Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2006. 23:59:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
prof. Bratislav Petrovic (klik klak) je legenda, odlozio ispit zbog fudbala!!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 01:42:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Cuo sam da u srednjoj medicinskoj imaj uskracene casove da djaci ne bi bezali da gledaju tekme :roll: Kretenizam...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 03:12:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2003. 00:30:23
Godina: IV
eliminishi_malu je napisao:
Jedino sto bas ne vidi dobro pa itripuje da je neko pricao, npr JA samo zato sto sam se naslonila na ruku tj nekako pokrila usta...i jos me ubedjuje kako sam pricala :zbun: iznova i iznova...i na kraju doda "onda sam ja slep!"...pa...veoma nadmen!

Ako tripuje da je neko pričao, a niko nije, onda ne samo da je slep, no gluv ili nešto još gore... :( Ako je samo istripovao da si ti pričala, a pričala je neka koleginica, nadam se da ti se ispričala zbog učinjene nepravde. :)
Evo, uzmi drugu krajnost - časovi Prava. Je li to dobra atmosfera za rad? Ili vežbe iz OI, gde su redovni i neki ljudi koji ne zaklapaju po 3 sata, ali zato će najslobodnije pitati asistentkinju za nešto što je rekla već 3 puta!
kliford je napisao:
Neskovic? To onaj iz struktura koji dva sata prica ono sto se isprica za 10 minuta? Ne, ne spada mi on u najbolje profesore...

Po mom mišljenju, mnogo je bitnije da on objasni ono što predaje kako treba, nego da mi za 10 minuta nabaca gomilu teza na folijama za koje će mi trebati neuporedivo više vremena da naučim, tj. razumem. Mislim da potcenjuješ nauku. I ne samo ti.

Mickey je napisao:
Мени Нешковић толико иде на нерве са својим ставовима, само ја сам у праву, ти си само студент... И мени је далеко од доброг.

A mene zanima gde su se (prema tvom iskustvu) ispoljili ti stavovi. Je li to na ispitu?
Da li je tebi bitnije da ti neko prenese svoje znanje ili da se tvoj glas čuje po svaku cenu? Bilo bi odlično kada bi svi profesori uvek bili dobro raspoloženi, sa sofisticiranim smislom za humor, harizmom, spremni da pomognu, da imaju vremena da čuju svačije mišljenje, da ostvare dobru komunikaciju sa svim studentima, a da, uz to, budu experti u svojoj oblasti i da znaju da prenesu svoje znanje. No, ne poseduju svi profesori sve te osobine. Ali šta biramo, ako moramo da biramo? Interakcija/dvosmerna komunikacija je super stvar, ali ja bih, ako bih morala da biram, izabrala sposobnost prenošenja znanja, kao prvu stavku, čak iznad stručnosti. Nažalost, vidim da se ovde prioritet daje nekim drugim osobinama, koje ja vidim kao sekundarne.
Demokratija, onako kako je većina shvata, nije apsolutno dobra stvar. Zar treba da se svi pitaju o svemu?

zobm je napisao:
Ponasa se nadmeno, kao da je popio svu pamet ovoga sveta, a ima mnogo studenata koji, po meni, znaju vise od njega. Ali dobro svako ima svoje misljenje.

Sumnjam da ti koji znaju ili tvrde da znaju više od njega dolaze na njegova predavanja. Grešim li...?

LM, produžila bih spisak profesora i asistenata koji su mi se dopali do sada:
- prof. Siniša Vlajić - zbog temeljnosti u radu, jako simpatičnog smisla za humor, i one veoma izražene "psihološke crte", prisutne u njegovim pisanjima
- prof. Vladan Devedžić - "karizmatični guru" svih nas :)
- prof. Dejan Simić - trud koji ulaže da studenti razumeju, i pita nekoliko puta da li ima neko da ga nije razumeo, knjiga iz OROS-a koja je jako pitka
- prof. Rade Lazović - baš kako je neko rekao, ne osetiš kako vreme prođe
- dr Milica Kostić i sve asistentkinje su mi bile ok na predavanjima/vežbama (za ispit još ne znam)
- dr Slađana Benković - objašnjavanje, znanje, humor, energija
- asistentkinja Biljana Panić - strašno simpatična, strpljiva i fino objašnjava

Sad vidim da ih uopšte nije malo. Trebalo je da ovo stavim u "Zašto mislim da je FON super faks". :) Jednostavnije bi bilo da sam rekla da nisam oduševljena:
- profesorkom engleskog,
- asistentkinjom "koja nije Sanja Marinković" :), već Jasna,
- prof. Jaškom,
uglavnom zbog one famozne "nadmenosti".

"And from the ashes a phoenix rose, with wings made of gold it gently touched me, a touch of relief. I was ready to start a new circle, hoping it would never come to an end. "Never too late for hope" - The grey ice melted - slowly..."
T.S.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 11:08:56 
Moderator
Korisnikov avatar

DarkShine je napisao:
kliford je napisao:
Neskovic? To onaj iz struktura koji dva sata prica ono sto se isprica za 10 minuta? Ne, ne spada mi on u najbolje profesore...

Po mom mišljenju, mnogo je bitnije da on objasni ono što predaje kako treba, nego da mi za 10 minuta nabaca gomilu teza na folijama za koje će mi trebati neuporedivo više vremena da naučim, tj. razumem. Mislim da potcenjuješ nauku. I ne samo ti.

Pa, on nama nenormalno malo znanja prenosi, vrlo povrsno radimo celu tu oblast, a to bi trebalo da nam je najbitnije predmet na drugoj (uz AROS i PP).. A nama je to najlaksi ispit... Kad bi Vinka tako dobro objasnjavala, i kad bi se amrketing spremao za dva dana iz skripte od 20 strana, bilo bi super! Ali ne... Marketing i finansije su nam najbitniji ispiti, a AROS i strukture, to ce se dati uz put, to je nebitno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 13:16:21 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
Godina: Dipl.
Neskovic mi je ostao u secanju po tome sto je profesor koji me je najgore ostetio za ocenu. Imao sam 95 poena na pismenom, i nisam znao odgovor na jedno pitanje, kojeg nema u skripti, i dao mi je 8.

A da, secam se i da su primeri, koje na nam je dao, bili u nekoj praistorijskoj verziji C-a..

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 13:29:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Godina: Padobranac
^ mene je vređao da sam neznalica i pitao me da li sam ikada programirao. međutim, odreagovao sam kao sa policajcem: vidiš sa kakvim imaš posla i ćutiš. treba li da napomenem da mi je smanjio ocenu sa pismenog?

a sem toga, njegov ispit je suviše trivijalna zayebancija da bi se potresali oko toga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 19:21:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Upravo to... Suvise je trivijalan... Isto kao i PP i AROS/OROS... :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 19:30:02 
Korisnikov avatar

^ jeste, i uostalom, princip učenja algoritama napamet je budalaština svecke klase.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 22:14:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Ja sam odlično prošao na Strukturama, i to mi je ostao u sećanju kao fin predmet (nisam ništa učio napamet), iako nisam imao nikakvih problema sa profesorom čuo sam od mnogih da se žale na njega. U početku mi je bilo čudno, mislio sam da je to izuzetak, ali sad znam dosta ljudi koji ne vole da izvrću istinu. Uglavnom su bili problemi na ispitu i drastično smanjivanje ocene sa pismenog ili kolokvijuma.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 22:34:02 
Korisnikov avatar

^ to je zato što smo svi mi barabe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2006. 23:12:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Čovek (profesor ne ja) ima pravo na svoje mišljenje :)

Koliko znam Nešković redovno odlazi u inostranstvo i tamo predaje. Možda se kod nas prazni, tj. puni za novi arbajt ciklus.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2006. 10:19:13 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Ни ја нисам имао никаквих проблема са структурама. Додуше, полагао сам преко колоквијума. Потом, иако нисам морао, незадовољан оценом са (писмених) колоквијума, отидох на усмени. И успео сам да поправим.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2006. 21:17:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.03.2003. 14:25:53
Ajde DarkShine reci lepo da se prezivas Neskovic i sve ti je oprosteno :D

Salim se naravno

:srecno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 01:34:18 
Korisnikov avatar

beastg je napisao:

Salim se naravno

Ma, nije to, nego sam skontala da mi je iz komšiluka (odmah sam provalila akcenat, pa sam morala da zadovoljim znatiželju), Vaga je, uz to je rođen na dan oslobođenja mog rodnog mesta. Zar trebaju jači argumenti? :D

LM, pročitala sam mišljenja ostalih, ne ostaje mi ništa drugo do razmišljanja "sa zrnom soli", po pitanju nadmenosti. Do daljnjeg.
Stvar je u tome da dobar deo života slušam od ljudi kuknjavu na previsoke kriterije, na traženje nemogućeg. Meni se još uvek nije desilo da mi je neki profa tražio da dubim na trepavicama (što ne znači da se to neće desiti). Stekla sam utisak da nam je generacija izuzetno razmažena. Valjda sam zato bila skeptična.
Koliko vidim, za sada niko nije osporio njegov kvalitet kao predavača, što me raduje.
Jedino što ne kontam je što se jedni žale na suviše lako štivo, a drugi na suviše oštre kriterije. U čemu je štos...? :zbun:

"And from the ashes a phoenix rose, with wings made of gold it gently touched me, a touch of relief. I was ready to start a new circle, hoping it would never come to an end. "Never too late for hope" - The grey ice melted - slowly..."
T.S.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 01:43:26 
Korisnikov avatar

DarkShine je napisao:
beastg je napisao:

Salim se naravno

Ma, nije to, nego sam skontala da mi je iz komšiluka (odmah sam provalila akcenat, pa sam morala da zadovoljim znatiželju), Vaga je, uz to je rođen na dan oslobođenja mog rodnog mesta. Zar trebaju jači argumenti? :D

OMG, pa ti si zaljubljena u njega :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 01:52:49 
Korisnikov avatar

Pirossi je napisao:
OMG, pa ti si zaljubljena u njega :roll:

LOL
Ćuti, može čo'ek da mi čuje (pročita), jedva mi je oprostio za Ogrena. :P Bolje je da se vratimo na svađu. :D

T.S.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 08:55:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Meni je kao predavač bio dobar. Ali sam se i sam pripremio. Dok su drugi besomučno pokušavali da prepišu kodove sa folija u jeziku koji sami ne razumeju, a koji su zapisani tako da ih ni jedan kompajler ne bi preveo bez neke posebne opcije, ja sam kodove imao odštampane i sređene, samo sam slušao profesora i eventualno napisao neki komentar u kodu. C sam naravno naučio pre toga u fazi lečenja od COBOL-a :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 09:51:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Citiraj:
A mene zanima gde su se (prema tvom iskustvu) ispoljili ti stavovi. Je li to na ispitu?
Da li je tebi bitnije da ti neko prenese svoje znanje ili da se tvoj glas čuje po svaku cenu? Bilo bi odlično kada bi svi profesori uvek bili dobro raspoloženi, sa sofisticiranim smislom za humor, harizmom, spremni da pomognu, da imaju vremena da čuju svačije mišljenje, da ostvare dobru komunikaciju sa svim studentima, a da, uz to, budu experti u svojoj oblasti i da znaju da prenesu svoje znanje. No, ne poseduju svi profesori sve te osobine. Ali šta biramo, ako moramo da biramo? Interakcija/dvosmerna komunikacija je super stvar, ali ja bih, ako bih morala da biram, izabrala sposobnost prenošenja znanja, kao prvu stavku, čak iznad stručnosti. Nažalost, vidim da se ovde prioritet daje nekim drugim osobinama, koje ja vidim kao sekundarne.
Demokratija, onako kako je većina shvata, nije apsolutno dobra stvar. Zar treba da se svi pitaju o svemu?

На увиду радова за колоквијуме из структуре... Када ми задатак који је тачан био (проверио ја касније, јер сам га пустио кроз компајлер и све је лепо радило) није хтео да погледа, наиме како ја смем да сумњам у његов рад, он је забога професор и ваљда он најбоље зна шта је добро, а шта не... Какав компајлер црни, шта он зна... Ето његови кодови, ниједан не би прорадио... Али су из неког разлога добри! То што ме је то коштало две оцене мање, није ни толико битно, ствар је принципа...

Ако је дозволио увид у радове, онда је требао и да ми погледа код... Мада вероватно сам ја крив што сам радио на своју руку, а нисам као гомила људи лепо понео пушкице и преписао његову верзију (једину богом дану и исправну) кода!

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 10:43:14 
Moderator
Korisnikov avatar

DarkShine je napisao:
Koliko vidim, za sada niko nije osporio njegov kvalitet kao predavača, što me raduje.
Jedino što ne kontam je što se jedni žale na suviše lako štivo, a drugi na suviše oštre kriterije. U čemu je štos...? :zbun:

Pa JA osporavam njegov kvalitet kao predavaca... Ostalo nema zamerke.. bar za sada...
Da, svi se zale na ostre kriterijume predmeta koji su nam manje potrebni!
Ako su nekome ostri kriterijumi iz struktura, ruzno je sto cu to da kazem, ali tesko da ce biti programer od te osobe kasnije... (ne kazem da je ta osoba promasila smer, ali programiranje koje se trazi iz struktura zahteva samo malo, ali samo malo koriscenje mozga...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 11:58:13 
Korisnikov avatar

moguće da je kao predavač suvi genije ali kao pedagog je 0.
predavanja iz ovako egzaktnih predmeta sam, znate, izbegavao :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2006. 15:28:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
Pirossi je napisao:
moguće da je kao predavač suvi genije ali kao pedagog je 0.

to je sustina price o njemu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4