Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26.10.2009. 18:16:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2008. 17:58:41
Godina: III
Smer: OM
Pošto vidim da ponovo nismo dovoljno informisani povodom protesta, a krajnje je vreme da se skupimo u značajnijem broju, rešio sam da otvorim novu temu (po prvi put :)). Prema nekim informacijama koje su potekle od studenta prodekana, protest će biti sutra u pola 12 ispred fakulteta, pa posle idemo u šetnju do Vlade, pretpostavljam zajedno sa studentima FPN-a. Nažalost, ni ovog puta nije urađena adekvatna "promocija" protesta, tako da većina verovatno nije ni čula za protest.

Osnovni cilj protesta je da se omogući da svi studenti koji ostvare 48 ESPB pređu na budžet. Na FON-u ima ukupno 246 studenata koji su ostvarili uslov od najmanje 48 bodova, a neće upisati narednu godinu na budžet, ukoliko ne preduzmu nešto! Sutra svi moramo biti na protestu, to nam je poslednja šansa! Pa kad ćemo, ako ne sad, da učinimo nešto za sebe!?

Svi koji ovo pročitaju imaju zadatak da prošire vest o protestu i da pozovu i one ljude koji nisu direktno pogođeni ovim problemom, a možda bi želeli da iskažu solidarnost prema svojim kolegama (da mogu da kažu: E, učino sam pravu stvar, nema veze što sam izgubio par sati...). [/b]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 23:24:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2008. 17:08:07
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Tako je kolega. Potpuno se slazem sa tobom i doci cu sutra da podrzim ovaj protest. Nadam se da se ovaj put necemo obrukati sa 10 ljudi, vec da ce broj biti bar malo veci.

I will be right here waiting for you.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Konačno i zvanično:
PostPoslato: 26.10.2009. 23:52:36 
Korisnikov avatar

Kako Puškice saznaju od Organizacionog odbora protesta FON-a, sutra sa početkom u 11:30 biće organizovan još jedan protest studenata povodom uslova upisa. Cilj protesta je da svi studenti koji su skupili 48 i više ESPB bodova budu na budžetu ili da im Država plaća školarinu. Studenti FON-a prvo će se okupiti ispred Fakulteta, a kasnije će sa studentima FPN-a krenuti ka Vladi Republike Srbije, gde će im se pridružiti studenti drugih fakulteta Beogradskog Univerziteta.
Poziv na protest u celosti:
"Organizacioni odbor protesta FON-a, poziva studente da dođu u što većem broju i na taj način ostvarimo krajnji cilj, a to je da svi sa 48 i više ESPB bodova budu na budžetu.
Stav Vlade je da se sve mora završiti do 30. oktobra. Postavlja se pitanje ko će u celoj priči izvući deblji kraj, zato na ovaj način treba da pokažemo odlučnost, da smo mi ti od kojih zavisi.
Sutra može da se desi da se svako od nas nađe u ovakvoj situaciji, zato treba biti kolegijalan i zajedničkim snagama se boriti.
SVI za JEDNOG, JEDAN za SVE!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 00:12:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.07.2008. 19:39:13
Godina: IV
Smer: ME
ajmo svi koji imaju problem konacno da se pojavimo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 00:57:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Godina: IV
Smer: ME
Stvarno bi bio red da se prikljcimo u sto vecem broju!

I am IN.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 15:12:45 

Pridružio se: 28.01.2009. 16:36:38
Sto niste na vreme ucili? Sad je kasno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 15:19:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Godina: Dipl.
^ Zapravo da nismo ucili ne bismo imali uslov, a to sto nas diskriminisu je druga stvar, tako da --> Nemoj da kakis.

Nisam bila, bolesna sam.. :(
Kako je bilo? Jel bilo ljudi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 19:54:48 
Korisnikov avatar

BlondY je napisao:
^ Zapravo da nismo ucili ne bismo imali uslov, a to sto nas diskriminisu je druga stvar, tako da --> Nemoj da kakis.

Nisam bila, bolesna sam.. :(
Kako je bilo? Jel bilo ljudi?
Po mom mišljenju nije bilo loše, mada moglo je da bude i više ljudi. Bilo nas je oko 200 ukupno sa FPN-ovcima, dovoljno da blokiramo saobraćaj i da skrenemo pažnju na nas. Ovi predstavnici što su pregovarali su izašli zadovoljni i misle da bi trebalo da bude sve u redu. Ministarstvo je dobilo spiskove sa Beogradskog univerziteta, ali sad traže sa ostalih univerziteta da bi videli da li će se preći kvota od +20% na nivou Države i rok je do 3. novembra. Opet odugovlače, ali mislim da će ipak na kraju platiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]