Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Да ли да тражимо да нам промене професорку?
ДА 60%  60%  [ 26 ]
НЕ 12%  12%  [ 5 ]
НЕ ЗНАМ 28%  28%  [ 12 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 31.03.2006. 23:39:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2005. 00:54:44
Godina: III
Smer: ME
Ко је у петак 31.03. око 15ч случајно био у амфитеатру, зна о чему причам... :D

Весна Богојевић-Арсић и (амфи)театрално и демонстративно напуштање предавања. И све то уз громогласан аплауз двеста студената! Оно је требало видети да би поверовали...

Још увек не могу да схватим да сам тако нечему присуствовао на елитном факултету београдског универзитета... :aaa:

IT MUST BE TAKEN!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.03.2006. 23:57:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Godina: Dipl.
Smer: IS
Može li malo objašnjenje nama koji nismo bili tamo? Pliiiiz? :)

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 02:11:39 

Pridružio se: 16.11.2003. 11:20:04
Iskreno, sto se tice mog misljenja, to se dogadjalo i ranije, recimo iz teorije sistema, godinama, pa mozda i cela decenija, uz pomahnitalog profesora iz teorije sistema Klik-klaka. Mada dernjanje i urlanje te profesorke i nije bas za primer. Mada ko zna, posto to i nisu bas cesti slucaji na FON-u, tako da se i moze preci preko toga. Ipak niko od nas ne zna sta je to poremetilo tu zenu, sada, tj. juce. U svakom slucaju nije za primer, to stoji bez pardona.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 08:12:36 

Pridružio se: 01.04.2006. 07:45:37
Ona je vazda bila takva. Samo kratko posle bolovanja je izgledala smireno. Kad sam ja slusao racunovodstvo secam se da je pitala da li neko nesto zna i ja sam se javio i odgovorio mojim recima, a ona je posle 5 minuta pokazivala kako nemam pojma. Pa valjda sam trebao samo da pokazem zdravorazumski smisao a ne da znam definiciju koju tek treba da ispredaje.

Tada je pretila studentima kao zakonski cemo se mi obracunati. Vrhunac je bio na ispitu. Tad je jednoj devojci cinicno rekla: "Da li ste svi vi iz Bosne tako pametni", a devojka se rasplakala i pricala kako nije ona kriva sto je iz Bosne. Onda joj naredila da ne place, kako nije tako mislia te kako je ona zensko a zensko ne sme nikako da place, jer ce se udati i imati puno problema od muza pa ako bude plakala pokazace da je slaba i bice joj gore i gomila takvih srednjevekovnih i feministickih razmisljanja.

Njena asistentkinja Sladja ju je branila kako ona nije tako mislila te da je i sama iz Hrvatske. A kasnije sam cuo da se pri kraju ispita popickala sa Sladjom jer je ona izasla na 10 minuta sa ispita, a bila joj je krajnje neophodna za par ostalih studenata :aaa: I tu su pale psovke i pominjanje zakonskog puta! Inace Sladja je sve vreme samo sedela kao segrt kod gazdade, a gazda je duvanila cigaru za cigarom i kad obori studenta jednim nervoznim i snaznim pokretom bi mu zafrljacila indeks...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 08:38:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Ja se sećam kako je bilo na kolokvijumu iz UFIR-a kod nje. Ja sam nažalost bio u opsegu od M do kraja pa sam završio kod nje. Jeste da smo svi imali isti kolokvijum, samo mala razlika je bila u tome da je u Nevenkonoj grupi položilo kolokvijum oko 130 ljudi, a 30ak je bilo na uslovnom, dok je u našoj grupi bilo obrnuto - 30ak ljudi položilo, a 130 otišlo na uslovni (ili popravni, šta već). Na kraju je od onih koji su išli na uslovni nije položilo ni pola... A tek kad se setim kakva je bila dok su ljudi polagali u roku kod nje...

Kod Nevenke i kod Vesne je kao da se polažu dva potpuno različita ispita. I sada je ja mislim, kod Nevenke pismeno polaganje ispita, a kod Vesne usmeno polaganje ispita (a to pre treba nazvati "padanje ispita" umesto "polaganje"). :roll:

EDIT: Sad sam pročitao na puškicama šta se desilo. Nadam se da je neko to stvarno snimio pa da će podeliti sa ostalima.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 10:44:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2004. 04:21:37
Hahahahaha. Ove puskice su stvarno pocele da oponasaju b92, bk i slicne politicki naklonjene medije. :D Mislim, moze sve to da se isprica i bez insinuiranja da su studenti siroti, nevini i uctivi, a profesorka bahanalija, mentalni slucaj i neprihvatljivost za fakultet.

U svakom slucaju, slazem se da ovakvo ponasanje nije prihvatljivo, ali za svaku svadju je potrebno dvoje. (sem ako nije u pitanju stvaaaarno mentalni slucaj :D)

Ne znam kako ide po statutu ili pravilniku ili kako vec, ali mislim da bi profesori trebalo da imaju pravo da izadju sa nastave ako ne mogu da je odrzavaju. Druga je stvar kakva je ko osoba i na koji nacin ce to uraditi.

Ali mislim da nije ovo dovoljno velika stvar da bi uticala na promenu profesora.

p.s. Ovo je za sada moje misljenje. Nisam bio prisutan licno, vec rezonujem samo iz prica i ovih tekstova. Kada se pojavi taj snimak, mozda promenim misljenje. :)

Ti se nikad nisi pitala zasto prestaje svet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 11:41:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
dajte snimak

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2006. 13:51:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.12.2003. 11:53:08
Ја бих само рекао да у потпуности разумем студенте који имају ту несрућу да код дотичне професорке слушају предавања.

Када сам ја, дискриминисан презименом, слушао УФИР код ње, исто је више пута постојала претња да ће професорка изаћи и о том излажењу смо се наслушали.

Резултати колоквијума су били објављивани у неочекиваном тренутку и скидани 2-3 сата касније. Нико није дужан да трпи такво непоштовање и некултуру.

Сасвим је јасно да њено понашање не одговара академском нивоу, што сам описао у епопеји о другој години .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2006. 01:59:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2005. 19:03:09
Hm ... ja sam isto jedna od tih srecnica koja je za UFIR zapala kod nje, pa cekala sledecu godinu da me prebace kod Nevenke kao "starije generacije" i naravno polozila :D. I tada se isto desila ovakva situacija da je ona poludela i izasla iz amfiteatra i ugasila svetlo, tako da nije joj bas prvi put ... a inace bila sam sad u petak na upravljackom ... i iskreno bas je bila dobra zabava, posebno sto sam vec znala scenario i bas sam komentarisala sa drugaricom, da li ce se ponoviti situacija.

Ona ne ume sa ljudima jednostavno i to je njen najveci problem .... zena je totalno isfrustrirana ... ja sam za smenu, jer niko nema prava da se ponasa kao ona, prema studentima. Nije bila ne znam kako isprovocirana da bi reagovala onako.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2006. 09:59:41 

Pridružio se: 20.12.2005. 14:12:36
Godina: IV
Nisam bio, ali sam cuo mnogo o ovoj situaciji. Takodje, cuo sam mnogo o gore pomenutoj profesorci... Jedino sto mogu da kazem je: bruka! Ako nista drugo, bar sam se slatko nasmejao... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2006. 10:05:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Godina: Padobranac
MrsSmith je napisao:
.... zena je totalno isfrustrirana ...

Nemojte tako, koleginice. :D Mozda joj muz ima probleme na poslu ili je pod stresom. Inace ja je videh na hodniku tek posto je izasla iz amfitetatra kako prica sama sa sobom. :lol: I dok sam se ja cudio sta joj je, vidim druga koji je bio na predavanju i koji mi je ispricao sta se desilo. Kladim se da je diskutovala sa svojim alter egom sve do kabineta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2006. 22:27:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
najvaznije u svemu ovome jeste da profesorica nije imala NIKAKAV RAZLOG da se ponasha tako; zaista je sve bilo sasvim normalno i ok, nije bash bila potpuna tishina kao na nekom pismenom ispitu recimo kad se bash niko ne chuje, ali je bila sasvim ok atmosfera. koleginica koja je postavila pitanje o slajdovima je takodje bila skroz ok i sasvim kulturna itd. tako da razloga histeriji nije bilo. dajte molim vas, kada bi svi profesori izlazili sa predavanja zato shto je neko postavio pitanje o postovanju slajdova na sajt ili zato shto se u nekom kraju amfiteatra neko pomerio i neshto rekao ili... shta je vec The Reason...

toliko o napushtanju predavanja.

a o teatralnom nachinu na koji je to profesorica uchinila, o gashenju svetla, o "vi ste nevaspitani, bezobrazni, ovakvi onakvi, najgora generacija bla bla"... no comment.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2006. 22:29:33 
Korisnikov avatar

nego, nek se jave 2jica koji su otishli do nje posle predavanja i razgovarali sa njom, da chujemo i mi shta je rekla... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2006. 13:05:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2005. 19:03:09
hhehee ... ta prica O NAJGOROJ GENERACIJI se svake godine ponavlja, tako da ako vam je za utehu i mi smo to bili u nase vreme :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2006. 13:49:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.01.2004. 02:49:00
Godina: Padobranac
:taz:

Banja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2006. 21:05:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.04.2005. 15:27:24
wishnya je napisao:
nego, nek se jave 2jica koji su otishli do nje posle predavanja i razgovarali sa njom, da chujemo i mi shta je rekla... :)

ima vas????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2006. 22:27:14 

Pridružio se: 02.11.2005. 17:39:25
mene interesuje da li je sada gotovo sa polaganjem pismenog na predavanjima i vezbama ili ne? odnosno, da li da se uce one formule za petak?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2006. 00:59:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2003. 20:07:55
Ma profesorka je ok, samo ponekad joj dodje zuta minuta.

Nije da je volim, ali prisustvovao sam situacijama kada je ispadala vise nego korektna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2006. 15:24:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.02.2004. 01:11:39
Godina: Apsolvent
Hmmm…bas zanimljiva profesorka…videla sam je samo jednom, kad sam upisivala ocenu iz UFIRa i to zato sto nije Nevenka dosla…nisam odmah ni skontala da je to ona (iskreno, mislila sam da je neka spremacica jer je bila sva chupava), tek kad je pocela da prica, bolje reci vristi kako smo nekulturni, bezobrazni, STOKA (da da bas je to rekla), doslo mi je do mozga da je to ta mala ozloglasena…
Znam da je nastala citava frka i panika jer je par ljudi htelo da odgovara…na kraju je rekla da mi lepo ostavimo indexe i vratimo se za 2h po njih, a kad ju je neki kolega pitao da njemu odmah upise ocenu jer zuri na bus (ide kuci), rekla je “Sto vi studirate kad niste iz Beograda!?” :zbun: :zbun: :zbun:
Posle ovoga, ja vise komentara za nju nemam…

"A spaceship from another star
They ask me where all the people are
What can I tell them?
I tell them I'm the only one
There was a war but I must have won
Please take me with you."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2006. 16:32:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
kralj je napisao:
Nije da je volim, ali prisustvovao sam situacijama kada je ispadala vise nego korektna.

Takve situacije se, pretpostavljam, mogu nabrojati na prstima jedne ruke, i to od nindža kornjače (a i tad bi ostalo prstiju :D )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2006. 21:49:29 

Pridružio se: 17.05.2005. 23:43:26
Ajde sad budite iskreni pa recite da danas nije bila krajnje fer i korektna prema nama ?!
Zena se maksimalno trudila da se izgladi stuacija, pa kad je cak na okretanje slajda pitala jeste li prepisali ?! Ja nisam mogla da verujem!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.04.2006. 23:53:17 

Pridružio se: 02.11.2005. 17:39:25
čak je rekla da ne misli da smo glupi, nego da među-zbirove piše da ne bi računala (i da mi ne bi racunali) na licu mesta i gubila vreme... jupi :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.04.2006. 00:03:09 
Korisnikov avatar

ultraviolet je napisao:
čak je rekla da ne misli da smo glupi, nego da među-zbirove piše da ne bi računala (i da mi ne bi racunali) na licu mesta i gubila vreme... jupi :)

da da da, ovo je bio vrhunac

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.04.2006. 00:32:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2003. 20:07:55
Red je bio da se promeni! Mislim da joj malo fali za disciplinsku komisiju, a ne verujem da su joj ni kolege bas naklonjene.

Poslednji put menjao kralj dana 16.04.2006. 17:37:18, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.04.2006. 02:06:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
ultraviolet je napisao:

:rlol: :rlol:

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća