Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06.10.2011. 23:38:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2005. 22:52:45
Godina: Asistent
Poštovane koleginice i kolege,

Firma Vladex nudi stipendije za razvoj mobilne aplikacije. Ukoliko ste zainteresovani, pogledajte mail koji sam dobio i pročitajte uslove na obrascima i uslovima (download ispod maila).

Citiraj:
Poštovani Mladene,

Po dogovoru, šaljem Vam zvaničan dokumenat kojim pozivamo sve zainteresovane studente Univerziteta u Novom Sadu da se jave na konkurs za stipendiranje koji bi trebao biti objavljen na oglasnim tablama i/ili na zvaničnom sajtu vašeg fakulteta, u Vašoj organizaciji.

U prilogu su dve vrste dokumenta:

1. “Konkurs za dodelu stipendije

Radi se o zvaničnom pozivu na konkurs za sve zainteresovane studente i taj dokumenat (strane 1, 2 i 3) je pripremljen za štampanje i kačenje na oglasnu tablu/web site, uz zvanično obaveštenje vašeg fakulteta.

NAPOMENA: Poziv na konkurs nije potpun bez sve tri okačene strane.

2. “Vladex outline information form and declaration of non-confidentiality”

Radi se o dokumentu (Outline 1,2,3,4,5 I 6) koji je namenjen download-u sa zvanične web prezentacije Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu: http://www.ftn.uns.ac.rs ili, ukoliko je moguće sa zvanične prezentacije Vašeg fakulteta, za šta Vas molim da me obavestite, ukoliko postoji mogućnost.

Ovaj dokumenat je bitan deo konkursne dokumentacije, bez kojeg nijedna prijava neće biti razmatrana.

Za sva eventualna pitanja, stojim Vam na raspolaganju.

Srdačan Pozdrav,

Mr. Slavisa Paravinja

Vladex b.v.

Tel: +381-21-6611972
Mob: +381-62-488168
Fax: +31-187-489394
E-mail: slavisa@vladex.nl
Web: http://www.vladex.nl

http://dl.dropbox.com/u/15902557/Konkurs%20za%20dodelu%20stipendije.zip
http://dl.dropbox.com/u/15902557/Vladex%20outline%20information%20form%20and%20declaration%20of%20non-confidentiality.zip

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 07:46:08 

Pridružio se: 20.10.2009. 15:08:33
Godina: IV
Smer: IS
Meni ovo deluje zanimljivo!
Da li je mozda poznato koji su rokovi za prijavu i zavrsetak?

A za one koji bace pogled na temu mzoda neko zna:
Procitao sam sve formulare samo mi onaj sto pominje patente nije bas jasan, koliko je meni poznato u Evropi nije moguce patentirati cisto softversko resenje. E sad ja onaj formular shvatam kao izjavu da je ucesnik vlasnik rada u celosti po pitanju autorstva sto je sasvim na mestu ali mi i dalje nije jasno cemu pominjanje patenata? Ako jos neko bude tumacio neka iznese svoje vidjenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 09:19:41 

Pridružio se: 28.09.2005. 12:43:05
Godina: III
Citiraj:
Student će se ugovorom obavezati da radnu* verziju software-a dovede u stanje da bude omogućen 100% iskorišćenost potencijala software-a, te će po završetku software-a, prava na taj software pripasti kompaniji “Vladex B.V.” koja će ga koristiti u svrhe za koje ona to želi, bez ikakvih ograničenja.

Kakvo crno autorstvo, vidis da hoce da obogate portfolio aplikacija preko studenata. Ako se neko pokaze dobar, dobije malo parica, eventualno stipendiju i posao u firmi. Za studente ok ponuda, ali je moj savet da, ako imate dobru ideju, odradite solo projekat, a ne da im dajete ideje/aplikacije za smesne pare.

Dovoljno je da aplikacija kosta 100RSD, 500 ljudi kupi i eto iste te cifre, a vasa je aplikacija, ne Vladex-ova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 13:23:00 

Pridružio se: 07.10.2011. 12:37:41
Godina: Padobranac
Poštovani studenti,
Kao neko ko je deo tima kompanije "Vladex", biću tu da odgovorim na sva Vaša pitanja u vezi sa sa gore pomenutim konkursom.
Rok za prijavu na konkurs je 30. novembar 2011.
Pošto se konkurs završi, komisija kompanije "Vladex" će doneti odluku i obavestiti sve potencijalno interesantne kandidate da nam dostave tzv. "radnu" verziju softvera. Ujedno ćemo Vam definisati rok za koji ćete morati da dostavite radnu verziju softvera, a taj rok će biti minimum 6 meseci od momenta obaveštenja.

O dokumentaciji.

Kandidat prilikom priјavljivanja na konkurs podnosi sledeća dokumenta, odnosno obrasce, koјi su navedeni u konkursu i čine njegov sastavi deo:
• KRATAK REZIME (Ime, Prezime, kontakt podaci, (email i tel. obavezni), naziv fakulteta, smer, godina studija,);
• Fotokopija indeksa (strana sa fotografijom i podacima i strana koja potvrđuje upisanu godinu studija) i fotokopija lične karte.
• Obrazac “Outline information form and declaration of non-confidentiality”
“Prikaz strukture informacija I izjava o ne poverljivosti podataka”
Obrazac može da se skine u PDF formatu:
http://dl.dropbox.com/u/15902557/Vladex ... iality.zip
Obrazac mora biti svojeručno popunjen I svojeručno potpisan I mora se sačuvati u originalu, koji će biti naknadno zatražen da se dostavi.

Sve ovo, kao i sve ostale informacije, možete naći u konkursu za dodelu stipendija:
http://dl.dropbox.com/u/15902557/Konkur ... endije.zip

Što se tiče izraza "patent" u obrascu "outline information form..." , radi se o uopštenom obrascu koji je prilagođen ovom konkursu i nemojte da vas to zbunjuje.
Kada se bude prijavljivala ideja/patent, prijavljivaće se u formi koje je opšte prihvaćena da bude zaštićena kao svojina i ta ideja/patent se neće prijavljivati lokalno, na nivou Srbije, ili EU, već na svetskom nivou.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 13:56:24 

Pridružio se: 07.10.2011. 12:37:41
Godina: Padobranac
liquid je napisao:
Citiraj:
Student će se ugovorom obavezati da radnu* verziju software-a dovede u stanje da bude omogućen 100% iskorišćenost potencijala software-a, te će po završetku software-a, prava na taj software pripasti kompaniji “Vladex B.V.” koja će ga koristiti u svrhe za koje ona to želi, bez ikakvih ograničenja.

Kakvo crno autorstvo, vidis da hoce da obogate portfolio aplikacija preko studenata. Ako se neko pokaze dobar, dobije malo parica, eventualno stipendiju i posao u firmi. Za studente ok ponuda, ali je moj savet da, ako imate dobru ideju, odradite solo projekat, a ne da im dajete ideje/aplikacije za smesne pare.

Dovoljno je da aplikacija kosta 100RSD, 500 ljudi kupi i eto iste te cifre, a vasa je aplikacija, ne Vladex-ova.

Svaka vaša sumnja je opravdana i kao takva je dobrodošla da bismo otklonili sve nedoumice:
Kada bi se tako lako bogatili na tuđem (ne)znanju, vlasnici velikih kompanija bi radili upravo to, ali to na žalost/sreću nije slučaj.
Kompanija Vladex nema za cilj da kupi za sitne novce ideju i da je prodaje na tržištu i na taj način profitira.
Najpre i iznad svega, ovim konkursom ciljamo vizionare, ljude koji su predani, vredni, koji žele da rade ono što vole i za to budu adekvatno nagrađeni. Interes nam je da nađemo kvalitetne studente sa idejom, vizijom budućnosti, kojima je potrebno finasiranje njihovog znanja, njihovih ideja, njihovih projekata, a na obostrano zadovoljstvo.
Mi tražimo osobe koje bi radile za našu firmu ili sa našom firmom sledećih 30 ili 50 godina, a ne ljude koji ciljaju 500/300/150 evra.
A način koji smo odabrali da bismo vas testirali je gotovo opšte prihvaćen i možda najadekvatniji pokazatelj nečijeg vizionarstva trenutno.
Mogli smo da napišemo konkursom da ukoliko ne nađemo odgovarajući rad koji bi makar novčano mogao biti nagrađen, povlačimo mogućnost dodele nagrade. Međutim nismo! Mi ćemo nagraditi svačiji trud i bez obzira na to što smatramo da ta aplikacija/igrica nema nikakvu budućnost. Taj student će ipak morati da nam dostavi operativnu verziju te aplikacije igrice, ma koliko ona bila (po nas) ne interesantna, čisto da nauči da nije lako zaraditi ni tih 500, 300 ili 150 evra, za koje neki od vas misle da se lako zarađuju!
Dakle, akcenat je na dobroj ideji, vizionarskom duhu, ljubavi prema poslu i vrednom, predanom radu!
Srećno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ]