Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 10:43:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
Godina: Dipl.
Smer: IS
grk, malo smaras sa tim spamovanjem oko protesta i tim studentima u hrvatskoj ...mislim da time samo postizes kontraefekat ...cak i oni koji su imali slicno razmisljanje, nakon ovog tvog opsteg kokodakanja ce ga definitivno promeniti.

Citiraj:
a ono sto je fer, ako si protiv rangiranja, je da se pojavis sa sto vise prijatelja sutra u 12 na platou!

mislim, ovo je vise nego jadno i cini mi se da cak i vredja inteligenciju ljudi sa ovog foruma - ne mogu oni sami da shvate da li treba da dodju, nego moras ti da im to posebno naglasis ...ok, brate, rekao si za protest, ako ljudi misle da treba da se pojave tamo pojavice se.

:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 20:51:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 22:41:14
Godina: Apsolvent
...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:01:34, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 21:00:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Cek, cek, ja tebe grk oko jedne stvari ne kapiram... Zalazes se za besplatno skolovanje. Zanima me ZA KOGA BESPLATNO? Naravno da je suludo da skolovanje bude besplatno za sve, to apsolutno nema nikakvog smisla, i zato se iskreno nadam da se vi svi zalazete da se eventualno ukine placanje skolarine vecem broju studenata, ali i da se u isto vreme smanji broj studenata koje fakultet primi godisnje. Jer ako se zalazete da skolovanje inace bude besplatno za sve koje fakultet prima (u nasem slucaju po propisima 600 i nesto), onda ne znam sta vam je sa razumom...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 21:14:45 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:01:50, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 21:30:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Citiraj:
ljudi u hrvatskoj

A ti se onda preseli u Hrvatsku, pa uzivaj.

Naravno, ta ideja da se svi besplatno skolu je zaludna i samo trosite vreme ako se za to zalazete, jer to nikad nece poleteti. Ovakav sistem postoji vec decenijama i necete vi tu nista promeniti. Jos pogotovo uzimajuci u obzir trenutnu ekonomsku situaciju, da li ti stvarno mislis da Srbija ima para da svim studentima placa skolarinu? Naravno da ne. A i da ima, to bi bilo mlacenje prazne slame i bolje bi bilo to vreme koje provodis protestvujuci provedes uceci, pa ces imati besplatno skolovanje...

Batali te price ublazavanje siromastva iz generacije u generaciju, kad sve sto ti hoces je da upises sledecu godinu na budzet. Bas bih voleo da vidim koju bi pesmu pevao da si na budzetu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 22:32:23 
Moderator
Korisnikov avatar

grk je napisao:
ne znam zasto pitas sta je sa razumom?
zasto mislis da je suludo i da nema nikakvog smisla? naprotiv - upravo besplatno obrazovanje jedino i ima smisla...ono sto je besmisleno jeste koncept prodavanja obrazovanja kao da je cement ili krompir, i odnositi se prema obrazovanju onako kako to trziste nalaze...

Mislim da je suludo, zato sto bar 50% ljudi koji "borave" na fakultetima (moram da upotrebim ovaj izraz, jer oni bas to i rade) nece nikad zavrsiti fakultet, niti zasluzuje da bude na tom fakultetu... To je tuzna istina nase zemlje. Sto je skolstvo i obrazovanje toliko propalo. Potpuno mi je smeshna sama ideja da drzava placa svima skolovanje kojima se digne k**** da studiraju jer ne znaju sta ce sa zivotom posle srednje, a mrzi ih da pocnu da rade i da zaradjuju, pa bi jos malo da se baskare na grbaci matoraca. A takvih ima gomila, veruj mi, i njihov broj eksponencijalno raste. To sto ti trazis je ravno apsurdu, ne znam kako ti to nije jasno. To bi bilo ko kad bih ja sad hteo/zeleo da se bavim fudbalom, i digao protest da svi koji isto to zele dobiju pravo da im klubovi placaju jer im je to zelja, a i ja i ta gomila imamo po dve leve noge. Pogledaj samo podatke o procentu studenata koji zapravo zavrsi fakultet koji upise. Jednocifren broj je u pitanju. I koji je smisao toga da im drzava plati a oni sve cetiri u vis? Kada bi svako ko to pozeli mogao da upise fax, ovaj broj bi se jos vise smanjio...
Kompromis za koji ja mislim da je OK jeste recimo da se ukinu skolarine, ali da onda svaki fax prima 200-300 najboljih... A veruj mi, to masa tek ne bi zelela, jer ako sad imaju muke, tad bi o fakultetu mogli samo da sanjaju... Pogledaj samo situacju na arhitekturi...
A ti fazoni svuda je obrazovanje besplatno, to je budalastina... Ono "pravo" obrazovanje preko, a to su 2 godine master studija posle 3 godine faxa su i po nekoliko desetina puta skuplje nego kod nas...
I nadovezao bih se na konstataciju PrinceCharming-a i taj izraz koji je upotrebio. Recimo da ovo sve i jeste jedan vid "takmicenja". Ali ne u smislu "voleo bih da taj i taj lose prodje" vec "hocu da budem dobar, najbolji, uspesan, najuspesniji itd.". Pa nije ni normalno da svi uvek budu jednaki. Uvek ce neko biti bolji a neko losiji u necemu, kako na fakultetu, tako i na poslu kasnije. To je jednostavno tako, ne zbog zla u ljudima, nego jednostavno zbog njihovih sposobnostii angazovanja.

I za kraj bih samo dodao, kako ne bi stekao pogresno misljenje, da ja ovo ne radim jer sam jedan od onih koji je na budzetu pa planira sad da ima 48 i tu i ostane, vec sam totalno indiferentan inace po pitanju promena, jer znam da cu (ukoliko me zdravlje ili neka visa sila u tome ne spreci) sve godine cistiti redovno, i necu razmisljati o uslovima i placanju, jer se trudim i imam ambiciju zato, vec me jednostavno nekad iznerviraju takve nebuloze od zahteva, koji, em sto se u nasoj banana drzavi ni za 100 godina nece ostvariti, em sto su apsurdni i besmisleni sami po sebi...

Tako da ono, srecno sa tim zahtevima i protestima, ali sto pre skontas da su besmisleni i neostvarivi, vise ce ti vremena ostati za ucenje i rad, pa ces mnogo lakse sebi prokrciti put napred, a to je veruj mi mnogo bolji osecaj nego kad neko drugi to uradi za tebe...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 22:43:20 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:02:14, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 23:22:40 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:02:24, izmenjena 3 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2009. 23:35:07 
Korisnikov avatar

ok, sad mi se vec svidja tok rasprave.. imam jedno pitanje za tebe:
Da li mislis da bi profesorski kadar ikad prihvatio da nas bez nadoknade poducava? ili jos bolje: Od cega bi oni u tom slucaju ziveli? ...da ih placa drzava, imali bi za normalan skroman zivot (na fonu je 30% profesorske zarade finansirano iz budzeta, ostalih 70% uzimaju od skolarina, projekata i svega ostalog), ali je pitanje da li bi oni to hteli da rade pod tim uslovima? ...imam neki osecaj da bi to opet dovelo do odliva visokoobrazovanog kadra, kao sto je to bio slucaj u Slobino vreme ...zasto vde da se za**** za 300 - 400 evra, kad bi za svoje znanje negde drugde mogli bez problema dobiti 1000 - 2000 ...u tome je problem ovoga za sta se ti zalazes.
Teorijski se jako slazem sa tobom i tvojim nacinom razmisljanja (kao sto vidis iz mog potpisa), ali cinjenica je da stanje ljudske svesti (civilizacijske, kulturne, koje god) nije jos uvek na toliko visokom nivou da bi bili spremni da zarad neke dalekoseznije dobrobiti ostave po strani trenutnu, kratkorocnu, za koju se svi sad grcevito hvataju.

a bojim se i ako bismo se opet i izborili za nekakvu ravnopravnost, kroz 20 - 30 godina, opet bi se iz te ravnopravnosti izrodila nekakva bahatost, neodgovornost... bas zbog onih koji ne vide dalje od svog dupeta. ..jeste da je vrlo tuzno, ali mozda je bolje ovako kako je.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 00:01:02 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:02:40, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 01:10:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
:mljac:

Kako bismo se vratili na put koji je proklamovao Guru, Slika, ja sam za to da malo podgrejemo Faraona Slika. Mislim da je to politika koja se održala svuda u svetu i da trebamo ponovo da pojedemo govna koja su naši djedovi izasrali, a već naši roditelji i mi sami mljackamo. Vrlo duhovito.

Nisu svi jednaki. Ne mogu biti. Nije prirodno da budemo takvi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 09:44:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Citiraj:
drzava se kod nas krajnje neodgovorno ponasa prema fakultetima

drzava se neodgovorno ponasa prema budzetu, ne prema fakultetima. ne znam da li si primetio, ali drzava ne ume da uposli i obrne novac, nego da ga protraci, pa da na konto toga podigne ovaj ili onaj porez. valjda pratis price koji je porez dodat, koji je trebao da se smanji a nije, a koji ce biti povecan (i ne samo porez, i ostali nameti koje si u obavezi da platis). znaci, izvlacimo zakljucak da neko ne ume da rasporedi ni ovaj sada novac koji ima, a da ne bude u debelom gubitku.

e sad,sta mislis, kako bi se ukidanje skolarina odrazilo na te "siromasne" o kojima pricas, a koji hoce da studiraju? ili bolje pitanje, kako bi se odrazilo na siromasne, a koji NECE da studiraju? placali bi i ono sto moraju, i ono sto nisu morali.

druga stvar, skolovanje je vec besplatno. najbolji ne placaju (nevezano kog su materijalnog statusa), a oni malo losiji ili manje srecni (kako se uzme) - placaju. necu se rukovoditi onim da "studiranje nije obavezno" ali hocu da je studiranje investicija, i ko nije spreman da ulozi u nju, ne treba ni da izvlaci koristi iz iste (ne samo novac, nego i trud, odricanje.. bla, truc)

sto se drugih zemalja tice, nije za poredjenje.. drugaciji su faktori, pravila, okolnosti, a sto se poredjenja tice imam da kazem samo "videla zaba da se konj potkiva.."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 10:44:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
exult je napisao:
druga stvar, skolovanje je vec besplatno. najbolji ne placaju (nevezano kog su materijalnog statusa), a oni malo losiji ili manje srecni (kako se uzme) - placaju. necu se rukovoditi onim da "studiranje nije obavezno" ali hocu da je studiranje investicija, i ko nije spreman da ulozi u nju, ne treba ni da izvlaci koristi iz iste (ne samo novac, nego i trud, odricanje.. bla, truc)

:word2:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 11:11:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2008. 01:18:40
Godina: Padobranac
Pitanje koje je kolega pokrenuo uopste nije bez osnova. Vec duzi period odredjeni ljudi izlaze u javnost i argumentovano govore o ovom pitanju ali se nikakva rasprava ne vodi. Nas obrazovni sistem jeste uzas. Ne znam ko moze vise da se zavarava da nije, meni je prosto drago da sam prethodni deo zavrsio jer je bilo poprilicno mucno. Nekih naznaka da se nesto menja ima ali se niko ozbiljno ne bavi problemom.
Niko ne govori kopirajmo sistem iz te i te zemlje. Svaka opcija se mora prilagoditi, iskustva drugih zemalja mogu samo da doprinesu u velikoj meri.
Citiraj:
Ono što kod nas još ne postoji, a to je dogovor na državnom nivou da se osnaži ulaganje u obrazovanje. Taj dogovor mora da traje duže od mandata jedne vlade. Danas je u Srbiji najviše nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom, što znači da školujemo zanimanja koja nisu potrebna tržištu rada. Šta su Irci uradili? Napravili su partnerstvo s industrijom i privredom, što znači da čim završe školu stupaju na posao i već su dobro obučeni da obavljaju tu vrstu posla jer su već imali praksu u tim kompanijama.

Sto se tice solidarnosti...Nedavno je jedan kolega spomenuo kao odgovor na pitanje zasto je dobro sto su povecane skolarine to da kada bi se svi skolovali onda ne bi imao ko da radi one "druge" poslove??? Covece koliki je procenat ljudi uopste visoko obrazovan??? Naravno da svako ko pokaze volju da je zeljan i spreman na rad treba da ima priliku da se skoluje. Pitanje selekcije i broja ljudi, pitanje koja zanimanja i u kojoj meri skolovati su najmanji problem. Naravno da se selekcija uvek moze napraviti i da se sve moze regulisati, da li putem participacije ili na neki drugi nacin. Ukoliko nesto zele da promene naci ce se nacin. Svi su okrenuti drugim pitanjima dok kod ovog sve ide po starom. Sigurno da nas fakultet nikada ne bi imao zelje da se bilo sta menja. Tesko da bi tada mogo da ima redovnu isplatu kao sada. :fokus:
Citiraj:
Da li mislis da bi profesorski kadar ikad prihvatio da nas bez nadoknade poducava?
Ja se prosto ponekad divim tom nasem profesorskom kadru i njihovoj solidarnosti :bljak: . Ne znam sta je po tebi skroman zivot ali iz ovog svega ostalog sto si naveo pa njima je faks cisto rekreacija. Oni u ovom slucaju imaju priliku da vode skroman zivot, studenti bas i ne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 14:40:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Citiraj:
Pitanje selekcije i broja ljudi, pitanje koja zanimanja i u kojoj meri skolovati su najmanji problem.

a jel zato imamo diplomce koji ne mogu da nadju posao i po par godina? da ne pricam o masi onih koji rade poslove daaaleeeko od svoje struke :fokus:

ako se vec za nesto zalazemo, to bi trebalo da bude povecanje kvaliteta skolovanja, upravo ovo sto si ti napisao da nije problem - da se obrazuju studenti za profile koji ce im sutra trebati da bi se normalno zaposlili, da uce iz kvalitetnih /savremenih/ knjiga, da imaju normalnu saradnju sa profesorima, praksu itd.. koliko ljudi ne mogu da nadju posao posle 6 godina studiranja, osim ako nemaju vezu (medicina), koliko njih uci iz zastarelih knjiga i ima uzasan odnos sa profesorima (pravo) ili nemaju adekvatne uslove za rad (arhitektura), koliko njih ima praksu ili bilo kakav dodir sa realnom situacijom na trzistu rada?

nemojte da me razumete pogresno, ja bih volela da je skolovanje besplatno, ali krenimo prvo od realnih zahteva.. meni je uzimanje novca od drzave realnije jedino od slanja srpskog satelita da orbitira oko jupitera, i ni od cega drugog.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 17:19:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2008. 01:18:40
Godina: Padobranac
^Pitanje selekcije koje sam spomenuo se odnosilo na vasu primedbu ko ce moci da studira a ko ne i nacin na koji bi se to regulisalo, naravno i za nastavak skolovanja i za dalje usavrsavanje. Nekim odredbama i to se da regulisati. Da profesori imaju bolji uvid u rad svojih studenata i da se bolje prati rad studenata lakse bi bilo. Ne pristupa se na pravi nacin problemu odnosno uopste se ne zalaze koliko bi trebalo. Osnovno, srednje, visoko obrazovanje jeste uzasno i neophodna je reorganizacija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 18:41:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Don je napisao:
exult je napisao:

:word2:

+1. Znaci ovde je exult napisala u 2 recenice sve sto sam ja gore napisao u 20... :taptap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 21:38:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
Pazte ovako,

Ovi protesti za besplatno skolovanje su cisto gubljenje vremena.

Po mom misljenju, jedino o cemu treba razmisliti jeste protest za SMANJENJE skolarina, jer su stvarno pretarili sa cenama, a i ako jos povecaju (kako se prica), blago nama.

I druga stvar zasta se treba zalagati jeste da se izjednace budzetski studenti sa samofinansirajcim. Mozda nije fer da ja zbog jedne matematike ili manjka srece, zbog 1 boda, patim se naredne 4 godine i budem u inferiornom polozaju u odnosu na moje kolege koji su bili "BOLJI" od mene za taj 1 bod npr.

Ali sto je jos gore, slozicete se da taj 1 bod o kome pricam, je u vecini slucajeva cista sreca.Mozda sam isao u laksu srednju ili sam bio "snalazljiviji" u odnosu na drugog koji to nije.

P.S. ja razumem da mora da se napravi neka granica izmedju 300. i 301. ali neka se ta granica pravi svake godine, a ne samo 1. i da vazi u naredne 4.

I jos nesto, zbog svega ovoga sto sam reko po mom misljenju nema svrhe govoriti bilo sta tipa "bolje ti je uzmi uci bla bla".Slazem se ja sa vama da treba uzeti uciti i dati sve od sebe kako bi sebi obezbedio besplatno skolovanje, ali isto smatram da sistem nije tako postavljen da mi to omoguci (samofinansirajucem studentu). Kada ovo kazem mislim na budztlije kojima je dovoljno 48 poena a meni sleduje rangiranje gde mi niko ne garantuje da cu upasti medju tih 70 slobodnih mesta. A pritom sam recimo osvojio 60 espb (odnosno slusao preporuke uci uci...), i radio mnogo vise u odnosu na nekog budzetiliju koji je skupio 48 poena i otiso na more :) ne znam dal me razumete, al to je moje misljenje.Znaci protest jedino za smanjenje skolarine i za izjednacavanje studenta svake godine.
A to za besplatno skolovanje za sve je totalni promasaj. pozz :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 22:53:19 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:02:54, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 23:17:14 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:03:04, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 23:27:14 
Korisnikov avatar

grk je napisao:
Citiraj:
A to za besplatno skolovanje za sve je totalni promasaj. pozz :)

ma vazno je da si ti dao svoj glas. valja izneti svoj stav!
...j*** argumente i obrazlozenja...

"pozz"

:lol:

Aj ti shvati to kao da nemam argumente ako ces biti srecniji i ako mislis da si izaso kao pobednik iz rasprave :S tako je najbolje

A veruj mi da je ovde velikoj vecini jasno da je to nemoguce, tako da im ne trebaju dodatni argumenti ili neka objasnjenja zasto je to bas tako... ;)

p.s. A vreme ce pokazati ko je bio u pravu na kraju ;)

i ovaj ""pozz"" nije tebi upucen tako da nema potrebe da ga cinichno citirash!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 23:32:05 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:03:16, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.04.2009. 23:46:02 
Korisnikov avatar

Hehe... :) dobro je, onda sam imao pogresno misljenje o tebi :)

Ne znam, po nekom mojoj logici besplatno skolovanje je nemoguce u drzavi u kojoj se nalazimo, pa sam se nadovezao na ono sto bi po mom misljenju imalo smisla "izvuci".

I da ti kazem da sam i ja samofinansirajuci student koji bi vrlo rado voleo da ne placa studije, tako da ne mislis da imam nesto protiv toga. :D Ali isto tako mislim da za to nema sanse. Jedino sto mi smeta je ovo rangiranje i prevelike skolarine. Pa sad, Boze moj, verovatno se neko ko je na budzetu ne slaze sa mojim misljenjem, al svako ima pravo na sopstveno :)

pozz i tebi :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.05.2009. 00:07:04 
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao grk dana 30.09.2010. 23:03:27, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.05.2009. 11:46:22 
Korisnikov avatar

sad cu stanem na grkovu stranu, po jednom pitanju, koje on ne primecuje, a ordinarana je greska na koju se ovde poziva 90% diskutanata :)

exult je napisao:
sta mislis, kako bi se ukidanje skolarina odrazilo na te "siromasne" o kojima pricas, a koji hoce da studiraju? ili bolje pitanje, kako bi se odrazilo na siromasne, a koji NECE da studiraju? placali bi i ono sto moraju, i ono sto nisu morali.

druga stvar, skolovanje je vec besplatno. najbolji ne placaju (nevezano kog su materijalnog statusa), a oni malo losiji ili manje srecni (kako se uzme) - placaju.

ne znam zasto svi rezonujete ovako:
1) ako se vise placa --> manje ce ljudi studirati --> to je dobro
2) ako se ne placa nista --> svi ce studirati --> to ne valja
:zbun:

zna se tacan broj ljudi koji mogu da upisu fakultet u jednoj godini (koliko je ove godine na FONu? 600? 800?) taj broj se nece promeniti placali ljudi ili ne. Tj. ono sto vi ovde uporno pogresno izjednacavate je "besplatno obrazovanje" = "obrazovanje za sve". To niko od ovih ljudi koji su vikali za besplatno studiranje nije ni u jednoj recenici pomenuo. Neka studira "samo" 600 najboljih, ali nek tih 600 ne placaju. Ne znam otkud vam ta ideja, koje se drzite ko pijani plota: "ako je besplatno svi ce studirati" Ko je to i gde pomenuo? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća