Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11.10.2007. 21:34:49 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
Godina: Dipl.
Smer: ME
Predlažem vam izlazak na kolokvijume pod obavezno. Mene je neizlazak košta obnavljanja godine. Biće vam kasnije teže, a pogotovo zato što ko prenese ovaj ispit u treću ne može da radi kolokvijume.
Kolokvijumi vas oslobađaju po jednog pitanja sa ispita. Znači 3 kolokvijuma 3 pitanja... po trećina knjige. Na vežbama se rade zadaci.

Adresa sajta: http://ut.fon.bg.ac.yu/
Mailovi:
Levi-Jakšić dr Maja - levi-jaksic.maja@fon.bg.ac.yu
Marinković mr Sanja - marinkovic.sanja@fon.bg.ac.yu
Obradović mr Jasna - obradovic.jasna@fon.bg.ac.yu

Više informacija iz 2006/2007 možete pogledati u ovim temama:

http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=8978 - Kolokvijumi
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=6651 - Ispit
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=6092 - Pitanja za kolokvijum
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=6459 - Pitanja za treći kolokvijum

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.02.2008. 13:20:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2007. 16:07:16
Smer: IS
Koliko ljudi je ovo cudo polagalo u Januaru?
Kako su prosli oni koji su pozvani na dodatno odgovaranje?
Jel neko izlazi u petak?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.02.2008. 18:44:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Јел правио неко софтвер за неку методу (или шта већ) из овог предмета? Јел одузима пуно времена? Да ли је дозвољено да се тај "софтвер" прави у екселу? Рекли су у било чему...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 11:40:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
hmm..mene je ovaj mtr vec opako smorio, a jos nisam ni pocela da ga ucim :D
i taman sam mislila da sam ukapirala kako se polaze, kad juce mi jedna koleginica ubaci crv sumnje (da, prsla sam)..
uglavnom, ja sam skapirala da mora da se uradi ili seminarski, ili 2 seminarska ili seminarski+projektni, koji zamenjuju 2 zadatka, da bi se izaslo na te glupe kolokvijume iz teorije..e sad, koleginica kaze da mogu da se rade zadaci pre tih kolokvijuma, umesto seminarskih..e sad, ja tu informaciju ne cuh na vezbama, a ni na predavanjima, a na sajtu fino pise da je ˝A1 izrada 2 zadatka na ispitu...˝, tako da molim nekog finog da mi ovo malko razjasni
dankesen unapred :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 12:05:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2005. 12:13:51
^ne moras nista da radis, mozes da izlazis na kolokvijume a da zadatke radis u roku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 12:12:54 
Korisnikov avatar

Хмммм... да ли да ја изнесем своје виђење или не :D
Ја сам укапирао овако:
1.вежбе
на вежбама се може узети семинарки, пројектни, софтвер или још неке глупости и то те ослобађа једног или оба коликвијума. Рецимо софтвер носи 80-100 поена тако да те и у случају да добијеш 80 ословађа оба колоквијума и онда излазиш само на усмени. Треба само да пређеш 60 поена, рецимо, урадиш пројектни и семунарски и то је преко 60. Ако имаш мање од 60 ти излазиш на један коликвијум да нагураш преко 60.
Е сад, ја имам питање, да ли је могуће урадити пројектни (мени се чини да носи од 30 до 50) и изаћи на оба колоквијума и доћи до 100тке?

2.предавања
можеш узети и семинарски на предавањима, код професорке, вас троје, и то ти доноси 20 поена што кад се помножи са 0.6 (ваљда) изађе 1.2 и то му дође једна или две оцене више у коначној оцени. наравно, без обзира на семинарски мора се изаћи на усмени.

Јесам ли га укапира'? :)

Poslednji put menjao ::manjak dana 04.03.2008. 12:20:39, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 12:50:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
::manjak je napisao:
Хмммм... да ли да ја изнесем своје виђење или не :D
Ја сам укапирао овако:
1.вежбе
на вежбама се може узети семинарки, пројектни, софтвер или још неке глупости и то те ослобађа једног или оба коликвијума. Рецимо софтвер носи 80-100 поена тако да те и у случају да добијеш 80 ословађа оба колоквијума и онда излазиш само на усмени. Треба само да пређеш 60 поена, рецимо, урадиш пројектни и семунарски и то је преко 60. Ако имаш мање од 60 ти излазиш на један коликвијум да нагураш преко 60.
Е сад, ја имам питање, да ли је могуће урадити пројектни (мени се чини да носи од 30 до 50) и изаћи на оба колоквијума и доћи до 100тке?

2.предавања
можеш узети и семинарски на предавањима, код професорке, вас троје, и то ти доноси 20 поена што кад се помножи са 0.6 (ваљда) изађе 1.2 и то му дође једна или две оцене више у коначној оцени. наравно, без обзира на семинарски мора се изаћи на усмени.

Јесам ли га укапира'? :)

nisi...

:D

Ispit se sastoji iz 2 zadatka i 4 teorijska pitanja, i to ovako:

DEO A:
2 Metode ( Zadatka)

DEO B:
2 pitanja I deo ( I kol.)
2 pitanja II deo ( II kol.)

A:Zadaci se ne rade na kolokvijumu nego samo na ispitu, a da bi se oslobodili zadataka potrebno je da uradite projektni, softver, primena metode u firmi, ili nešto slično...
E sad, na ta 2 zadatka trebate da imate max 100 poena, a 60 je za prolaz, pa pogledajte koliko vas šta oslobađa... Ako imate 50 poena sa projektnog, znači da ste se oslobodili jednog zadatka...

B:Postoje 2 kolokvijuma, morate oba položiti i ne postoji popravni, i ne postoji način da ih se oslobodite... Možete uzeti seminarski ili kejs na predavanju i tako dobiti 20 poena na teorijskom delu, koji se dodaju kolokvijumima...

Ocena se računa

A x 0.4 + B x 0.6

S'tim što u B ulazi i 20 poena sa seminarskog.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 14:54:08 
Korisnikov avatar

!von je napisao:
beavis je napisao:
^ne moras nista da radis, mozes da izlazis na kolokvijume a da zadatke radis u roku.

paaa, mislim da ipak moras

a ja ZNAM da ne moras.
na kolokvijume mozes izlaziti bez obzira uzimas li ista na vjezbama ili ne, kada izlazis u roku onda moras imati >60 na zadacima da bi ti gledali teoriju, ali ako imas polozenu teoriju preko kolokvijuma ocijene ti zadatak i daju konacnu ocjenu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 14:55:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
e ok.Nego nije mi jasno, A uslovljava B, znaci li da se mora uraditi projektni/seminarski itd da bi se izaslo na kolokvijume, ili ipak moze da se A deo dao preko zadataka u roku?

Edit/Ulete beavis sa odgovorom.Hvala.

Poslednji put menjao Kelegorm dana 04.03.2008. 15:08:38, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 15:07:54 
Korisnikov avatar

^pa sta ja pisem tri puta i niko me ne konta, ne moras nista uzeti, ni seminarski, ni projektni, nista, oni ne uslovljavaju kolokvijume! ako nista ne uzimas - izadjes, polozis kolokvijume, izadjes na ispit i radis samo zadatke, ako padnes neki kolokvijum uradis i ta dva pitanja i to ti je to, ako si radio projektni/seminarski onda radis jedan ili nijedan zadatak.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 15:09:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Ma ok postovao si minut pre mene.Nego vaze cele godine kolokvijumi,jel tako?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 15:13:42 
Korisnikov avatar

ma sta je vama ljudi, lepo pise na sajtu

Citiraj:
A - U ovom delu ispita student mora osvojiti min 60 poena da bi se kvalifikovao za deo B.

pa onda kaze

Citiraj:
A1 – Na ispitu student radi dva zadatka koji obično nose po 50 poena.

A2 – Seminarski radovi urađeni u toku semestra i odbranjeni na vežbama donose poene 30 do 100 poena. Ukoliko je seminarski rad ocenjen sa manje od 60 poena, student je u obavezi da radi jedan zadatak na ispitu, tako što bira jedan od dva ponuđena zadatka i izradom odabranog zadatka treba da osvoji min. 30 poena, od mogućih 50 (Ne mogu se kombinovati poeni iz dva zadatka).

A3 – Kvalitetni seminarski radovi koji su ocenjeni sa najmanje 60 poena, oslobađaju studenta od izrade dela A na ispitu i daju mu direktnu prohodnost u deo B, odnosno teorijska pitanja. Student može raditi i jedan zadatak ukoliko želi da poveća broj poena za deo A (npr. na seminarskom ima 70, a želi da izradom jednog zadatka dobije još 30 poena).

a deo B je

Citiraj:
U toku semestra organizuju se dva kolokvijuma B-I i B-II. Kolokvijum je položen ukoliko je student ocenjen sa min 60 poena.

ko mi ne veruje nek se uveri sam http://ut.fon.bg.ac.yu/

na kolokvijume ne moze da se izadje ako nemas minimum 60 poena na tim seminarskim/projektinm/blabla, mozda je ranije moglo, sad ne moze

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 15:28:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Kolokvijumi iz predmeta
MENADŽMENT TEHNOLOGIJE I RAZVOJA
školska 2007/2008. godina

Kolokvijumi Datum Knjiga Oblasti
I april MT I Menadžment tehnologije
II Dinamika tehnologije i organizacije
u poslovnom okruženju
III Strateški menadžment tehnologije
MI IV Tehnološka predviđanja
II jun MT IV Operativni menadžment tehnologije;
V Komponente tehnologije i tehnološki
sistemi
VI Globalizacija i tehnološka
kooperacija
MI I Inovacije i tehnološki razvoj
II Transfer tehnologije
III Indikatori performansi
tehnologije
V Metode za podršku inovacijama
tehnologije u preduzeću

MT - Menadžment tehnologije i razvoja
MI - Menadžment inovacija i tehnološkog razvoja

Izvor http://ut.fon.bg.ac.yu/dokumenta/Kolokv ... 02008..doc

Dodje mi da se ubijem...:(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 16:29:23 
Korisnikov avatar

e sad smo se skroz zapetljali :D

pazi ovako, ispit se sastoji iz 2 zadatka i 4 teorijaska pitanja

ako ispit hoces da polozis tokom semestra moras da polozis deo A i deo B.

asistentkinja je na vezbama rekla da uzmemo seminarski koji nosi od 30-100 poena, ili da uzmemo projektni koji nosi manje+neki seminarski ili blabla tako neku kombinaciju, uglavnom nije spomenula da u toku semestra mogu da se rade zadaci, vec samo ove zamene za zadatke

onda je rekla, a to pise i na sajtu, tamo gde pise nacin polaganja ispita iliti ovde >> http://ut.fon.bg.ac.yu/ da deo B cine 2 kolokvijuma koja zamenjuju po 2 teorijska pitanja I DA JE USLOV da se na te kolokvijume, tj. deo B, izadje da imas MINIMUM 60 poena NA DELU A..sto opet pise na sajtu http://ut.fon.bg.ac.yu/

moje pitanje je bilo da li je tacno to sto sam cula od neke koleginice da ce tokom semestra moci da se rade ti zadaci, a ne ti seminarski ili softveri ili bilo sta sto su izmislili..mada sam sve vise ubedjena da je ona to lupila ili pretpostavila

eto

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.03.2008. 20:44:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2006. 20:36:27
!von je napisao:

onda je rekla, a to pise i na sajtu, tamo gde pise nacin polaganja ispita iliti ovde >> http://ut.fon.bg.ac.yu/ da deo B cine 2 kolokvijuma koja zamenjuju po 2 teorijska pitanja I DA JE USLOV da se na te kolokvijume, tj. deo B, izadje da imas MINIMUM 60 poena NA DELU A..sto opet pise na sajtu http://ut.fon.bg.ac.yu/

Ja ovde nista ne razumem! Da li su dva kolokvijuma dovoljna da dobijes konacnu ocenu?Neko kaze da neko ne, a oni ih dele na delove A(koji se kolko sam razumeo polaze u ispitnom roku) i deo B(koji se sastoji od dva kolokvijuma); i kako mozes da budes uslovljen delom A da bi izasao na deo B ako deo A polazes u ispitnom roku a deo B se sastoji iz dva kolokvijuma!?
Sto kaze moj drug Mort, znaci da niko ne moze da izadje na kolokvijume!? :lol:

I jos jedno pitanje za ove iskusne starije generacije: imam knjige Upravljanje tehnoloskim inovacijama i Upravljanje tehnologijom i operacijama, izdanja 2004., isti autor Prof Dr Maja Levi-Jaksic, da li ima razlike sa ovim novim knjigama MT i MI ili su dovoljno dobre da ucim iz njih???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.03.2008. 22:21:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2006. 20:36:27
Pa mogla si to odma da kazes tako :D sve bi bilo uredu da je pera odmah otisao u policiju! :P

A za knjige, MT je kao ista sa jednom od ovih mojih, naslovi su isti samo sto u novoj umesto upravljanja pise menadzment, a ova MI ima vise naslova nego ova moja druga :zbun:
ne znam sta da radim, a niko nece da mi pomogne :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 09:13:01 
Korisnikov avatar

^ма шта да очекујеш од њих када награђују студента који ће им одржавати сајт и када стављају заштиту на ЦД помоћу дискете :) Шалим се. Мене исто занима плус да ли ћу морати књигу да купим да бих узео тај софтвер

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 11:10:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 16:09:56
Taj cd je glupost. Prosle godine se kupovao nezavisno od knjige. Kupuje se na FPN. Jedino sto tu mozete naci, a da ce vam ikad koristiti su pitalice (one su zatvorena pitanja na kolokvijumima), kojih inace ima na puskicama.
Projektni koji se radi na vezbama zahteva zutu knjigu zbog nekih tabela na kraju.
Ispit se sastoji iz teorije i zadataka. Teoriju mozete polagati preko kolokvijuma i potrebno je da imate sve kolokvijume polozene. Deo koji padnete, polazete u junu pismeno, bez pitalica (jedno pitanje-jedna lekcija). Preporuka je da polozite sve kolokvijume.
Seminarski rad na predavanjima vas oslobadja jednog kolokvijuma, a projektni jednog zadatka na zadacima, koji se takodje rade u junu, kad i ono sto niste polozili od teorije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 11:14:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Seminarski rad na predavanjima ne oslobadja kolokvijuma, malo su ti informacije bajate...alo ljudi idite na ut.fon.bg.ac.yu sve lepo pise..i mislim da moze lepo da se zivi i bez tog cd-a, originala knjiga i lupanja glave sta-i-kako...nego pocnite vec da podvlacite knjigu, bar ono sto je do sada radjeno, posle ce biti lakse

I informacia za starije studente, juce na vezbama je asistentkinja rekla da starije generacije ne mogu da izlaze na kolokvijume, niti da uzimaju seminarske, priznaju im se proslogodisnji seminarski, ali ne i proslogodisnji kolokvijum

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 11:26:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 16:09:56
Ovo je od prosle godine, kada sam ja polagala. Ako seminarski ne menja kolokvijum, onda stvarno treba da pocnete da podvlacite knjigu. Nije neophodan original ni jedne, sam ako vec hocete da radite taj projektni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 14:11:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2008. 16:40:02
Godina: Apsolvent
Ovako:

1. Obnovio sam drugu godinu, nemam njen disk i nisam radio seminarske: da li mogu da izlazim na kolokvijume iz MTRa?

2. Ukoliko mogu i izadjem na (a daj boze i polozim) kolokvijume oslobadjam se usmenog dela: kako se onda radi pismeni deo sa zadacima, u istom roku kada i svi ostali polazu sve samo sto za razliku od ostalih meni daju samo zadatke?

3. Ako ne mogu da izadjem na kolokvijume onda moram da izlazim na pismeni i usmeni: kako polazem ispit? Odjednom sa (citiram sa sajta predmeta): "dva zadatka i četiri teorijska pitanja"?

4. Ukoliko (i to citiram sa sajta predmeta) "Ispit se polaže u jednom roku, u pisanoj formi" kako onda (citiram sa puskica) "Постоје три колоквијума која вас ослобађају усменог дела" ? Sta je tu onda usmeni a sta pismeni, usmeni su ona cetiri teorijska pitanja a pismeni su dva zadatka?

5. Imaju dve knjige, sta se iz njih uci za kolokvijume a sta za ispit? Bolje da pitam: koje gradivo se uci iz te dve knjige, a koje oblasti dolazi na ispitu i kolokvijumima? Ovo:

1. Kolokvijum
MT - glava I Menadžment tehnologije
MT - glava II Dinamika tehnologije i organizacije u poslovnom okruženju
MT - glava III Strateški menadžment tehnologije
MI - glava IV Tehnološka predviđanja

2. Kolokvijum
MT - glava IV Operativni menadžment tehnologije
MT - glava V Komponente tehnologije i tehnološki sistemi
MT - glava VI Globalizacija i tehnološka kooperacija
MI - glava I Inovacije i tehnološki razvoj
MI - glava II Transfer tehnologije
MI - glava III Indikatori performansi tehnologije
MI - glava V Metode za podršku inovacijama tehnologije u preduzeću

MT - Menadžment tehnologije i razvoja
MI - Menadžment inovacija i tehnološkog razvoja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 17:32:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2005. 11:31:19
Godina: Apsolvent
Da li mogu studenti koji su obnovljena druga da rade te kolokvijume?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 17:46:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.01.2006. 17:36:31
kolko sam je razumeo mogu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 20:15:22 
Korisnikov avatar

aha..znaci ti uzmes npr. taj projektni koji nosi max 50 poena i ne mozes da izadjes na kolokvijume...kul :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.03.2008. 20:31:36 
Korisnikov avatar

!von je napisao:
aha..znaci ti uzmes npr. taj projektni koji nosi max 50 poena i ne mozes da izadjes na kolokvijume...kul :D

Паааа овааај...неееее :D
Прво, на колоквијумима се ради теорија и на то мораш да изађеш па чак и да лично познајеш Милку Цанић :D значи то мораш.
Тај пројектни носи максимум 50 а теби треба 60 тако да мораћеш да радиш један задатак.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća