Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:59:25 

Pridružio se: 07.10.2006. 20:42:44
Godina: Apsolvent
Smer: IS
A kada mogu da upisu ocenu oni koji su pali?
Da li je uopste neko i upisao?

Forever more

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 11:22:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.03.2005. 13:25:30
Godina: IV
Ziveo student prodeka(n).

Mada za razliku od vecine nisam se uopste uzbudjivao, znao sam da razvoj situacije ide na nasu ruku.

Nadam se da se lik koji je zamerao neke stvari gore navedenom, kasnije izvinio, posto nije bio u pravu.

Kilo

BLOODHOUND GANG

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 11:33:37 

Pridružio se: 03.07.2006. 23:47:59
Godina: Dipl.
Jel ovo istina da su polozili Pravo i oni koji su pali u subotu, ili ...

Mis'im, ne kontam...

Koji je razlog tome?

A za tu bazu iskreno sumnjam da je neko "ishakovao" ... Pa ovaj sto je pravio nije valjda lud da je ostavi na izvolte, budimo ozbiljni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 11:57:27 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
istina je
polozili su svi koji su polagali (preko 300,ako dobro upamtih)

sve receno u 2 minuta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:00:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.08.2006. 21:47:12
a kad je upis za one koji su pali

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:03:48 

Pridružio se: 11.01.2004. 01:04:04
kakav fakultet, ne verujem :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:15:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.06.2002. 01:42:40
da li neko zna kako ce biti polaganje sutra?

kompjuteri ili teror?

thanx

cca' nun ce sta nisciuna!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:22:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ispade Drakulićka najveći kralj na fakultetu... Sve vas je pustila!

Eh, a nekada se učilo to pravo!

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:32:37 

Pridružio se: 21.02.2006. 13:38:00
Svaka casat.Da li se zna kako se polaze u Oktobru2.Valjda nece da nas ispituje usmeno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 12:34:17 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
ako ti pod ucenjem podrazumevas bubanje samo da ti kazem da se ucilo i za ove rokove

ljudi, pitanja koja nemaju veze sa desavanjima u oktobarskom roku postavite u drugoj ili novoj temi
hvala na razumevanju :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 13:12:49 
Korisnikov avatar

Ma jeste učilo se... Kako ko!

Misliš da je broj onih koji su pravo expresno spremili za 3 dana mali? Ili čak manji od 50 %?

Skidam kapu onima koji su se mučili... I nemam ništa protiv da se svi ostali ne muče sa tom glupošću, nego samo konstatujem neke činjenice.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 13:31:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Godina: Padobranac
He he. Ko bi reko' ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 13:35:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2005. 16:05:29
Godina: I
I kada je upis ocena za one koji su pali?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:05:49 

Pridružio se: 09.10.2006. 10:11:05
MA ljudi ovo je bio najbezbolnijji nacin da se izvuce iz bruke, a da ne ponisti ispit sto NIJE HTELA, a MOGLA je jer kod nas sve moze bez obzira na zakone i statute. Da se ne lazemo.

Bruka je pukla. Sad kaze ako ste hakovali bazu (nikad dokazano) onda ima da prolaznost bude 100%, jer eto ja vam nista ne mogu formalno, onda nek bude zabelezeno da sam "nepravdu" ublazila tako sto sam sve pustila.
Da se zna da ste isti svi (hakeri nijedni :)

I ti fazoni vise nece biti testova to su price za malu decu.
Bice bice i to pre testova, nego vas teoreticara koji bi od toga sto predajte da napravite nauku najviseg nivoa, a to postizete time sto terate ljude da uce 50 podela sa po 20 stavki po redu i na broju.

Oni su POGRESILI sto su sistem polaganja nedovoljno obezbedili, sto nisu bazu pitanja dopunjavali.

BAs me zanima po kojo bi to Bolonjskoj deklaraciji bilo polaganje koje sprovode ona i Pera Jovanovic.
Mozda u nekoj Bolonji iz perioda nastajanja prvog univerziteta u tom gradu ili mozda skolastike.

Sigurno da Berkley, Harvard, Yale, UCLA ne odustaju od ispita preko racunara zato sto je tako moguce hakovati bazu. Pa danas i ne moras da ides na fakultet, polazes na daljinu.
Podsecam profesoricu da to ima i nasem fakultetu.

Njihova je obaveza da bezbede sigurnost i omoguce sprovodjenje procesa ispitivanja, a nase je da ucimo. Sta i kako ucimo to ce kazati rezultati testa.

Profesorici je bolje bilo da je studentima mesto crva i salama ponudila da obezbede softver koji je napravila a drugoj da pokusaju da ga ishakuju. Tako bi svi vise naucili.
I studenti sta je zastita i hacking, a profesorica da hakeri nisu bića koja postoje samo u knjigama i doktorskim disertacijama ,poput patuljaka i gnoma, nego pravi ljudi sa kojima ona moze cak i da razgovora pa i da ih dotakne.

Ovo skolovanje je pocelo da se plaća i nece moci svako vise da prodaje m... za bubrege. Ako platim neću da me niko opterecuje glupostima na kojima je doktorirao.
Znam da je pravo bitno, posebno u inf. sistemima ali to nikome ne daje za pravo da mi ot toga napravi ispit zbog koga ce gomila ljudi mesto da projektuje sisteme sa zastitom pokusavati tu zastitu da razbije. Iz pukog ocaja...

Over and out.

P.S. Mislim da je ovo jos jedan "milestone" na FON-ovom putu. Samo nisam siguran gde ide taj put, ka Megatrendu, visoj poslovnoj ili pomenutim Berkleyima, Yale, MIT....Na vama koji budete upisivali faks i budete morali da dajete hiljadarke je da o tome razmislite i odlucite.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:20:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
Smer: ME
ok, a shta se vi svi u celoj temi toliko pozivate na pravilnike, zakone i statute [da bi dokazali da "ona" vama nishta ne moze], a istovremeno prichate kako vam je ovaj predmet nebitan i kako su sve te podele [u kojima, kapiram, ima i tih istih zakona] - josh vishe nebitne?

prvo ste digli nevidjenu frku i pre nego shto je ishta bilo, a sada se i dalje bunite. pa zena je skapirala da moze samo da bude njena greshka shto nije menjala bazu, jer nije nikoga uhvatila na licu mesta kako se bavi nezakonitim radnjama, pa da moze da dokaze. ali je isto tako skapirala da ako je neko znao pitanja nije zasluzio da polozi, ali poshto je vec polozio, onda su isto tako zasluzili i oni koji su [valjda] uchili pa nisu polozili.

najgora opcija po meni, ali najkorektnija od strane profesorice.

i ne, ja nisam milutin, ja samo mislim da je profa pokushala da ispadne fer, a da ste vi klasichnosprski digli buku i "pozivali na otpor" i tako te nalozenichke gluposti.. pre nego je ishta i bilo. znachi, imate esprit de corps samo kad je potrebno buniti se protiv nekoga, protestovati i tako to - ono pravo ratnichki. a kada treba biti konstruktivan i stvarati neshto, onda tog duha nema.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:38:56 

Pridružio se: 07.10.2006. 20:42:44
Profesorka je sama popunila prijave za one koli su pali, treba samo da odnesete indeks da vam upise ocenu, bila je u kabinetu 307 , ne znam da li je jos uvek...

Forever more

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:40:59 

wishnya je napisao:
najgora opcija po meni, ali najkorektnija od strane profesorice.

Nije ona imala bas puno izbora, a da ne prekrsi zakon. Niko ovde ne kaže da je ona loša osoba, niti da su studenti divni, ali činjenica je da je njihova (nastavnika i fakulteta) krivica mnogo veca nego onih koji su: ucili iz onog sto su imali i na ispit izasli, i sa tim znanjem polozili.

I drugo burna reakcija je bila najpre uperena zbog najava iz nemustog saopstenja na sajtu FON-a za koje ona morala da zna. Sistem obavestavanja na sajtu FON-a je stvarno skandal. Informativnije su one table po hodnicima.

wishnya je napisao:
klasichnosprski digli buku i "pozivali na otpor" i tako te nalozenichke gluposti.. pre nego je ishta i bilo. znachi, imate esprit de corps samo kad je potrebno buniti se protiv nekoga, protestovati i tako to - ono pravo ratnichki. a kada treba biti konstruktivan i stvarati neshto, onda tog duha nema.

Iako imam poprilicno protiv nekih nasih osobina mentaliteta, mislim da je pobuna bila odgovor na "nepravdu u najavi" koja se nazirala iz saopstenja i losih iskustava iz proslosti.
Profesorica o kojoj kao osobi imam jedno misljenje, a kao nastavniku drugo misljenje je mogla da se oglasi nad dan ispita, dan posle, to je bilo elementarno pravo studenata da im neko nesto kaze. A kad neko dozvoli da se emocije krčkaju 30-tak sati, generacijama koji su vise proveli sati na ulicama demostrirajuci nego po amfitetrima onda nema kontrolisanja..
Mogao je da se oglasi i dekan, ili ovo nije zasluzivalo njegovo obracanje.
Sve ovo je podiglo temperaturu do neslucene granice.

Sto se konstruktivnosti i stavralackog duha tice oni najpre proisticu iz inteligencije i uslova okruzenja u kojem se zivi. Ni najkreativnija bica nisu kreativna kad razmisljaju o egzistencijalnim problemima.
Cini mi se da postoji neka Maslovljeva skala koja govori o periodu kad dolaze duhovne i stvaralcke moci i potrebe coveka do izrazaja tj kad krece da ih zadovoljava....

Poslednji put menjao Krokodoko dana 13.10.2006. 14:54:58, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:47:34 
Korisnikov avatar

Čovek vama ne može ugoditi... Da vam žena ocene i onima koji su pali i opet nešto komentarišete... Ajde bre ljudi idite slavite :) Položili ste pravo, to nije mala stvar! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:56:51 

Mickey je napisao:
Čovek vama ne može ugoditi... Da vam žena ocene i onima koji su pali i opet nešto komentarišete... Ajde bre ljudi idite slavite :) Položili ste pravo, to nije mala stvar! :)

Ja sam polozio 7.10 i tada i proslavio :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 14:59:41 

Pridružio se: 12.10.2006. 12:24:18
A sta mislite da nismo digli buku i da se nije pricalo o novinama i televiziji, profesorka bi se isto kao danas pojavila i rekla kako su svi polozili ispit. Hajde nemoj da ste smesni ! Da smo cutali, danas bi i odgovarali.
Kada pricate o necijim ljudskim osobinama, neko ko se ponasha ovako prema studentima ne govori puno dobrog o nekome... I pri tome ne mislim na poslednjih 7 dana nego na proteklih nekoliko godina...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 15:07:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.02.2004. 01:11:39
@ Krokodoko : :respect:

Nadam se da se sve ovo nece odraziti na one koji polazu sutra i u sledecim rokovima, ipak je ova zbrka ispala zbog onog koji je bazu poslao profesorki ili Ceci i toga sto su pitanja bila ista 3 roka!

"A spaceship from another star
They ask me where all the people are
What can I tell them?
I tell them I'm the only one
There was a war but I must have won
Please take me with you."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 15:08:46 

paradisco je napisao:
A sta mislite da nismo digli buku i da se nije pricalo o novinama i televiziji, profesorka bi se isto kao danas pojavila i rekla kako su svi polozili ispit. Hajde nemoj da ste smesni

I ja mislim isto. U tom cilju je i bilo ono nedoreceno saopstenje. Otvaralo je mogucnost da se tumaci u zavisnosti od okolnosti. MIslim da je ovo dobra pouka za upravu, nastavnike ali i za nas. MOramo da reagujemo JER ONI ZIVE OD NASIH PARA. Bez nas, oni su samo doktori nauka ne i profesori.

Elem , kako se polaze sutra, dali je neko saznao?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 15:33:24 

Pridružio se: 22.01.2005. 11:02:13
Ako je htjela da ispadne fer lijepo je mogla da kaze zbog cega zove da se dodje na fakultet, a ne da radi njenih 2 minuta prozivanja studenata da su kompjuterski kriminalci mlatnemo svi na faks ko zna odakle. Sve u svemu ovo je jedna velika katastrofa koja samo govori u kakvom sistemu zivimo, nikad se necemo izvuci iz njega.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 17:42:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
paradisco je napisao:
A sta mislite da nismo digli buku i da se nije pricalo o novinama i televiziji, profesorka bi se isto kao danas pojavila i rekla kako su svi polozili ispit.

:lol: :lol: :lol:

ovo je dobro...
mislish da profesorki cvili dupe 2% shto su se studenti nashli na tamo nekom sajtu i pisali bog zna shta (time podrazumevam i pushkice i fonforum) o njoj...
dogovor je, po meni, postigao student prodekan...
a profesorka je svesna toga shta studenti mogu da urade i na koje sve nacine da se pokrenu, ako ona "zaobilazi"... da ne kazhem krshi, jelte, pravila!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 19:00:07 

Pridružio se: 29.05.2002. 12:10:20
Citiraj:
Studenti Fakulteta organizacionih nauka najavili su danas u 12 sati protest ispred fakulteta jer će više od 150 akademaca koji su položili ispit iz predmeta Pravni osnovi informacionih sistema morati ponovo da polažu ispit.
- Profesorka Mirjana Drakulić nam je svima upisala ocene u indeks, a sada, očito nezadovoljna velikom prolaznošću, traži da se ispit poništi, da ponovo polažemo i da nas dodatno ispituje. Ovo je u suprotnosti sa svim aktima fakulteta i s pravnom sigurnošću studenata.

- Da li to znači da će ubuduće svi profesori, kada se sete da im ispit nije bio po volji, tražiti da se on ponovo polaže? Profesorka Drakulić je poznata po tome što svakog studenta ispituje više od sat vremena, a ispiti se nekad završe u ranim jutarnjim satima - kažu studenti.

S profesorkom Mirjanom Drakulić nismo uspeli juče da stupimo u kontakt, a na fakultetu su nam rekli da studenti moraju polagati dopunski deo ispita.
- Ovaj ispit se polaže usmeno. Studeni su ga polagali na računarima i došlo je do neregularnosti u toku izvođenja ispita, ali ne mogu da vam kažem kojih. Normalno je da nekim studentima bude upisana ocena u indeks, ali će oni ipak biti pitani dodatno - rečeno nam je u kabinetu profesorke Drakulić.

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 1201.shtml

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća