Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.06.2006. 23:53:48 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
сердар je napisao:
Ја мислим да је ово дискутабилно...
nema tu diskusije..to je server za studentske projekte i jedini uslov za koriscenje jeste da se ne koristi za nezakonite radnje (npr, warez)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 01:26:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.02.2004. 01:11:39
Godina: Apsolvent
@ Don :respect:

@ nexbg : jedino sto mogu dodati Donovom postu je da...hmmm..ovaj apsolutno nema potrebe da JOS vise naglasavas da si student prodekan, jer kao sto uvek govoris "mi tebe znamo"! ;)

"A spaceship from another star
They ask me where all the people are
What can I tell them?
I tell them I'm the only one
There was a war but I must have won
Please take me with you."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 01:50:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
@сердар

Koliko samo ovih iritirajućih smajlija ;) .

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 02:05:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Smer: OM
žešći si momo, leba mi, keve mi...
kad kažem dobro je to što prijavljujemo ispite iz fotelje/ležaljke to nikako ne znači da to imamo jedini. rečenica je takva da ne znam otkud vadiš zaključke.
imamo forum. da. i ko je rekao da je to fonov forum? činjenica je da postoji i da olakšava studentima - ko je rekao da ga je fon osnovaoo.... !?!? mislim, pročoitaj - komentariši, a ne blicni pogledom pa komentariši... ok? :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 10:15:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Godina: Padobranac
o tempora, o mores.

neko spomenu sajt? so nineties, fali samo "coco jumbo" midi u pozadini...
a umesto pahulje ja bih stavio gif dekana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 11:44:14 

karadza: tema je krenula ka poredjenju, izvinjavam se :)
meni nesto zeznuto da prijavljujem ispite iz kreveta, nemam bezicnu tastaturu

sto se foruma tice, to ne spada u ponudu fakulteta pa pokusah to na naopaki nacin da naglasim nudeci linkove

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 12:06:34 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Свака част, Дон, у Немањиној поруци си успео да нађеш и истакнеш сваки детаљ који се могао протумачити као злонамерна увреда на твој (наш) рачун. И шта си тиме постигао? Хоће ли нам сада свима бити боље?

Ја стварно не знам шта ви људи хоћете? Мислите да то што сте одабрали студента продекана вас лишава било какве одговорности или обавезе да покушате да поправите нешто што мислите да треба поправити? Да је довољно пожалити се овде или неколицини другара на факсу и очекивати да ће проблем бити решен... не... да ће вам НЕКО решити проблем, јер сте га ви, забога, због тога изабрали. Студент продекан је само институционализовани фокус студентских потреба и жеља, па ако вам је стварно до нечега стало, онда немојте очекивати да је то што сте му овде или на ходнику нешто поменули довољно - нађите га, не једном, него 10 пута, поразговарајте са њим, узмите га за руку и идите до управе и одговорних људи ЛИЧНО, ако мислите да ћете им боље објаснити свој проблем и на тај начин допринети да се нешто промени, сместите свој проблем у ФОКУС, да би га они који су надлежни уочили. Е, то је борба на коју је Немања мислио, а не на мотке коју сте тако злурадо успели да пронађете у његовим речима.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 12:42:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2003. 19:29:00
Tesko je da se poredimo sa fakultetima iz inostranstva jer je kod nas drugacije okruzenje (nije bas pitomo) i faks mora krvavo da se bori za svoj opstanak, i onda je tu sve moguce. Ali bez obzira na to, i da nam je fakultet najlosiji u zemlji, mislio sam da pronadjemo neke stvari koje su dobre i koje su vezane za FON, pa makar to bio i samo parkic ispred FON-a (njega sam, jadnog, na spisku zaboravio :)). Ipak, kad se tako posmatra (ali da se i lose strane ne gube iz vida), lakse se dozivljava studiranje, koje je samo po sebi za*ebano. A i mozda se nesto pozitivno desi :). Posto sam i sam cesto kivan na faks i profesore, ova tema mi je kao neki pozitivan izduv.

I na spisak dodajem popularnost fakulteta, mislim da je sve vise popularan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 13:39:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Smer: ME
Izvini Vujke ali po tvoijm rečima on samo predstavlja vezu izmeu faxa i mene, tj. ja njega treba da cimam da bi samnom išao da rešava probleme? Šta ovde ne valja? Pa ne valja što onda on nema svrhu, ne mislim na Nemanju lično već na funkciju studenta prodekana. Ako ja treba da za svaki moj problem da se lično cimam kod profesora, dekana, prodekana... Čemu onda služi student prodekan? Slažem se da ljudi trebaju više da se sami založe ali ne trebaju oni sami da idu i da pokušavaju. Tome bi trebalo da se bave studentske organizacije i student prodekan. Da njima izložiš svoj problem pa ti onda oni kažu možemo da uradimo to i to, a ti treba da uradiš to i to. Čemu bilo kakvo organizovanje ako svako treba da sve radi sam?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 14:18:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2004. 02:41:21
Godina: III
Super je shto o FONu sve najbolje mahom prichaju apsolventi i prvaci :)
Prvi su jednog nogom vani pa se malo zentaju real life-a a drugi su tek jednom nogom krochili na FON i upecali se za plazmu, projektore, 'talijanske plochice, prijavljivanje ispita preko neta, jednom do dva puta nedeljno Kanceroza zurke, "sportskih ispostava", ...

Shminka je super, slozicemo se. Ali niko zbog tih stvari ne upisuje fakultet, i ako neko i jeste (ne vazhi za sportiste), grdno je omashio.

Poenta je da FON i posle reforme nastavnog plana i programa ima ochajan npp. To je konkretno za ISiT potvrdio i Devedzic sam.
Programi unutar samih predmeta koje uche svi su uglavnom zastareli, preopshirni i ne postoji pozitivna diskriminacija prema smerovima. Okay, nek uchim Finansije i rachunovodstvo ali neka uchim naj-naj osnovnije a ne isto kao i menadzeri. Lakshe je da svaku knjigu platimo 500 dinara pa nek imaju i 100 strana samo da nas ne dave ko machice sa nepotrebnim stvarima.

O angazovanju studenata i stud. prodekana sam bio i postavio temu u OD pa nista od toga nije ni ispalo. Pitanje je i bilo zashto ljudi na FONu ochekuju da napishu neshto na forumu i sutra im to padne s neba kao reshena stvar?
Student prodekan iako umeshan nije svemocan, shtavishe meni ta pozicija nikad nije bila jasna. Kako neko udje u leglo zmija da bi shtitio misheve a da pritom ne ostane bez repa?
Slazhem se s Donovim postom, ali od kafe-kuvarice do fotelje se ne stizhe lako i zato se tu ostavlja mesta likovanju.

Zapale su mi za ochi reakcije dekana ETFa i slichno.
Odakle ti ljudi znaju kako je na FONu? To shto ih deda Martic ochekuje kao car careve ne znachi da se i studenti dochekuju kao carevi. Dakle, nisu samo studenti ti koji su zaslepljeni "jakim svetlima velikoga grada" nego i profesori s drugih fakulteta. Ta svetla ne chine taj grad, shtavishe totalno su irelevantna.

FON nije ni najbolji ni najgori fakultet, FON je samo najbolja alternativa u odnosu na ostale.

beat the machine that works in your head

The road to truth is long, and lined the entire way with annoying bastards

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 14:26:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
slazhem se sa prokom. ako je student prodekan tu samo da bi se uprava distancirama od studenata, i sa njima kontaktirala preko studenta prodekana i ako je to njegova jedina funkcija - onda nije ni potreban.
student prodekan treba da bude pre svega chovek od inicijative, a ne chovek koji cje da reaguje tek nakon shto se neko za neshto pobuni.

vecj nekoliko puta su na ovom forumu u temama ljudi pisali predloge shta bi sve student prodekan mogao da izdejstvuje.. ako prelista teme koje su bile oko studentskih izbora, videcje dosta toga, shto iz svog programa, shto iz tudjih..

ne znam da li je proshlo 6 meseci od kako je izabran, ali bilo bi lepo da izlozhi koliko je ispunio svoja predizborna obecjanja..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 15:09:37 

mad_man je napisao:
Okay, nek uchim Finansije i rachunovodstvo ali neka uchim naj-naj osnovnije a ne isto kao i menadzeri. Lakshe je da svaku knjigu platimo 500 dinara pa nek imaju i 100 strana samo da nas ne dave ko machice sa nepotrebnim stvarima.
finansije i racunovodstvo su ti takodje potrebni kao i IT predmeti, veruj mi
i, ne, nemoj da trazis manje nego sto nude, trazi da poboljsaju gradivo

pisem na osnovu iskustva, kako svog tako i tudjeg
sutra idem na praksu i ja vec otprilike znam sta tacno radim cim mi je spomenuo kalkulaciju

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 15:59:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Da, Momo, niko nije rekao da su finansije i rach. nepotrebni, samo iz tog predmeta nas vise cimaju i traze detaljnije znanje nego iz PP-a i struktura podataka zajedno... Je l' tako treba?

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 16:03:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Smer: UK
prokka je napisao:
Tome bi trebalo da se bave studentske organizacije i student prodekan. Da njima izložiš svoj problem pa ti onda oni kažu možemo da uradimo to i to, a ti treba da uradiš to i to. Čemu bilo kakvo organizovanje ako svako treba da sve radi sam?

Ajde podji od sebe. Jesi se obratio Nemanji ili nekoj organizaciji za pomoc? Znam da si radio neki projekat gde bi ti pomoc st prodekana ili neke organizacije dosta pomogla, ali si hteo sam da odradis posao. Ok, postujem to, lepo je da imas inicijativu i da radis na samousavrsavanju. Ali nemoj da pises ovakve stvari kad ih sam ne primenjujes.
Koliko vas koji kritikujete st prodekana je otislo na konsultacije kod njega da izlozi svoj problem? Da sazna nesto sto mu nije jasno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 16:13:25 

kliford je napisao:
Da, Momo, niko nije rekao da su finansije i rach. nepotrebni, samo iz tog predmeta nas vise cimaju i traze detaljnije znanje nego iz PP-a i struktura podataka zajedno... Je l' tako treba?
to je problem do struktura i principa, ne do finansija i racunovodstva (ovo rac. bi moglo da bude lakse malo)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 16:22:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Mišo evo da te obavestim ovde pošto ne znaš sve. Dakle nisam mu se obratio jer ovo nije bilo studentsko pitanje, već je ovo bio projekat na nivou fakulteta. I bez većih problema smo uspeli da sve završimo dakle on nam nije bio potreban. Izvukao si pogrešan deo iz moje poruke. Ja sam pričao o tome da ako je njegova uloga samo da bude "veliki brat" kada odemo pred dekana onda nema potrebe da takva funkcija postoji na fakultetu. Ako sve treba sami da radimo onda neka se tako otvoreno kaže a ne da nam se mažu oči kako postoje studentske organizacije i student prodekan koji su tu za nas. Ovime ne umanjujem njihovu želju da pomognu studentima već njihovu nemogućnost koju ne žele da pokažu. Ja nisam čuo reakciju nikoga kada je na primer na kolovkijumu iz urpavljačkog računovodstva od ljudi koj su položili preko 90% dobilo 6. Ne može me niko ubediti da smo mi toliko glupa generacija da ne možemo da naučimo nešto onako elementarno. Još bih se više začudio da mi kažu kako niko iz ni jedne organizacije ili blizak Nemanji nije za to znao. Dakle dok se studentski parlament ne osnuje i ne dodele mu se određene ingerencije ne vidim svrhu ovakvog studentskog organizovanja na fakultetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 17:14:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Proslo je dosta od kada sam uspeo da dobrijem konekciju, tako da sada postavljam odgovor.

Вујаклија je napisao:
Свака част, Дон, у Немањиној поруци си успео да нађеш и истакнеш сваки детаљ који се могао протумачити као злонамерна увреда на твој (наш)
рачун.

Ne, izvini, u pravu si... sve je rekao u afektu, i jako se lose izrazio...kako da ne

Вујаклија je napisao:
И шта си тиме постигао?

Postigao sam sledeće: rekao sam NE laganju u oči. I osećam se mnogo bolje. Vidiš, kada mi neko priča da je sve sjajno, bajno itd. mene to iritira, pogotovo
kada dođem sa fakulteta gde su me išutirali iz kabineta 5 dana ranije, jer eto, za smer menadžment nema konsultacija danas. Zašto? Zato. I onda smo mi dobri,
bolji od drugih. Ne, mi nismo DOVOLJNO dobri. Jesmo možda dobri, ali mora da se radi. O tome je cela priča. A cenjeni student prodekan nije bio u stanju da
na normalan način saopšti svoje viđenje da je sve sjano nego je morao da uvredi ove ljude ovde.

Вујаклија je napisao:
Хоће ли нам сада свима бити боље?

Jednog dana, valjda. Nadam se. Ako ne, čemu onda sve ovo?

Вујаклија je napisao:
Ја стварно не знам шта ви људи хоћете?

Piše gore. I u prethodnim porukama. Da se poprave neke sitnice, ništa strašno, sramotno, nemoguće, skupo. Samo toliko. Nadam se da govorim u ime svih.

Вујаклија je napisao:
Мислите да то што сте одабрали студента продекана вас лишава било какве одговорности или обавезе да покушате да поправите нешто што
мислите да треба поправити?

Ovde je on jedini koji se konstantno lišava odgovornosti. Zimus, kad su organizovani izbori za studenta prodekana, svom snagom sam podržao prokku, sa jednim
jedinim ciljem: da svima nama neke stvari budu bolje, a bio sam i ostao uveren da je prokka bio pravi čovek. Od odgovornosti niko ne beži, pitanje je samo
koliko je neko spreman da zaleže za svoje ciljeve. Ja sam bio, i svojevremeno sam se i borio, a sada sam tu da predočim neke stvari i da konstruktivno
učestvujem u akcijama za poboljšanje standarda studenata. Ova ili neka druga tema bi mogla da posluži tome. Takođe mislim da i ti karikiraš stvari.

Вујаклија je napisao:
Да је довољно пожалити се овде или неколицини другара на факсу и очекивати да ће проблем бити решен... не... да ће вам НЕКО решити
проблем, јер сте га ви, забога, због тога изабрали.

A izvini, šta mi radimo ovde? Da li iznosimo svoje viđenje stvari? Da li je student prodekan prisutan u diskusiji. Primetio sam da jeste. Umesto što je rekao
kako je sve dobro, i time se ogradio od bilo kakvih akcija ovde, jer smo mi samo sajber stoka i slično, mogao je da kaže: aha, ok, to je vaše mišljenje,
dobro, videću da li možemo nešto da popravimo. Ne, Vujaklija, on to nije uradio. Samo je odmahnuo glavom. Opet karikiraš.

Вујаклија je napisao:
Студент продекан је само институционализовани фокус студентских потреба и жеља, па ако вам је стварно до нечега стало, онда немојте
очекивати да је то што сте му овде или на ходнику нешто поменули довољно - нађите га, не једном, него 10 пута, поразговарајте са њим, узмите га за руку и
идите до управе и одговорних људи ЛИЧНО, ако мислите да ћете им боље објаснити свој проблем и на тај начин допринети да се нешто промени, сместите свој
проблем у ФОКУС, да би га они који су надлежни уочили.

Ok, i meni se čini u zadnje vreme da je to samo figura. "Narodu hleba i igara...". Ne trebaju nam igre. Ako ne služi ničemu, hajde da se nešto reformiše.
Neka on prizna kolike su njegove moći, pa ukoliko su mizerno male, koliko se zaključuje da jesu, jer je svaki rezultat ==0, a propratni komentar "e, ćaos
ljudi, uradio sam sve što sam mogao" onda neka se i on zapita.

On očigledno nije sposoban bio da ispuni makar jednu stavku svojih "predizbornih" obećanja, pa stvarno, kako da očekujemo da učini i nešto van njih.

Вујаклија je napisao:
Е, то је борба на коју је Немања мислио, а не на мотке коју сте тако злурадо успели да пронађете у његовим речима.

Ja sam ipak hteo da čujem od nex-a na šta je mislio, ako nemaš ništa protiv ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2006. 22:31:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2003. 20:16:31
Godina: IV
Smer: UK
Ja mislim da bi funkciju studenta prodekana trebalo ukinuti.
Objektivno kad se sagleda od nje ima vise stete nego koristi.
Haos pred izbore, haos tokom izbora, gomila neregularnosti, svadje, stvaranje tenzije medju odredjenim grupicama. A zasto ?
Student prodekan ne moze nista da uradi iz jednog razloga - on nema apsolutno nikakvu realnu moc. Recimo da pita dekana ili nekog profesora nesto i ovaj to odbije, sta da radi, ne poseduje ni jedno sredstvo kojim bi ga primorao da promeni odluku, jedino da ga bije :) I sta se onda dogadja, ide se po sistemu, ajde kad ne mogu da sredim nista pametno za sve, daj da nesto vidim sebi, kabinet, platica, zurke, zezanje, ovo-ono ....... I onda logicno na takvo mesto nece ni da se kandiduju ljudi koji nesto vrede, oni usmere svoju energiju na ucenje i zavrsavaju fax nego ... ajd da ne uvredim nikog, al recimo opusteniji likovi (mada ovde izuzimam Proku, za njega se videlo da nije iz te price, zato je i izgubio).
I tako mi na kraju imamo marionetu uprave faxa, koja im sluzi za hvaljenje, pokazivanje, kao dokaz demokratije, uvodjenja bolonjske deklaracije i sve je to kao lepo, a u stvarnosti nemamo nista.
Zato i kazem - kad vec nemamo nista onda daj da nemamo nista ni na papiru - zvanicno, a ne da ispadamo budale svake godine ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.06.2006. 22:42:51 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
UUU nisam znao da ce ovakva pobuna da se digne posle mog posta. No da predjemo na stvar a rasprave o Stud. prodekanu da premestimo na onu temu gde ste me nekada hvalili :)(moderatori mislim da niste bash azurni ovih dana, uci se aaa? :)).
Sta ne valja na FON-u??
-Problem prostora(po meni jedan od najvecih), odnosno mnogo veci broj studenata od realno moguceg i idalje se upisuje isti broj ljudi. Ovde se vec neshto uradilo za pocetak sledece godine mada po mom misljenju nece mnogo pomoci.
-Internet centar ne postoji vec godinama na fakultetu koji obrazuje(moze da prica ko sta hoce) najaci kadar iz oblasti IT u nashoj zemlji. Nadam se da ce ovaj problem biti aktuelan josh samo nekoliko dana.
-Problem preteranog beneficiranja sportista, koji svakako doprinose ugledu i imidzu fakulteta, ali se favorizovanjem sporta polako znanje stavlja u stranu.
-Problem cestog postavljanja interesa zaposlenih i profesorskog kadra ispred interesa studenata.
-Problem studentskog kluba(vec godinama)
-Problem apsolventskih rokova( e ovo je tek duga prica)
-Problem sluha za odredjene stvari odredjenih prof. i asistenata.
-kada se setim josh problema koji postoje dodacu u sledecem postu

Ali zasto je FON NAJBOLJI(odnosno zashto je bolji od drugih)!!
-Zato shto se(ma koliko to nekom delovalo nestvarno) gleda dosta unapred( u odnosu na druge).
-Zato shto je na FON-u vecina nastavnickog kadra otvorena za saradnju i zeli da radi sa studentima.
-Zato shto mnogo studenata koji studiraju na nashem faksu jednostavno kaze da bi opet upisalo isti ovaj fakultet.
-Zato shto se na FON-u(opet ma koliko to nestvarno delovalo) studentima izlazi dosta u susret.
-Zato shto sa ponosom mozete dovesti nekog na vash fakultet i pokazati mu kako on izgleda(lice je ogledalo dushe :) ;))
-Zato shto na FON-u imate extra strucnjake iz svih oblasti iz kojih se ljudi edukuju.
-Zato shto se nashi studenti uglavnom dobro pokazu gde god se pojave(posao, takmicenja u znanju, takmicenja u sportu, nacionalni nivoi stud. organizacija...)
-Zato shto cete sa diplomom FON-a uglavnom dobiti super platu(na osnovu ovog kriterijuma u Americi se rangira vrednost jednog fakulteta).
-Zato shto na FON-u postoje Puskice, a to nema ni jedan drugi fakultet, i svi se tome dive, ma koliko ih neki mrzeli(inicijativa rodjaci :))!! ;)
- I zato shto su devojke na FON-u NAJLEPSHE!! :):):):):)
-i ovde cu dotai kada se setim josh neceg....

O mom radu, instituciji studenta prodekana, mom postu (na ovoj temi)... voleo bih stvarno na onoj temi(o studentu prodekanu) gde cu evo koliko za 2-3 dana napisati neki nazovi izvestaj, i obrazloziti sve, kao i sve svoje postupke stvave i misljenja. Mada je mozda zgodno i organizovati neku tribinu na faxu i o ovoj temi( Da li je FON extra fakultet?), i o recimo mom i radu stud. organizacija. Vidim da bi imalo dosta toga da se kaze, a priznace te ovde covek(barem ja) ne moze do kraja da se izrazi.

Ajde Don sada citiraj svaku moju recenicu iskomentarishi je pa da vidim gde sam pogreshio ;).

I da. I dalje u potpunosti stojim iza onog mog posta, mozda sada josh vishe ubedjen da sam bio u pravu.

Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.06.2006. 23:40:34 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Улажењем у даљу расправу, плашим се да бих се расписао као у "стара добра времена", па нећу улазити у детаље.
ФОН јесте најбољи када се пореди са осталим факултетима у Србији. Али је још увек дааааалееееко иза светских (читај: западних) факултета.
Стооји оно што је Немања написао, али стоје и све критике које су изнели Дон и још неки чланови. Истина је негде између.
Пошто је тема конкретно "зашто је ФОН најбољи"... вероватно се мисли да је најбољи, када су у питању домаћи факултети (како смешно звучи ово "домаћи" :D). Тим поводом, на памет ми је пао стих акуелног хита Ван Гога... "ниси ти добра, колико лош сам ја", а може се применити и на ФОН. Није ФОН толико добар, колико други факултети не ваљају и колико је на њима присутан хаос. Због тога ФОН и одскаче из целог универзитетског сивила.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.06.2006. 23:57:36 
Korisnikov avatar

^ u prevodu "nije faks toliko loš koliko ja mogu malo da učim".

a i kud ću sa znanjem iz operacionih? u IBM? u Microsoft?
ne hvala, tamo im je sav nameštaj od aluminijuma i nemaju potrebe da kombinuju drvene i plastične stolice.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2006. 00:04:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Nemanja sada si me zaista razočarao. Neko ko napiše ovako nešto:
Citiraj:
Najlakse je sesti pisati postove na forumu i vikati kako nishta ne valja. Pa jel vi mislite da vas neko cuje i da neko znacajan ovaj forum cita, grdno se varate gospodo.

pa još doda ovu "umotvorinu"

Citiraj:
Ovo je bila uopshtena prica jer sam stvarno revoltiran izjavama ljudi koji postoje samo i imaginarnom svetu cyber diskusija.

i povrh svega kaže kako stoji iza svega ne zaslužuje da se sa njime raspravlja ni na kom nivou. :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2006. 00:14:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ne diraj operaciona :)
u mnogo dobroj knjizi o programiranju (http://aima.cs.berkeley.edu/)
sam nasao dinamicko programiranje , heuristicko programiranje, monte carlo , redove cekanja ...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2006. 01:44:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
E da vam kazem kako sva ova diskusija izgleda iz pozicije prvaka:

1. Prvo ja sam glasao za ovog sadasnjeg prodekana, arealno nisam imao pojma ni koje taj lik a ni drugi kandidati. Hocu reci da prva godina upste ne treba da glasa, jer verujte mi da mi je to najmanja briga u prvom semestru kada mi je sve ovo novo. I jos jedna stvar, ja stvaro ne razumem ulogu studenta prodekana, po meni je to samo fora uprave da kao da udeo studenatima u organizovanju aktivnosti na faksu. Ma vazi!

2. Neko je rekao da su sportisti precenjeni i apsolutno se slazem. Neko ce reci da sam strvber :D , ali se znanje stvarno baca u drugi plan. A tek kakve povlastice imaju (to sam cuo od kolega sa drugih godina)!!! I sta oni se lepo prosetaju kroz faks, i posle kad ih neko uposli a oi ne znaju da beknu, naravno da ce poslovodja da ti kaze da su ljudi sa FON-a neozbiljni (cast izuzecima). Verujte, ja sam se dobro raspitao pre upisa na faks i svi su mi rekla da je to sprdnja od faksa, samo su to upakovali malo lepse. A sad i vidim zasto tako misle. Ima tu ljudi koji hoce da uce ali se generalno moze prepisati i proci faks lagano, A TO JE ONO STO STETI UGLEDU FAKSA.

3. RC je svarno prekopotreban fakultetu koji se vodi kao tehnicki i mislim da je to sramota za upravu ali da mi to nista ne mozemo da promenimo.

Sve u svemu, gledajte sebe, borite se i ucite, jer kada izadjete sa faksa i daj boze postanete bogati sa ponosom kazete da ste zavrsili FON i zacepite usta nevernicima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2006. 01:47:19 
Korisnikov avatar

Vlacke je napisao:
...I jos jedna stvar, ja stvaro ne razumem ulogu studenta prodekana, po meni je to samo fora uprave da kao da udeo studenatima u organizovanju aktivnosti na faksu...
...
2. Neko je rekao da su sportisti precenjeni i apsolutno se slazem...
...
RC je svarno prekopotreban fakultetu koji se vodi kao tehnicki i mislim da je to sramota za upravu ali da mi to nista ne mozemo da promenimo.

tako mlad a već informisan. 100%.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća