Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 19:13:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.05.2003. 19:44:44
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Mislio sam da ce neko, pre mene, napisati slican post, ali moracu ja :)
Ja ne koristim nista od gore pomenutih alata, tacnije ne koristim nista. Na SBB-ovoj sam mrezi, non-stop je pokrenut DC++ klijent, za surf FireFox cimeri IE7, win firewall ugasen i ne koristim ni jedan drugi, posecujemo sajtove sumnjive sadrzine(mislim na crack/serial/patch), i nista. Posle 2 meseca, takvog kompa na izvolte, skenirao sam ga AdAware-om, AVG-om i nasao sam samo nekoliko tracking cookie-ja...
Jedino sto koristim je AutoPatcher, skinem svakog meseca update i to je to. Da li ja imam puno srece ili su ovi patchevi resenje, stvarno ne znam, ali to je moje iskustvo. Probajte da izgasite te nabudzene firewall-ove i jedace memorije antivirus programe, kriptujete bitne podatke ako ih imate i backup-ujete ih, AutoPatcher-ujete Win i vidite sta ce biti...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:25:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Godina: Dipl.
Citiraj:
e i ja ista ta dva u kombinaciji

hehe i isti antivirus koristimo,AVG :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 13:58:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
mcEvich... :udri:

da ti napravim jednu veoma zhivopisnu ekvivalenciju!!!
ako idesh na net bez avp-a i firewall-a ti je isto kao da j*** kurvu ispod plavog mosta bez kondoma!!! (not that i ever tried those two)

znachi NIKADA NE RADI TO!

ili si imao srece (shto sumnjam jer su bas ti sajtovi sa krekovima prepuni virushchina) ili si jednostavno zakachio boga pitaj shta, ali ni ne znash to (u shta vishe verujem)... ako te ne mrzi skini neki avp i odskeniraj samo makinu... pogotovo shto tvoji cimeri koriste ie...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 14:46:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ja takodje na winu nemam nikakav av ni firewall a komp mi je stalno na netu..isto sbb..ali odatle ni ne koristim nesto puno net..osim sto je to gateway ka netu za linux komp (koja kombinacija :D )
i ponekad kad me mrzi da palim drugi komp odatle idem na net ali na proverene siteove :)

av nisam hteo da instaliram jer imam na tom kompu upaljen dc++,emule i vnc stalno tako da bih previshe maltretirao komp :) (jbg ..800mhz)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 15:43:24 
Korisnikov avatar

da, ali lik ide na sajtove sa krekovima! to ne da vrvi nego... ja kad trazim neki krek OBAVEZNO mi detektuje po bar 2-3 "sluchaja", naravno sve ih poubija pre nego li uspeju da se provuku!

a sto se tice smaranja proc... pa zato zvekni nod32... ja sam imao na 466 mhz i veruj mi, odlicno sam znao koliko koji prog smara procesor... na modernijim od 2.5-3 GHz to ne mozesh ni da osetish, ali instaliraj to na slabijoj makini. oseticesh razliku i to svetski!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 17:57:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Kelegorm je napisao:
Eh da preporucujem i neki program protiv spyware i slicnih s***nja.Ja koristim spybot search & destroy i ad aware ova dva zajedno lepo rade posao.....

A zar dobar av program ne reaguje na spyware??

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 18:50:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Pa meni avg ne nalazi taj spyware koji mi nadju ova dva, ne nzma mozda neki drugi bolji nalazi ...tako da mislim da nije dovoljno...nije sav taj spyware preterano stetan ali bolje ga je ukloniti.....a ova dva zajedno lepo rade posao stoga svaka preporuka..cini mi se da su dzabe pa ti ne treba ni crack....samo sto je preporucljivo i da njih updateujes s vremena na vreme..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 20:03:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
av program ne detektuje spyware, avg ima odvojeni software za spyware, ali nije free kao avg..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 23:42:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.05.2003. 19:44:44
PaYa je napisao:
mcEvich... :udri:

da ti napravim jednu veoma zhivopisnu ekvivalenciju!!!
ako idesh na net bez avp-a i firewall-a ti je isto kao da j*** kurvu ispod plavog mosta bez kondoma!!! (not that i ever tried those two)

:) svidja mi se ekvivalencija. Sve to sto ti pricas stoji, ali ja jednom nedeljno proskeniram sistem antivirusom i nista! Tako da za sada dobitnu kombinaciju necu menjati, AutoPatcher i to je to.
Ja sam misljenja da covek koji bas zeli da mi upadne u sistem ili ubaci virus, on to moze i kada imam firewall. Sve ostalo su deca koja koriste bug-ove koje ima ne-patch-ovani win...
Ali sta god da radi za vas, ako vam firewall + antivirus nisu opterecenje za mahinu, be my guest...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.11.2006. 08:55:47 
Korisnikov avatar

pa i nisu... i ja redovno update-ujem makinu. posle formata zveknem najnoviji autopatcher, pa onda redovno na update. onda ni kurbla (56k modem) nije toliko strashna!
ali nije to toliko do nepatchovanog win-a, vec do greshaka u drugim softverim koje koristish, kada idesh na net! firewall jednostavno detektuje bilo kakav saobracaj i pita te da li zhelish da dozvolosh ulaz/uzlaz od strane toga i toga na tom i tom portu i dozvolish mu pristup tome i tome ... a antivirus, posto koristim pop3 pristup i stize mi solidna kolicina spama, direktno u outlook, moram da imam bar neku zashtitu! ali naci cu nekog nacina (verovatno cu sve prvo da forvardujem na gmail, pa da odatle skidam pop3-jem!)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2