Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 08:30:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
ma vazdushni je ludilo. mozhesh da se zaposlish maltene samo u jatu, a zna se da se 90% ljudi koje zaposhljavaju drzhavne firme ide tamo preko veze.

bsajds, ekonomiju [neq tamo] imaju i drugi smerovi, i takodze im predaje bojan.. i knjige su 10000x gore od nashe ekonomije.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 09:12:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Godina: Dipl.
^ drugarica me molila da joj dam knjige iz ekonomike i planiranja, ne bi li shvatila neshto :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 13:34:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
bLooez je napisao:
ma vazdushni je ludilo. mozhesh da se zaposlish maltene samo u jatu, a zna se da se 90% ljudi koje zaposhljavaju drzhavne firme ide tamo preko veze.

Bilo bi lepo kad ne bi pricao na pamet [tj lupao]... ;) Daleko je od toga da im je jedina mogucnost JAT... Mogu da rade recimo u medjunarodnom udruzenju avio kompanija [ne znam pun naziv] pa sve do nekog vazduhoplovnog proizvodjaca [Boing itd..].. Taj smer je poprilicno jedinstven u svetu i ima ga jos samo na par mesta... I da imaju mogucnost postdiplomskih u inostranstvu [recimu npr. u Fr]...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 13:48:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
Smer: IS
dusan_11192 je napisao:
Taj smer je poprilicno jedinstven u svetu i ima ga jos samo na par mesta... I da imaju mogucnost postdiplomskih u inostranstvu [recimu npr. u Fr]...

I sta to govori o samom fakultetu... Da retko koja naprednija zemlja (da ne pricamo o "zaostalim") nema potrebu za tim smerom... ;) Koliko je to onda potreban smer? A i koliko je sam fakultet onda potreban? Licno mislim da smer telekomunikacija nema smisla kada takav isti smer postoji na ETF-u...
Kada sam ja odlucivao sta da upisem pre 2 godine a posto sam polagao prijemni i na FON-u i SF-u (hteo sam i na ETF-u ali su se poklapali datumi polaganja sa FON-ovim) pogledao sam sajt telekoma i na njemu oglase za posao...
Ni za jedno radno mesto se nije trazio dipl ing telekomunikacija sa SF-a... Trazeni su samo ETF (smerovi telekomunikacije i rti), MF (smer programer) i FON (naravno ISiT)...
Ovo je naravno bilo samo moje subjektivno misljenje... ;) :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 13:56:16 
Korisnikov avatar

Ja ti pricam o vazdusnom smeru i veruj mi na rec da je veoma trazen takav kadar u svetu...

Za telekomunikacije si u pravu [to sam vec pisao ranije u temi cini mi se]... Ali je i to velika zabluda jer su plan i program na oba faksa ista sto se tice tog smera, i to sa istim profesorima ! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 14:50:01 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Pa sto nema vise takvih akademskih ustanova u svetu? :zbun:

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 15:12:14 
Korisnikov avatar

kliford je napisao:

Ko je rekao da nema... :D

Imas u francuskoj valjda, Holandiji cini mi se itd..

Ja sam rekao da je veoma retko, skoro jedinstveno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 15:28:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
^^ bilo bi lepo kada bi prochitao poruq pre nego shto odgovorish.
Citiraj:
mozhesh da se zaposlish maltene samo u jatu

moj drug je zavrshio taj vazdushni, i eno ga javlja se na telefone u eunetu. toliko je trazhen smer.
[i ne prichaj ljudima okolo da lupaju u zagradama, zvuchi kretenski i nadmeno :]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 15:47:13 
Korisnikov avatar

kliford je napisao:

Upravo ono o cemu ja pricam... Ako je toliko trazen kadar kako to da samo mi i jos par zemalja na svetu uvidjaju potrebu za njim?! :zbun:

dusan_11192 je napisao:
Ja sam rekao da je veoma retko, skoro jedinstveno...

To uopste ne ide u korist fakulteta i samog smera...
Ne znam kada je osnovan SF ali imam utisak da je on tvorevina komunizma kod nas i potrebe da mi budemo napredniji od ostalih... Ta vremena su prosla i mislim da SF, naravno i opet ponavljam po mom misljenju, po meni uopste nema smisla kod nas... U prilog tome govori i cinjenica da saobracajnih fakulteta na svetu mozes prebrojati na prste jedne (eventualno dve) ruke... To uopste nije prednost SF vec veliki minus... To govori samo o tome da takav fakultet nema smisla za postojanjem, jer da ima svaka drzava bi imala takav fakultet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 16:31:34 
Korisnikov avatar

bLooez je napisao:
^^ bilo bi lepo kada bi prochitao poruq pre nego shto odgovorish.
Citiraj:
mozhesh da se zaposlish maltene samo u jatu

moj drug je zavrshio taj vazdushni, i eno ga javlja se na telefone u eunetu. toliko je trazhen smer.
[i ne prichaj ljudima okolo da lupaju u zagradama, zvuchi kretenski i nadmeno :]

Ok sori za ono lupanje... Ali prosto si pricao na pamet...

Ne znam koliko je tvoj drug merodavan.. Evo spojicu te sa burazerovom generacijom, pa mozes da vidis i sam da li imaju neku perspektivu..
Ja sam ubedjen da ce buraz posle zavrsenih postdiplomskih naci odmah posao, jer vec ima neke kombinacije... I to u struci, i na medjunarodnom nivou...

@Darth Neman:

Napisao sam da ga ima u jos par drzava Holandija, Francuska itd... Sad sto ti se ne cita to je drugi problem...

I na masincu je postoja avio smer [za konstrukciju, drugaciji u potpunosti nego onaj na SFu]... Zasto ? Pa zato sto smo imali [kakvu takvu] avio industriju [Vojnu i Utvu koja je radila i za civilno]...

Ali sad je nebitno.... FON jeste dobar izbor, ali nikako idealan... Mada je NPP doneo neka poboljsanja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 17:39:23 
Korisnikov avatar

dusan_11192 je napisao:
Napisao sam da ga ima u jos par drzava Holandija, Francuska itd... Sad sto ti se ne cita to je drugi problem...

Citam ja...
Zato i kazem da se njihov broj moze naborjati na prste jedne (eventualno dve) ruke... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2006. 18:06:07 
Korisnikov avatar

Darth Neman je napisao:
dusan_11192 je napisao:

Citam ja...
Zato i kazem da se njihov broj moze naborjati na prste jedne (eventualno dve) ruke... ;)

Pa kao i fakulteti koji imaju upravaljanje kvalitetom.. Sto je po meni velika prednost...

Takve kadrove [mislim sad na vazduhoplovni smer sa SF i slicno] obucavaju zemlje koje imaju potrebu za njima... Tako da je razumljiov da postoji u Beogradu [zbog ex-yu]... I trebace u buduce jer Aerodrom Nikola Tesla postaje glavn u regijonu od putnickog transporta pa sve do kargo transporta...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2