Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: TRANSKRIPT
PostPoslato: 17.08.2007. 10:46:02 

Pridružio se: 17.08.2007. 10:28:12
Godina: Padobranac
Smer: IS
Ja sam nekadasnja studentica FON-a (upisana davne 1975/76). Nedavno sam preselila u SAD i nakon dugog prekida u formalnom skolovanju i bogatog radnog iskustva u poslovnom i neprofitnom sektoru odlucila sam dovrsiti fakultet. Za upis na ovdasnji fakultet potreban mi je TRANSKRIPT predmeta i polozenih ispita sa FON-a (gotovo kompletne prve dvije godine, osim statistike i jos jednog predmeta, mislim da se radilo o nekom programskom jeziku, nemam kod sebe niti indeks, ali ce mi ga uskoro poslati). Sa web stranice FON-a nije prepoznatljiva sluzbu koja izdaje takav dokument. Moze li mi netko pomoci? Fakultet na koji se zelim upisati zeli zatraziti sluzbeno transkript ali ne znam na koga da ih uputim. Kako ne mogu napustati SAD zbog procedure dobivanja zelene karte, ne mogu sama doci do fakulteta. Unaprijed hvala na pomoci.Marija

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2007. 14:47:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Godina: Dipl.
Paaa...na Studentsku Službu? Šef je neki Milovan Pavlović (u moje vreme beše Nastić :). E sad broj telefona +381 11 3950 800 je broj centrale faxa, pa traži stundentsku službu... Sad neka se ipak javi neko informisaniji od mene ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2007. 15:23:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
Smer: ME
^^a na kom faxu, i u kojoj drzavi ce ti priznati 2 godine fon-a zavrshene '70ih?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2007. 15:56:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
studentska sluzba bi trebala da ti izadje u susret oko toga, ja sam uzimala transkript prosle godine .. nije zahtjevalo neko cimanje, samo sto traje par dana i platila sam tada cini mi se oko 500,600 dinara, ne sjecam se tacno..
najbolje bi ti bilo da ih pozoves telefonom i pitas da ti daju instrukcije sta da radis

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.08.2007. 18:39:46 

Pridružio se: 17.08.2007. 10:28:12
Godina: Padobranac
hvala svima na odgovorima. dosta sam radila na Kosovu, u Mitrovici, pa sam na jednom proputovanju kroz Beograd otisla do faksa, ali sve sto sam uspjela napraviti je popiti kavu (nije da se zalim, kavu je uvijek dobro popiti:) i produziti dalje.
a sto se tice priznavanja fakulteta iz osamdesetih, Wisnya, fakulteti ovdje traze vrlo detaljni CV, koji mozes i dokazati (da si stvarno radio to sto je napisano), sa referencama, svo zavrseno i nezavrseno formalno obrazovanje i svo neformalno obrazovanje. onda to prema sadrzaju svrstavaju u odredjene "kredite" odnosno predmete ili djelove predmeta koje ti mogu priznati (a mogu i odluciti da te posalju na na polaganje testova za utvrdjivanje nivoa znanja). isto sluzi i za odabir predmeta u kontekstu buduceg studija studija. u svakom slucaju, sa transkriptima obrazovnih institucija koje se pohadjalo, dokazuje se ekvivalent znanja u odredjenim podrucjima, olaksava upisne procedure, skracuje vrijeme studija i manje kosta. u mom slucaju, obzirom na posao koji sam radila i na ogromno neformalno obrazovanje (vecinom EU i americkih institucija), cini se da postoji mogucnost priznavanja fakulteta (uz transkripte i pred-tesiranja iz nekoliko predmeta) i upisa na magisterij.
Tix, a gdje si ti sada? Ripperu, zvat cu doticnog Pavlovica:) samo moram probdjet jednu noc da ubodem vremensku zonu i radno vrijeme
svima jos jednom hvala i veliki pozdrav :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2007. 16:43:20 
Korisnikov avatar

^heh .. u Bg-u sam:(
jedna moja drugarica je uspjela da upise neki fax u NY i priznali su joj dosta ispita sa Fon-a
srecno :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 06:44:58 

Pridružio se: 19.09.2006. 14:15:15
Godina: Apsolvent
Smer: UK
for marija

Ako mozes javi sta si uradila sa transkriptima sa faxa, jesi uspela nesto, posto sam ja u slicnoj situaciji, i jedino sto imam sa fakulteta jeste lista mojih polozenih ispita, bez ikakvih opisa predmeta, samo naziv , datum polaganja i ocena.Ne znam da li oni ovde u SAD mogu da "izmere"i vrednuju te predmete samo na osnovu naziva!?sumnjam! ja cu verovatno isto da pokusam da upisem fax u SAD, pa ce mi ti transkripti trebati za dobijanje tih kredita ,kao sto si ti vec pomenula.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 23:50:42 
Korisnikov avatar

^ne mogu da vrednuju ispite samo na osnovu naziva, moja drugarica je prevodila sadrzaj iz knjige :)
a transkript je samo spisak polozenih ispita

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2007. 00:48:38 

Pridružio se: 19.09.2006. 14:15:15
Godina: Apsolvent
Smer: UK
^ Hvala na odgovoru! to je i meni palo na pamet, ali sam mislila da mozda postoji neko drugo resenje osim tog suvoparnog prevodjenja sadrzaja!!! ja imam 32 polozena ispita i za svaki to uraditi....posao veliki!!! a da li znas mozda, ako je ona prevodila sadrzaj sama, bez nekog ovlascenog prevodioca, jesu to prihvatili!?je li trebalo da to overava i slicno da bi bilo kao validno!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2007. 16:11:09 
Korisnikov avatar

^znam da se mnogo cimala oko toga, i morala je da ovjerava :( ali nije bas sve predmete, samo neke koje su oni zahtjevali, koji su dolazili u obzir da joj budu priznati ..
mada to su vec neki detalji koji i zavise od samog fakulteta tamo, najbolje je razgovarati sa njima..
mozda se i nadje drugo resenje :)
ali u svakom slucaju, ne zaboravi da cimanje vrijedi ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ]