Započni novu temu Odgovori na temu  [ 456 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.12.2005. 23:44:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ma pusti ih... Možda se potuku na kraju. A mi ćemo lepo da posedamo okolo, grickamo semenke i gledamo fajt! :P :D

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 02:54:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
Godina: III
pfffffff dosta dosta dosta... idite na pijacu, pa se raspravljajte ko shta gde kome i sl...
i onda se pitaju shto su nashi politicari takvi... pa od malih nogu...
btw, ar i es pi ti i, m_m :lol:

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 03:00:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
PaYa je napisao:
...

hehehe... a posle pljuju televizije da prichaju naruchene priche...

4beast:
fck. da smo imali stud. kafe mozda bih i navracao...
ovako, nisam zeleo da sedim u onom chudu gde je kafa 10x skuplja od profesorske kafe (bukvalno)...

btw. znash shta me je jedan pandur na granici pitao:
"jel na FON-u josh postoji onaj kafic gde nenormalno deru?"
shta josh reci :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 03:55:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.03.2003. 14:25:53
Godina: Apsolvent
smor^2

:srecno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 04:37:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.05.2005. 21:53:44
djavolak je napisao:
pfffffff dosta dosta dosta... idite na pijacu, pa se raspravljajte ko shta gde kome i sl...
i onda se pitaju shto su nashi politicari takvi... pa od malih nogu...

:yo:

stvarno je trulex, pustite te price "brate, on mene zna"
ili prijateljsa tuca :udri: ili u "Kovac" na 10 s' lukom, da se ispegla situacija :zaljubljen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 09:35:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.05.2005. 11:09:57
Smer: ME
Teska odluka....tri kandidata...od toga jedan je crnogorac :D , sto ga odmah eliminise, dosta nam je crnogoraca zar ne ;) , jedan obecava mnogo, ali ne veruje mda ce uraditi nishta konkretno za nas studente, kao i prethodni, tako da moju odluku nije tesko doneti :yo: , podrzacu Jovana Milicevica, jer ima dobre ideje, a najbolja je da se Aurelio zameni sa pravim studenskim klubom, kodeks ponasanje profesora(primer prof. Dulanovic, stvarno nema ni grama postovanja prema nama studentima kada pusi cigare na ispitu i ispituje vas tako sto vam duva dim u oci :bljak: , koje nevaspitanje, ali nije on jedini...) Toliko od mene :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 12:42:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
Citiraj:
o kakvom tajnom sastanq pricas? covek nije imao kad da ode na taj sastanak (ako ga je uopste bilo)
odluka o kandida2ri najmanje zavisi od toga (rasptiaj se malo bolje kako je tekao proces odlucivanja)

pa i napomenuo sam mi izvor nije 100% pouzdan. to sam chuo i nisam hteo da spominjem dok se nije pojavila josh jedna osoba sa istom prichom! programe sam iskomentarisao onoliko koliko sam uspeo da ih ispratim (i mad_man mani me komentara tipa sad su ona dva psihica ponudili da popljugaju celom forumu i sl...)

Citiraj:
Ma pusti ih... Možda se potuku na kraju. A mi ćemo lepo da posedamo okolo, grickamo semenke i gledamo fajt!

ko je pominjao da cemo se potuci? ako je to tako izgledalo, onda ste trebali na vreme da nas opomenete da smanjimo zustrinu rasprave.
a ako cemo iznajmljivati bilo kakve sale i opremu za boks, onda cemo bar da naplatimo ulaz, da pokrijemo troshkove. jel tako brate-po-sobi mad_man? a shto se tiche
Citiraj:
10 s' lukom
za to sam uvek za (za luk... videcemo), evo pozivam i DoN-@

hmmmm... politichari!?! joj brate, dje me nadje... politichare mrzim vishe od zadaha posle pljedze sa lukom!!! :D

shvatio sam da smo preterali sa raspravom i ja od sada prekidam!!!
u svakom sluchaju moj glas i dalje ide nemanji!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 13:31:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
IF I may say...

smijeshno...

znachi, kada sam vidjela da je prokka kandidat, to mi je djelovalo skroz tanko (chitaj: chovjek bez znachajnog potencijala); ono: prokka drugar, prokka ortak, ajmo prokku na vlast! ALI kada sam chula za opcije tipa Stamenchic (sorry ako nisam pravilno napisala) ili Dharan... onda prokka u svakom sluchaju izgleda znatno ozbiljnije

A. Stamenchica ne poznajem, ali kada sam vidjela plakate danas na faxu, sjetila sam ga se sa nekuh ispita; ZAKLJUCHAK: moje je mishljenje da student prodekan NE MOZE, NE MOZE i NE MOZE biti lik koji forsira prepisivachinu na ispitima i koji ima prosjek 7.7. Sorry, tako ja mislim...

B. Ne znam da li je Dharan josh u opciji, poshto pominjete 3 kandidata, a znam da je ranije bio u opticaju... On izgleda kao lik sa dosta veza (shto je svakako +) ali STUDENT PRODEKAN TREBA DA BUDE OZBILJAN I ODGOVORAN STUDENT, a ne samo da se takvim predstavlja pred izbore... Ovo je valjda dovoljno.

C. Prokka. Ne znam. Djeluje ozbiljno i odgovorno, ono... program je ok, ali to je najmanje bitno, to svi znamo. Shto se tiche debatnih sposobnosti, razlozan je i agumentovan, ali apsolutno nedovoljno ubjedljiv, mislim da bi mu trebalo vishe energichnosti. Dokaz lezi i u mom narednom pitanju: ZASHTO SE NA OVOM FORUMU KONSTANTNO OGLASHAVAJU DRUGI DA BRANE PROKKINE INTERESE, ALI NE I SAM PROKKA? + ne mislim da treba da se koncentrishesh iskljuchivo na FFekipu i drugare iz pivnica, proshiri kampanju na ostatak birachkog tijela.

Final: N.S. nikako nikako nikada
D.D. mozda kada odraste
J.M. hmmmmm....??

Shit. A bash mi se ove godine glasa za nekoga.... Predlog: organizujte to predstavljanje kandidata kao politichku debatu izmedju kandidata, ili im bar svima dajte da odgovaraju na ista pitanja (koja su postavljali kolege studenti, naravno) pa da ljudi u stvari vide koliko ovi imaju/nemaju shta da ponude.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 13:50:48 
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
Predlog: organizujte to predstavljanje kandidata kao politichku debatu izmedju kandidata, ili im bar svima dajte da odgovaraju na ista pitanja (koja su postavljali kolege studenti, naravno) pa da ljudi u stvari vide koliko ovi imaju/nemaju shta da ponude.

moze se srediti :)
Shaljite pitanja koja biste postavili kandidatima (moze na PP, moze u ovoj temi), sakupicemo ih u jednu temu i dozvoliti samo kandidatima da odgovore na njih...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 14:06:32 
Korisnikov avatar

a ne...

pitanja im treba postavljati ochi u ochi, kada su svi na okupu

nije fora sakupiti pitanja, komentare, opaske i sl, pa im uruchiti da imaju dovoljno vremena za ''izradu'' odgovora - prokka da se konsultuje sa gardom, N.S. da prepishe, a Dharan... ne znam, da izgoogla najpovoljniji odgovor prema statistici studentskih organizacija...

daj razradi to

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 14:13:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Citiraj:
ZASHTO SE NA OVOM FORUMU KONSTANTNO OGLASHAVAJU DRUGI DA BRANE PROKKINE INTERESE, ALI NE I SAM PROKKA?

Zato sto se kampanja ne vrshi preko FonForuma, mi ovde samo raspravljamo o svojim favoritima.

Citiraj:
ne mislim da treba da se koncentrishesh iskljuchivo na FFekipu i drugare iz pivnica, proshiri kampanju na ostatak birachkog tijela.

Ko kaze da se koncentrisao samo na "FF ekipu"?

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 15:09:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
wishnya je napisao:
a ne...

pitanja im treba postavljati ochi u ochi, kada su svi na okupu

nije fora sakupiti pitanja, komentare, opaske i sl, pa im uruchiti da imaju dovoljno vremena za ''izradu'' odgovora - prokka da se konsultuje sa gardom, N.S. da prepishe, a Dharan... ne znam, da izgoogla najpovoljniji odgovor prema statistici studentskih organizacija...

daj razradi to

A da

kao prvo, ovde se ne radi o forama...

Drugo, kada već imaš viziju kako će sve izgledati, zašto onda organizovati uopšte takvu debatu? Ok, ovi su nesposobni, prokka je samo politička marioneta ljudi iz senke. Ja sam za odvojena saslušanja, u odvojenim sobama, pa ako ima neko vezu u MUP-u, mogao bi da od njih izdejstvuje free "kutiju" za saslušavanje i da vidimo šta to oni kriju :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 15:26:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
K'o na saslusanju kod inspektora, sa uperenom lampom u oci:"Pricaj..."! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 15:26:57 
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
pitanja im treba postavljati ochi u ochi, kada su svi na okupu...

pa, tako JESTE najbolje, ALI, ja ne mogu da rezervishem 015 i da ti udovoljim jednom takvom debatom... to jedino ochekujte od fax-a, poshto je neshto slichno bilo i proshle god. :)
Ovo je ipak forum...

Citiraj:
daj razradi to

Ne mogu, jer - tvoja je ideja, i logichno, sve shto bih ja uradio ipak ne bi bilo bash ono shto ti mislish ili smatrash kako treba da bude...

Ja sam se ponudio da odradim ono shto je 'u mojoj moci', dakle ono moguce na forumu, i da bude prema vashim idejama ili zeljama :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 17:28:23 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
wishnya je napisao:
IF I may say...

A. Stamenchica ne poznajem, ali kada sam vidjela plakate danas na faxu, sjetila sam ga se sa nekuh ispita; ZAKLJUCHAK: moje je mishljenje da student prodekan NE MOZE, NE MOZE i NE MOZE biti lik koji forsira prepisivachinu na ispitima i koji ima prosjek 7.7. Sorry, tako ja mislim...

Ja moram da se oglasim povodom ovoga! :)

Na kom si to ispitu videla da ja forsiram prepisivachinu, ili sam uhvacen da prepisujem?
Sto se tice proseka, ja sam ga jedini public-ovao, i smatram da nema neke velike veze sa onim sto student prodekan treba da radi. Svi mi znamo kako se dobijaju ocene na ispitima i kolika je razlika izmedju 5 i 6 a kolika izmedju 6 i 10.
Ali naravno ti imas pravo na svoje misljenje, i na odredjivanje kriterijuma kvaliteta odredjenog kandidata. Samo ne moj da iznosis, sto bi se reklo ovde DEZINFORMACIJE. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 17:35:44 
Korisnikov avatar

kolege, prochitala sam vashe postove i ne smatram da ste ishta novo i znachajno rekli, na shta bih konkretno mogla da odgovorim. po x-ti put, svi na forumu su raspolozeni da ''poshto-poto'' zalijepe neku porukicu, i josh bolje da se nadju 'prozvanim' da na neki nachin brane svoju/tudju chast, a josh ako ima i malo bockanja pride, odlichno...

pa ipak, poshto ste sa komentarisanja kandidata skrenuli na komentarisanje izjava chlanova foruma, reci cu sledece:

- to shto vi imate svoje favorite, to nema nikakve veze s mojim pitanjem upucenim proki; vi nastavite da podrzavate svog kandidata, a mene ce i dalje zanimati da o njegovom programu i idejama chujem od njega, a ne od bilo koga drugog. nema dugo prokkinih postova, a ja, kao chlan glasachkog tela koji ga ozbiljno uzima u razmatranje, imam zelju da ga chujem...

- da se prokka koncentrisao samo na ff+pivnice drugare - moje je vidjenje stvari. ovo nije pricha tipa ''nije! jeste! nije! ja kazem da jeste! nije! jeste! ma nije! e jeste!....''

- ''fora''... pa da, kao shto sam i rekla pod stavkom 1 - chesto se ljudi, kada nemaju za shta drugo, hvataju za metafore... neshto se mora iskomentarisati, jelte

- ismijavanje ideje o debati mi se takodje ne svidja. mnogi su pozurili da istaknu kako su prokine debatne sposobnosti znachajne i bitne, a odmah nakon toga pokazali izuzetno nepoznavanje pojma ''debata''.

- predlog je bio opshte prirode, ja ga sigurno nisam uputila nikome lichno, a kako je strategylover sam odgovorio na nju, samoproklamujuci se dakle u njenog potencijalnog izvrshioca, i time pokazao volju da se time bavi, logichno je da predlog o daljoj razradi ideje uputim - njemu. kada bude predstavljanje kandidata u amfiteatru, pokushacu da saznam vishe o tome, a shto se tiche ideje o sakupljanju pitanja preko foruma, kolega hvala na doprinosu.

.... zashto sam mogla da pretpostavim da ce se ova rasprava ovako odvijati? nisam zadovoljna ovom chinjenicom i ona me chak blago rastuzuje (da ne kazem da me ovo smorilo, neko ce se vec naci da mi zamjeri na terminu)....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 17:41:11 
Korisnikov avatar

tako je kolega stamenchicu, bar ste poentu razumjeli - ja imam pravo na svoje mishljenje i na odredjivanje sopstvenih kriterijuma za izbor, i shtavishe - imam pravo i da to javno iznesem.

i da - nemam pravo da iznosim dezinformacije. ali ''shto bi se reklo'' - ja sam vas vidjela na djelu! ali ne mislim da tragam za dokazima i da ih bilo kome iznosim. stoga, imate moje odobrenje da vam se ova chinjenica brishe iz zapisnika.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 18:08:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
dusan_11192 je napisao:
Da li je istina da ce Dushan (uskoro eks stud. prodekan) da podrzi Prokku (Jovana) ????

Danas cuo iz pouzdanih izvora (mislim da je neko iz Sufona ili sl.)

Opet isto pitanje, a za kandidate jos jedan predlog:

Inicijativa da se na fakultetu dovede psiholog (ne kao profesor veckao u srednjoj skoli) sigurno bi pomoglo nekome...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 20:12:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Prvo konkretno pitanje koje sam ja primetio ovde od izlaganja mojih ciljeva je upravo tvoje Višnja. Ja nemam nameru da se prepucavam sa ljudima, da blatim druge kandidate, da pričam "meni je neko rekao da je on čuo...". Ko god mi postavi konkretno pitanje dobiće i konkretan odgovor. Znaš da sam na forumu često i nemam razloga da bežim od pitanja, pogotovu postavljenih na "mojoj teritoriji". Ukoliko misliš da na neko pitanje nisam odgovorio molio bih te da mi ukažeš na to kako bi to učinio.

Meni se lično ne sviđa ideja ismevanja debate i mislim da je ona sjajan način da vidimo kako koji kandidat razmišlja. Jedno je imati ciljeve i tim oko sebe, drugo je imati moć da ih sprovedeš. Za to je najvažnija priča i voleo bih da Višnjina ideja uspe. Bilo bi zanimljivo da pored odgovaranja na ista pitanja svaki prisutni student može da pita šta ga zanima i da čuje na licu mesta odgovor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 21:12:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Da se ukljucimo i mi sa malo iskustva.

Proko, pitanja za tebe (nemoj da se uvredis niti da mislis da imam nesto licno protiv tebe):

-Čitaonica samo za studente! - a za koga je sada ?

-Isticanje onih koji dižu ugled FON-a, pogotovu onih koji su do sada bili zanemareni - Ko to dize ugled FON-a, a da je zanemaren ?

-Kodeks ponašanja za profesore (pušenje zabranjeno!) - Biser. Kako mislis to da uradis ? Posto student prodekan nema legitimni autoritet, pogotovo ne nad profesorima kako ces ti naterati Dulanovica da ne pusi na hodniku (voleo bi da budem tu kad pokusas)

-Osnivanje studentskog parlamenta - probali vec par puta, ali je propalo sto zbog nezainteresovanosti studenata sto zbog intertnosti fakulteta, pa me zanima kako ?

- Sajtovi za sve predmete i kačenje svih informacija o istima po ugledu na matematičare, folije sa predavanja, rezultati ispita, objavljivanje unapred kada je uvid u radove (nekoliko dana posle rezultata), sređivanje fonovog sajta - E ovo je bas zanimljivo, kao prvo zanima me kako ces nagovoriti rukovodstvo fakulteta da promeni citavu menazeriju ljudi koja radi dole u RC-u (Vujin, Siba i sl.) jer oni ne haju na direktne naredbe profesora, a kamoli na studenta prodekana. I ovo bi voleo licno da vidim kad odes kod Vujina i naredis mu da promeni ceo sajt.

-Studentski RC - Prosto pitanje: gde ?

Zamolio bih te da mi odgovoris argumentovano, a ne kao: trudicu se, pokusavacu, bicu uporan itd.

Neka se pripremi Stamencic.

p.s. Posto meni necete biti studenti prodekani ne shvatite ovo licno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 22:10:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.10.2002. 20:30:21
Misterio je napisao:
-Isticanje onih koji dižu ugled FON-a, pogotovu onih koji su do sada bili zanemareni - Ko to dize ugled FON-a, a da je zanemaren ?

Konkretno, zanemreni su najbolji studenti. Forsiraju se prosecni i
potprosecni studenti sa oktobrima 2 kompenzacijama itd. Najbolje
na svim godinama su pocastili sa nesto malo novca 2000 i 3000 dinara
da kupimo knjige na skriptarnici faxa. A o ljudima koji su fakultet
pretstavljali na takmicenjima (i ja sam jedan od njih) fakultet
je tek nesto o njima saznao u novinama. Takvi studenti
treba da dobiju mentora! Pare su manje bitne, talenat treba
da se iskoristi. Samo to je utopija jer tu cesto profe ne vide kintu!
Preforsirani su sportisti (svaka im cast) - i ja se ponekad zapitam
jesmo li sportsko drustvo ili fakultet?

Misterio je napisao:
-Kodeks ponašanja za profesore (pušenje zabranjeno!) - Biser. Kako mislis to da uradis ? Posto student prodekan nema legitimni autoritet, pogotovo ne nad profesorima kako ces ti naterati Dulanovica da ne pusi na hodniku (voleo bi da budem tu kad pokusas)

Jednim pravilnikom (sa strane faxa) o ponasanju bi se to moglo urediti . Profesor treba da bude servis, a ne trovach.
Mozemo da vrsimo pritisak na njih pogotovu
studenta prodekana (koji je glas svih nas).
Sta da ti kazem kada asistentkinja iz Poslovnog prava Nikodijevicka
izgrava serifa sa cigarom u ustima.
Samo joj jos fali i da pljucne sa strane.
(+muvanje i povatavanje sa studentima sto je ciste neprofesionalizam!

Misterio je napisao:
-Osnivanje studentskog parlamenta - probali vec par puta, ali je propalo sto zbog nezainteresovanosti studenata sto zbog intertnosti fakulteta, pa me zanima kako ?

Kad pogledas ko sve studira FON? Kuku lele!?!?
Pa sta ti kazem kad neko sa 7.7 prosekom misli
da moze da predstavlja studente pred profesorima.
Prvo uspeh i organiziovanost treba pokazati u spostvenom
zivotu a posle mudrost prodavati drugima. Za sada jedini ko je
nesto postigao u zivotu je Prokka (na menadzerijadi pehar u debati - prvo mesto) - koliko ja znam.

Misterio je napisao:
- Sajtovi za sve predmete i kačenje svih informacija o istima po ugledu na matematičare, folije sa predavanja, rezultati ispita, objavljivanje unapred kada je uvid u radove (nekoliko dana posle rezultata), sređivanje fonovog sajta - E ovo je bas zanimljivo, kao prvo zanima me kako ces nagovoriti rukovodstvo fakulteta da promeni citavu menazeriju ljudi koja radi dole u RC-u (Vujin, Siba i sl.) jer oni ne haju na direktne naredbe profesora, a kamoli na studenta prodekana. I ovo bi voleo licno da vidim kad odes kod Vujina i naredis mu da promeni ceo sajt.

Slazem se. Profesorima je posao na fakultetu samo usput.
Oni radena privatnim fakultetima, daju konsalting usluge
preduzecima, a FON im samo imponuje. To je nesto cemu uvek
mogu da se vrate kad presuse drugi izvori (sto donekle razumem ali
ne opravdavam. Sto su onda i postajali profesori?)
Ne smemo se u zivotu miriti
sa ovakvim stvarima, moramo da budemo glasni i da od
svojih prava koja su nam zagarantovana zakonom
i statutom univerziteta i fakulteta ne odustajemo.
Nije kod nas problem u profesorima nego u zakonima
koji postoje,ali se ne postuju. Kako se naganjati onda sa profama?
Postoje razni nacini. Najgori je ocrniti ih u medijima.
I nad popom ima pop. Ali ja sam uvek prvo za diskusiju, konstruktivan
razgovor. Ako to ne moze onda tuci svime. Ljudi, pa od njih zavisi
nas eobrazovanje - to morate da shvatite. Ugled institucije kao sto je
FON prvo zavisi od njih, a onda i od nas.

Misterio je napisao:

Ovde su se svi malo zaleteli. Mi smo fax sa najmanje m2/student.
AURELIO je sramota i najgori fuseraj koji sam ikad video, a izgleda da postoji sa upravom faxa neki prljavi dil koji im garantuje prevaru koju sprovode.
Njihovi sendvici su malo manje ukusni od pokisnule hartije.
Fax je skucen. I Dusan (sadasnji prodekan) je obecavao RC
ali loma morgen. Jedan od nacina kako se to može (donekle) rešiti je
da na faxu postoji WIreless internet. Drugi nacin je da se preuredi sadasnja citaonica na FONu (ne predaju valjda dzabe Proucavanje rada)
i da vizuelno pregrade ucionicu na dva dela (+Izbacivanje onih ogromnih stolova + ventilacija ucionice). Moze da se lepo preuredi i da u manjem delu bude jedno 6 racunara... Toliko za pocetak.

Nisam ovim postom zeleo bilo koga kandidata da uvredim.
Zeleo sam samo da napravim jedan kriticki pristup i da malo
nateram kandidate da porazmisle o svemu...

Pozdrav

Billy

Poslednji put menjao Billy Idol dana 17.12.2005. 01:11:00, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2005. 23:41:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Poštovanje,

Misterio je napisao:
-Čitaonica samo za studente! - a za koga je sada ?

Trenutno tu profesori drže povremeno sastanke. Drži se nastava. To nije u redu prema onima koji žele da uče. Zar ne?
Citiraj:

Konkretno sam mislio na ljude sa Imagine Cup-a. Kada su sportisti postizali vredne rezultate (svaka im čast na tome) njima je priređivan koktel, dok odlazak na finale u Japan (što lično smatram da je mnogo veći uspeh od bilo kog sportskog i da je mnogo važnije za fakultet) nije adekvatno propraćen. Ovo je samo najupečatljivijii primer.
Citiraj:

Ne želim ja da nateram Dulanovića da ne puši na hodniku tako što ću njemu lično objašnjavati kako to nije u redu. Potrebno je naraviti klimu na fakultetu da svi shvate zašto to ne valja. Da to nije dobro za sve koji su na njemu, pogotovu za nepušače (bilo da su oni studenti ili zaposleni na fakuletu). Da to nije po zakonu (zabrana pušenja na javnim mestima). Da šteti ugledu fakulteta. Potrebno je pobuditi u njima (zaposlenima na fakuletu) želju da pušenja ne bude.
Citiraj:

Pokušaja jeste bilo, ali je ovo prvi put da postoji zakon na koji možemo da se pozovemo (zakon o visokom obrazovanju). Takođe će najverovatnije tokom prve polovine sledeće godine biti donet zakon o studentskim organizacijama. Mislim da je potrebno mnogo rada da bi se studentski parlament pokrenuo. Bitno je učešće svih studenata i studentskih organizacija koje žele da pomognu kako bi se napravio dobar izborni sistem, definisala uloga parlamenta (do donošenja zakona) i način na koji bi on funkcionisao (da ne liči na našu skupštinu). Da student prodekan bude samo izvršna vlast.

Citiraj:

Ponovo kao što rekoh, ja neću nikoga na ništa da teram. Ja želim da im ukažem na prednosti toga. Mi smo upisali prve studente na daljinu ove godine. To znači da je potrebno za njih kačiti materijal. Bilo jako dobro po ugled fakuleta da se iskoristi znanje, koje neosporno postoji, kako bi se napravio inetrnet portal na kome bi se nalazile bar redovne informacije o ispitima (rezultati pismenih ispita), kolokvijumima (rezultati i informacija o uvidu u radove). Želja mi je da i slajdovi stoje na sajtu, ali posle današnjih razgovora mišljenja sam da je prvi korak redovno kačenje rezultata ispita.
Citiraj:

Problem fakulteta je slobodan prostor. To mi je jasno. Ono što mi se čini kao dobra ideja jeste da se proveri zauzeće učionica sa kompjuterima i da se pokuša njihovo racionalnije korišćenje. Da nema pauza između predavanja i da kada niko ne koristi učionicu ona bude za studente. Npr. da predavanja budu do 2 popodne i da potom to bude računski centar. Dakle ovo je samo ideja i potrebno ju je dosta razraditi ili osmisliti bolju u saradnji sa drugim studentima i FONIS-om.
Citiraj:
Zamolio bih te da mi odgovoris argumentovano, a ne kao: trudicu se, pokusavacu, bicu uporan itd.

Nadam se da sam uspeo da bliže objasnim moje planove. Svako pitanje, kritika ili sugestija je dobro došlo.
Citiraj:
p.s. Posto meni necete biti studenti prodekani ne shvatite ovo licno.

Naravno da ne shvatam lično i drago mi je što si mi postavio ova pitanja!
Pozdrav,
Prokka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 03:25:12 

Pridružio se: 11.02.2005. 00:29:48
Grmusha vrati se, sve ti je oproshteno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 03:38:59 

Misterio je napisao:
Da se ukljucimo i mi sa malo iskustva.

Ovo je moja GLAVNA ideja. Vec sam pisao o ovome(kao prvi post o temi), pa da ne ponavljam sta su problemi i kako bi sve trebalo da ide.
Ali sto se tice pitanja "KAKO?"
Na fakultetima gde do sada postoje studentski parlamenti(Medicina, FPN, Pravni, Gradjevinski...) jo to islo animacijom studenata od strane stud. organizacija i fakulteta. Jednostavno kada se steknu uslovi za osnivanje parlamenta i izradi njegov statut( za koji postoji model) ide se u jednu promotivnu kampanju cele price od strane organizacija i fakulteta.
Raspisuju se izbori i po pravilu svaka organizacija izbaci svoju listu sa predlogom odredjenog broja predstavnika 1,2,3,4 godine i apsolvenata. Takodje i studenti individualno mogu da formiraju nezavisne liste. Glasa se za liste i njihove nosioce, i zatim se proporcionalno raspodeljuju mandati. Na nekim fakultetima je bilo dozvoljeno kandidovanje pojedincima, ali se pokazalo kao lose resenje zbog neozbiljnosti odredjenih pojedinaca.
Smatram da bi tako nesto trebalo da se odradi i kod nas, sa naravno odredjenim prilagodjavanjima nasim uslovima.
I to bi bio neki kraci koncept price studentskog parlamenta i nacina njegovog organizovanja.
Ako te zanimaju jos neki detalji i pojedinosti posalji mi mail preko mog sajta http://www.nemanja-sufon.com, trudicu se da ti odgovorim na sva pitanja.

Citiraj:

Obzirom da je realno stanje slobodnog prostora na nasem fakultetu na veoma ne zavidnom nivou, mislim da izdvajanje prostorija za RC tesko moze da se izdejstvuje.
Moja ideja je da se jedna od postojecih racunarskih sala( mislim da bi IBM bio najpogodniji) osposobi da u terminima kada je slobodna (a to je poprilicno cesto) sluzi u ove svrhe. Smatram da je to trenutno najracionalnije resnje dok se ne dobiju neke nove prostorije koje bi se izdvojile specijalno za tu namenu.

Citiraj:
Neka se pripremi Stamencic.

Ja se zaleteo pa ti odmah odgovorio na ovo sto i ja imam u svom programu. Ocekujem jos pitanja!
Pozdrav!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 03:42:39 

jovo ilic je napisao:
Grmusha vrati se, sve ti je oproshteno..

:D :D
Pa Grmusha je bio kandidat SUFON-a!! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 456 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća