Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23.02.2010. 19:13:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
Smer: IS
Mislim da ovakva tema ne postoji, a definitivno je potrebna. U ovoj odluci o uslovima upisa mi se nigde ne pominjemo. Sta ce biti sa nama? imamo li aps. staz? Sta ako ne ostvarimo 54 espb, a sta ako ostvarimo a ne damo sve ispite? Sta se desava po pitanju diplomirani vs master u vezi nas?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.02.2010. 20:05:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Godina: Dipl.
U vezi poslednjeg, mi po novom programu posle 4 godine moramo da zavrsavamo master, tj nemamo isti status kao diplomirani po starom programu, koji su kao izjednaceni sa masterom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.02.2010. 23:44:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
Kelegorm je napisao:
U vezi poslednjeg, mi po novom programu posle 4 godine moramo da zavrsavamo master, tj nemamo isti status kao diplomirani po starom programu, koji su kao izjednaceni sa masterom.

sada su oni kao masteri bez mastera, a mi nismo ni diplomirani i pored toga sto smo dali sve ispite? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.02.2010. 23:51:11 
Korisnikov avatar

Pa oni nisu masteri, ali drzava je kad je uvedena ova bolonja i gluposti odlucila da se kao tretiraju isto. Naravno, to za inostranstvo ne vazi, ne znam kako bi ih tretirali, no to nije ni bitno.
Mi smo posle 4 godine bachelor(with honours ako ne gresim, jer nam osnovne traju 4 a ne 3 godine), a na srpskom valjda inzenjeri(posle mastera diplomirani).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 01:34:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Starije generacije se u inostranstvu ne tretiraju kao master. Znam brdo ljudi koji su ili otišli preko ili upisali ovde master.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 03:22:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Stagod, ali sta cemo sa aps stazom?

Na fejsu postoji gupa koja vec neko vreme okuplja za proteste, jel to znaci da je izvesno da aps staza nece biti ili je grupa predostroznosti radi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 11:15:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Izvini, ali ja te ne razumem uopšte. Kako je pitanje apsolventskog staža važnije od dobijanja master diplome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 20:11:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2006. 15:52:10
I mene isto ovo zanima.. Na pocetku godine su nam rekli o nekim uslovima za aps.staz - ako ostvarimo 54 boda ostajemo na budzetu jednu godinu (toliko je valjda dozvoljeno da budemo apsolventi), a u suprotnom smo samofinansirajuci tu jednu godinu.

Ima li ovo nekog smisla ili gresim? :)
I sta posle tih godinu dana?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 21:46:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
E ovako (rekao Martic prosle godine):
Ako ostvarimo 54 boda, onda ostajemo sledecu godinu na budzetu i to se zove upis fiktivne pete godine, tj obnavljanje cetvrte koje u stvari i nije obnavljanje. Tada upisujemo preostale predmete. Jer po novom mi ne upisujemo narednu godinu vec upisujemo bodove i predmete koje hocemo da slusamo naredne godine. Ako neko ne da 54 poena u toku ove godine, onda sledece godine upisuje predmete ali ih i placa shodno ceni boda i kolicini bodova koje upisuje. Da napomenem da 06 generacija ne upisuje apsolventski staz, pa time ne polaze ispite u aps. rokovima (oni vise nece postojati kad zavrse starije generacije). Apsolventski ukidaju, ostaju samo regularni rokovi, i ispiti koji se naredne godine upisu moraju i da se slusaju i tako polazu.

Sto se tice master vs. diplomirani, to na FONu nikad nije ni bilo jednako. Imam par drugarica koje su FON zavrsile 05 i 06 godine, jedna je ostala samo sa osnovnim studijama, druga je zavrsila i master. Master se priznaje samo koliko sam skontala studentima koji su na primer zavrsili po sistemu od 5 godina, a po novom se studira 4 godine, kao sto je gradjevinski. Pa ko je isao 5 godina, racuna mu se i pise da ima master, ako je to trazio.
I master nije obavezan (kao sto nista i nije na faxu), ali sve vise ce uskoro biti veoma potreban ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 21:52:36 
Korisnikov avatar

Sjajno, ko ne da neki predmet iz drugog semestra, ceka jun.....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.02.2010. 23:28:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Tetsuo je napisao:
Izvini, ali ja te ne razumem uopšte. Kako je pitanje apsolventskog staža važnije od dobijanja master diplome?

Zato sto je stvar sa master diplomom jasna, kao sto je Simpatique objasnila. A aps jeste takodje jasna, ali ako sam dobro upucena ilegalno natucena. S obzirom da su sad kad zavrsavamo studije resili da nam nabiju taj uslov, koji su morali reci kad smo upisivali fax. Mrzi me sad da citam statut, proucicu kad budem imala vremena. Ali sto kaze Kelegorm, ko nije dao nesto iz drugog smemestra bilo koje godine, i ostane mu, ima da sedi na FONu celu 2010/11. Iz tog razloga sam pitala da li neko zna nesto detaljnije oko toga, i u vezi tih imaginarnih protesta.. dal ce biti, kako napreduje etc.

I u pravu si mozda je master vaznije pitanje od aps, ali mene FON ne interesuje i samo hocu da ga skinem s kicme, pa sam neosetljiva za tudje probleme.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ]