Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25.05.2009. 18:21:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Godina: IV
Smer: ME
NASTAVA NA ENGLESKOM JEZIKU NA FON-u

Ima li ko vise informacija o ovome... I je l' to pocinje od ove godine ili se vec izvodi nastava tako... I koliko moze da se poredi sa regularnim nacinom... ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.05.2009. 18:33:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Godina: Dipl.
Smer: IS
Počelo je od ove godine za studente II, III i IV godine. Konkretno, kod nas sa Isit-a na II godini je postojala mogućnost da se slušaju Principi programiranja i Menadžment tehnologije i razvoja, čini mi se, na engleskom. Postoji neka doplata (oko 4-5.000 dinara) i to važi za celu godinu (I + II semestar, odnosno za oba predmeta). Nastava se odvijala u nekim večernjim terminima (pričam za Principe). Sve je slično kao na regularnoj nastavi, istim tempom se prelazi gradivo, samo su vežbe i predavanja na engleskom. Polagalo se ipak na srpskom. Nisam siguran za ove stvari, najbolje da ti se javi neko ko je zapravo slušao nešto na engleskom. Pozdrav.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.05.2009. 19:49:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 22:50:11
evo ja sam slusala principe na engleskom. :) Prve dve nedelje je bio probni period, i tada je gomilu ljudi odustalo. Ostalo je nas 9 ali ipak su nam drzali nastavu. I meni se skroz svidelo, mala grupa, super za rad, a i ljudi su svi bili kul. I sve je bilo skroz na engleskom, cak i javljanje na hodniku, sto mi se posebno svidelo, nije kvazi nastava na engleskom nego stvarno. Tacno da termini i nisu bas bili bajni, zato sto nema dovoljno sala na ovom nasem divnom faksu (racunarskih pogotovu), ali nekako se naviknes.
U sustini kad to krene sledece godine nista te ne kosta da vidis jel mozes da ispratis. Reci ce vam profesori sve o tome na uvodnim predavanjima. U probnom periodu uvek mozes da odustanes. Onda kad resis, potpisuje se ugovor i placas 4000 ako si na budzetu, a ako si samofinansirajuci ne placas nista(ustvari placas valjda ako posle potpisivanja hoces da odustanes). Polaze se na srpskom, zato sto jos uvek nemaju sertifikat za polaganje na engleskom. Gradivo je isto, razlikuju se samo neke dodatne aktivnosti, tipa seminarski, domaci (govorim za mtr)... ali iste stvari se spremaju za ispit.
Na kvalitetu je isto bio neki predmet na engleskom, ali oni su imali samo predavanja, ne i vezbe koliko sam upucena. A sad u drugom semestru menadzeri su mogli da slusaju Finansije, i svi smerovi Menadzment tehnologije i razvoja. Pricam o drugoj godini, za ostale nisam bas upucena. Znam da je prof. Devedzic rekao da drzi neki izborni predmet samo na engleskom, nema srpske verzije, ali to je valjda tek u cetvrtoj godini...
U svakom slucaju preporucujem :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.05.2009. 20:07:05 
Korisnikov avatar

Super, bas mi se svidja ideja... Sigurno cu se prijaviti za taj probni period, i cisto sumnjam da cu odustati... :)

Valja se malo privici na takav nacin rada, cisto kao priprema za neki master napolju... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.05.2009. 13:31:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Taj master napolju ćeš najverovatnije slušati na jeziku države u kojoj budeš bio na masteru. Dakle, jedino Britanija bi ti ovde došla kao neka pogodnost. Ja sam odustao zbog tih večernjih termina. U pola 9 da dolazim na faks?? Pa tad mi je trening. :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.05.2009. 16:56:42 
Korisnikov avatar

Nemacka, Italija... Tu moze da se slusa na eng... :)

Svakako naucis i jezik pored... Nego, ja cu videti, ako vec ima tih 15-ak dana da se vidi kako je, pa ako bude odgovaralo, super... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 20:30:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Menadžment II godina je mogla ove godine da sluša MTR (Menadžment Tehnologije i Razvoja) i Finansijski menadžment na engleskom jeziku.

Nažalost, zbog obaveza nisam mogao da prisustvujem Finansijama na engleskom.

Ali sam slušao MTR i preporučujem svakome. Bio sam prvih par na srpskom, i mnogo mi je lakše i zanimljivije bilo na engleskom, jer je mnogo manja grupa i profesorka i asistentkinja mogu mnogo više pažnje da vam posvete. Takođe olakšana je izrada seminarskih radova i projektnih zadataka.

I još jedna NAPOMENA, studenti sa statusom "na budžetu" plaćaju tih 4,500 din, ali studenti sa statusom "samofinansirajući" NE plaćaju tih 4,500 din. I za tih 4,500 din koliko ja znam su uračunati SVI predmeti u tekućoj godini za koje se odlučite da slušate na engleskom (ali ovo bi mogli još jednom da proverite).

Poslednji put menjao Dj_Patkica dana 28.05.2009. 21:32:33, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 20:54:23 
Korisnikov avatar

E ti si mi trebao... :D

Mislim, posto si sa menadzmenta... :)

A literatura, je l' na engleskom, tj. od nekog stranog autora... ?... Ako jeste, pretpostavljam da je dosta kvalitetnija od verzije na srpskom... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 20:59:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
A jel ce nama nastavu na engleskom ponuditi sami profesori na regularnom prvom predavanju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 21:09:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 22:50:11
^^^placa se 4000 i u to su uracunati svi predmeti za tu skolsku godinu, a ne svi do kraja faksa.
^^Literatura je na srpskom, posto jelte svi polazu isto na ispitu, samo je dodatna literatura koju vam preporuce za seminarske na engleskom.
^da, nastavu ce vam ponuditi sami profesori na regularnom prvom predavanju iz tih predmeta za koje vazi ponuda, a bice i obavestenje na sajtu tih predmeta i sajtu faksa.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 21:31:59 
Korisnikov avatar

-mališa

Da i mislio sam da je to za tu školsku godinu, izvinjavam se što to nisam napomenuo dodaću sad to.

-262

Kao što reče mališa literatura je na srpskom. A za seminarske dobijaš od profesorke/asistentkinje knjige na engleskom koje možeš da fotokopiraš taj deo koji ti treba. :) I literatura je ista ili bolja, ali i obimnija (MNOGO). :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2009. 22:16:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Pa evo da se i ja javim kao jedan od devetoro sa Principa Programiranja na engleskom. Stvarno je bilo super, i asistenti i profesor sjajno znaju engleski, tako da tu pogotovo nije bilo problema i imali smo sve prednosti malih grupa, kao sto su ljudi gore rekli. Na pocetku je trebalo da nas bude 30ak, ali ko sto je malisha rekla odustala je vecina, ali profesor Devedzic je ipak nastavio da drzi nastavu, svaka mu cast za to. Takodje smo detaljnije radili stvari u odnosu na regularna predavanja, a i naprednije stvari smo radili, po recima Devedzica. Takodje nam je ponudio opciju nekih dodatnih kurseva iz Jave sledece godine, tako da sve reci hvale za tim sa Principa Programiranja, i preporucio bih svakom IT studentu koga iole interesuje ta materija i jelte razume engleski.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2009. 22:48:30 
Korisnikov avatar

Da, da. Zaboravih da napomenem, da studenti koji pohađaju nastavu na engleskom imaju prednost u svim programima razmene studenata.

I takođe isto za pohvalu je znanje engleskog kod profesorke Maje Levi-Jakšić i asistentkinje Sanje Marinković.

A dolazio nam je i profesor iz Nemačke zaboravih ime na M mu je, koji nam je držao predavanja u vezi poslovanja u Nemačkoj. A takođe je malo govorio i o tome kako možemo da odemo u Nemačku da pohađamo jedan ili dva semestra na engleskom, i to besplatno (samo ne znam za smeštaj mislim da to treba sami da obezbedimo kao i kartu naravno). Ako vas zanima više o tom programu, pitajte me, sad me mrzi da kuckam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ]