Započni novu temu Odgovori na temu  [ 164 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31.10.2007. 18:53:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 15:11:36
Godina: Dipl.
Smer: IS
Jeste videli vest na puskicama, sta je ono za januarski i februarski rok, kao ponovo zajedno???
A sta ce biti sa aprilom, jel ga ukidaju?
Sta se desava?

----
promenjen naziv teme
Rastko

:gomila: Sometimes there is a moment as you are awakening when you become aware of the real world around you, but you are still dreaming. You may think you can fly but you do better not try.People can fly.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 19:22:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2004. 22:13:50
Godina: Apsolvent
Ma smor...meni bi bilo 10x bolje da imamo januarski i aprilski, tako bar imam vremena da spremim neki ispit za april...a ne ovo...7 dana izmedju 2 ispitna roka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 19:26:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
Aprilski rok se održava u februaru. Razlog su mnogobrojne žalbe studenata, nemogućnost da se organizuje prostor kako treba, jer su u isto vreme ispiti i predavanja i vežbe... profesori i asistenti moraju da budu aktivni i na nastavi i na ispitima, a to je ove godine urodilo jedino haosom. S druge strane studenti su imali jedan dan ispit, drugi dan kolokvijum iz tekućeg semestra, pisali radove i slično.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 20:38:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2005. 01:20:42
@Gorbash

ti verovatno nisi imao februar pa ne mozes da znas koliko je bolji od aprila. Don je gore vise nego dobro objasnio

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 21:27:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Ja sm apsolutno za februarski rok, mnogo mi vise odgovara. U aprilu se ispiti poklope sa kolokvijumima i nastavom za letnji smestar, a ovako se sve lepo zavrsi zimi. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 21:43:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
frka u aprilu je bila zato sto NISU NAPRAVILI PAUZU ZA VREME ROKA!!!! ako ce odvojiti sada, 2008 godine, 15 dana za februarski rok - BEZ PREDAVANJA, onda isto to mogu da urade i u aprilu!!!!

ako idem 2 meseca sad na predavanja, s tim da su mi u decembru SVI kolokvijumi, a onda imam i januarski rok, KOJI CE MI * ODMAH POSLE I FEBRUARSKI? realno ne mogu da stignem da spremim nijedan NOV ispit, eventualno ako neki padnem, pa da popravim.. sigurno necu onako poludela od dva meseca ucenja da spremam investicije ili slicno..

i sta je ovo - bunili se? prvo se bunili za februar, a posle za april.. *** TI DEMOKRATIJU!!! da li je ikada ijedna odluka u zadnjih dve godine donesena ZA DOBROBIT studenata?? grrr :/ i sta imamo sada? 50% odgovara, 50% ne.. a sve zato sto neko NIJE UMEO da sprovede aprilski rok kako treba :/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 21:59:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Ma kompletna uprava faxa cele protekle godine do dana danasnjeg je ocaj zivi. Pocev od rasporeda predavanja, kolokvijuma, rasporeda ispita... pa do ove poslednje farse sa kompenzacijom. Nije problem da se napravi normalan raspored za april, na ovom faxu je problem da se napravi normalan raspored za bilo sta. A to sto njihove lenje gu**ce nece da rade malo vise (jer bi u aprilu bilo vise ispita nego u februaru) nije ni za komentarisati...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 22:27:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Ova odluka je donesena isključivo za dobrobit studenata.

I kada misliš da bi se organizovali kolokvijumi, ako bi se pravila pauza u semestru? Kada bi padali? Pa par dana pre roka ili par dana posle roka ;) Ništa time ne bismo dobilli.

^ A gde si ti mrdnuo guzicom da nešto napraviš? Ako je samo do lenjosti, što onda nisi otišao do prodekana za nastavu i učinio nešto za dobrobit studenata (ali pre svega svoje dupe, jer očekujem tvoj odgovor: pa njega plaćaju).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 22:37:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.10.2006. 18:22:48
Februar je bolji, iz više razloga: Dobijaš mogućnost da polažeš ispite koje si nedavno odslušao, imaš mogućnost brzog popravnog u odnosu na januar, a i zima je. :D

Samo mi nije jasno da je odluka o tome donesena na osnovu ankete na puškicama, rezultatom 55:45%? :zbun:
Ja glasao naknadno, da im ne padne na pamet da se predomisle :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:31:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
I ja sam više za april iz razloga koje sam rekao još kada su promenili februarski za aprilski, ali su zeznuli, kao što reče exult, tako što nisu napravili pauzu, da ljudi imaju vremena za učenje malo. Ako bi bila pauza, pa makar to bilo i 10ak dana, onda sam apsolutno za april, ali ako bude kao prošle godine, onda je ipak bolji februar.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:59:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Don je napisao:
^ A gde si ti mrdnuo guzicom da nešto napraviš? Ako je samo do lenjosti, što onda nisi otišao do prodekana za nastavu i učinio nešto za dobrobit studenata (ali pre svega svoje dupe, jer očekujem tvoj odgovor: pa njega plaćaju).

Da bi neko ovde nesto uradio potrebna je masovnost, a 90% samo slegne ramenima i prohvati sve sto im se kaze... Zato nam je tako kako nam je... A mislim da bi se ogroman broj ljudi slozio da je prethodni prodekan za nastavu i raniji rasporedi bili mnogo bolji nego danas...

A da sam hteo da idem kod Milije, hteo sam. Jedino sto me je odvratilo od toga je pomisao da bih mozda postigao nesto za gomilu nezahvalnika...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 00:22:57 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Darth Vercundus, vise je bilo zalbi na prethodnog nego na teqceg prodekana za nastavu...

sta da vam kazem, da se ja pitam ostao bi april umesto februara
uzgred, u Zakonu lepo pise koji su rokovi obavezni/redovni: jan.,apr.,jun.,sep.,okt.

p.s. kad se ono odrzava turnir 5 lopti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 00:30:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2005. 16:26:56
meni svakako vise odgovara april zbog
exult je napisao:
KOJI CE MI * ODMAH POSLE I FEBRUARSKI? realno ne mogu da stignem da spremim nijedan NOV ispit, eventualno ako neki padnem, pa da popravim..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 01:06:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2005. 00:28:15
Godina: III
uzas! mrzim februar

SAMO DA VAS PODSETIM...
Ajd da se krene sa ucenjem 1.jan, prvi ispit u januaru je oko 19-20.jan, a poslednji oko 5.feb. Spremajte 5 ispita i padnite dva (a pascete i vise jer nema se vremena) za feb. cete spremati ta dva i jos neki, a taj rok ce pocetiti oko 10.feb i trajace 15 dana...
100% ce biti i neki kolokvojum zadnje nedelje u semestru (10-15.jan) pa vi vidite...
imali smo dva roka (jan i apr) koji su trajali dva meseca, ovako imamo dva roka u meseca dana.
(Nova god + Bozic + srpska NG + moj rodjendan + pijan_svaki_grugi_dan) * ucenje = :udri: :udri: :udri:

ljudska glupost je beskrajna!

boksha85 je napisao:
Ja sam za februarski jer onda mozemo da dobijemo vanredni aprilski :]

pa lepo da ti naplate minimum 1000din. jer ti kao cine uslugu.
Uprava napolje!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 04:43:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
meni je februar uvek vishe odgovarao...
sad za april nisam nista spremio jer jbg..kolokvijum iz disa je bash u sred roka :udri:

Uvek sam imao neki sistem da za januar dam neki ispit koji sam radio u toku roka i da onda dam josh jedan u feb...

ne kapiram ti to spremajte 5 ispita? :zbun:

pa naravno da ces da padnesh kad spremash 5 stvari paralelno....da uchish 10 sati dnevno x 20 dana to je samo 40 sati spremanja po ispitu a da ne pominjem sto sve izmeshash i sto nisi skoncentrisan kako treba...

u prvoj god sam u januaru pocetkom roka dao sociologiju (samo 2 pitanja)
a krajem februara su bile osnove organizacije(njih sam tad prvi put uzeo i imao 20 dana da fino nauchim)

u drugoj u januaru marketing (samo 3 pitanje) i mata2, a u februaru okinuo ekonomiku(sumanuto tezak rok :( ali sam imao 2 nedelje da spremam)

u trecoj u januaru kolokvijum iz operacionih(tada su bila spojena) a u februaru oros (opet krajem roka isto tad kupio knjigu i naucio za 10tak dana)

u cetvrtoj u januaru nisam dao nista jer nisam stigao za 17 jan da spremim kol iz investicija tako da sam ih spremao za popravni kol krajem roka...
ali ovde da sam imao februar i npr okinuo kolokvijum mogao bih da izadjem na ispit a ne da sve pozaboravljam za 2 meseca :(

samo je poenta iskombinovati neshto krajem februara i npr sredinom januara tako da se tu napravi dovoljna pauza da mozesh josh neshto da spremish

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 21:23:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 20:43:10
Ako i ovog puta budu prekrsili statut koji su doneli prosle godine, mislim da nisu vredni da predstavljaju deo Univerziteta u Beogradu...

Испитни рокови и начин полагања испита
Члан 93.
Испитни рокови су: јануарски, априлски, јунски, септембарски и октобарски, а
организују се у складу са годишњим календаром испита који усваја Веће Факултета. По
правилу, јануарски испитни рок се одржава од 15. јануара до 10. фебруара, априлски од 05.
априла до 25. априла, јунски од 10. јуна до 5. јула, септембарски од 20. августа до 10.
септембра и октобарски од 15. септембра до 5. октобра.

Jednostavno jedan iole ozbiljan fakultet ovo ne bi smeo sebi da dozvoli...
Uostalom razumem da je statut od pre 10 godina, pa da ga prekrse, ali od prosle godine... totalna katastrofa.

Uostalom zasto studenti nisu odlucivali o tome? Mene niko nije pitao kao studenta, sta mi vise odgovara, to da je bilo neko glasanje na puskicama nemam pojma, iskreno uopste ni ne posecujem taj site, jer mnogo lazu i mnogo puta sam se presao kad sam procitao neke vesti odatle.

Da ne duzim pricu, mislim da bi bilo u redu, da su barem za vreme predavanja odrzali neko glasanje, pa da na osnovu toga odluce. Ovako nadam se da to, ako vec nije proslo, nece ni proci...
Jer bi znacilo kao sto su vec neki napisali da od 2 ispitna roka, dobijamo jedan...
a te gluposti oko poklapanja sa kolokvijumima, necu ni da komentarisem...

:ljutko: :ljutko: :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 21:27:31 
Korisnikov avatar

@uzas

e bas da te vidim u cetvrtom semestru kako bi izasao sa 2-3 kol u istoj nedelji u kojoj su i predavanja i plus rok... Pa onda da malo pricamo na tu temu. Nemas pojma

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 22:17:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 20:43:10
Nemam pojma?! :D
aj dobro...

Izvini, a ko je tebi rekao da moras da izlazis na sve kolokvijume?? :zbun:

iskreno radije bi da skroz ukinu kolokvijume i uvedu jos dva ispitna roka...

Mislim da student koji nije sposoban da celu knjigu drzi u glavi za ispit, nije student, nego srednjoskolac... Ajde bre kakvi kolokvijumi, kakvo polaganje iz delova, najtezi ispit se spremi za 2 nedelje... podeli to na 2 dela ili 4, pa to vise ne lici na ispit, nego na kontrolne zadatke...glupost

Ali da ne odem u offtopic, zar nije bolje da polozis 2-3 ispita, nego 2-3 kolokvijuma?? :zbun:

Ono sto ne naucis u januaru, neces ni u februaru... zato mislim da je taj rok, kao takav cista glupost, a za one koje placaju ispite, bacanje para...

ajde uzivaj @brineta, kako je krenulo vidim da ce februar da prodje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.11.2007. 00:56:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.06.2006. 22:53:48
Godina: III
Polemishete o nechemu shto nije zvanichno objavljeno, chisto da vas podsetim :crazy:

Mislim da su rokovi, ovakvi kakvi jesu sada sasvim korektni i da ne treba da se menjaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.11.2007. 12:14:59 

Pridružio se: 12.06.2007. 15:40:00
Ti, UZASE, videcu te kad krenes u 4.godini da li ces isto tako da pricas o kolokvijumima. Mi, na menadmentu, imamo 14 ispita, i to kakavih, 400, 500 strana, a ti hoces na 3, 4 da izadjes u roku. Kolokvijum koji bi te oslobadjao makar i 70str. bio bi ekstra. Ali dobro, vidi se da si druga godina, neces tako razmisljati za jos koju godinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 04:07:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
@Tijance
Vidi se da nemas iskustva sa kolokvijumima... Zaista je tesko spremati npr. 4 kolokvijuma i poloziti ih (to mogu da postignu samo "izvrsni" studenti, studenti koji bi bez sumnje i bez tih kolokvijuma ocistili godinu u junu, dok su za prosecnog studenta kolokvijumi velika zabluda i oduzimanje vremena)!! Upravo mi smo prva generacija koja je u potpunosti u ovo mogla da se uveri. U suprotnom, da kolokvijumi zaista predstavljaju neko olaksanje, prolaznost bi bila daleko veca nego prethodnih godina, a nikako manja!!! Iskreno, zalim sto faks nisam upisala par godina ranije kada kolokvijumi nisu postojali. Polaganje kolokvijuma zahteva kontinualan rad sa daleko vise odgovornosti nego sto je to potrebno za samostalnu organizaciju i polagenje ispita po rokovima. Npr. u prvoj godini ni jedan ispit koji sam prijavila nisam pala, a kolokvijum skoro svaki sam pala, a daleko od toga da nisam ucila, vec upravo iz razloga sto nisam mogla toliko "savrseno" da se organizujem i spremam po 3,4 ili 5 predmeta od jednom i da posecujem predavanja i vezbe(svi kolokvijumi su bili u jednoj nedelji, bukvalno dan za danom)!!
Naravno, razumem i vas koji smatrate da su kolokvijumi olaksanje (i sama sam tako mislila dok se nisam uverila u suprotno), jer niste, na vasu veliku srecu, imali iskustava sa kolokvijumima!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 04:24:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
pa nije poenta da se preforsirash...ne izlazish na sve kolokvijume nego samo na par...(npr ja sam izlazio u prvoj god na kol iz mate i ekonomije ali iz osnova org nije mi padalo na pamet jer to samo treba da se nabuba...a mata je mnogo laksa iz delova (tad je bila dvosemestralna))

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 10:22:24 
Korisnikov avatar

Bas mi je slatko kad neko sa II godine objasnjava apsolventu sta je FON

edit:
@MacaMecaGermany
Javi nam kako si polozila MTR, a nemoj izlaziti na kolokvijume ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 11:34:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Smer: OM
$%^# ih februar i ostali zbijeni rokovi. zar nije dosta to sto izmedju septembra i oktobra nikad ne ostave dovoljno vremena, da ne pominjem vandredni nasushni okt2. i argument bude - pa ko je zamalo pao bice mu lakse kad su rokovi blizu, da secanja ne izblede. ma dokle vise. a gde su ostali kontraargumenti i sto je najvaznije statut, na koji se tako lepo pozovu kad im ide na ruku?

bice najzalosnije ako mu ostave ime aprilski a zakazu ga za februar. nije g**** nego se neko u***

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 13:11:48 

Pridružio se: 12.06.2007. 15:40:00
Upravo tako. Valjda i mi stariji nismo dosli do kraja faksa na lepe oci.
Kao sto kaze Vita, ti izabres ispit koji ce ti olaksati polaganje preko kolokvijuma, a ne sve. Pa i mi smo imali kolokvijum iz psihologije i to uz koriscenje knjige pa je najveca ocena bila 7. Naravno izadjes u roku, cela knjiga 9, 10 dobijes.
Ali zato, matu, polozis kolokvijume, i ne razmisljas kao kod izlazenja na pismeni, da li ti vazi jos ovaj rok, ili mozda puste i sledeci. Polozis kolokvijum i kraj. Izlazis na usmeni kad spremis, a ne kao kod pismenog.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 164 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća