Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08.07.2008. 09:33:29 

Pridružio se: 07.10.2007. 15:48:20
Godina: I
KOLEGE ZANIMA ME AKO NEKO ZNA, KADA CE SE OBJAVITI SPISAK KO JE PRESAO NA BUDZET? KAKO DA ZNAM DA LI NA UPISU DRUGE GOD. DA NOSIM 44000 ILI NE?
I JOS NESTO NPR.AKO ZELIM DA UPISEM UPRAVLJANJE KVALITETOM I DALA SAM USLOV U JUNU ALI NE I USLOVNI PREDMET, I NJEGA DAM U SEPTEMBRU(PRE UPISA DRUGE GODINE I IZBORA SMERA)... MENI SE I DALJE RACUNA USLOV U JUNU BEZ OBZIRA NA USLOVNI PREDMET?
HVALA

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 09:59:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 15:51:54
Godina: Dipl.
Smer: ME
^Po nekoj logici, kada bude upis onih koji su dali u junu na primer, mislim da ce prozivati po nekom kriterijumu, najverovatnije prvo oni koji su najvishe ispita dali u junu i imaju najbolje ocene... Inache, kako mislish da ti oni unapred jave da li si na budzetu ako josh nije bio upis? :zbun: :D Za lovu se ne brini nishta ako padnesh na selfinansing (nedaj Boze :P ), organizovace oni dodatni termin za to, bar im to nikad nije bio problem :D Bar mislim da je tako, valjda ce neko da potvrdi :P

A to kada si dala uslov za godinu (43 boda) nije bitno, ako zelish na smer za koji nemash uslovne ispite :( :P

Mene zanima samo da li ce posle upisa onih koji su dali u junu, biti neki spisak gde je koliko ljudi otishlo po smerovima i koliko je uopshte upisalo u junu godinu na bzudzetu (pre upisa za one koji su dali u septembru), da bi mogli da se odluchimo mi koji nismo sigurni da li je ili nije ostalo budzetskih mesta na smeru koji nas zanima? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 10:32:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2006. 14:47:11
Godina: Apsolvent
@ Tija88
E ovako prvo i prvo nemoj da pises sve sa Caps Lockom, nije pristojno(to ti je kao da se deres na nas koji citamo)
Drugo, kada smo mi upisivali, svi koji su dali uslov za drugu su presli(ostali) na budzet, smer mozes da upises samo ako si dala uslovne ispite, i ne ne vazi ti se uslov u junu za taj smer koji ti hoces ako nisi dala uslov za njega, vazi samo za onaj za koji si dala, i
Trece, samo za ISIT je problem za upis, jedino tu nestaje mesta(ali tek posle onih koji upisuju u oktobru doduse), svi ostali smerovi uvek imaju mesta na budzetu

@Dzmidz_ZP
Pazi, posto vam je upis tek u oktobru, posle svih ispitnih rokova mislim da nema potrebe da se tripujete jos oko toga, a sto se tice tvog pitanja, pred upis druge godine izlaze spiskovi po smerovima, spiskovi ljudi koji su dali uslov u junu za taj i taj smer, pa koji su dali u septembru...
Upis u drugu za one koji su dali u junu i u septembru je u razmaku od 1-2 dana, tako da u principu bice okvirno brojevno stanje istog dana ili mozda sledeceg posle upisa onih koji su dali uslov u junu, takodje vazi i za upis onih koji su dali uslov u septembru... Tako da cete biti obavesteni o tome. Ali vazna stvar koja ce vam verovatno malo olakstati misli je to da ako date uslov u junu i septembru upadate na koji god hocete smer na budzet i bez problema.
Nadam se da sam pomogao :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 11:56:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
Smer: IS
kolega ispred mene je skoro sve lepo objasnio i to potvrdjujem. mozda ce vas jos zanimati formula po kojoj oni prave listu (ovo samo za one koji daju uslov u oktobru i kasnije, ako date pre toga upisujete sigurno sta hocete): 6Xprosek + zbir ESPB bodova od polozenih ispita do momenta sastavljanja liste. na taj nacin se racunalo prosle godine. oni koji su obnovili godinu imaju minus nekoliko (ne oduzimaju se ESPB bodovi nego je to kazna za obnovljenu godinu), ali nesto tipa 2-3 boda koliko se secam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 12:17:19 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
А јел се за тај просек узимају само 3 условна испита, или сви испити у првој години?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 12:40:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
bata_shukilo je napisao:
kolega ispred mene je skoro sve lepo objasnio i to potvrdjujem. mozda ce vas jos zanimati formula po kojoj oni prave listu (ovo samo za one koji daju uslov u oktobru i kasnije, ako date pre toga upisujete sigurno sta hocete): 6Xprosek + zbir ESPB bodova od polozenih ispita do momenta sastavljanja liste. na taj nacin se racunalo prosle godine. oni koji su obnovili godinu imaju minus nekoliko (ne oduzimaju se ESPB bodovi nego je to kazna za obnovljenu godinu), ali nesto tipa 2-3 boda koliko se secam.

Zar ne bi trebalo da oni koji su obnovili godinu da ne mogu da upisu na budzet sledecu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 13:01:40 
Korisnikov avatar

pa ja sam na budzetu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 13:06:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
A obnovio si prvu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 13:21:38 
Korisnikov avatar

aham obnovio sam prvu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 13:56:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2008. 23:30:32
Godina: III
A na koju foru, moze malo detaljnije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 14:14:18 
Korisnikov avatar

ako je pitanje meni upuceno - nema fore, normalno sam se upisao. bio sam na budzetu od pocetka (ako vas to buni).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 14:26:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2008. 23:30:32
Godina: III
Mozda je u tome fora, posto sam ja cuo da neko ko je na samofinansiranju ako obnovi prvu, onda tek trecu moze da upise na budzet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 14:30:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
mikac87 je napisao:
Ali vazna stvar koja ce vam verovatno malo olakstati misli je to da ako date uslov u junu i septembru upadate na koji god hocete smer na budzet i bez problema.
Nadam se da sam pomogao :D

Veruj mi, MNOGO! Hvala! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 14:42:46 
Korisnikov avatar

da ne bih odgovarao na pm, u prosek se racunaju svi ispiti koje polozite iz prve, a ne samo 3 uslovna za odgovarajuci smer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.07.2008. 22:36:35 

Pridružio se: 07.10.2007. 15:48:20
Godina: I
Kolege, da li neko mozda zna kada ce izaci taj spisak ko je presao na budzet, a dao je uslov u junu??

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ]