Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27.09.2007. 00:10:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2007. 00:31:02
Godina: III
Smer: ME
Ok, jedno pitanje, ako neko zna odgovor mada je josh rano. Da li neko ima ideju sta ce biti po pitanju uslova za brucose, za sl god, tj, da li ce uslova biti ili mora ciscenje svih ispita za prolaz? Ima li nekih zvanicnih informacija, koliko su podlozne promeni. Ono sto ja imam od informacija je da uslova nema, tj, da je kao prosle godine, ali da se u principu ceka januar da se vidi prolaznost

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2007. 01:24:48 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ja sam prvo cula da treba da se ocisti godina da bi se preslo u drugu, ali sam posle procitala da je zbog lose prolaznosti dovoljno samo 37 bodova! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2007. 08:56:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
da ali to su dozvolili samo ovoj generaciji 06 zbog lose prolaznosti, ne verujem da ce i nama............ali daj boze........

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2007. 10:21:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2007. 00:31:02
Da, sigurno je tacno da je generaciji '87 uslov naknadno određen, zbog lose prolaznosti, ali ja nisam cuo da je doslo do ikakvih promena plana i programa sto se tice gradiva, pa ne mogu valjda da ocekuju da ce onda bez toga ova generacija da ucuni boom i da prolaznost bude drasticno velika, slazete se. ma koliko da ima genijalaca među novim kolegama:) nadam se da ce da se urazume i ovaj put, ali plasim se da do januara ili cak juna nista necemo zasigurno znati

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.10.2007. 16:40:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2006. 13:29:31
Godina: II
Само се ви опустите... Тачне податке ћете сазнати догодине у августу / септембру. До тада се само надајте најбољем и учите колико можете.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 16:54:05 

Pridružio se: 21.09.2005. 14:00:03
Evo i ja da se oglasim. Po novom planu pise svih 60 espb bodova, znaci ciscenje. E sada, sve je stvar kako brzo fakultet moze da se prilagodi ovakvom nacinu studiranja, i da prolaznost digne na nekih razumnih 90%. Znaci ukoliko se to ne dogodi i ako i sledece godine na nekim predmetima prolaznost bude izmedju 20-30% po roku... Tako odprilike treba razmishljati, ali otom potom, kao sto neko rece, samo se vi bacite na knjigu i ne opterecujte sa potencijalnim padanjem ispita na koji jos niste ni izasli..

Veliki pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 13:07:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Moram da vas prekinem u ovoj temi,ali moram da napišem ono što sam pročitao...ne znam da li sam na pravom mestu,ali sam siguran da će vas obradovati :

"Bolonjci Univerziteta u Beogradu i ove godine će imati povlastice prilikom upisa naredne godine studija,saznaju "novosti".Naime,radna grupa predložiće senatu BU da se studentima koji studiraju po novim nastavnim programima omogući upis godine sa prenetim ispitima.Ovaj predlog,kako saznaju "novosti" naći će se pred senatom BU do završetka zimskog semestra kako bi studenti znali šta im je potrebno za upis sledeće godine.Olakšice će se odnositi SAMO na studente prve i druge godine koji se školuju po novom režimu studija.........(ne bitno)...........Prošle godine bilo je potrebno 37 bodova,a ove godine će verovatno biti 42 ili 43,naredne 50,a zatim 60 bodova,odnosno svi položeni ispiti.To znači da će bolonjci morati da polože jedan ispit više nego lani.Iako ovi ustupci predstavljaju direktno kršenje Zakona o visokom obrazovanju, nadležni na BU su primorani na ovaj korak zbog male prolaznosti.UKOLIKO BI SE STRIKTNO POŠTOVA ZAKON NA NAŠEM NAJVEĆEM I NAJSTARIJEM UNIVERZITETU, TEK BI PETINA AKADEMACA, OBUHVAĆENA BOLONJOM, UPISALA NAREDNU GODINU STUDIJA (živa istina).......Pošto su prošle godine predlog BU podržali svi ostali državni univerziteti,verovatno je da će tako biti i sada.

Statistika :
po Bolonji 21% studenata je očistilo godinu
sa uslovnim upisom (37 bodova) 63% je upisalo drugu godinu...

Biće smanjenja,biće smanjenja :clap: :jeah: :laso:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 13:11:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Svaka čast, ako se to odluči. Ma to su svi očekivali i znali, samo je bilo pitanje vremena, kada će se to obelodaniti.
Nego kad smo već dotakli ovu temu imam nekoliko pitanja: "Na osnovu kojih kriterijuma se pravi spisak/rang lista studenata koji upisuju drugu godinu po kojim smerovima?", "Ko ostaje na budžetu?", "Ko gubi pravo na budžet?"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 13:14:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Pa prvo za smerove : sigurno je da neće svi na isti smer,e sad koliko sam ja skapirao,gleda se valjda ocena iz predmeta,ali nisam siguran za to...

Na budžet prelaze oni koji ispune već dati uslov (npr. 43 poena) a za ne prelazak na udžet ti je obrnuto...ali za smerove nisam siguran... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 17:36:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2006. 13:36:28
Godina: II
Ne bih da vas plasim,ali sam ja skoro sigurna da nece biti kao generaciji 06 (mojoj)...Ja sam obnovila i znam koliko nas cimaju oko obnove,hoce po bodovima da nam naplate,al to nece proci jer su kasno objavili odluku,al mislim da to znaci da cete vi po bolonji....Da prevedem u cifre... 60 bodova za prelazak ili ostanak na budzetu.... 37 bodova uslov za upis druge (naravno da tu budu uracunati uslovni ispiti za smer),al tad vise niste budzet nego placte svaki preostali bod.... Cena boda je oko 1800 dinara,mozda vam daju neki popust od 30% za bod,sto je oko 1300 dinara po bodu...Pa vi vidite koliko cete ispita dati.... Sto vise date,to bolje,radi vase sigurnosti i para... Na FON-u se nista nikad ne zna,pa onda izvucete deblji kraj! Pamet u glavu i ucite na vreme,a ne kao ja :stid: :( :durisha: :omg: :prso: :glupsam:

p.s. Nemojte da mislite da to sto je po statistici prolaznost mala,da ce da vam ostave uslov.... Na ETF-u i VETS-u je vec neko vreme ovako kako sam vam ja napisla gore...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 20:26:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 23:34:03
http://www.studentskisvet.com/info/2008 ... isa-godine

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2008. 22:04:46 

Pridružio se: 18.11.2007. 21:48:40
Godina: I
LJUDI JA SAM CULA DA CE NAM MOZDA OMOGUCITI DA U JUNU ILI SEPTEMBRU MOZEMO DA PRIJAVIMO JEDAN ISPIT IZ PRVOG SEMESTRA.DA LI JE TO TACNO?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2008. 16:11:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.12.2007. 12:28:49
Ma odakle uopste ta informacija da ne mogu da se polazu ispiti iz prvog semestra u junu?
:zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2008. 16:18:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
@kockica
pa u septembru naravno da mozesh... a u junu, pitanje je... i ja sam isto tako chuo za jun, jedan ispit iz prvog semestra... bilo bi bash kul...

@rhcp
rekla je Milica (matematicharka) jednom prilikom, u fazonu, da bismo se koncentrisali na ispite iz drugog, necemo moci da polazemo ove iz prvog...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2008. 17:12:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
da, glupo je to za jun, ali tako je bilo i proshle godine.. (za prwake)
mogli smo da polazhemo samo jedan ispit iz prvog semestra

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2008. 18:12:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.10.2007. 12:53:43
kumica je napisao:
Ne bih da vas plasim,ali sam ja skoro sigurna da nece biti kao generaciji 06 (mojoj)...Ja sam obnovila i znam koliko nas cimaju oko obnove,hoce po bodovima da nam naplate,al to nece proci jer su kasno objavili odluku,al mislim da to znaci da cete vi po bolonji....Da prevedem u cifre... 60 bodova za prelazak ili ostanak na budzetu.... 37 bodova uslov za upis druge (naravno da tu budu uracunati uslovni ispiti za smer),al tad vise niste budzet nego placte svaki preostali bod.... Cena boda je oko 1800 dinara,mozda vam daju neki popust od 30% za bod,sto je oko 1300 dinara po bodu...Pa vi vidite koliko cete ispita dati.... Sto vise date,to bolje,radi vase sigurnosti i para... Na FON-u se nista nikad ne zna,pa onda izvucete deblji kraj! Pamet u glavu i ucite na vreme,a ne kao ja :stid: :( :durisha: :omg: :prso: :glupsam:

p.s. Nemojte da mislite da to sto je po statistici prolaznost mala,da ce da vam ostave uslov.... Na ETF-u i VETS-u je vec neko vreme ovako kako sam vam ja napisla gore...

To znaci da sa 37 bodova mozemo da upisemo drugu na samofinansiranje??!Jel sam dobro skapirala? :zbun: meni je to dovoljno i bicu hepi :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2008. 19:30:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Ti sa 37 bodova sigurno mozes da upises na samofinansirajuce, a sad se pregovara da se upise na budzet sa manje od 60

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2008. 12:04:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2007. 23:52:26
Godina: Padobranac
Pitanje: A sta ako ja ocistim godinu, a obnovila sam je. Jesam li onda na budzetu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2008. 12:10:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Negde na forumu sam pročitao da posle obnovljene godine, ne može da se uđe na budžet nego tek sledeće. Ako grešim, neka neko ispravi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2008. 12:13:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2007. 23:52:26
Godina: Padobranac
makelele je napisao:
Negde na forumu sam pročitao da posle obnovljene godine, ne može da se uđe na budžet nego tek sledeće. Ako grešim, neka neko ispravi.

Cini mi se da su prosle godine upisivali na budzet i oni koji su obnovili, samo je valjda trebalo da imaju 37 poena... Mozda i ja gresim, ne znam! :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2008. 15:17:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Ako si na budzetu a obnovis godinu, ostajes na budzetu samo placas obnovu nekih 17 000, a ako ponovo obnovis onda padas na samofinansirajuce. A ako si na samofinansiranju, pa predjes na budzet, ako obnovis godinu vracas se na samofinan. Tako je na svim fakultetima, mada ovaj nas...ko zna :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2008. 16:18:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
ehmm...mozes samo 1 da obnovis :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.02.2008. 16:26:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Drugar je pričao sa prodekanom za nastavu i uslov je sedam ispita. Takva je odluka donesena.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.02.2008. 16:55:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.10.2007. 16:07:18
Godina: I
ozbiljno?! znaci nije ni 8 kao sto je trebalo,nego samo 7? divno! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.02.2008. 17:39:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.01.2008. 16:54:21
Ja imam pitanjce. Jel se zna sta ce trebati za ostanak na budzetu? Da se ocisti cela ili samo da se da uslov??? :pitamse:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sledeća