Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.06.2007. 08:42:17 

Pridružio se: 01.04.2007. 21:44:12
Godina: I
Kolega rink je u pravu. Sta je sa ostalim studentima. Jel to znaci da cemo mi koji smo upisali
faks pre 2000. nadrljati? Mnogo ima onih koji su upisali faks '96, '97, '98, ... i u istoj su situaciji.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.06.2007. 09:52:16 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Pa podrazumeva se da ide i a starije... asto morate uvek da mislite negativno. SUS ce pokusati da ispegla stvar na nacionalnom nivou.... Ako ovo prodje bice super.
Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.07.2007. 20:13:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2004. 16:44:53
Godina: Dipl.
Smer: ME
Jel' zna neko kojim danima se obicno odrzava sednica na faksu? Mislim da je utorkom, znam da je prosle nedelje bila u utorak, a cujem da je ove nedelje poslednja..pa me samo interesuje dan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.07.2007. 23:56:02 

Pridružio se: 21.08.2006. 11:39:46
Zdravo kolege.Ja sam jos jedan u istoj situaciji.Da li se zna prvi zvanican datum kada se ocekuje neki odgovor sa vrha po pitanju nase stvari

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.07.2007. 08:42:32 

Pridružio se: 04.04.2006. 16:41:00
Cuo sam od nekih da ako se daju svi ispiti a ostane samo diplomski da bi onda rok mogao da se pomeri posle 30.sept. Da li je neko malo vise upucen u ovo ili je to cisto neka dezinformacija??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.07.2007. 10:51:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2005. 19:28:36
Godina: Apsolvent
ma ja ne mogu da dam sve ispite, a da mi ostane samo diplomski... ostace mi jos bar 1, a mozda i 2... realno.
nisam optimista, kao i svi vi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.07.2007. 12:32:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.10.2005. 10:28:24
Godina: Padobranac
Smer: IS
moma06 je napisao:
Zdravo kolege.Ja sam jos jedan u istoj situaciji.Da li se zna prvi zvanican datum kada se ocekuje neki odgovor sa vrha po pitanju nase stvari

Verovarno 29. septembar 2007. anno domini :(

@ rink: A od koga si to cuo?
@ Pirossi: poslanik :lol: :lol: :lol:

E bas ste me oraspolozili sa ovim poslednjim postovima :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.07.2007. 15:53:51 

Pridružio se: 21.08.2006. 11:39:46
hvala rastaman-e na konkretnoj informaciji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2007. 10:40:18 

Pridružio se: 24.01.2005. 10:24:29
Dragi moji,

evo malo novih informacija. Konus je pregovarao sa svim poslanickim gupama i 90% ce krajem jula zakon doci na raspravu u skupstini. A znajuci nasu skupstinu, tacno ce im dva meseca trebati da izglasaju zakon. :)
Eto tracka nade. Sad samo da poslanicke grupe ne kake mnogo... :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2007. 15:07:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.03.2005. 12:18:05
ja ovo ništa ne kapiram... :((
krajem jula bi trebalo? jao nama...sve u zadnjem trenutku...
ionako su mi svi živci otisli... :durisha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.07.2007. 17:07:18 

dijanar je napisao:
Dragi moji,

evo malo novih informacija. Konus je pregovarao sa svim poslanickim gupama i 90% ce krajem jula zakon doci na raspravu u skupstini. A znajuci nasu skupstinu, tacno ce im dva meseca trebati da izglasaju zakon. :)
Eto tracka nade. Sad samo da poslanicke grupe ne kake mnogo... :zbun:

DEZINFORMACIJA!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.07.2007. 11:39:08 
Korisnikov avatar

A da se mi uz sve ove "pokusaje" obratimo i ministarstvu?

Lepo da objasnimo u kakvoj su situaciji pojedini studenti na FON-u. Pa mozda neko i procita mail i kaze nam sta i da li uopste mozemo nesto da uradimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.07.2007. 01:06:36 

dijanar je napisao:
Ako je to dezinformacija zasto onda to tvoje kolege iz SU ili SS tako prenose??????? :ljutko:

Reci ko ti je to iz Studentske unije rekao...

Posto se NI JEDAN univerzitetski parlament u Srbiji nije jos uvek oglasio po ovom pitanju SUS ce verovatno individualno traziti PRAVNU AUTENTIFIKACIJU Clana 123..

Iskreno mene iznenadjuje cinjenica da Parlament Beogradskog univerziteta nije prstom pomerio za ovo, a Rektor Bg univerziteta je predsedavajući KONUS-a. Bruka i sramota...

U narednih nekoliko dana(posle EXITA), videcu kakva je procedura za pravnu atuntifikaciju i pokusacu da to odradim i dobijemo ovu pricu....
Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.07.2007. 19:58:25 

Pridružio se: 29.08.2006. 11:04:59
Meni je jedna devojka koja studira Rudarsko geoloski fakultet rekla da su oni isti problem imali i da je kod njih dolazio rektor Univerziteta (pre mesec, dva (!!!)) i rekao da je taj rok produzen do 2011 za sve fakultete. Ovo treba proveriti !!! Inace oni su zvali rektora da dodje kod njih na fakultet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.07.2007. 21:38:11 
Korisnikov avatar

Pa ja vam kazem da treba da kukamo kod svakoga: ministarstva, rektorata...
Na sto vise mesta probamo to bolje.
Ovako sa ovim cekanjem ce mo malo, ako ne i nista, da postignemo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.07.2007. 10:26:03 

Pridružio se: 24.01.2005. 10:24:29
Zato sto su u dilu oko kvadrata. Svi lepo cute i super.
Ajd da i mi zovemo rektora u goste. Ako treba i rucak cu da mu platim... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.07.2007. 15:00:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.03.2005. 12:18:05
http://www.studentskisvet.com/pages/ves ... dine-fore/

evo, lepo ljudi kažu kako oni rade...šta bi FONu falilo ovako nešto? :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2007. 09:36:49 

Citiraj:
Представници свих универзитета у Србији на седници КОНУС-а, прихватили су препоруку да свим студентима прве године који су скупили 40 од укупно 60 бодова, дозволи да условно упишу другу годину студија. То нису прихватили само Универзитет уметности и Универзитет у Крагујевцу. Пошто је одлука супротна са Законом о високом образовању, КОНУС ће Министарству просвете послати иницијативу за измену Закона.

Evo kako se rektor zalozio da ovo aktuelizuje na sednici KONUS-a, a i studentski parlamenti koji nisu uputili ni jedan dopis koliko ja znam.

Dakle idemo na pravnu autentifikaciju!
Medjutim ja idem na more za 2-3 dana, pa cu ostavuiti ili nekom iz tima NiN SUS da odradi ovo ili kada se ja vratim pocetkom Avgusta.

Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2007. 15:08:48 

Ja sam u najmanju ruku zbunjen ovim! Moze li neko da mi objasni o cemu se ovde radi? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2007. 16:32:22 

Pridružio se: 01.04.2007. 21:44:12
I ja sam TOTALNO zbunjen! :zbun:
Koliko ja razumem, ide se ka tome da se izvrsi autentifikacija clana 123 zakona.
Mislim da se ide u pogresnom pravcu. Jer, i ako se to ucini opet svi oni koji su upisali
faks npr. 96 ili 97 ce nadrljati jer su njima istekli svi moguci rokovi. Jedino ako se
autentifikacija izvrsi tako da se i nama iz 96, 97,... izadje u susret. A jedino resenje po meni je
PRODUZETAK ROKA ZA SVE DO 2011. Bilo koje drugo resenje ne kaci sve, tako da ce mnogi
nadrljati. :udri:

U svakom slucaju OGROMAN broj ljudi ce 30. septembra biti sa 1 ispitom i diplomskim do kraja.
Valjda uprava nece uciniti zlocin protiv covecnosti i totalno nam izmasakrirati zivote pred sam kraj studija! :aaa: To bi bila ULTRA MEGA ZESTOKA birokratizacija fakulteta i samog pogleda na zivot. Znaci to bi bilo: "propisi su propisi, pa makar doslo i do kataklizme" :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2007. 20:01:33 

Da se razumemo, ja uopste ne vidim kakve veze sa nama ima ova gore informacija, pa ako moze neko da mi objasni bilo bi dobro.
Kako gore pise to se odnosi na studente prve godine, a mi, bar kako su meni rekli, nismo prva godina vec odaaaavnooooo... :vilica:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2007. 20:24:49 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Kako ne shvatas, KONUS moze da podnese inicijativu za izmenu zakona. E sad drugo je pitanje koliko ce to potrajati.
Meni ostade samo diplomski i bice cupavo do 30.9 cak i za to.
Valjda ce fakultet izaci u susret svim studentima kojima se ne isplati prelazak na novi plan.
Bio bi red...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.07.2007. 10:31:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2003. 20:07:55
deki_faca je napisao:
I ja sam TOTALNO zbunjen! :zbun:
Koliko ja razumem, ide se ka tome da se izvrsi autentifikacija clana 123 zakona.
Mislim da se ide u pogresnom pravcu. Jer, i ako se to ucini opet svi oni koji su upisali
faks npr. 96 ili 97 ce nadrljati jer su njima istekli svi moguci rokovi. Jedino ako se
autentifikacija izvrsi tako da se i nama iz 96, 97,... izadje u susret. A jedino resenje po meni je
PRODUZETAK ROKA ZA SVE DO 2011.
Bilo koje drugo resenje ne kaci sve, tako da ce mnogi
nadrljati. :udri:

U svakom slucaju OGROMAN broj ljudi ce 30. septembra biti sa 1 ispitom i diplomskim do kraja.
Valjda uprava nece uciniti zlocin protiv covecnosti i totalno nam izmasakrirati zivote pred sam kraj studija! :aaa: To bi bila ULTRA MEGA ZESTOKA birokratizacija fakulteta i samog pogleda na zivot. Znaci to bi bilo: "propisi su propisi, pa makar doslo i do kataklizme" :aaa:

Pa covece cujes li ti sebe?
Upisali 96-97 da im se omoguci do 2011, ma mogli bi i do 2021 pa pravo u penziju posle faxa.

A sto se tice gomile ljudi sa jednim ispitom do kraja koji ce ostati, mogu reci da mi ih je zaista zao i nadam se da ce bar njima izaci u susret, ali ne zaboravi da su svi ispiti olaksani maksimalno za ljude koji zavrsavaju, ja sam dao 8 ispita u zadnja 4 roka kao i neke kolege koje znam, ne zato sto sam sjajan student nego zato sto smanjili kriterijume maksimalno. Tako da ti sto im ostane 1 trebalo bi regularno 7 da im ostane! Vec je puno ucinio fakultet, tako da svaki gest preko ovoga bi bilo veliko hvala, a ne pljuvacina po fakultetu...

Ko je razumeo shvatice..
pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.07.2007. 12:52:38 

Pridružio se: 02.02.2005. 18:11:38
Citiraj:
Pa covece cujes li ti sebe?
Upisali 96-97 da im se omoguci do 2011, ma mogli bi i do 2021 pa pravo u penziju posle faxa.

A sto se tice gomile ljudi sa jednim ispitom do kraja koji ce ostati, mogu reci da mi ih je zaista zao i nadam se da ce bar njima izaci u susret, ali ne zaboravi da su svi ispiti olaksani maksimalno za ljude koji zavrsavaju, ja sam dao 8 ispita u zadnja 4 roka kao i neke kolege koje znam, ne zato sto sam sjajan student nego zato sto smanjili kriterijume maksimalno. Tako da ti sto im ostane 1 trebalo bi regularno 7 da im ostane! Vec je puno ucinio fakultet, tako da svaki gest preko ovoga bi bilo veliko hvala, a ne pljuvacina po fakultetu...

Sto se mene tice i ne moraju da odobre produzetak. Prebacicu se na neki privatni fax i zavrsiti tamo.
Ne zato sto je laksi, nego zato sto radim pa ne mogu da dodjem na konsultacije koje bih cekao x sati ili da dodjem na ispit zakazan u 8am koji treba da traje 3h a da se isti zavrsi u 8pm.
Vezano za tvoju moralnu pouku: kada sam poceo da studiram '96 dao sam 2 od 3 najteza ispita na prvoj godini (ekonomija i organizacija) sa 10 i 9 u prvom ispitnom roku. Isto vazi i za sve kolokvijume u prvih nekoliko meseci. E onda je pocela frka oko studentskih protesta, i to se ponavljalo svake godine. Pa je onda bilo bombardovanje itd. Sto ce reci da sam ja za 4 godine studija imao najvise 2 godine aktivnih predavanja. Mali problem kontinuiteta zar ne? A istovremeno su upravo oni koji sada zavode stroga pravila studiranja itd. drvili o tome kako je studentima bolje da budu na ulici nego na fakultetu. Tako da sada oni koji su im pomogli da se izbore za neke stvari moraju da dobiju i preko ledja.
Opet kazem, meni svejedno ja im znanje i radno iskustvo u rukama, zavrsicu neki drugi fax cisto da mi ne propadne trud od 42 ispita sa FON-a. Zatim cu lepo da prihvatim ponudu neke od firmi iz inostranstva i da zivim ko normalan covek. U osnovi prica oko produzenja roka nekima i nije egzistencijalno nego principijelno pitanje - ako se sada na ovom pitanju ne izborimo za prava, veruj mi da ce kasnije generacije jako tesko uspeti da se izbore za neka svoja prava, kao sto je recimo pitanje skolarine, nastavnih planova.
Licno, ako mi se necija inicijativa ne svidi, a pri tom ne ugrozava prava drugih, nemam razloga da im ubacujem klipove u tockove. Sad to je vise stvar licnog izbora i morala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.07.2007. 14:24:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2005. 19:28:36
Godina: Apsolvent
ja licno mislim da nije fer sve ovo sto nam rade.
sta ako mi ostane 2 ili 3 ispita do kraja?

JA NECU DA PRELAZIM NA NOVI PLAN I PROGRAM I NECU DA IM PLATIM GODINU!!!
NECU!!!

bre ljudi, 41 ispit je stvarno mnogo, i 2 ili 3 ispita nije ni 10% i stvarno ne bi bilo fer...

a nekim ljudima je na molbu odobren produzetak roka do septembra 2008.
mogli bi lepo tako svima nama...

uf, sve zivce izgubih.

i zamolila bih KRALJA da mi objasni KAKO nam je to fax izasao u susret i maksimalno olaksao ispite??
ja znam samo za usmeni iz statistike koji su smanjili sa 100 na 61 pitanje, ali najveca moguca ocena koja moze da se dobije u tom slucaju je 6.
i pravo su olaksali malo, a za ovo drugo bas i nisam sigurna.

ja moram u septembru da polozim jos 3 ispita i 2 usmena dela.
od toga mi se sve ispoklapalo fino da budu 2 ispita u istom danu i jos 2 u istom (drugom) danu.
ako me sad razumete...

nadam se da ce mi profesori izaci u susret bar sto se toga tice, da mi to razdvoje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Sledeća