseno je da treba da se smisli i "strategija" kako da se izbori ta kompenzacija da li brzo - pritiskom na te savete ili da se tek izadje pre to naucno vece ili sta vec :)) - cini mi se da je stav vecine ova prva opcija :)

neko je predlozio da parlament izdejstvuje ranije sazivanje tog veca - ne znam koliko je to pametno, znate kakvi su ljudi inace --- " sta me sad i ovi smraju da sad dolazim ovamo ili tamo... " - mac sa dve ostrice - moje misljenje

ps. citajuci postove video sam da je neko napisao da je kompenzacija zabranjena zakonom - mislim da to nije tacno, da je ona samo zabranjena konkretno na nasem faxu (mozda i gresim!)...ali takodje sam skontao da je zakonom zabranjena za II godinu (opet, mozda sam lose shvatio!)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:11:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2007. 12:35:18
Da li je danas bio sastanak studentskog parlameta, sta se desavalo tamo, ima li nekih novosti???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:53:06 
Moderator
Korisnikov avatar

kolega dent mi je javio sledeće:

Na nastavničkom veću će se donositi odluka,a ono će biti održano od 21 do 25 septembra.Što se tiče studentskog parlamenta,naš zahtev za kompenzaciju će biti odvojen od zahteva druge godine i o našem zahtevu će se prvo razmatrati.

Ovo su informacije koje mi je on dao preko telefeona,ukratko.Takođe mi je rekao da na tom nastavničkom veću može prisustvovati najviše 3 studenta,koje će kolega dent sam da izabere.U slučaju da nam ne odobre kompenzaciju,mogli bi da se okupimo svi zajedno i odemo ispred faxa,a ne kao juče,nas 25 :ljutko:

Za ostale informacije pitajte denta,al ovo vam je ukratko što je on meni rekao :cool: :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 16:24:50 

Pridružio se: 11.11.2007. 12:20:30
Nadam se da ce jedan od to troje studenata biti i iz II godine kako bi uspeli da se izborite i za kompenzaciju IIgodine. Ima nas koji smo generacija 05 a druga smo godina.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 16:38:56 
Korisnikov avatar

valdevit je napisao:
kolega dent mi je javio sledeće:

Na nastavničkom veću će se donositi odluka,a ono će biti održano od 21 do 25 septembra.Što se tiče studentskog parlamenta,naš zahtev za kompenzaciju će biti odvojen od zahteva druge godine i o našem zahtevu će se prvo razmatrati.

Ovo su informacije koje mi je on dao preko telefeona,ukratko.Takođe mi je rekao da na tom nastavničkom veću može prisustvovati najviše 3 studenta,koje će kolega dent sam da izabere.U slučaju da nam ne odobre kompenzaciju,mogli bi da se okupimo svi zajedno i odemo ispred faxa,a ne kao juče,nas 25 :ljutko:

Za ostale informacije pitajte denta,al ovo vam je ukratko što je on meni rekao :cool: :D

Pored toga sada u ponedeljak kako je rekao student prodekan a na nasu inicijativu cje biti okachen taj dokument (da li ga mi zvali molba, zahtev ili kako god) na puskicama ili ovde pa cjemo mocji da ga prochitamo i dopunimo odredjenim informacijama (argumentima)ako smatramo da je potrebno, da posle ne bude nekih nejasnocja.....svi uchestvuju i kraj priche, samo jasno je da mora da se isposhtuje odgovarajucja forma u izlaganju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 17:15:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2008. 23:01:24
mango86 je napisao:
Nadam se da ce jedan od to troje studenata biti i iz II godine kako bi uspeli da se izborite i za kompenzaciju IIgodine. Ima nas koji smo generacija 05 a druga smo godina.

Generacija 05 i starije imaju sanse za kompenzaciju generacija 06 tesko ali pokusacemo i to:)Sve u svemu jos nista nije sigurno ali postoje dobre sanse da se kompenzacija odobri.U krajnjem slucaju rekao sam poslednja opcija je okupljanje ispred faksa :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 20:00:14 

Pridružio se: 24.10.2007. 21:36:47
Smer: ME
Bio je drugar juce na faxu i sreo Martica i pitao ga u vezi kompenzacije i rekao je da za upis trece godine (generacija '06) SIGURNO NECE BITI KOMPENZACIJE i da to na zalost nece ni razmatrati.
Sto se tice upisa u cetvrtu godinu (generacija '05) to ce razmatrati na sednici i videti jos da li ce odobriti...

Smorio sam se do jaja, ali nadam se ipak da ce parlament uraditi nesto i povodom generacije '06 da se promeni ta odluka.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:24:06 
Korisnikov avatar

Djuka je napisao:
Bio je drugar juce na faxu i sreo Martica i pitao ga u vezi kompenzacije i rekao je da za upis trece godine (generacija '06) SIGURNO NECE BITI KOMPENZACIJE i da to na zalost nece ni razmatrati.
Sto se tice upisa u cetvrtu godinu (generacija '05) to ce razmatrati na sednici i videti jos da li ce odobriti...

Smorio sam se do jaja, ali nadam se ipak da ce parlament uraditi nesto i povodom generacije '06 da se promeni ta odluka.

shta odluchi nauchno-nastavno vecje to je, a kompenzaciju za upis 3-cje i 4-te je logichno odvojiti jer su po potpuno razlichitom planu, po starom se rachunaju ispiti a ne bodovi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:26:43 
Moderator
Korisnikov avatar

upravo tako :cool: nadam se da će nam biti naklonjeni :cool: čini mi se da hoće.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:28:35 
Korisnikov avatar

valdevit je napisao:
upravo tako :cool: nadam se da će nam biti naklonjeni :cool: čini mi se da hoće.

pa zavisi i od argumenata, ali ipak nash rok zavrshetka studija do 2011 je jedan od kljuchnih, kao i shto raniji zavrshetak studija studenata radi uskladjivanja i ubrzavanja primene bolonjske deklaracije i u krajnjoj liniji oslobadjanje kapaciteta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:33:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Bumblebee je napisao:
Djuka je napisao:

shta odluchi nauchno-nastavno vecje to je, a kompenzaciju za upis 3-cje i 4-te je logichno odvojiti jer su po potpuno razlichitom planu, po starom se rachunaju ispiti a ne bodovi.

Postoje i oni kojima je potrebna kompenzacija za upis treće, a na starom su programu, tj. računaju im se ispiti a ne bodovi (generacije 05, 04 i starije...)
Ako se studentima generacije 05 i 04 dopušta kompenzacija za upis 4., valjda bi bilo logično da se istim generacijama dozvoli i kompenzacija za upis 3, studitaju po istom programu.

Poslednji put menjao filip dana 12.09.2008. 21:34:32, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:34:26 
Moderator
Korisnikov avatar

imamo mi gomilu argumenata koje je kolega dent fino nabrojao. :cool: možemo mi do sutra da ih iznosimo,ako oni kažu NE...ćao đaci :( valjda će biti u redu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 21:38:55 
Korisnikov avatar

valdevit je napisao:
imamo mi gomilu argumenata koje je kolega dent fino nabrojao. :cool: možemo mi do sutra da ih iznosimo,ako oni kažu NE...ćao đaci :( valjda će biti u redu...

nishta nam ne preostaje nego da se nadamo najboljem i aktivnijem uchestvovanju nego do sada.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća