Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10.11.2003. 20:12:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2003. 19:52:31
Godina: Dipl.
Smer: UK
Koliko je potrebno (bar otprilike) za pripremu jednog kolokvijuma iz mate?Jel mu to dodje nesto kao pismeni?
JErnisam se bas nesto potrudila da budem vredna,ali krajnje je vreme da pocnem....????

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 00:30:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Godina: Apsolvent
Smer: ME
nadam se da se da ne treba mnogo jerbo sam aj ucio samo par prvih par lekcija... valjda cemo stici sve :smoker

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 01:31:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Smer: IS
Pa kazu za taj prvi da nije puno tezak... A i kriterijum je OK...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 09:01:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Meni su najsmorniji oni zadaci iz algebarskih struktura :( ... prstenovi, polja, Abelove grupe i sl. Zadaci iz sistema, matrica i determinanti su sasvim OK. Nadam se da ce nam na vezbama mnogo bolje objasniti analiticku nego juce na predavanjima...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 12:47:07 
Korisnikov avatar

znam ja sve to ali bas me mrzi d apocnem i onda razmisljam koliko sam se u srednjoj spremala za pismeni...i nekako sam skapirala da to dodje na isto.Ajde kao uzmimo u obzir da je ovo ipak fakultet :( ....pa dodje mu negde oko nedelju danan...ne treba vise,pa sam samo htela da proverim deli li neko moje misljenje....
da se cam se etih grupa i toga sa pocetka sa onih prvih vezbi i znam da je bilo bas nekako bezveze ali nije tesko.
ove matrice i to ,to su cisti sabloni koliko sam skapirala.
ma,ljudi analiticka je bila na prijemnom i to valjda znate...par formula i samo opusteno.
toga se najmanje plasim..
zna li neko koliko ima zadataka(mislim na kolokvijumu)??????????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 16:25:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
na kolokvijumu imas 3 zadatka i jedno teorijsko pitanje...
nama iz a4 natasa je rekla da samo kroneker- kapelijeva teorema, i neznam..jos 2-3 pitanja su teska a ostala pitanja su jako laka jer cemo da ih vezbajuci zadatke naucimo... :p a jos jedna bitna stvar ...ako dobijemo neki dokaz ili tako nesto za 4-ti zadatak necemo morati da pisemo dokaz sa svim matematickim znacima nego recima
posto kaze :"svesni smo da vi nemate toliko znanje potrebno za takvo simbolicko izrazavanje" .To je jako bitno samo naucis sustinu i napises recima :D

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 16:44:59 
Moderator
Korisnikov avatar

\/IT/ je napisao:
na kolokvijumu imas 3 zadatka i jedno teorijsko pitanje...
nama iz a4 natasa je rekla da samo kroneker- kapelijeva teorema, i neznam..jos 2-3 pitanja su teska a ostala pitanja su jako laka jer cemo da ih vezbajuci zadatke naucimo... :p a jos jedna bitna stvar ...ako dobijemo neki dokaz ili tako nesto za 4-ti zadatak necemo morati da pisemo dokaz sa svim matematickim znacima nego recima
posto kaze :"svesni smo da vi nemate toliko znanje potrebno za takvo simbolicko izrazavanje" .To je jako bitno samo naucis sustinu i napises recima :D

e to su lepe vesti...
onda mozda i naucim teoriju... nikad se nezna... mene mata trenutno malo samra ali pocecu da je ozbiljno ucim za par dana... Eko mi je ipak primarna mada moram i matu da prodjem

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2003. 22:15:22 
Korisnikov avatar

au....lepe vesti kako za koga....
vidis ja tu teoriju nisam pomisljala ni u snu da ucim....al ajde da verujemo toj natasi...ja nisma bila na zadnjim vezbama kod nebojse a i nikako da odem do faxa.
sto kaze prokka meni je ekonomija sad do j... zanimljiva:)))ako uopste moze tako da se kaze,a mata oce da me ubije.pa nista ,i ja cu ozbiljnije za par dana

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2003. 11:59:06 
Moderator
Korisnikov avatar

ma mi smo pametna generacija... sve ce da bidne u redu :)... samo da mi lepo odradimo Eko... da se ne u bedacimo... i ondak udri na matu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2003. 00:27:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Koliko sam ja upoznat, iz matematike 1 se radi analiticka geometrija u prostoru, dok smo u srednjoj skoli radili a.g. u ravni. Profa je juce sve oblike jednacine ravni izvodio preko normalnog vektora ravni i pri tom je dosta koristio osobine vektorskog proizvoda.

Evo kratkog objasnjenja onoga sto dolazi na kolokvijumu:

1. Ispitivanje da li je (A,*), gde je A - skup, a * - operacija neka algebarska struktura (najcesce grupa ili Abelova grupa). Ovde moze da dodje u obzir i kombinacija sa matricom. Postoji jos i verzija zadatka sa Calyleyovim tablicama, ali to je mnogo lako jer sve moze da se procita iz tablice, tako da verujem da to nece dati. Kod ovih zadataka treba obratiti paznju na ispitivanje asocijativnosti, ukoliko je operacija * <> od mnozenja ili sabiranja, racun brzo moze da vas smori i mozete lako pogresiti. Znaci u principu lagan zadacic, samo treba otvoriti cetvore oci!

2. Sistem linearnih jednacina (najcesce dvoparametarski), ranije je dolazila matricna jednacina tipa AX=B. Ovaj zadatak je najlakse resiti Kroneker-Kapelijevom metodom, tu ima dosta posla i isto je malo smoran racun, ali treba odraditi 3-4 primera da udjete u semu.

3. Vektori ili analiticka. Ovo jos nisam pogledao, ali sudeci po onome sto smo do sada radili na vezbama deluje opusteno. Treba nauciti oblike jednacina pravih i jednacina ravni, znati skalarni, vektorski i mesoviti proizvod, i minimalno ukljuciti sive celije.

4. Sto se tice teorijskog dokaza, u obzir dolaze prvih 35 pitanja iz "Zbirke sa zadacima sa ispita i kolokvijuma" (plava). Dokaz je zaseban zadatak, nevezan za bilo koji od predhodna tri. Ranijih godina su najcesce dolazile metode za resavanje sistema jednacina (Kroneker-Kapelijeva, Kramerova) ili dokaz da matrica ima jedinstvenu inverznu matricu, i slicno.

Srecno ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2003. 21:14:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2003. 14:46:12
Hvala freeman-e za ovako opsirnu poruku :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 11 Posta ]