Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ceo usmeni ispit?!
PostPoslato: 23.04.2007. 19:06:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2003. 17:14:07
Godina: Dipl.
Smer: ME
Da li neko zna (za starije generacije) i ceo usmeni ispit koji delovi knjige nisu potrebni?!
Unapred VRLO ZAHVALNA! :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.04.2007. 19:24:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
ja mislim da je potrebna cela knjiga + neki zakoni, najbolje pishi ani nikodijevic [nikodijevica@fon.bg.ac.yu] mada ce verovatno kulturno da te napushi shto je sad tek to pitash, al ce ti odgovoriti, skoro sigurno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.04.2007. 21:24:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2004. 16:44:53
ma ja sam je davno to pitala pa je lepo i kratko odgovorila: cela knjiga plus zakoni..a ne treba sve sigurno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.04.2007. 16:37:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
?

ok, onda ne treba. danza, pretpostavljam da mozesh onda i sama da odredish i koja poglavlja ne trebaju? to shto ana kaze, i shto kazu studenti koji su polagali svejedno nema veze. ti bolje znash, je l tako?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2007. 10:08:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2005. 19:39:00
Godina: Apsolvent
a kako doci do tih zakona koji se polazu i sta je uopste to?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2007. 14:36:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.02.2005. 00:37:48
Lizard King je napisao:
a kako doci do tih zakona koji se polazu i sta je uopste to?

Imash na pushkicama sva 3 zakona a verovatno i u kopirnici (ako i vama dolaze ta 3 zakona sa kojima je nas smarala: zakon o oglashavanju, privrednim drushtvima i zashtiti konkurencije)....Proveri samo kod Ane da nije ubacila josh neki....
:bljak:

http://www.puskice.net/cetvrta/poslovno_pravo.php

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2007. 17:33:10 
Korisnikov avatar

npr onaj zakon o privrednim drustvima ima bas dosta strana, a ono sto pitaju odatle svodi se na 1 tabelu a4 stranice..

Poslednji put menjao danza dana 25.04.2007. 17:39:54, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2007. 17:36:18 
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
?

ok, onda ne treba. danza, pretpostavljam da mozesh onda i sama da odredish i koja poglavlja ne trebaju? to shto ana kaze, i shto kazu studenti koji su polagali svejedno nema veze. ti bolje znash, je l tako?

U cemu je tvoj problem? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.04.2007. 21:44:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.02.2005. 00:37:48
danza je napisao:
npr onaj zakon o privrednim drustvima ima bas dosta strana, a ono sto pitaju odatle svodi se na 1 tabelu a4 stranice..

Pa nije bash tako malo koliko se secam.....ona je naglashavala stalno da se uche samo bitne stvari iz zakona (kad god smo je pitali a shta je to najbitnije...ljubazno nas je obavestila da smo mi IV god. i da moramo sami da prepoznamo shta je to najbitnije.... :bljak: ).....i da, ne treba LIKVIDACIJA iz tog zakona....to je valjda na kraju zakona.... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.04.2007. 19:41:55 

Pridružio se: 17.08.2005. 10:29:32
danza je napisao:
ma ja sam je davno to pitala pa je lepo i kratko odgovorila: cela knjiga plus zakoni..a ne treba sve sigurno..

ne treba sve, naravno... meni je ana tacno poslala sta treba, pa cu napisati sutra posto sad nemam vremena! poz!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.04.2007. 15:15:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.04.2007. 17:08:26
Jel postoji spisak pitanja za klasično usmeno polaganje?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.04.2007. 19:24:52 

Pridružio se: 21.02.2004. 18:55:40
Jel moze neko da napise sta ne treba iz knjige da se uci i koja podpitanja uglavnom dolaze na ispitu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2007. 16:46:55 

meni je ana rekla da treba sledece:
- cela I glava
- iz II glave: Individualizacija posl. organizacija; transnacionalne korporacje
- iz III glave: nelojalna konkurencija; vrste dela nelojalne konkurencije; monopolisticki sporazumi i monopolosko ponasanje; vrste monopolistickih sporazuma; spekulacija; vrste dela spekulacije; ogranicavanje trzista; vrste dela ogranicavanja trzista; privremene mere radi sprecavanja...;
- iz IV glave: ponasanje na elektronskom trzistu; sukob izmedju zigova i domena; zloupotrebe e-poste; obaranje sajtova; zloupotrebe kreditnih kartica; piratstvo;
- iz V glave: def. Prava intelektualne svojine; pravo industrijske svojine; pronalazacko pravo - pronalasci; tehnicke inovacije; know-how; pravo industrijskog dizajna; pravo znakova razlikovanja; robni i usluzni zigovi; geografska oznaka porekla proizvoda; autorsko pravo i srodna prava; prenosenje prava ugovorima; ustupanje koriscenja prava ugovorima (svi oni ugovori)

iz zakona treba ono najosnovnije, kao i ono sto se razlikuje u odnosu na knjigu (dakle promene)!
i ja ucim to - nista manje, nista vise!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.05.2007. 16:45:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2003. 17:14:07
Hvala svima! :D
Od onih koji su polagali vec ceo usmeni sam dobila iste info,tako je to definitivno isto...
Samo jos da me ne mrzi i sve bi bilo u redu! :P
Srecno svima!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.05.2007. 22:21:30 

Pridružio se: 19.09.2006. 22:06:00
Meni je vrlo cudno to za II glavu. Da ne treba stavka 2.3 (Tipovi i odlike osn. oblika posl. org.), tu spada ono za doo i slicno, nego samo trans. nac. kompanije i individualizacija. Po tome je izbacen stvarno ogroman deo. Super ako je tako, ali zvuci neverovatno, posto je ranije dosta forsiran bas taj deo. Mozda treba pa si zaboravi da ga navedes ili zaboravila :) . Poz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.05.2007. 07:29:46 

...la :) ne nego to ima u zakonu (ok, kd, ad, ...). to se dosta promenilo, pa nema svhre uciti i iz knjige i iz zakona. provereno :) btw zna li neko kad otprilike pada pravo u junu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.05.2007. 14:06:17 

Pridružio se: 19.09.2006. 22:06:00
Hvala na inf., a sto se juna tice to i mene zanima, i koliko ce tada trebati poena za prolaz. posto sam april ravalio. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2007. 17:41:37 
Korisnikov avatar

Cujem da je profesorka davala sestice (naravno ko je hteo) starijima koji su polagali sad u maju i to samo na osnovu eliminacionog ako je dobro uradjen!!! Zna li neko nesto vise mozda i za jun?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2007. 10:49:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2005. 19:39:00
jel ima neko primjere eliminacionih... nemaju u kopirnici

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.05.2007. 13:25:05 

ljudi jel moze neko molim vas da mi objasni posto mi nije najjasnije: jel Zakon o zastiti konkurencije ono sto je pre bio Antimonopolski zakon ili su to dve razlicite stvari? isto vazi i za Komisiju za zastitu konkurencije i Antimonopolsku komisiju? aj nek mi neko kaze da znam sta treba da ucim :cool: :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 10:11:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
Skraceni izvestaj sa poslednjeg derbija - Poslovno pravo VS Apsolventi

Mesto - Gradski stadion u Jove Ilica 154
Vreme - 8.00h CET, 16.5.2007. godine
Gledalaca - Malo!

Uoci meca, bukmejkeri su kao i obicno dodelili ekipi Apsolvenata ulogu autsajdera, dakle ponudjene kvote su izgledale ovako: PP - 1.30 X - 3.40 APS - 6.50. Dakle, bookiji su ocekivali sigurnu pobedu favorita PP, no par iznenadjujucih obrta je moglo i da iznedri drugaciji konacan ishod! Pa da krenemo...

PP je zapoceo mec u standardno ofanzivnoj formaciji sa provereno kvalitetnim napadacem Anom Nikodijevic na poziciji centarfora, dok ja ekipa APS kao i obicno forsirala vrlo defanzivnu taktiku, pokusavajuci da nesto vise uradi iz kontranapada. Ja sam odigrao na poziciji desnog krilnog napadaca, odnosno poluspica, dok mi je drustvo na suprotnoj strani pravila jedna izuzetno simpaticna koleginica (ne znam kako se zove), dakle, ekipa APS bez klasicnog napadaca.

Prvo poluvreme je proteklo u klasicnom nadmudrivanju ekipa, forsirana je timska igra, ali se osetila nadmoc PP-a. Ana je forsirala 4 standarna tipa ofsajd zamki, i mnogo nasih nije uspevalo da izbegne iste. Najtragicnije je to sto su iste te 4 vrste ofsajd zamki, koriscene i u 2-3 prethodna duela ovih timova, bar se tako suskalo u svlacionici, ali su izgleda opet vrlo uspesno delovale. Inferiornija u svakom pogledu, ekipa APS se samo nadala da ce uspeti da nadoknadi propusteno u drugom delu meca...

Drugo poluvreme je donelo sasvim drugaciju sliku na terenu. Za razliku od prvog dela gde je forsirana timska igra, drugi deo je obilovao duelima 1 na 1, sa razlicitim ishodima. Ana je ponovo koristila 4 klasicne strategije, najcesce:

I - Pojam i razvoj PP-a, Mesto PP-a u pravnom sistemu, Izvori PP-a...
II - A.D. , O.D. , K.D. , D.O.O.
III - Monopolisticki sporazumi - pojam i vrste, Spekulacija, Vrste dela spekulacije...
IV - Piraterija, Obaranje sajtova, SPAM, i samo jednom ili dva puta Pronalasci i Know-How

Medjutim, mora se napomenuti da je Ana bila, bar po meni, vise nego fer-plej igrac, jer je svakom dozvoljavala po 2 nepromisljena poteza na terenu, tek onda bi usledilo upozorenje - jos jedna nepromisljena greska i tek onda - pravac svlacionica. Ja licno sam posle jednog brzog prodora po desnom krilu postigao gol, i zadovoljno otisao put svlacionice, u nadi da ce kolege koje su ostale na terenu uspeti da isupaju bar bod.

Mislim da bi trebalo i napomenuti da je Ana onima koju su uspesno eskivirali 15-16 i vise ofsajd zamki iz prvog poluvremena (od ukupno 20) dozvoljavala da dobiju ocenu 6 ili 7 kao konacnu za sudelovanje u utakmici, i da se uopste ne pojavljuju na terenu u drugom poluvremenu.

Dakle, da rezimiramo. Ekipi APS predstoji grcevita borba za opstanak, i njihova sudbina se verovatno nece znati do poslednjeg, oktobarskog kola. PP je i dalje jedan od glavnih kandidata za titulu, rame uz rame sa ekipama Investicija, Statistike, OI-a itd. Drugaciji sistem takmicenja ili laziranje nekog od preostalih meceva bi sasvim sigurno poboljsao sanse APS-a za opstanak. A da li ce u tome uspeti, ostaje da se vidi...

P.S. Salu na stranu, ako nekog jos nesto zanima u vezi testa/usmenog neka pita, tu sam... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 11:02:09 

way to go vasquez!!! :yo: :yo: :yo: sjajno predstavljanje!! valjda cemo i mi koji smo do sad samo sedeli na klupi nesto uraditi u sledecem mecu! :D
aj sad nek mi neko odgovori na to dal su Zakon o zastiti konkurencije i Antimonopolski zakon ista stvar, kao i Komisija za zastitu konkurencije i Antimonopolska komisija?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 00:28:29 
Korisnikov avatar

Mene zanima jel' za 6 dovoljan samo eliminacioni? I pitanja sa eliminacionog da li se ponavljaju, koliko ih je, koliko se radi i sl.?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 01:19:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
4 alix: Nisam siguran, ali logicno bi bilo da je tako! Ja sam bar tako shvatio, dakle ono sto je ranije bio Antimonopolski zakon sad je Zakon o zastiti konkurencije, odnosno sto je ranije bila Antimonopolska komisija, sad je Komisija za zastitu konkurencije. I naravno, po novom zakonu ne postoji monopolski polozaj, vec samo dominantan. Kad ne bi bilo tako, zasto bismo uopste ucili taj novi zakon?

4 danza: U principu, NE. E, sad sve zavisi od toga kako je Ana raspolozena, polozaja Saturna u odnosu na sazvezdje raka, atmosferskih uslova i sl. Sest samo na osnovu eliminacionog mozes da dobijes samo ako si bas dobro uradio test, ne znam tacno, ali pretpostavljam 15 i vise tacnih odgovora od 20 mogucih. Kao sto se vidi iz prethodne recenice, na testu imas 20 pitanja, po 4 iz svake oblasti, moraju da se urade tacno bar 2 iz svakog dela. Na zatvorenim pitanjima se dobijaju negativni poeni, na otvorenim ne. Test se radi 20 minuta, a kako ljudi kazu, a i Ana tako tvrdi, pitanja na testu se ponavljaju u poslednja 2-3 roka.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.05.2007. 19:05:05 

e hvala vasquez, onda cu uciti u vezi sa tim samo ovo iz zakona! poz

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća