Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23.02.2006. 15:21:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2005. 11:54:59
Godina: II
Smer: ME
Bilo bi lepo kad bi neko mogao da kaze par reci o novim predmetima koji se slusaju u letnjem semestru!
Otvorio sam ovu temu prvenstveno za predmete koji su tek po novom programu dospeli u drugu godinu za smer MN (Kvalitet, Troskovi) ali i drugi komentari za predmete koji se slusaju u letnjem semestru po novom programu su dobrodosli!!! :hvala:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.02.2006. 18:18:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Godina: Dipl.
Stvarno, mogla bi da padne neka informacija od starijih i iskusnijih ;)

Na podforumu trece godine i nema nešto informacija...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2006. 00:54:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
jaooooooooo

ja imam da vam kazem shtoshta za kvalitet....!

radi se projektni zadatak u grupama. on je obavezan za izlazak na ispit i radite ga odmah, jer je profa chudan, pitanje je da li se moze izlaziti u kasnijim rokovima.

projektni se radi iz 4 dijela, i otprilike svake 2 nedelje treba da bude gotov po 1, nakon chega ga nosite na uvid asistentima. oni ce vam u svakom sluchaju davati 9 ili 10, shto za konachnu ocjenu iz projektnog ne znachi ochigledno nishta, kako se to kod nas ispostavilo. nju daje glavni asistent tako shto samo prelista rad i odokativno upishe neshto. SAVJET: nakon svake chetvrtine cimajte asistente da vam tachno kazu shta valja u radu, a shta da mijenjate, a na kraju kod glavnog asistenta pokushajte da NEKAKO promijenite ovaj glupi sistem (ne znam kako...)..

u medjuvremenu imate 2 kolokvijuma. treba poloziti oba da biste izashli zvanichno na ispit u junu. u principu nisu teshki, s tim shto asistent zna da zavuche pitanja kad mu dodje. za svaki od ta 2 postoje i popravni termin, nekada chak i 2 popravna, tako da od ta 3 termina (za svaki od kolokvijuma po 3) mozete izaci samo na 2, s tim shto morate zadovoljiti neki procenat da biste izashli na popravni.

npr. I kolokvijum: izadjete na 1. termin, imate 30% ili vishe, mozete i na 2. termin da popravite, ali na 3. ne. ili: ne izadjete na 1. nego na 2, opet vam treba min 30% da mozete da popravljate na trecem. itd.

kad polozite oba kolokvijuma i uradite praktichni rad (koji je najbolje nabaviti od nekog iz starijih generacija i 'rukovoditi se njime pri izradi sopstvenog') onda vas cheka usmeni.

jeste, usmeni. to nije samo upis ocjena. to je mali pismeni test koji pored pitanja o vashoj redovnosti na predavanjima i vjezbama i slichnih gluposti, sadrzi i pitanje o tome koju ste literaturu koristili za izradu projektnog i neka 2 kraca teoretska pitanja.

sve to se sabere i podijeli prema nekom njihovom sistemu i onda izbace spisak ocjena. tek onda idete na upis, a ako vam se ocjena ne svidja, ili ako niste polozili usmeni (mada su u ovom roku polozili svi) onda... ne znam, vrlo vjerovatno da cete da chekate sledecu god na polaganje ovog predmeta.

i josh malo da nalijepim profesora koji uzasno nefer zakljuchuje te ocjene, a nije ni spreman na saradnju kad dodjete kod njega na upis.

pa, good luck!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2006. 01:55:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
hvala na informaciji. verujem da će nam koristiti ;)
jel znaš možda nekoga ko bi prosledio na mail svoj praktični rad, uvida radi :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2006. 05:17:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
pretpostavljam bilo ko od kolega ko je samo malo korektan, ne mora previshe, samo malo :)

a ima i yahoo grupa na kojoj asistent kachi obavjeshtenja u vezi sa predmetom, izmedju ostalog i sasvim ok primerak praktichnog, ili bar neke dijelove istog. (al taj je stvarno samo uvida radi buduci da je dostupan svima :)) mislim da se grupa zove FON KVALITET.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ]