Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2006. 16:26:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
nidzo, nije poenta da li cje fleshovanje biosa reshiti nechiji problem, vecj je poenta u tome da proizvodzachi plocha ne preporuchuju krajnjim korisnicima da oni lichno fleshuju bios. tako se gubi garancija. zato sam rekao da ne fleshuju bios tek tako.

i nemoj me molim te toga ko ima vecji [serviserski stazh], uopshte se ne radi o tome.

moje tvrdnje ->
1. proizvodjachi plocha [a ne optichkih drajvova] ne podrzhavaju korisnike da sami fleshuju bios vecj da im to serviser odradi.
2. mogucje je ipak da se loshe fleshuje bios. deshava se.
3. mogucje je ipak i u nekim sluchajevima da serviser primeti da je bios loshe fleshovan. deshava se.
4. garancija za plochu se gubi ako korisnik loshe fleshuje bios.

jel se slazhesh sa ovim [i kraj shto se mene tiche] ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2006. 16:45:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
stvarno ste malo skrenuli u offtopic.

Anyway, problem sestrinog racunara se RESIO flashovanjem biosa (u servisu), dok moj racunar jos uvek za****. Izgleda da ce morati da mi zamene plocu, da cu tek prekosutra znati sta i kako.

I'll keep you informed :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2006. 17:08:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2003. 21:35:10
bLooez je napisao:
jel se slazhesh sa ovim [i kraj shto se mene tiche] ?

ja ja

;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2006. 17:20:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2003. 21:35:10
NeoDesign je napisao:
stvarno ste malo skrenuli u offtopic.

Anyway, problem sestrinog racunara se RESIO flashovanjem biosa (u servisu), dok moj racunar jos uvek za****. Izgleda da ce morati da mi zamene plocu, da cu tek prekosutra znati sta i kako.

I'll keep you informed :)

Tendencija izbacivanja nedovršenih proizvoda na tržište je sve učestalija, pod čime podrazumevam BIOS nedorastao potencijalima samog uređaja. No, nisu samo proizvođači ploča krivi za to, vrlo verovatno i proizvođači periferija, u tvom slučaju hard diska, očigledno odstupaju od nekih propisanih standarda, pa ploča mora da se flešuje sa svežim BIOS-om, ne bi li skapirala novi uređaj kako treba.

Moje najneprijatnije iskustvo je sa Sony DRU-710A DVD rezačem. Tj., kad sam ga kupio, sa fabričkim firmware-om je radio katastrofa, na granici reklamacije. Posle flešovanja promena je bila drastična - totalna transformacija osrednjeg do lošeg uređaja u fenomenalan rezač i čitač, koji i dalje sa potpunim zadovoljstvom koristim. Očigledno marketing čini svoje, i potreba da se što pre uzme novac kupcu (normalno, ko pre devojci...), a da li će uređaj odmah proraditi kako treba, to je pitanje. ;)

A Neu želim da što pre reši pitanje mašine. Odlična ideja za obraćanje servisu - ukoliko je i najmanje postojao (po meni neopravdan, po nekima opravdan) strah da nešto pođe naopako prilikom flešovanja. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2006. 21:22:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
bLooez je napisao:
1. proizvodjachi plocha [a ne optichkih drajvova]
:D :stid:

@ neo: extra shto je shvecin problem reshen, a nadam se da ce i tvoj uskoro...

kapiram da su zhurili sa izbacivanjem ploche zbog nove platforme, ali ce nove revizije biosa naravski izlaziti, pa gledaj da upgrade-ujesh novijim po njihovom izlasku (u servisu naravno) ;)

aj u zdravlje i nek te sluzhi plocha (kad je dobijesh) dugo!!! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.08.2006. 03:24:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.06.2002. 23:54:59
Ja sam pre par dana imao isti problem kao sa pocetka topica, i problem je ladno bio u poluispravnom DVD drajvu. Fora je sto uopste nije izbacivao poruke da ne moze da procita CD, nego sve Memory dump i slicne nebuloze, trebalo mi ceo dan da shvatim da je DVD u pitanju

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2006. 11:21:03 
Korisnikov avatar

@ GTS -- zanimljivo :)

Sto se mojih problema tice, ploca je definitivno bila neispravna, i danas (ili u ponedeljak) bi trebao da dobijem drugu. E sad, posto nemaju K9N neo-f ili cak K9N ultra moracu da uzmem K9N SLI (koja je 30eura skuplja). Dobra vest je sto cu je dobiti gratis :)

Makar nesto dobro da ispadne iz cele ove situacije.
P.S. Shvecin komp radi kao zmija, tako da jedva cekam da vidim kako ce moj da radi s obzirom da imam dodani 1GB rama (na visoj frekvenci), mnogo bolju grafiku, bolju plocu i bolji procesor.

Javljam se cim pokrenem komp i malo ga istestiram.

Poz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2006. 19:08:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.06.2002. 23:54:59
Ajd pa javi kad izvrtis testove!
ja sam ladno pobrisao sve 3D Markove osim 2006, na netu gde god pogledam imaju rezultate samo iz 2005ce, pa ne mogu da uporedim.

Ja sa X2 4200+ i 7800GT imam oko 4200 2006 markova, nadam se da je to solidan rezultat. Mislim, znam da jeste, Oblivion je prosto poleteo, sve je oko tri puta brze nego na mom Bartonu i 6600GT, ali ipak me interesuje treba li da jurim bolji rezultat.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2006. 19:13:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
:D ajme mene....

pa da benchmarkujem ja moju makinu...
asus p5gd1 pro
celly 2.8
512 ddr1@400
grafika radeon 300/550 128mb
:D

ili mozhda staru
celleron 466, 256 sdram, geforce2 mx200 32mb

eto nastavka teme "masakr u pripremi" :D :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2006. 15:11:54 
Korisnikov avatar

Joooj, radi mashina kao avion !!! Hvala svima na pomoci. Inace, do sada sam probao samo 3dmark2005 i dobijem rezultat oko 7200, cim skinem 3dmark2006, postovacu ite rezultate :) Vidim za kaskam za 7900gt na fx mashini sa malo kvalitetnijom memorijom za oko 400 ... jel to nije previse?

@paya -- ma pusti na staru mashinu 3dmark2006 ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2