Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem s kompom
PostPoslato: 19.08.2006. 03:44:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2005. 11:14:49
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Sve je pocelo kad sam se umrezio sa komsijom, znaci pre par dana.. prvo u toku podesavanja mreze resetuje mi se komp i kada dodje do onog windows-ovog logoa automatski se opet resetuje.. tada sam otisao u safe mode, nista nisam dirao resetovao racunar i poceo je opet normalno da radi.. sutradan iznenada u toku rada resetuje se racunar i sve isto kao pre pocne da se sam resetuje uzastopno i opet ja odem u safe mode, izadjem, komp se ukljuci posle duzeg vremena, zvuk pri logovanju je nesto krcao.. pustim ja muziku u winampu, a muzika i tu secka i krci.. i kursor u toku pomeranja hoce da zastane na sekund pa da naglo krene.. nema sanse da kopiram nesto sa cd-a dok scrollujem neki text npr, onda cekam po 10 sec za jedan pomeraj.. u svakom slucaju sve izgleda kao da je kompjuter opterecen.. prvo sam posumnjao na virus, skenirao avg-om, pregledao running procese.. nista.. onda sam pomislio da nije do mreze, pa sam iscupao kabl, disable-ovao karticu, ali opet isto.. onda sam formatirao c, instalirao xp i cak pri prvom startu xp-a opet se cuo onakav zvuk logovanja (inace svaki zvuk se lose reprodukuje (cak i modem)).. sad sam poiskljucivao sve moguce procese, testirao memoriju, ali.. nista inace vise se ne resetuje komp.. network jos nisam podesio kako treba (a i ne znam) pa pise network is limited or no connection ali funkcionise (inace treba mu dosta vremena da startuje vezu, valjda ima neke veze sa trazenjem ip-a, ne znam...) mislim da nije mreza jer sam iskljucio sve to a opet nije bilo ok sad sam pustio prince of persia i radilo je sa seckanjem koje je bilo manje primetno nego van igre

juce sam rezao dvd 25 min. na 4x i disk je bio lose narezan, a danas sam dvd kopirao na hard i to je trajalo nekih 15 - 20 min... iscupao sam kablove optickih uredjaja, ali ni tu nije problem

kada startujem safe mode sve izgleda ok, ali ne mogu da pokrenem muziku niti film pa ni ne znam koliko je ok

startovao sam i suse gde je takodje sve delovalo ok nije bilo seckanja (ako ovu rec jos jednom spomenem.. :) ) sem amaroka koji je i pre seckao kad se prozori pomeraju... a s obzirom da nisam nesto koristio suse ne mogu ni da primetim razliku

u event viewer-u nema niceg loseg, osim onda kada omogucim mrezu gde imam Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 000C76B30CF3. The IP address being used is 169.254.91.156. i tu stoji onaj zuti trougao i dhcp na kraju

neka ideja? :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 09:37:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Godina: Padobranac
promeni kabal.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 12:36:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
probaj da uzmesh nekih 3-4 metara kabla i odnesi komp kod nekoga i umrezhi se na manjoj razdaljini, ako taD proradi, onda je pirossi upravu, ali mislim da nije to problem... samo nisam skapirao dobro, da li si probao da dignesh sistem kada je lan kartica fizichki van mashine? (ili disable-ovana u BIOS-u ako ti je integrisana) ako tada radi ok, onda je do kartice, ako i tada secka onda cesh morati redom da proveravash komponente (rekao si da si reinstalirao sys) ali kazhesh da pod linuxom radi sve ok...

koju konfiguraciju imash?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 13:39:40 
Korisnikov avatar

MSI KT4V sa integrisanom via karticom i integrisanim zvukom
ati radeon 9200 se 128 mb
amd sempron 2500+
256 mb DDR
Leadtek WinFast tv2000 xp tv kartica
neki conexantov modem

nisam probao da disable-ujem karticu u biosu, sad cu... mada ne znam zasto bi tu bilo problema kad je do pre par dana sve bilo ok (2 godine) i nista nije menjano... (kada kabal nije prikljucen i mreza nije instalirana)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 14:21:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Godina: Dipl.
Nemoj da me plasis, bas sam uzeo tu istu plocu. Doduse, mreza mi jos nece trebati.

Nego, da te pitam: da li si dobio USB & bluetooth bracket uz nju i da li si uspeo da spojis Bluetooth na plocu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 16:58:49 
Korisnikov avatar

nisam dobio, na kutiji pise da je optional.. sad ne znam.. nisam imao nikakvih problema sa plocom do sada...

nego otkrio sam da je ipak mreza problem.. setio sam se da sam prosli put instalirao xp sa kablom u mreznoj kartici.. pa me nije mrzelo i instalirao opet, ali bez kabla, sad sve radi kako treba...

prepostavljam da je win xp automatski pri instalaciji ubacio nesto za mrezu ali to nije bilo konfigurisano kako treba.. ili tako nesto...
zna li neko sta moze da bude problem i kako ga resiti? ako nista ne uspe probacu da zamenim kabl (koji inace ima oko 70 metara :) )

cuo sam da mreza moze da uspori racunar, ali ono je bilo previse..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2006. 18:22:13 
Korisnikov avatar

mrezha mozhe da ti ga uspori, ali jedino ako je extra slaba kof... zato sam te izmedju ostalog i pitao za nju!

chudi me kako uopshte provlachish signal na tu razdaljinu bez pojachivacha!!!

mislio sam da ako je plocha matora, da se mozhda syebala mrezhna, ali kazhesh da je nisi neshto archio ranije!

u principu, ja vishe volim da manuelno konfigurishem mrezhu... ne volim automatica...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 04:05:22 
Korisnikov avatar

ja sam cuo da je 125 metara maksimalana razdaljina.. nisam ni znao da postoji pojachivach :) ...

file i printer share kao i chat su funkcionisali besprekorno tako da zaista ne znam u cemu je problem... kao sto rekoh, jedino sto sam primetio jeste zuti trougao sa znakom ! kod ikonice za network gde je pisalo limited or no connectivity (tako nesto...) (takodje mu je trebalo oko minut dok se ne pojavi ta ista ikonica, odnosno dok ne uspostavi konekciju)

jos uvek se ne usudjujem da ponovo utaknem kabl :)

da li bih mogao sa system restore da vratim na point kada kabl nije bio utaknut (s obzirom da posle vadjenja kabla i disable-ovanja kartice nije moglo, kao ni sa reinstalacijom sistema sa prikljucenim kablom)?

da li postoji neki manji program (s obzirom da treba da ga skidam sa dial up-a) kao sto je norton ghost dovoljno pouzdan (mozda i besplatan :) ) da napravim image particije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 09:35:46 
Korisnikov avatar

:chesh-chesh: ako si formatirao hard, necesh moci da ga restorjesh... :D
probaj da nabavish kraci kabl i da preselish mashinu do lika sa kojim si se umrezhio i proveri tako da li je sve ok! ako je tako sve ok, a na default kablu nije, ondaK je problem u... :D

za prog... ima tema sa time gde ce ti ljudi datri malo struchnije odgovore! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 12:42:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
bug je napisao:
kao sto rekoh, jedino sto sam primetio jeste zuti trougao sa znakom ! kod ikonice za network gde je pisalo limited or no connectivity (tako nesto...) (takodje mu je trebalo oko minut dok se ne pojavi ta ista ikonica, odnosno dok ne uspostavi konekciju)

Kaко си оставио додељивање адреса? Личи ми да си подесио да су IP адресе додељене аутоматски. Често због тога, компови знају мало дуже да се "траже" и онда стоји та иконица "no connectivity". Пробај да им доделиш сам IP aдресе. Jeдан мора да има адресу 192.168.0.1 а другом додели нешто типа 192.168.0.х где је x у распону 2-255. Subnet musk за оба случаја је 255.255.255.0

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 14:40:51 
Korisnikov avatar

@ Paya: :) kao sto rekoh reinstalirao sam xp bez kabla u mreznoj i sada funkcionise ok, zato sam pitao da ako bih sada prikljucio kabl da li bih mogao, u slucaju da ne funkcionise opet, da restore-ujem na point pre.. ( s obzirom da vadjenje kabla i reinstalacije sistema sa prikljucenim kablom nije dalo rezultate)..

@nik: dodeljivanje IP adresa jeste automatski i mislio sam da zbog toga treba duze vremena za uspostavljanje konekcije, s obzirom da nemam iskustva sa mrezama nisam hteo to da cackam nesto mnogo, cak se i tripujem da cu pokvariti internet konekciju cackanjem IP-a.. :) ne znam da li je to razlog opsteg kocenja sistema, jer on adresu trazi (valjda) samo kad uspostavlja konekciju, a meni u toku rada koci sve vreme.. zato i trazim neki program za pravljenje image-a.. onda mogu slobodno da cackam, a u slucaju najgoreg, mogu opusteno da retorujem image.. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 15:36:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Ma нећеш ништа да зезнетш, те IP адресе су за твоју локалну мрежу, нема то везе са конекциом за Интернет. Упиши ове адресе које сам ти дао и пробај да му урадиш Setup a home or small office network, помоћу оног wizarda. Tребало би да ти мрежа проради ок.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2006. 22:12:34 
Korisnikov avatar

samo zipa... mene je jednom tako zayebavao... ladno su useri koji su bili trenutno logovani na mashinama morali da imaju isto ime da bi se konekcija uspostavila :?: ali su to 2 makine jedna xp, druga 2000 ... nadam se da nece i tebi praviti probleme...
to me je bash is3povalo!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2006. 19:08:50 
Korisnikov avatar

Evo, prikljucio sam kabl i nije bilo problema, ukucao sam IP i zuti trougao nestade, nema vise cekanja pri startovanju.. nadam se da ce ovako da ostane.. Hvala na pomoci! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2006. 20:54:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Нема на чему... дуго те служило :D

ugasiti, ni skratiti.